זוגיות לטווח ארוך

ariel thats me

New member
זוגיות לטווח ארוך

יש זוגות שגם אחרי הרבה שנות נישואים מצליחים לשמור על השלהבת. פשוט רואים את האהבה ביניהם. אלה זוגות שכולנו מקנאים בזוגיות שלהם. מצד שני, אצל זוגות רבים אחרים זה לא כך. ראיתי כבר לא מעט זוגות שממשיכים לחיות ביחד פשוט בגלל הנוחות. חשבתי שהזוגות הראשונים מצליחים כל כך בגלל שהם פשוט באמת באמת מצאו את החצי השני שלהם - אדם שבאמת מתאים להם ובאמת טוב להם איתו. אחר כך חשבתי שאולי לא פה טמון הסוד. הרי כל הזוגות באמת אהבו אחד את השני לפני החתונה (או שכך לפחות אני רוצה להאמין). אז מה קרה עם השנים? מה השתבש? חשבתי שאולי זה קשור לאופי של בני הזוג. אני מכירה אנשים שכל ריב ביניהם משאיר משקעים, הם לא קשובים, תוקפים ומנסים לפגוע. נראה לי שאחרי כל ריב כזה הזוגיות נפגעת. המריבות זו רק דוגמה אחת מיני רבות. לכן, חשבתי, שאולי הזוגיות המדהימה הזו בעצם תלויה בעיקר בנו. אם נהיה באמת קשובים ובאמת נקבל את בן הזוג כמו בהתחלה אזי גם לנו תהיה זוגיות מדהימה כזאת. מה דעתכם? האם הדבר תלוי באופי של בני הזוג, או שהדבר פשוט תלוי במזל?

Miss פטל

New member
בהחלט תלוי באופי בני זוג

אצלי אופי מגעיל, אני מתעצבנת מהר, רבה הרבה, אבל אני חושבת שזה גם תלוי בהתנהגות, כי לדעתי אפשר לשלוט בעצמך ולנסות להיות יותר טוב והשקיע יותר. תקרא את התגובה שלי ל"מגע הקסם1"

אני חושבת שההבדל בין אלו שמצליחים

בזוגיות לטווח ארוך לאלו שלא, טמון בהבדל שבין התאהבות ואהבה. האהבה שתארת זו ההתאהבות וזה קל להסתדר כשיש אותה. אנחנו בשלב הזה לא מסתכלים על התמונה המלאה, ההתלהבות מסנוורת ומעלימה את הדברים הפחות טובים. אבל לאורך זמן, כשההתלהבות נרגעת, צצים ועולים הדברים שפעם היו נסתרים. חילוקי הדעות, האופי השונה, השקפות עולם שונות. ואז מתחיל תהליך של לימוד, איך להסתדר, להתפשר, להסתגל אחד לשני. ומי שלא מסוגל לזה, נכשל.

לי רז1

New member
יחס גורר יחס

מאוד חשוב לכבד לאהוב להבין,לדבר על מה שמציק ולדעת שבכל יום בין המרוץ של עבודה בית ילדים גם יודעים להשקיע בזוגיות לדבר או אפילו לשבת חבוקים מול הטלויזיה הכי חשוב להרגיש את השני ולעת לתת אחד לשני לצמוח כן החיים שלנו מלאים עליות וירידות אבל תמיד צריך לזכור שאחרי כל ירידה יש עליה והעליה........... טובה לכולנו אז אהבו אחד את השני והשקיעו בזוגיות כי זה מה שישאר לנו בסוף

למעלה