זוגיות לא טובה

natali158

New member
זוגיות לא טובה

שלום לכולם. מקווה שאני במקום הנכון.
הרגשתי שאני חייבת לפרוק.
אני ובעלי נשואים קצת יותר משנה ויש לנו תינוק מתוק בן חצי שנה.
לבעלי יש הרבה תכונות טובות, הוא מפגין אהבה והוא מקשיב והוא אבא מאוד טוב, אבל התכונות השליליות שלו קיצונית בעיניי.
הוא אימפולסיבי, ביקורתי, קנאי, מתעצבן מהר וצועק. יחד עם זאת מה שהשאיר אותי לצדו עד עכשיו
זו היכולת שלו להרגע מהר ולבקש סליחה כשצריך, ולפעמים גם כשלא צריך

אף פעם לא הבנו אחד את השני לגמרי אבל תמיד היינו מתפייסים ומסתדרים, למרות שיכלנו לריב 15 פעם ביומיים ורוב הזמו על שטויות איכשהו זה תמיד הסתדר והכל חזר למצב של סקס, חיבה וכו'..
עם הזמן הריבים החמירו ואיתם גם התגובות שלנו, המילים שלנו. הכל נהיה קיצוני ואני מרגישה שאבד הכבוד.
בכל ריב, אבל ממש בכל ריב מוזכרים גירושים. לפעמים מהצד שלו ולפעמים משלי.
כשאנחנו רבים אנחנו אומרים אחד לשני דברים נוראיים, אבל בעיקר הוא.
משפטים כמו "אני מצטער/ת שהתחתנתי" או "את/ה עושה אותי אומלל/ה" או "אנחנו צריכים להתגרש זה לא ילך בינינו" הפכו למשפטים שגרתיים בבית. ואחרי כל ריב כזה איכשהו מגיעים למצב שהוא אומר שהוא לא התכוון ושהוא אוהב אותנו ובחיים לא יעזוב. ואחרי כל ריב כזה ממשיכים הלאה אבל המועקה נשארת. אולי אצלי יותר מאשר אצלו.
זה לא שאני מושלמת. אני לא מאשימה רק אותו. לי יש הרבה תכונות שאני לא יודעת איך הוא סובל אבל בסופו של דבר מה זה משנה מי אשם..
היום רבנו בגלל שהוא רצה לעשות משהו לתינוק בדרך שלו ואני העדפתי לעשות בדרך אחרת כדי שלא יבכה.
בהתחלה ביקשתי שיתן לי לעשות בדרך שלי אך הוא לא רצה אז לקחתי את התינוק כדי שלא יבכה והלכתי לעשות בדרך שלי. בעקבות זה בעלי התחיל לצעוק שקשה לו איתי ושאני מעייפת אותו ולמה אני מתערבת לו כשהוא עושה
משהו בדרך שלו. איכשהו זה התדרדר שוב ל"גירושים". הפעם מצדו.
זה היה בצהריים, מאז הוא לא נגע בתינוק בטענה שאם אני מחליטה לבד אז שאני אטפל לבד.
מאז הצהריים לא דיברנו. אני בחדר והוא בסלון.

זה רק טבעי שזוג לא יסכים על כל דבר

העניין הוא איך להתמודד עם אי ההסכמות.
להגיע באופן קבוע למריבות על כל דבר קטן זה כבר קיצוני ויש מצב שהמריבות על נושאים שוליים הן בעצם סימפטום שמצביע על בעיה רצינית הרבה יותר שקיימת ביניכם וקל לכם יותר להתעלם ממנה ולריב על התפל...

יש את האמרה על נבואה שמגשימה את עצמה
גם כשרבים צריך לזכור שיש את יום המחרת, יש דברים שאסור שיאמרו במהלך מריבה וכן, אני מודע לזה שמדובר בגישה פולנית שקובעת כללים אפילו למריבה

בכל מקרה כשנושא הגירושין עולה בכל ויכוח זה יכול לקדם את העניין וחבל.
לפעמים הגירושים הם הפיתרון אבל זה צריך להגיע לאחר מחשבה ולאחר שמוצו דרכים אחרות ולא כאמירה שנזרקת לחלל כלאחר יד

מצד שני יפה שאתם מתפייסים מהר

שקלתם פנייה ליועץ נישואין ?

ivgy1980

New member
התייחסות

מותר לזוג לא להסכים על כל דבר. וזה אומר שלפעמים את מוותרת ולפעמים הוא מוותר. זה אמור להיות קל ופשוט.
אחד הדברים שאני אישית לא מוכן אליהם בבית בשום פנים ואופן הוא לריב, לצעוק ולקלל. הבית הוא המבצר!
צר לי, אבל אם מגיעים למצב של ריבים תמידיים - הזוגיות הזו לא שווה את המאמץ.
המטרה של זוגיות היא רווחה נפשית! אחרת, עדיף לבד.

נ.ב. כדאי לשבת ולדבר לבד, או לנסות עזרה פסיכולוגית.
אסור שיהיו ריבים בין בני זוג, לפחות לא במינון ובצורה כפי שתיארת.

מותר לא להסכים

אך כשיש ילדים בתמונה, צריך לעשות זאת בחוכמה.

אם את תגידי שחור והוא לבן הילד עלול להתבלבל ולא לדעת מי הסמכות בבית.

בזוגיות יש הרבה מתחים ומריבות ולעיתים, הדברים יוצאים מפרופורציות, אתם בשלב שתקשורת תוכל לסייע בפתרון הבעיות.

מציעה לשבת , לדבר על הכל בנחת וליישר את ההדורים ביניכם.

אם זה מחמיר, כדאי לשקול ייעוץ או.......... פתרונות קיצוניים יותר.

בהצלחה ונשיקות לבייבי.

למעלה