זוגיות עראית

angela8

New member
זוגיות עראית

האם יש דרכים להקטין את הסיכוי לגירושים בין בני זוג? מה דרוש לזוגיות טובה, (היום בעולם שעובר שינויים רבים ביחסי הכוחות בין גברים לנשים.)

ברור ששותפות אמיתית והבנה

יקרבו בין בני-זוג. אבל השאלה היא אחרת: למה לצמצם את הגירושים? מה רע בהחלפת בן/בת הזוג אם העסק לא עובד? לאנשים היום יש האפשרות לחיות לבד, בזוג, בשלישיה בלי שהחברה תראה בזה כישלון, בלי תלות באדם אחר וזה דבר טוב בעיניי. חוץ מזה, יש להינשא רק אם את/ה מעל 30 ושהאשה תהיה מבוגרת מהגבר. עובד כמו קסם.

angela8

New member
מה עם הילדים?

אני באמת לא יודעת, אבל שמעתי הרבה דיעות, שהילדים במערכות ככ ארעיות כמו היום רק ניזוקים.

XUXA141

New member
השאלה אם עדיף אחרת?

כלומר שהילדים יצטרכו לחיות בבית בו שני בני הזוג כבר מזמן לא רוצים להיות יחד? גם אם מנסים להסתיר מהילדים, ולשחק ש"הכל כרגיל" ילדים תמיד יודעים ומרגישים.

angela8

New member
השאלה היא

מדוע עדיין כולם מתחתנים, למרות, שברור שמוסד הנישואין פשט את הרגל. מדוע אנשים לא משנים את היחס שלהם, לעניין הזוגיות, משפחה נישואין, ומנסים לקרוא את המפה, ולא הולכים לכיוון הזה במחשבה תמוהה : שלהם זה לא יקרה.

Marinette

New member
אנשים כן משנים את היחס

ומצפים לדברים שונים בנישואים. גם אם רוב האנשים בארץ עדיין רוצים להתחתן, הרבה דברים השתנו בעשורים האחרונים. יש דברים שפעם היו מצפים להם מנישואים והיום מצפים לדברים אחרים ביחס לתפיסה של נישואים ושל משפחה בכלל. למשל: שבני הזוג, ובעיקר הכלה, יהיו בתולים ביום נישואיהם. היום מקובל בחברה החילונית לא לצפות שהנישואים יהיו הקשר היחיד של האדם, ורבים מעדיפים בגלוי את המצב של בני זוג שמתנסים ביחסים עם אחרים קודם לכן. גם גיל הנישואים הממוצע עלה. רבים מהמתחתנים היום כבר לא מתחתנים מתוך ציפייה שהנישואים יימשכו לנצח, עד גיל 80. הם מקווים ומצפים שהם יימשכו לפחות כמה שנים, כדי לשמור את התא המשפחתי לפחות בשנים הראשונות, וזאת ציפייה מובנת - זה קשה מאוד, כלכלית ומעשית, כשיש ילדים קטנים ואין עם מי להתחלק בטיפול בהם (קשה להיות חד הורי, בקיצור). מושגים כמו "מונוגמיה סדרתית", שהתפתח בארה"ב, ממחישים את זה. יש היום הרבה יותר סובלנות כלפי גירושים וכלפי מה שקרוי "משפחות מורכבות". אם רואים את כל זה ככה, אז אני חושבת שהאמירה "ברור שמוסד הנישואין פשט את הרגל" היא קיצונית ודרמטית שלא לצורך. מוסד הנישואין עובר שינויים כמו כל תחום חברתי אחר. ובכלל, אני חושבת שהמילה "מוסד" לא כל כך מתאימה לתאר משהו כמו נישואין היום.

למעלה