זוגיות חדשה

זוגיות חדשה

אני אשמח לקבל מכן עצה אם יש פה מישהי בפורום שחוותה זוגיות חדשה. יש לי חבר, שחי איתי ועם 2 ילדי. לאחרונה קניתי בית ואני נושאת בנטל של המשכנתא. אנחנו משתתפים במחצית מהוצ' הדירה השותפות (אוכל,ארנונה, מים,חשמל,אינטרנט,גז וכו') . כשהעליתי את העניין של השתתפות בהוצ' המשכנתא כאילו שזאת הוצאה של שכ"ד לכל דבר הוא אמר - שאם הוא מתחלק איכשהו בהוצאות הדירה אז במקרה של פרידה הוא צריך לקבל את החלק היחסי בדירה. זה מאוד צרם לי ורציתי לשמוע לדעתכן. ללא כל קשר חשבתי מייד להגן על עצמי ע"י עריכת הסכם ממון. מישהי מכן עברה את זה ויכולה לייעץ לי לגבי זה? אולי אתן מכירות איזה סקיצה של הסכם ממון או טרום נישואין שאני יכולה להתרשם וללמוד ממנו . אני מודה שאני קצת לחוצה מהמצב שנקלעתי אליו - אז אשמח לקבל תשובה מהירה.

שי רה3

New member
אני מצרפת לך

קישור, נראה לי שהוא יעזור לך: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3287369,00.html ולדעתי, אם גרים תחת קורת- גג אחת, ומקיימים יחד משק כלכלי, מוטב למהר ולעשות הסכם- ממון שינתן לו תוקף בבית המשפט. קל וחומר אם מתגוררים בביתך!

שי רה3

New member
סליחה-הלינק שבור

נסי כאן וכנסי בקישורים החיצוניים למאמר של ynet/ מקווה שהפעם זה יעבוד. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A2_%D7%91%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8

מרגנית2

New member
ענין רגיש

אני הייתי מתייעצת עם עורכת דין של נעמת. וגם הייתי עורכת הסכם ממון באמצעותה עם תוקף של בית משפט. אני מבינה את החששות שלך. כדאי להסדיר הכל באופן ברור. וגם לברר זכויות של "ידוע בציבור".

סליחה אבל

לי נראה שאיך שהוא הבחור קצת חי על חשבונך בלשון המעטה .. זה בדיוק כמו להשכיר דירה עם שותף , שאנחנו משכירים דירה מה לעשות הכסף הזה " הולך " אף אחד לא מקבל כסף של שכירות דירה בחזרה ובמקום באמת להתחלק איתך כי מבחנתו זה כמו לחיות בדירה שכורה רק שעכשיו יש מי שמשלמת לו את השכירות . נראה לי הוגן בכלל והוא במקום לשלם שכירות מלאה אמור להתחלק איתך . אוף סליחה שזה מעצבן אותי , בהצלחה לך ... ויפה שעה אחת קודם או במקרה הזה שעתיים

s h o o s h a

New member
ייעוץ מקצועי

לא נכנסת לפרטים כי לא מעורה היטב בכל סעיפי החוק אך לזכרוני, יש משהו בדבריו של בן זוגך לגבי החלק היחסי בזכויותיו בנכס במידה והוא משלם מכספו יחד אתך את המשכנתא. מאחר וכך, שלא יצרום לך. פשוט תפנו יחד לעו"ד שזהו תחום עיסוקו ועגנו את כל היחסים שלכם במסגרת הסכם ממון שיהא מקובל על שניכם ובעיקר כדי שאף צד לא ירגיש מקופח ושכאילו (וסליחה מראש על הביטוי) ירגיש שמנסים לדפוק אותו. אתם חיים יחד ומנהלים זוגיות לכל דבר ודווקא מתוך זה חשוב וראוי שעוד אתמול תסדירו ביניכם את הדברים במסמך חוקי וחתום על ידי בית משפט שיתן לו, למסמך, תוקף פסק דין. ואיך היתה אומרת אמי הפולניה? אם הכל טוב ביניהם, אז ממש לא משנה 'חתיכת הנייר עליה חתמו' אבל אם חלילה וחס יתגלעו בעיות בעתיד הרי שיש מראש 'חתיכת נייר' שמסדרת הכל ומונעת מלחמת עולם מיותרות. מחשבה נוספת לדבריה...ואני חושבת שאמא שלי היתה אשה מאד מאד חכמה.

ת ו ד ה

אני ממש ממש מודה לכן. הייתי צריכה לקבל איזה חיזוק כנראה. אבל העניין מאוד לא פשוט.. אל תשכחו שיש לי בבית 2 ילדים שהם לא שלו והוא משתתף במחצית מהוצאות של הבית . בן זוגי רווק וצעיר ממני ב-6 שנים (ויפה.. וחמוד..
), מה שאני מנסה להגיד - שעם כל ההבנה שלו הוא לא יכול להרגיש את הפחד הממשי שלנו, האמהות שחייבות לשאת בכל האחריות לבית יציב לילדים . אישית, אם היו מדברים איתי על הסכם ממון לפני שהתחתנתי/הבאתי ילדים ולפני כמה שנים טובות אחורה, הייתי מסתכלת על זה אחרת. דיברתי בזמנו עם חבר שהוא עו"ד. לטענתו הסכם כזה חייב להעשות בכדי להגן על עצמי, כלומר, הוא בהחלט יכול לבוא בדרישות עתידיות. אז אני אמקד את הבעיות שלי.. אני צריכה עזרה כלכלית, אנחנו חיים כזוג לכל דבר, הוא מרוויח יפה, הרצון לתת לא בא ממנו, הקשר שלו עם הילדים מדהים, הזוגיות שלנו (טפו טפו.. ) מדהימה, הוא לא קמצן, ההוצאות בגין המשכנתא הן היו קיימות גם ללא הנוכחות שלו בחיים שלי ואיך לכל הרוחות אפשר לדבר על הסכם בלי כל המתח הנוראי הזה שעלול לערער ממשית את החברות שלנו...

מרגנית2

New member
במחשבה שניה

הייתי משאירה את המצב כמו שהוא. חבל לקלקל מערכת יחסים כל כך טובה.

s h o o s h a

New member
הסכם וחברות

אקצר ולא אלאה. דווקא כי קיימת ביניכם כזו חברות מופלאה הרי שיהיה קל יותר ופשוט יותר לסכם דברים ולא לתת ל'יד הגורל' להכריע (טפו טפו טפו) עובדה היא שהוא העלה את נושא חלקו בדירה אם ישתתף בתשלום המשכנתא. מסביר שהוא מודע למצב. מן הראוי שגם את תהיי. נכון שאת המשכנתא היית משלמת בכל מקרה אבל מאחר והוא שותף ואתם "...חיים כזוג לכל דבר..." הרי ש...למה לא לחתום על ההסכם? Just in case... סיכום: צאו (או הישארו בבית) ושבו 'על כוס קפה' ודברו בפתיחות על כל מה שהעלית כאן. לדעתי הסכם ביניכם הוא נכון וחכם עבור שניכם וממש, אבל ממש לא צריך להוות אבן נגף ולערער את יחסיכם. נהפוך הוא! המוני בהצלחה

פאפילה

New member
חובה הסכם ממון!

עד כמה שידוע לי לפי החוק ברגע שהוא גר אצלך בדירה יותר משלושה חודשים ברצף הוא יכול אח"כ לדרוש חזקה ולא לצאת מהדירה, ואז זה משפטים ובלגן.... נכון שאולי לא תגיעו לזה, אבל למה לקחת סיכונים? עברת כבר גירושים פעם אחת למה לא להיות מוכנה מראש על כל מקרה? הסכם ממון זה חובה פה! להגן אליך ועל ילדיך! זה לא משהו מסובך, מכינים מסמך ומכתימים נוטוריון וזה מספיק חוקי. זה דבר ראשון שהייתי עושה. דבר נוסף , מה זאת אומרת לא להשתתף בהוצאות שכ"ד? ואם זו היתה דירה שכורה אז מה? לו יש דירה משלו? הוא חוסך לעצמו הרבה כסף ככה ואת מוציאה יותר וזה לא יחסים שיוויוניים! אם כל הכבוד שאת חושבת שהוא מקסים ונהדר עם הבנות... וצעיר וחמוד.... כמו שאומרים אדם ניכר בכוסו..כיסו ... וכעסו! אז תראי עם מדברים על הכיס האם יש כעס? אני היום כל יום מברכת את החברה שלי שאמרה לי לעשות הסכם ממון לפני שמי שלימים הפך לבעלי / פרודי להיום! והיום הדירה שהיתה על שמי מוגנת! בהסכם ממון כותבים את כל הרכוש שיש לך : דירה, רכב, תוכניות חסכון, קופות גמל, חשבון בנק, ביטוחים, ריהוט של הבית, כל מה ששווה כסף! ואולי זה ישמע לך מוגזם אבל כדאי לך גם להכין צוואה, שחס וחלילה יקרה לך משהו שהבנות שלך יהיו מוגנות ממנו! כי כרגע הוא נחשב ידוע בציבור שלך ויכול לדרוש זכויות! אז תגידי אולי שהגזמתי אבל זאת המציאות ! מקווה שעזרתי ולא הבהלתי אותך!

דיברנו

אז... אני אשמח לעדכן אתכן שאתמול בערב , הכנתי ארוחה וביקשתי לדבר. השיחה היתה לא קלה במיוחד אבל הוא מאוד הפתיע לטובה. הוא גילה הבנה בדברים שנאמרו לגבי הסכם ממון - וזה הוריד לי בלוק מהלב. סיכמנו שנשב וננסח הסכם ביננו ונחתים אצל נוטריון. לגבי ההשתתפות בהוצ' המשכנתא.. הועלו דברים לא קלים - כאב לי שלמרות היחסים הנהדרים שיש לו עם ילדי - הוא לא מוצא לנכון להשתתף בהוצ' שלהם - לדעתי זה הגיוני , הרי הוא לא אבא שלהם, אבל זה היה קצת עצוב. הערכנו את הדירה בשווי השכירות שלה ועשינו איזה חלוקה.. שנוספה להוצ' השוטפות. אז מה אני אגיד לכן.. בתוך תוכי הייתי רוצה אולי שהדברים יתנהלו קצת אחרת - אבל כנראה שזה חלק מהויתור שלנו בזוגיות. תודה לכן על כל התגובות.. אני משוכנעת שעזרתן.

בשורות טובות !!

כנראה שהשגת הרבה אתמול בערב ושהאוירה נשארה טובה... קחי את מה שיש ונשמע שיש לא מעט ותברכי על זה. את מה שחסר אולי תשלימי עם הזמן או בדרך אחרת... בהצלחה

love4101

New member
בילי לדעתי הוא כן צריך

להשתתף בהוצאות הבית כמו שכ"ד וכאלה שלא יחשוב שבגלל שאת משלמת משכנתא אז הוא פטור זה לא עובד ככה חומד ואל תפחדי לעמוד על מה שאת חושבת שאת צודקת פעם אחת נתפשרנו בנשואים והיום אנחנו קצת יותר מנוסות ומחושלות.

../images/Emo24.gif

ממש כייף לי בפורום הזה. אתן ממש מתוקות. אני מקווה בשבילכן ובשביל הילדים שלכן שתזכו לחוות פרק ב' שיהיה הרבה הרבה יותר מוצלח.

למעלה