זוגיות לאחר לידה

blueberries

New member
זוגיות לאחר לידה

מאז שהילדה נולדה לפני עשרה חודשים אני בוחנת את בעלי כמו תינוק מגודל.אני שואלת את עצמי אם הוא השתנה מבחינת התנהגות ולכן אני שופטת אותו לחומרה,או שאני השתניתי כי ילדתי ואני אמא.אני שואלת את עצמי לאן נעלם הגבר שהתאהבתי בו כל כך עד הלידה.פתאום גם נורא מפריע לי שהוא כל כך צמוד לאמא שלו.אני די משגעת אותו שישתחרר ממנה קצת,כי עכשיו אנחנו זוג ומשפחה.אח"כ אני מוצאת את עצמי מתנצלת בפניו כי אמא שלו באמת אישה מקסימה והכל נעשה מכוונה טובה.אין שום דבר מהותי שהוא עושה כדי לגרום לי להרגשה הזו,חוץ מזה שהוא נורא מתעצל להזיז את עצמו לפעמים בכל מה שקשור לעבודות הבית,ואני מרגישה שאני צריכה לנהל אותו כמו ילד קטן,כי גם ככה אני צריכה לרוץ אחרי הקטנה.הוא כל הזמן טוען שאין לו זמן. להתעסק עם מטלות הבית.הזוגיות שלי לא במשבר,וסה"כ הצרות שלי זה לא ממש צרות,אבל אני מודאגת מהאופן שבו אני ובעלי לא מפסיקים להתווכח על הדברים האלה.

chenby

New member
לפי דברייך

נשמע שאת זו שהשתנתה.. את זו ששופטת אותו חומרה, את מתנהגת אליו או בוחנת אותו כמו תינוק מגודל.. אולי תתחילי להסתכל עליו שוב כגבר! זה הרי ממילא הכל בהסתכלות שלך. ותפסיקי להיות מודאגת - הרי או שהדברים ממילא יסתדרו או שהם ממילא לא יסתדרו - אז למה לדאוג? תפסיקי לנהל אותו - ואם את אומרת לו לסדר משהו, זה כי את רוצה שיהיה מסודר והוא יכול לעזור לך בזה.. גברים לא שמים לב לדברים שאנחנו רק שמות לב אליהם. ככה זה. זה לא ישתנה. אבא שלי גם בהרבה מצבים ילד מגודל - זה גברים. אל תצפי מהם להיות אחרת, תהיי את אחרת - אחרת זה אומר - קבלי אותם. קבלי את בעלך, הוא האבא שלך הבת שלך, בטח הוא גם מרגיש קצת עזוב בצד כי כל תשומת הלב הולכת לקטנה.. אז תהיי מודעת למה שטוב, ותתחילי לשאול את עצמך - מה כן גבר בו, מה יש בו שאת כל כך מעריכה- וזה התדר שתלכי איתו , ואני מבטיחה לך כך גם יהיו התוצאות.

nowonder

New member
מי שבמשבר זו את

ולא הזוגיות, או הוא. את חייבת לטפל בעצמך, ועדיף מוקדם מאשר מאוחר. זה שהפכת אמא, לא הופך אותך להיות חכמה יותר, או אחראית יותר, או בוגרת יותר. בעלך לא התחתן עם מנהלת משק בית, או עם נודניקית שמכריחה אותו להתנהג לא יפה לאמא שלו (ואחר כך מתנצלת על זה) או עם אמא שחושבת שהוא ילד קטן. הוא התחתן עם אישה שהיא שותפה גם תומכת וגם נתמכת. את צריכה לעצור ולחשוב על מה שאת עושה. את צריכה להבין שבית מסודר הרבה פחות חשוב מבעל מאושר. ועוד חשוב, תחזירי את האינטימיות לחיים שלכם (כן, אני מתכוונת לסקס, ולהרבה ממנו), זה יחזק את הזוגיות שלכם, יפתח לכם ערוצי תקשורת חדשים ויעזור לשניכם למצוא מחדש את סדרי העדיפויות.

נומלה

New member
שינויים

ברגע שתינוק נכנס הביתה משתנים המשתנים במשוואת הזמן. קודם את ניהלת את הזמן שלך והוא ניהל את הזמן שלו וחייתם באושר אחד ליד השני. כשנכנס תינוק (סליחה תינוקת) אם את נמצאת איתה את לא יכולה לעשות דברים שקודם עשית כי יש לך רק שתי ידיים. את מצפה שבעלך יבין את הענין ויתחיל לתת כתף במקומות שקודם רק את הסתדרת מצוין. הוא לא יבין. אל תצפי. צריך להסביר לו את זה לאט לאט. מכיוון שעכשיו יש יותר מטלות אפשר לעשות אחד מהדברים הבאים: לקחת עוזרת לעשות נקיונות שלך אין זמן עכשיו לעשותם. לחליפין להסביר את נושא הזמן לבעלך לחלק מטלות ו.... לא לנהל אותו!!!! שיעשה את הדברים בזמנו החופשי. אם הוא לא מסוגל, לשקף לו ולקחת עוזרת. ברגע שאת לוקחת על עצמך להיות המנהלת הוא יהיה המנוהל ולא יקח יוזמה. אם אתם מחלקים את האחריות זה מערך כוחות אחר. אז הוא אחראי לדברים מסוימים ואת לאחרים. ניתן כמובן גם לא לעשות מה שהיית עושה קודם ולחיות בלכלוך ולחשוב שהלכלוך זו רק בעיה בעיני רוחך אבל זה יכול להיות בעיה לאמא חדשה.

seeyou

New member
"אני צריכה לנהל אותו כמו ילד קטן"../images/Emo12.gif?

את מרגישה אותם הדברים שאחרות הרגישו במשך דורות ליפניך ואת עושה אותם טעויות(לדעתי) מה שאחרות עשו במצבך השוני הקטן שאת מודעת שאימו היא "בסדר"
לאן נעלם הגבר שהתאהבתי בו כל כך עד הלידה?
לערכתי הוא "נעלם" מאחר שאת כבר לא אותה נערה שהוא התאהב בה
כיום את "מנהלת" לו את החיים לא רחוק היום שהוא "יעלם" ,בהתחלה בגלישות באינטרנט ובהמשך אצל נערה אחרת שמקשיבה לו
ולא מנסה לנהל אותו (לפחות בהתחלה) התמונה שאת מציגה היא מאוד נפוצה רצוי שתלמדי מנסיונם של אחרים. יוסי

למעלה