זוגיות

זוגיות

שילגיה ושולי פתחו פה נושא ששווה שירשור נפרד.. תנו עצות לשמירה על זוגיות סבירה בצל הדת אני אתן את הראשונה מנסיון מידי פעם אני מנסה לעשות שינויון קטנטן בנושא דת הולך מה טוב, לא הולך- אני עושה הפסקה של חודש כדי להרגיע... יש לכם עצות?..?

שולי חי

New member
המון השקעה בזוגיות, אהבה, מילים טובות, הערכה.

חשוב גם למצוא את הדברים המשותפים לשנינו, מה אנחנו אוהבים לעשות ביחד? איזה ערכים מדברים לשנינו?
אוקיי, הדת מפרידה בינינו, השאלה מה מחבר? מה יגרום לנו להנות מהזוגיות למרות הכל?
ו...לא להבהל מקשיים. הם קיימים אצל כל זוג, בלי קשר לדת.

כן הבעיה שהדת נוגעת בכל נושא

הדת קובעת מהם הערכים, איך מבלים,איך נראים ,מה חושבים וכו'

ולכן אני תוהה לפעמים

האם אהבה (חרדית) היא בכלל אהבה אמתית כשיש גוף שלישי "דת" תלויה בזוגיות,
שברגע שלאחד/ת בתוך הזוגיות מתעקש על עיקרון דתי להמשך הזוגיות, עד כדי כך שאין פשרה בענין.
האם זה אהבה?

שילגיה13

New member
חייבת לציין

את הדברים שלא תמיד יינתנו לגישור,
למשל-חינוך הילדים.זה משהוא שאם אחד הצדדים לא יתפשר עליו זה לא יוכל לעבוד.וההתפשרות במקרה כזה היא ויתור ענק לכל אחד מן הצדדים.
לי למשל הולך בחיים שהילד שלי ילמד ויעשה בגרויות ויצא לעולם עם השכלה אקדמאית כלשהיא.אצל בעלי זה פשוט לא במודעות.
הוא לא מבין את הצורך וככל הנראה לעולם לא יבין.הנה סיטואציה שללא איזו שהיא השלמה מטורפת מצידי או מצידו הזוגיות שלנו לא בטוחה.
ואני בכלל תוהה לפעמים לגבי זוגיות בלי קשר לדת האם אהבה לבד מספיקה בשביל שהזוגיות תלך טוב? האם חייבים להיות עוד מרכיבים בשביל זוגיות טובה?

שולי חי

New member
בקשר להשכלה של הילדים:

דיברתי עם מישהו שהוא ממש לא מאמין בדת ואשתו חרדית. חשוב לו מאד שהילדים יעשו בגרויות, אז הוא שלח את הילדים לישיבה חרדית שכן עושים שם בגרות. אני לא ידעתי שזה קיים בכלל.
אם מאד רוצים אפשר למצוא פשרה.
צריכים לשבת יחד, מתוך אמון וכבוד, ולדבר על הכל. יהיה שם הרבה כאב, הרבה תסכול, אבל בסוף מגיעים לפשרה ששני הצדדים יכולים לחיות איתה.
בעיני כל הכאב עדיף על חיים של הסתרה מבן הזוג, ובטח עדיף על גרושין.

והבן שלי

השלים תוך שנה מאפס ל5 יחידות במתמטיקה, פיסיקה ואנגלית
בגיל 19
במסגרת המכינה הקדם אקדמית על חשבון המדינה

רק בשביל הסקרנות

באיזו מכינה זה היה, והאם המבחנים מוכרים כ-5 יח"ל לבגרות או שהמוסד מחשיב אותם כשווי ערך ל-5 יחידות?

שוב - עדיין מסקרנות

מה בערך האזור של הממוצע שלו, והאם כשכתבת "מאפס" התכוונת באמת למצב שבו יוצא בחור ממוצע אחרי מסלול שכולל חיידר שמלמד מתמטיקה ברמה של כיתה ה' ותו לא?

מה זה אפס?

שהם לא ידעו את סדר פעולות חשבון, חיידר, ישיבה קטנה וכו

ממוצע מעל 90, ולא רק הוא, חבורה שלמה כזו.

מה שאני רוצה להגיד, שלא בטוח שזו צריכה להיות זירת המאבק העיקרית

מה שאתה מתאר די מפתיע אותי

אח שלי למד במכינה הזו וסיפר לי איך החרדים שלמדו איתו היו נראים, ומה שאתה מתאר ממש לא היה נפוץ שם (גם הנתונים הרשמיים שפרסם פעם מכון לב על למעלה מ-50% נשירה בקרב הגברים החרדים מהמכינה תומכים בתיאור שלו).

אני מודע לזה שזה אפשרי. אחי היה בערך במקום הזה וסיים מצטיין מכינה, אבל אני מודע גם לזה שהוא מוכשר באופן חריג מעל לממוצע, ולא מייצג את החרדי הרגיל שמגיע ללמוד במכינה שלהם.

"חבורה שלמה כזו"? משהו פה לא מתאים לעובדות.

החיים דבש, לא ממש

מניסיוני, כשיש הבדלים גדולים בהשקפה ובהתייחסות לנושאים הדתיים בין בני זוג
זה מ א ו ד מפריע לזוגיות טובה.
מה שמאוד חשוב לו - ממש לא חשוב לי וכמובן גם ההיפך...
לדוגמא: בעלי חוזר במצב רוח טוב מהשיעור היומי ומנסה לרגש אותי ב"חידושים" שלמד
יש כמה הלכות שלא ידענו אותם מספיק על בוריין וצריך ל"התחזק" בזה, "לשמור" יותר וכו'
מה שאני חושבת בלב שלי אתם בטח מבינים, מה יש לי להגיב או לומר???
בתכל'ס זה די קשה לחיות ככה, שכל הזמן מוותרים על מה שמאמינים באמת ורוצים באמת.
עוד נקודה בזוגיות, שבעלי התחיל להבין שאני לא כ"כ "רצינית" בעינייני האידישקיט
אז הפכתי להיות קצת "סוג ב", לא נעים...
אבל ככה זה אצל כל החרדים האמיתיים מי שלא הכי מאמין והכי אדוק הוא לפחות "סוג ב"
איזה מזל שיש "קהילה" שלמה של "סוג ב" :) לפחות אני לא המשיגענע היחידה...

HT Aviran

New member

נקודה נכונה

אצל כל בן זוג, קורה לפעמים שיש אי הסכמה על נושא מסויים, ואז כשיש רצון ואהבה מחפשים להבין אחד את השני ומתפשרים.
אבל את נגעת בנקודה נכונה, שלא נעים להרגיש שהצד השני מסתכל עליך/עלייך כעל סוג ב'.

יעוץ זוגי

זה מה שאשתי ממליצה כעת ומבקשת אצל אדם פתוח.

יותר נכון, לא בשל הזוגיות אלא בשביל לדעת איך וכיצד למנוע פגיעה אצל הילדים.

היא טוענת ובצדק "מה יקרה כאשר הבן יגלה שאני אייני יוצא לתפילות ביומיום?"

טענה שיש לתת עליה את הדעת. הוא בהחלט עלול להפגע מכך.

למעלה