זוגיות נשברת

tifon

New member
זוגיות נשברת

שלום לכולם

כמו כל אחד שנתקל בחיכוכים בזוגיות גם אני חיפשתי תמיד את הדרך המהירה לצאת ולברוח.
עד לפניי שש שנים בערך כשמצאתי את אישתי.
איתה, יחד עם כל הקשיים ידעתי שנוכל להתמודד ולהתפתח לעבר זוגיות מדהימה.
עברנו לחיות יחד מיד והתחתנו כעבור 3 שנים.
אישתי צעירה ממני ב-6 שנים ואני בן 32. חיווינו אהבה מהחלומות מלאה בפרגון, קבלה והרפתקאות מטורפות.
אך לכל מטבע יש צד נוסף. כשהכרתי אותה היא הייתה ממש ילדה - אימפולסיבית ונוטה להתקפי זעם עם טרוף.
אפילו היו כמה דברים שנשברו בבית בעקבות ימי מחזור או עייפות.
אם השנים היא נרגע ובשנתיים האחרונות פרצי הזעם פחתו וכמעט נעלמו. עד לפניי חודשיים.

לפתע אני חיי את הימים ההם שוב.
בשיחות שאנו מנהלים על ההתנהגות ובעיקר על אובדן העשתונות ישנה הסכמה שחסרה סובלנות מצידה ושההתמכרות לזעם היא מחלה שהורסת אותנו.
לאחר שיחה כזו מתרחשת רגיעה ואנו מנסים להתקרב וברגע שיש מעט קרבה מתרחשת שוב התפרצות.

ישבנו, לא פעם, להבין למה זה קורה.
האם המעשים שלי רלוונטיים? ובגלל שראיתי שלפעמים זה קורה אפילו על תנועת יד או על חוסר פרגון
הבנו יחד שהיא מגזימה ושבמידה וישנה בעיה איתי תמיד אפשר לדבר על דברים שמפריעים בנועם.

כל פעם מחדש אני צופה כיצד הכעס מציף אותה ברגע, כיצד היא נאטמת ומתחילה לרוק כל דבר שעובר לה בראש, גם אם הוא רחוק מהמציאות.
כיצד היא מייסרת את עצמה - בכל פעם אני מתמלא הפתעה וכאב.
כשעובר מעט זמן היא חוזרת לעצמה וניתן לדבר ולהבהיר כמה הדברים חסרי משמעות
וכמה היה יותר קל היה לסגור את זה בלי הפנים האדומות והחרשות הנלוות להתקף.

באופן כללי אני היוזם בזוגיות. אני רגיל לתפוס אחריות ודואג שדברים יקרו.

ונכון שאני מכיר את הבעיה ויודע לא להתרגש ממנה - אך זה גם הפחד הגדול שלי - להיות אדיש אליה - לאישתי.

אילו זוגיות היא זו שאני מקבל את מצבה ולכן לא נותן חשיבות להתנהגותה מראש?
שאני מסנן באופן טבעי את דבריה כי סובלת מהבעיה הזו?

אביה של אישתי סבל מאותה בעיה והוא גם גידל אותה.
היו לנו שיחות רבות על ההשפעות שהתקפים כאלו מבאים על זוגיות ומשפחה.

אנחנו רוצים להביא ילדים
אבל כרגע אני מרגיש שאני לא מסוגל בתנאים האלו
ורוצה בפעם הראשונה בזוגיות הזו
לברוח

תודה על האוזן הקשבת

לבעל המודאג שלום!

אכן ממכתבך אני מתרשם שאתה בעל טוב ומפרגן.

ההערכה שלי שאשתך סובלת מדבר שנקרא לו קישור כלומר כמו שבמחשב מילה תוביל אותי למספר צירופים אפשריים כך עובד המוח שלנו שמעשים שאנו רואים או חווים מזכירים לנו מקרים דומים בעבר ועד דברים שחווינו ואגורים בתת מודע שלנו,ייתכן שמשהו שאפילו קורה באופן שולי מציף אותה וגורם לה להתנהגות זו.

המלצתי שתפנו למטפל או או יועץ שיסייע לכם לחיים טובים יותר ,המון הצלחה ! דורון

tifon

New member
תודה על הערכתך

לאילו חוויות אתה מתכוון? מהזוגיות שלנו או יתכן מתחומים אחרים בחיים

כי למען האמת המצב הפך להיות כך ברגע שהיא החלה לעבוד והחיים שלה קצת יותר עמוסים
יתכן והיא מוצאת אותי כמקור להוצאת לחצים? שק אגרוף...?

קארניו

New member
הכל יכול להיות

יכול להיות שזה גנטי ו/או נרכש (דפוס התנהגות שלמדה מאביה) ,אולי היא סובלת מהפרעת אישיות גבולית שמתאפיינת
בהתקפי זעם , אולי אתה משמש כשק אגרוף בגלל תסכול שהיא חשה כלפיך , או שאולי באמת היא איננה מסוגלת להתמודד עם העומס בעבודתה.
בכל מקרה, התקפי זעם חוזרים ובלתי נשלטים מחייבים בדיקה וטיפול כי זה מעיד על מצוקה שלה שהיא איננה יכולה להביע אותה בצורה מילולית רגועה וזה בא לידי ביטוי בפרצי זעם .

tifon

New member
בדיקה וטיפול לדבריך

בתהליך זוגי תחילה אני מניח.

אך כיצד להתנהג עד הטיפול ועד בכלל פתרון הבעיה אם ניתן בכלל?

המצב קורע כרגע

קארניו

New member
עד שתגיעו לטיפול

תתאפק ותשתדל לא להגיב בשעת ההתקף גם אם קשה לך מאד. ותחפשו פסיכולוג שהוכשר גם כמטפל זוגי .

הבהרה

בהחלט ייתכן ומדובר בחוויות מוקדמות ביותר,לשם המחשה אם שמענו שיר ברדיו בילדותינו ונאמר שאכלנו מאכל מסוים, באם המאכל היה מיוחד או לחילופין זה התרחש מספר פעמים,נוצר קישור במוח -בעגה המקצועית זה נקרא "פטיש"-שזה אומר שגם בהיותינו מבוגרים כאשר נשמע את השיר יתעורר אצלינו טעמו של המאכל,או כשנאכל את המאכל יתנגן באוזנינו השיר .

כך זה לגבי חוויות סתמיות ובמכל שכן לגבי חוויות טראומטיות ועל כן אני מאריך שמשהו שקורה סביב אשתך היום מציף לה חוויות וארועים לא נעימים -בלשון המעטה-שבהחלט ייתכן והתרחשו אי שם בעבר הרחוק ועל כן מומלץ לכם לפנות לטיפול וסיוע שתוכלו באמת להבחן את המשקע הנפשי הקדום ולנסות לשחררו על מנת להגיע לחיים טובים יותר.

הערה חשובה !על תחפשו אשמים ,מי גרם וכו,כי המהות היא שאשתך תחיה בשלום עם עצמה ואתך,ולא לחפש את מי להעמיד לעמוד הקלון.

אכן ארועים ועומסים של החיים כיום שוברים את מנגנוני ההגנה שלנו וחושפים את נקודות התורפה שלנו .

M00PS

New member
התקפי זעם

אני מכירה את הנושא מקרוב לצערי, וזה מאוד נפוץ שילדים שגדלו בבית זועם מפנימים את הזעם ואח"כ מחצינים אותו בצורות אחרות. זה לא קשור אליך, גם אם אתה הקטליסט לפעמים, הזעם שם בדיפולט. כשהיא מתפוצצת היא לא בשליטה (זה לא מוריד מהאחריות שלה, אבל זה עדיין לא בדיוק בחירה כשאין כלים לשלוט בזה), זה כמו שסתום אדים שהיא חייבת לשחרר ואחרי שזה השתחרר באה החרטה והכאב. זה לא יעלם מעצמו, וממש ממש ממש לא ממליצה להביא ילדים למצב הזה. ילדים מביאים לקצה גם את האנשים הכי רגועים, זה קשה ומטלטל וחוסר שינה בטח לא מוסיף לזה (ובטח שלא כדאי ליצור דור שלישי או רביעי לעניין הזה). בקיצור, היא צריכה ללכת לטיפול אתמול. זה ישפר לה את איכות החיים ופועל יוצא גם לך ולילדים העתידיים.

tifon

New member
תודה

תודה על התגובה המפורטת. אשמח לשמוע כיצד את מכירה את הנושא מקרוב.
את צודקת מאוד בעניין הילדים והחלטנו על טיפול.

מה דעתך לגבי התנהגות עד הטיפול בבעיה?

אייבורי

New member
זה עובד!

כלל ראשון בהנדסה, מה שעובד לא כדאי לתקן

ואני אומר, היא תופסת התקפי זעם, אתה בתפקיד המבוגר האחראי
מנסה לתקן אותה.
עושים שיחות רציניות, מסכימים שהיא בעייתית
הייתי מוסיף בנקודה הזאת
לשים אותה על הברכיים ולתת לה כמה ספנקים בישבן
על היותה ילדה רעה.
משם קצת סקס אגרסיבי וטוב

מטפל מקצועי עוד עלול לתקן אותה
ואז מה יהיה?

מיזוגן

New member
המהדרין

מוסיפים גם כדור פינג פונג עם רצועות לחסימת הלוע הזועם (לחילונים-שמאלנים-שיינקינאים-ליברלים-פמיניסטים, אפשר גם כדור מגומי רך), שכן זעם נשי שאינו יכול לבוא לידי ביטוי במילים מנותב לאפיקים מיניים שתרומתם לא תסולא בפז. מסיבה זו עודני אורב לסטודנטיות ללימודי מגדר כאשר מגיע הזמן להחליף מאהבת. אני מוצא שזעם על רקע עוול היסטורי הוא מהאנרגטיים ביותר, במיוחד כשהוא משולב עם להט נעורים נאור וחסר פשרות.

אין פרודוקטיבי יותר מזעם נשי גולמי לליבידו האלפא-שוביניסטי.
וזו כל האמת

I C E M A N 7

New member

מנסה להבין אותה\ אותך

היי.

אני גם בחורה שכבר מגיל צעיר היו לי התקפי זעם ( בלי להרים יד כמובן ), ועד לא מזמן פגעתי בחבר שלי ואולי בפעם הראשונה שאני קוראת בכלל מבינה שבאותו זמן שפגעתי בו הייתי בעצם ממש לקראת המחזור ( נשמע כמו תירוץ ממש מטופש ), בכל מקרה, הייתי ועדיין במצב רוח נוראי, חוסר הצלחה וחוסר אונים בכל. פגעתי בו עד כדי כך שמצאתי את עצמי סוטרת לו ( לא חזק, אבל עדיין זה נחשב ), ודיי הפחדתי אותו.

עכשיו לעיניינך, יכול להיות שאישתך עוברת משהו וקשה לה והיא פשוט מוציאה את זה בעצבים במקום באמת לדבר על מה שעובר עליה. מנסיון אישי, לפעמים מאוד קשה לדבר על משהו שבאמת מפריע ואם כבר מדברים אז מה שקורה סביב ולא מה שעיקרי. תנסה אולי לשבת ולחבק אותה כמה שניות, כי זה מה שההורים שלי היו עושים כשהייתי בהתפרצות עצבים וצועקת על כל הבית. לי אישית זה מאוד עוזר, ותאמים לי הלוואי שחבר שלי היה מבין שזה מה שאני צריכה, את התמיכה של החיבוק ולא את התמיכה הכלכלית שזה בסדר, אבל זה לא מה באמת צריך.

יכול להיות שזה מה שאישתך צריכה. שתחבק אותה, ותתן לה להתפרק ושתבכה קצת ואז אולי להציע לה אפילו לכתוב ולפרק את התסכולים והבעיות שלה בכתב. אני מציעה לך כי אני גם כזאת. ותאמין לי אני כל כך מעריכה אותך ומעריצה אותך שאתה ממשיך לסבול אותה ולאהוב אותה למרות המצב שלה, והייתי רוצה גם לשאול אם תוכל לייעץ לי ולעזור לי איך אני יכולה להסביר לחבר שלי שאני לא מתכוונת לפגוע וזו פעם הראשונה והאחרונה שלי לפגוע בצורה כזאת. ( כתבתי בפורום על הבעייה שלי, מוזמן לקרוא אם תרצה )

הלוואי שהכל יסתדר עם אישתך ותנסה להקשיב לה, נשים אוהבות שמקשיבים. לא תמיד צריך לומר משהו, רק להקשיב. אם היא מחכה לתשובה תענה ואם לא, אז רק תקשיב. יש מצב ומצב גדול שמפריע לה משהו רציני והיא לא מצליחה להביע במילים ובגלל זה ההתפרצות זעם שלה.

ושוב, כל כך מעריצה אותך עד כמה שאתה אוהב אותה ותומך בה למרות מצבה. אמן שחבר שלי באמת היה יכול להיות סובלני כל כך כמוך.

אשמח מאוד לעזור גם בהמשך...

למעלה