זוגיות ופנטזיה

רחלי228

New member
זוגיות ופנטזיה

בעקבות ספר מענין שפירסם אושו בשם ההבנה העילאית. סוגיה נחמדה שאפשר להעלות אותה לדיון: "תחילה אתה יוצר אדם יפה, ואז אתה מתחיל לרדוף, מתחיל לרוץ אחריו. אחרי שאתה חי מספר ימים עם האיש היפה או האישה, כל הפנטזיות נופלות. לפתע אתה נעשה מודע, ואתה מרגיש שמישהו רימה אותך, האישה נראית רגילה, ואתה חשבת שהיא יוליה, חשבת שהוא רומיאו, ולפתע לאחר מספר ימים, החלומות נגוזו והאישה נהפכה רגילה והאיש נהפך רגיל, ואתה מרגיש סלידה, כאילו האחר רימה אותך.... איש לא רימה ולא נפל דבר מהאיש או האישה. זוהי הפנטזיה שלך אשר נפלה- משום שפנטזיות אינן יכולות להתקיים. אתה יכול לחלום אותן אך אינך יכול להחזיק בהן זמן ממושך. פנטזיות הן פנטזיות, לכן, אם אתה באמת רוצה להחזיק בפנטזיה שלך, כאשר תראה אישה יפה, ברח ממנה ככל שתוכל. אז תוכל תמיד לזכור אותה כאישה היפה ביותר בעולם, אז הפנטזיה לעולם לא תגיע לעימות עם המציאות. לא תהיה התנפצות, ותמיד תוכל להאנח ולקונן על האישה היפה, אך לעולם לא תקרב אליה! ככל שתקרב יותר, יותר מציאות ומציאות אובייקטיבית תחשף. כשקיימת התנגשות בין מציאות אובייקטיבית לבין הפנטסיה שלך, אתה יודע כמובן, מי עומד להיות מובס- הפנטזיה שלך. מציאות אוביקטיבית אינה יכולה להיות מובסת. איש אינו מרמה אותך מלבד אתה עצמך

a n a t i 3 3

New member
באמא'שלי לא הבנתי מה רוצים ממני פה

בן הקשת

New member
לא רוצים ממך שום דבר...

...שאת לא מיישמת בעצמך בחיי היום יום שלך. רק תיארו את זה במילים אחרות.
ו
, אפשר
לשניכם.

כמה נכון, כמה עצוב

בעיקר למי שנותן לפנטזיות שלו להפריע לזרימת החיים המציאותיים. אבל מה נעשה בלי הפנטזיות? ממה נחייה? עכשיו הזמן להיות מבולבל/ת

שום חידוש מרעיש.

פנטזיה מקומה בעולם הפנטזיות. ברגע "ההגשמה" היא מתפוגגת ונעלמת לה. דרך אגב, להיות עצמך פנטזיה זו לא משימה פשוטה כלל ועיקר.... מי צריך את הצרות האלה?

מסתבר שאושו אדיוט גדול

במקום לומר בראותך אישה יפה ברח ממנה אולי היה חכם יותר לומר דע את עצמך שאתה נוטה לשגות בדמיונות וכאשר תהפוך לאישה רגילה דע שגם אתה הוא אדם רגיל והרגילות היא חלק מהחיים והפנטזיה לא אבל אושו מדוכא מינית מן הסתם (הוא לא פנטזיה של אף אחת) ולכן מעדיף להשאר עם הפנטזיה

בן הקשת

New member
ואללה

לא רק שלא ממש הבנת את הכוונה, גם קבעת שמי שכתב לגביה הוא אידיוט. ולא רק שקבעת שהוא אידיוט, אלא גם החלטת שהוא מדוכא מינית...
ואללה הצחקת אותי. אושו מדוכא מינית... את באמת לא מכירה את האיש.

תגובה בעניין הליבידו של אושו

איך בדיוק הגיעה אליכם האינפורמציה על צרכיו המיניים של אושו? גורו חכם אחד אמר פעם: "בכל פעם שזונה באה אליי היא מדברת איתי רק על אלוהים ובכל פעם שכומר בא אלי הוא מדבר איתי רק על סקס"

מכירה גם מכירה

קראתי המון מכתביו של אושו וכל מה שי לי לומר לך שאושו הוא פופוליסט חסר תקנה כל מה שהוא עושה זה למסחר ידע ולמצוא את הטועים בדרכים והנבוכים מהחיים בשביל להיות להם גורו. שאל את עצמך למה הוא מוקצה מעשרות אם לא מאות מדינות ותשאל אדם בר-דעת העוסק בפלוסופיה או רוחניות שמוצא בדבריו איזשהי פילוסופיה עמוקה אול בעלת משקל. וחוץ מזה תסביר לי אתה מה מוסר ההשכל מהסיפור הדפוק הזה? שעליך לחפש נשים מכוערות? שעליך להותיר את הנשים כפנטזיה ולהכחיד את המין האנושי? הוא בסך הכל בוחר נקודות כואבות ועושה מהם מטעמים. החכמה היא למצוא פתרונות חכמים ולא לברוח מהמציאות אל הפנטזיה

בן הקשת

New member
שאלתי גם שאלתי...

למה הוא מוקצה? דוקא משום שהוא לא היה פופוליסט, והעז למתוח ביקורת על מעוז השמרנות המטומטמת והבדלנית האמריקאית, על הממשל והכנסייה, ואלו, שכהרגלם, כשמישהו לא מתאים להם - הם הורגים אותו, רדפו אחריו בכל העולם, וגם הרעילו אותו פיסית בתליום. בינינו, להיות מוקצה ע"י האמריקאים הפוריטנים האלה, שלא מסוגלים לראות שום דבר מעבר לקצה אפם, ממש לא אומר שום דבר. אם באמת את מבינה את אושו לעומק, את צריכה לדעת שהוא דווקא לא עסק בפילוסופיה. ההיפך הוא הנכון. אושו היה טנטריקה בכל רמ"ח אבריו, וטנטרה אינה פילוסופיה, ולא עוסקת בפילוסופיה, היא מאד מעשית ועמוקה וחווייתית. אני עדיין טוען שלא הבנת את ה"סיפור הדפוק הזה". לא, זה לא אומר שעליך לחפש נשים מכוערות, זה אומר שאתה צריך לחיות במודעות לפנימיותך, ולפנימיותם של אנשים שאיתם אתה בא במגע, ולחיות את החיים כמו שהם, בלי הצטעצעות של יופי חיצוני, בלי פנטזיות לגבי מהותם האמיתית, כי מהותם האמיתית היא פנימית. אושו לא אומר להתעלם מהיופי, אלא לא לראות אותו כמפתח להתייחסות. החכמה היא לא לא למצוא פתרונות חכמים, החכמה היא בכלל לא להיכנס למצב שדורש פיתרון.

הייתי רוצה לפתוח דיון ../images/Emo141.gif

אבל מה לעשות שאני מסכים עם כל מלה ? מי שרוצה להחזיק בפנטזיות שלו, באמת אין הרבה מה לעשות איתו. אולי להציע לו דיל משתלם על רכישת טון שוקולד מדי חודש.

התנפצות אשליות

אם רק היינו מודעים, מודעים כל הזמן שהפרפרים האלו שבהתחלה מעוורים משהו מראייתנו, ולא נותנים לנו להכיר באמת, היינו פועלים אחרת. היינו דואגים לבנות משהו מספיק יציב ובונה לרגע שבו הם נעלמים, על מנת שיהיו לנו מספיק כלים להתמודד עם המשבר הראשון. אם רק היינו בין חיוך מטומטם ראשון, בין ריחוף בין חדרי הבית, בין שיחות שבהן לא אומרים כלום אבל מספיקים להיות על הקו 5 שעות בלי שום תוכן אלא עם ריחוף הדדי, אם רק היינו שם!! מעמיקים במקום ליפול למלכודת הזאת.. הכל היה יותר טוב. רצים מהר... לפני שיגמר. וזהו הטעות.

n o g a1

New member
פ נ ט ז י ו ת

עולם הפנטזיה , הדמיון, החלומות -עולם קסום. בעולם זה הכל רב מימדי ורב חושי , אין בו גבולות , שם הכל מותר , אין תבניות , טבו, "חריטות חינוכיות", הצרכים , הרצונות , המאוויים מתערבבים יחדיו , תחושת החופש האין סופי. ככול שנרשה לעצמינו להפליג רחוק יותר על כנפיי הדמיון כך נכיר את עצמינו יותר , נכיר את המקומות הנסתרים ,האפלים , הגלויים והמוארים. המקומות הללו אין בהם איום על המציאות כשברור היכן עובר הגבול. אם כך , אין אני רואה בפנטזיה מרמה , תבוסת המציאות אלא ההיפך הגמור.

למעלה