זוגיות לאחר לידה

Sarah Or

New member
זוגיות לאחר לידה

יש לי בעיה שחוזרת ונשנית מדי פעם עם בעלי (נשואים 3.5 שנים + 2 לפני החתונה). הוא אדם מדהים, אוהב, מפרגן, עוזר, אמפטי, אבל ברגע שאני נמצאת בחולשה נפשית כל התכונות היפות שפירטתי ועוד רבות מתהפכות והוא הופך לאטום ויותר מזה מתחיל לפגוע בי בחוסר איכפתיות שלו ובזלזול ברגשות שלי גם כשאני מנסה להסביר לו באיזה מצב אני.
המצב ביננו כרגע הוא שאני בדיוק לאחר לידת בתנו השניה. כמובן שילדתי הוא הרעיף עליי אהבה, פיאר ושיבח את אשתו, אבל בדיוק שבוע אחרי התשובות שלו נעשו חסרות סבלנות וקשות. ביקשתי ממנו שינסה להבין שאני כרגע בתקופה שבה ההורמונים שלי משתוללים וכל מילה קטנה לא במקום שלו גורמת לי לבכות ולהכנס למצב נפשי לא טוב. הוא ביטל זאת ולא הסכים להתחשב בי כלל.
לאחר שבועיים שבהם כמעט ולא דיברנו ניצלתי הזדמנות שבתנו הבכורה לא הייתה איתנו וניסיתי לפתוח איתו שיחה על מנת לשים קץ לריב המטופש, התוצאה הייתה עוד יותר קשה הוא האשים וגער ולא הבנתי על מה הוא מוציא מפורפורציות את מה שהיה.
העדפתי לקחת את הרגליים וללכת לחדר לבד, ניסיתי להירגע יצאתי לטיול נכנסתי לאמבטיה ושיצאתי חיכתה לי בשורה ממנו - אני רוצה להתגרש.
התחלתי לצעוק עליו ולהוציא מתוכי את כל מה ששמרתי והבטחתי שאני לא אומר ובסוף ביקשתי שייצא מהבית.
היום כמה ימים אחרי הוא נרגע ואני קצת מרגישה שהוא מנסה לחזור לעצמו אבל מלבד זה הוא לא ניגש להתנצל או לדבר על מה שהיה.
בעבר אני הייתי זו שהרמתי את הכפפה למרות שנפגעתי והפעם אני ממש לא מוכנה לחזור על הטעות.
יש דפוס חוזר בהתנהגות שלו אחת לכמה זמן שאני רוצה לעקור מהשורש ואני לא יודעת מה הדרך לעשות את זה, לכן אני מעדיפה לגרום לו לגשת אליי ולדבר איתו כשאני יודעת שהוא בהקשבה. הבעיה היחידה מבחינתי היא שגם בעבר דיברתי איתו ובכל זאת ההתנהגות שלו חוזרת על עצמה.
מה לעשות? איך לגרום לו להבין שגם אם הוא נמצא בתקופה לא טובה עם עצמו שחופפפת לתקופה לא טובה אצלי, הוא צריך לשמור על פורפורציות ולא להתהפך ולהפוך להיות מישהו אחר לגמריי? (בטח שלא לאיים בגירושים).
בימים האחרונים הוא ממש חוזר לעצמו שוב עוזר, שואל מנסה לדבר ולשתף. אני מראה לו מצידי שאני זורמת איתו עד גבול מסוים.
חשבתי לתומי שהנה עוד מעט הוא עומד לפתוח את הנושא ולדבר עליו, לשפוך את מה שמפריע לו (כי לי אין ממש מושג מאיפה ההתפרצות שלו גם כשניסיתי להבין) ופתאום הוא בחר לא לישון איתי.
אשמח לשמוע עצות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
התשובה בגוף השאלה

כתבת אותה כאן: "כי לי אין ממש מושג מאיפה ההתפרצות שלו גם כשניסיתי להבין".

אכן, את לא מבינה למה הוא מתפרץ. ובאמת יש שתי אפשרויות קיצון:
- האחת היא שהוא חולה נפש, גבר איום ונורא שמתפרץ ללא סיבה.
- השניה היא שיש סיבה שאת פשוט לא מבינה או לא מקבלת.

ברור לי שכשאנו פגועים מבן/בת הזוג אנו נוטים לראות אותו/אותה כסוג של תאונת שרשרת שקרתה לנו.

אבל כשאנחנו במצב יותר מאוזן, אנחנו מבינים שלא יכול להיות שרוב הזמן הבן אדם מאוד בסדר, ופתאום, כשהירח מלא, הוא הופך למפלצת.

אז כן. תשאלי אותו ברגע רגוע מה הדברים שגורמים לו להתפרצות. אפשר להניח ברמת סבירות גבוהה מאוד שמה שהוא יענה לך יקומם אותך. יכול להיות שגם הוא מתייחס אליך באותם רגעים כמו חייזר. אבל ל מרות הקושי, נסי לא לענות, ותגידי לו שתקחי את זה לחשיבה. ובאמת תעשי על זה חשיבה ותנסי לראות איפה אולי יש משהו בדבריו.

אם את תכירי בצידקתו, אפילו החלקית או היחסית, אתם עשיתם צעד גדול קדימה. כי כשהוא יראה שאת כן מבינה אותו, אפילו חלקית, יהיה לו הרבה יותר קל להבין אותך ולהזדהות עם הכאב שלך.

וגם ההיפך נכון: כל זמן שאת מסרבת לראות את הצדק שבדבריו, גם הוא יסרב לראות את הצדק שבדברייך.

גארוטה

New member
מי התחיל?

נכון, זו שאלה שילדים בד"כ שואלים, אבל במקרה הספציפי הזה מרגיש לי שזו השאלה המתאימה, למה? כי את
מתארת גבר מדהים שמרעיף עלייך אהבה, מפרגן, קשוב, שותף ןעוזר שלפתע חוטף את הג'ננה בלי סיבה
כשזה לא באמת ככה, זה הרי התחיל מכך שאת כנראה התפרצת עליו (כן ,ההורמונים) וציפית שהוא פשוט
לא יגיב.
אז נכון שאת עכשיו אחרי לידה, אבל הרי את לא תמיד אחרי לידה ובכ"ז את מספרת עליו כאילו הוא דוקטור ג'קיל
ומיסטר הייד "יש דפוס חוזר בהתנהגות שלו אחת לכמה זמן שאני רוצה לעקור מהשורש".
אם יש דפוס חוזר בהתנהגות שלו אני מאמינה שיש גם דפוס חוזר בהתנהגות שלך ואתם כל הזמן מזינים אחד את השני
ואת המעגל הזה צריך לעצור.

Sarah Or

New member
היי גארוטה

זה ברור לי שזה לא סתם ללא סיבה. גם כל אחד מסביבי מנסה להסביר לי שרוב הגברים לאחר שהילד חוזר הביתה מהבית חולים מתנהגים לא בצורה שהיית מצפה מהם. הכוונה לתומכים, עוזרים, נהנים מהאוצר הקטן שנכנס הביתה.
מה שקרה ביננו לכאורה במצב רגיל היה עובר חלק וזה מה שהכי הפתיע אותי וגם אמרתי לו שהאדם שאני מכירה לא היה מוציא מפורפורציות את מה שקרה.
אין לי כעס או תלונות על כך שמפריע לו משהו אני גם מוכנה להקשיב, יש לי כעס על זה שהוא בוחר בתקופה כה רגישה (במיוחד שאני מסבירה לו שאני בתקופה שכל מילה קטנה גורמת לי לפרץ בכי בלתי נשלט, מה שקורה לרוב הבנות בעולם, ומבחינתו זו מחלת נפש), לשים לי דגשים על דברים שזה לא הזמן, זה לא העיתוי הנכון.
בתקופה הזו הכי הייתי צריכה אותו עם כל השינוי הקיצוני בשיגרה, חוסר שינה, תסכול מההנקה שלא מצליחה וכאבים. זה הזמן המתאים לעטוף את אשתך, ובאמת באמת שלא התפרצתי עליו מלבד הפעם שהכל התחיל להתגלגל כמו כדור שלג ענק.
ביום למחרת ניגשתי אליו לשאול אותו אם עובר עליו משהו אחר מעבר למה שבבית (עבודה, הורים, חברים וכו'), והוא כעס וכעס על מה שהיה.
אמרתי לו שאני מבינה אותו אבל עדיין חושבת שהוא מוציא מפורפורציות את מה שהיה ואין צורך להגיב ככה. והוא צעק וצעק ובשלב מסוים ביקשתי שפשוט ישתוק, לא הייתי מסוגלת להכיל יותר את הצעקות וחוסר האיכפתיות והאמפטיות שהוא הביע כלפיי.
מזה בעיקר הוא נפגע שאמרתי לו לשתוק.
אחרי שבועיים שוב ניסיתי לדבר איתו וביקשתי שננסה לשים סוף למריבה הוא שוב כעס וצעק ובאיזה שלב קיבל טלפון והשיחה ביננו נקטעה. הוא דיבר כבר לא יפה אליי ואני בחרתי ללכת ולנסות להירגע, אחרי המקלחת הוא הודיע לי שהוא רוצה להתגרש.
כל כך כעסתי עליו ופשוט "הקאתי" את כל מה ששמרתי בבטן.
מסכימה איתך שיש כאן מעגל שצריך להיפסק אני מבחינתי הייתי מוכנה ללכת לייעוץ זוגי אבל הוא לא מוכן בתוקף.

גארוטה

New member
מכיוון שאנחנו

מסכימות שזה לא סתם ללא סיבה ומכיוון שלפי התאור שלך אותו, הוא נשמע במצוקה (כי מפלצת הוא לא, לפי ההנחה
של מריוס שאני בהחלט מסכימה איתה), אז בואי ותנסי לחשוב למה לדעתך הוא במצוקה דווקא עכשיו? למה ב"מצב רגיל"
מה שקורה עכשיו היה עובר חלק ועכשיו לא ולמה דווקא עכישו הוא מוציא דברים מפרופורציה?
קשה לי להאמין שהוא בחר במודע דווקא עכשיו, כשאת בתקופה רגישה, להיות לא רגיש ואמפתי למצוקה שלך. אני חושבת
שבגלל הרגישות שלך והצורך שלך בהכלה (הבהחלט מובן) קשה לך לראות שגם עליו עובר משהו. אולי הוא מרגיש מוזנח ובעדיפות
שלישית, אולי רע לו בעבודה, אולי הוא לא מוערך מספיק, לחוץ כלכלית והרשימה עוד ארוכה. תנסי לחשוב איך הוא היה מתאר את המצב
הנוכחי ביניכם אם הוא היה כותב כאן.

אייבורי

New member
בתוכניתנו

כיצד לתקן את הבעל ולהוציא התנהגויות מהשורש
נשתמש היום בשיטות התניה בעזרת שוקר חשמלי.

אני מציע שבעוד חצי שנה תחזרי, ותראי אם עדיין את רוצה לאלף את הבעל.

Sarah Or

New member
מתה על ציניות

אין לי שום כוונה לאלף את בעלי אלא לא לזכות בתגובות משפילות ופוגעניות מצידו. ובדיוק כמו שהוא לא היה רוצה לחוות אותם ממני גם אני חיפשתי להוציא בעבר התנהגויות כאלו ואחרות מהשורש.

אייבורי

New member

אז מה את עשית בשביל מדינה?

כלומר, מה החלק שלך באמירות המשפילות והפוגעניות שלו
האם סתם ככה התנהגת למופת והוא ברוע לב בלתי מוסבר
החליט להשפיל ולפגוע בך ?

A לוןA

New member
אין חשש

בעוד חצי שנה לא יהיה שם בעל, אלא גרוש.
ובא לציון גועל.

החיים האמיתיים

מתחילים מעכ-שיו. שניכם מאוכזבים. הוא התחתן עם ג'דאית שקולה ומתפקדת שמחזיקה את העולם על הכתפיים שלה ופתאום גילה שהיא שבירה ובמצבים של מעברים נסוגה ודורשת הקלות בבחינה
. את התחתנת עם בחור מדהים ושאר סופרלטיביים שיווקיים שפתאום התקלקל וקרס לנוכח המחשבה שהוא צריך להיות קצת אין צ'ארג' בתקופה הקרובה. ברוכים הבאים לעולם האנשים האמיתיים שמפגינים התנהלות כזו או אחרת במצבי עקה ומתקשים להכיל את ההתהפכות של השני. כרגע הכל דלקתי ביותר, כל אחד מכם חושב שהשני 'מקולקל' - את רווית הורמונים, תשושה ומוטרפת מהתמודדות עם שני תינוקות בו זמנית, הוא רווי הורמונים ולחצים פיזיולוגיים שלא הולכים להיפתר בקרוב
שאמור מתוך המצב הזה להלך בהוראת המטכ"ל על ביצים <או מסמרים, כמו פאקיר הודי
> ומה לעשות ששניכם לא מה שחשבתם שתהיו במצב הזה...
הוא פתאום מתחרה על תפקיד הכוסית ההורמונלית <כדי להחזיר אותך לתלם, למקום 'הטבעי' המתפקד שלך>, ואת פתאום שבר כלי
.

הבשורה הטובה היא שאם לא צוללים ל'חלוקת התפקידים' ,ולא נדבקים למשבר בכפייתיות, לא קופצים על כל מילה ולא משתפים פעולה עם החפפה, אלא מניחים לדברים להירגע - בהמשך יוצאים מזה.

ואוף דה רקורד, את צריכה להבין שבבסיס גברים הם לנצח ילדים קטנים שתמיד מישהו בא וגוזל מהם את הציצי
, ומה לעשות - זה מתסכככככככככככככככככככככככככככככככככככככככל. קצת חמלה מצידך לא תזיק
.

--------------------------------

ולהעלאת המורל מכתב מהנהלת הקניון שנשלח ללקוחה אשר בעלה יצא לפנסיה והיא התעקשה לגרור אותו איתה לקניות כדי שלא יעשה לה פרצופים על שהיא זונחת אותו לבדו בבית:

לקוחה נכבדה,

במשך ששת החודשים האחרונים, בעלך גרם די המולה בקניון השלו שלנו. ואנו לא יכולים לסבול התנהגות כזו, ואנו לצערינו נאלצים לאסור על שניכם להיכנס למתחם הקניון מהיום והלאה.
סיבת ההרחקה שלנו היא בעקבות תלונות נגד בעלך, המפורטים להלן, ומתועדים על ידי מצלמות האבטחה שלנו:
ב3 ינואר: הוא לקח 24 קופסאות קונדומים, ובאופן אקראי הכניס אותן לעגלות של לקוחות אחרים כאשר הם לא שמו לב לכך.
ב7 בפברואר: בחנות השעונים, הפעיל את כל השעונים המעוררים במרווחים של 5 דקות זה מזה.
ב14 בפברואר: הוא סימן שביל על הרצפה, בעזרת מיץ העגבניות, כל הדרך ממחלקת המזון עד שירותי הנשים.
ב20 בפברואר : פנה לאחד העובדים, ואמר לו בקול סמכותי, " הופעלה אזעקה קוד 3 ועליך להגיע מיד לתחנת החרום". העובד עזב את המחלקה שבו אמור היה להיות, עזיבתו זו גרמה לפיטוריו, כי לא הופעלה כל אזעקה ואין דבר כזה הנקרא 'קוד 3'. וועד העובדים התערב למנוע את הפיטורים וגרר אותנו לדיון משפטי, דבר שגרם לאיבוד זמן, ועלות כספית לחברה.
ב24 בפברואר : העביר את שלט 'אזהרה - רצפה רטובה' לחנות שטיחים
ב28 בפברואר : הקים אוהל במחלקת הקמפינג, והזמין את הילדים שהיו בסביבתו, להביא כריות ושמיכות ממחלקת המצעים להיכנס לאוהל, כעשרים ילדים נענו להזמנה.
ב3 במרץ: כאשר מוכרת שאלה האם אפשר לעזור לו, הוא פרץ בבכי, ובצעקות, " עיזבו אותי לנפשי?' נאלצנו לקרוא למד"א.
ב10 במרץ: הביט היישר אל מצלמת האבטחה והשתמש בה כמראה לחיטוט באפו.
ב15 במרץ: תוך כדי בדיקת רובים במחלקת ציד, שאל את המוכר איפה יש כדורים נגד דיכאון.
ב26 במרץ: הסתתר בארון בגדים, וכאשר קונים פתחו את הדלת, צעק, ' בחרו בי, בחרו בי! "
ב15 באפריל: לקח קופסת קונדומים ושאל את הקופאית בקול רם: היכן אפשר למדוד אותם?

ואחרון חביב:
ב23 באפריל: נכנס למלתחה, סגר את הוילון, חיכה זמן מה ולאחר מכן צעק בקול רם מאוד, "למה לעזאזל! אין נייר טואלט כאן." המוכרת במקום התעלפה.
------------------------------

את מבינה, חבצלת?
ושיהיה במזל טוב!

Sarah Or

New member
גראוטה ומפלצת או ילדה

תיארתן מאוד יפה את המציאות. וסביר להניח שאם הוא היה כותב עכשיו הייתן אומרות לו להרים את הכפפה ולהבין את המצב שבו אני שרויה.
אבל מה שאני מנסה לומר פה הוא שאני מבינה גם את המצוקה שלו ובגלל זה ניגשתי אליו ושאלתי אותו אם מפריעים לו עוד דברים מעבר למה שקרה ביננו. איך אני יכולה להתמודד עם הכחשה ועצבים בזמן שאני לא מצליחה להכיל אותם.
היום אני מרגישה שהוא נמצא בעמדה ש"הנה חזרתי להיות הילד הטוב" (דרך אגב ממש סינדרום כזה של ילד טוב שפתאום פורץ ממנו הילד הרע) ועכשיו אנחנו נשחק משחק כוחות מי ייגש למי. אני אהיה נחמד איתך, אעזור לך עם הבנות, אעזור בבית אבל אעניש אותך ולא אשן איתך בלילה (הוא יודע שזה נושא רגיש מאוד אצלי), לא אצלצל בכלל לשאול מה שלומך או התינוקת.
השאלה שלי עכשיו איך אני גורמת לפרשיה הזאת להסתיים מבלי להיות זאת שיוזמת את השיחה?

תניחי

לו, למלחמות, למריבות. יש לך מלאי מוגבל של כוחות עכשיו. תנתבי אותם למקומות הנכונים. תדאגי שיהיה אוכל מבושל, תדאגי להרגיע את ה'גדולה', תדאגי שיהיה לך זמן מנוחה לעצמך כשהן ישנות, תדאגי לעזרה חיצונית אם יש בנמצא מהמשפחה או בתשלום.
זו תקופה, והיא עוברת. וכדי שהתקופה תעבור יותר מהר, חבל להשקיע אנרגיות בלהיות צודקת <שהרי לפי מה שאת מספרת הוא בעצמו יודע שאת צודקת והוא קצת אידיוט שמאבד שליטה על סוגרים
>, תשקיעי אותה בלהיות חכמה. אם מצד אחד לא תתרגשי מכל שטות שלו, ומצד שני תנסי לראות אותו קצת מדי יום <רק אותו, מקשיבה,נוגעת, מלטפת, מחזירה מהברוגז ברכות>, בסוף הוא יצטרך לקחת את עצמו בידיים ולהפנים את מקומו כמבוגר האחראי להבדיל מאח בכור קנאי
.

בדד1

New member
עדות שמיעה (וקריאה)

כשאני שומע על דפוס התנהגות מחזורי "יש דפוס חוזר בהתנהגות שלו אחת לכמה זמן "
אני שואל את עצמי ומה זה? ומשהו מצלצל לי מוכר
מציע לך להתחיל לנהל יומן יומי על התנהלות החיים שלכם
ושתכללי בו כל פעולה יומית שלכם וכל שיחה ביניכם
(כן, כן כמו ההוא שהיו כותבים פעם "יומני היקר")
מבטיח לך שתוך כמה חודשים תגלי על עצמך דברים שאין לך מושג שהם קיימים (אולי גם עליו)

למעלה