זוגיות ומחוייבות

מוטרפת19

New member
זוגיות ומחוייבות

בוקר טוב לכולם,
החלטתי לכתוב כאן בשעת לחץ ופאניקה. כנראה זה מקום המפלט שלי.
אז ככה.
אני בת 29, הספקתי כבר להתגרש לפני שנתיים ממערכת נישואים שעלתה על שרטון, ולמזלי ללא ילדים.
ההבניה החברתית אומרת שכל אישה צריכה להתחתן עד גיל מסויים, ולהביא ילדים, וכל הסיפור הנלווה לזה.
יש לי בנזוג, אוטוטו שנה, והוא איך להגיד במילים עדינות, יש לו פחד ממחוייבות, שבא והולך. הוא לא פריק של רגשות, מאוד אנליטי, מחושב וקר. מנהל את כל הזוגיות הזו על בסיס שיקולי התאמה גרידא. לאחרונה, ואחרי לא מעט שיחות שניהלנו, הסברתי לו את המהות והחשיבות של רגש עבורי, והוא החל להיפתח ולהביע רגש. כרגע אנחנו במצב טוב.
אממה, המשפחה שלי נורא לוחצת, כל הזמן אומרים לי, נו מה עם להתקדם, אנחנו רוצים לראות שאת לא נתקעת, ושאת לא שוקעת איתו, וכל שאר פניני החוכמה שהורים יודעים להגיד. זה ממשיך עם הסביבה שמבלבלת הרבה מאוד במוח, ואני מרגישה שאני נתקפת בחרדה ובפאניקה.
אין ספק, שהנישואים השאירו בי צלקת, והרגשה רעה, משהו שאני מתמודדת איתו יום ביומו. אבל הלחץ שמפעילים עלי, מועבר ישירות לבנזוגי.
אנחנו לא גרים יחד, ולמען האמת, דיי נוח לי שיש לי דירה משלי לחזור אליה.
לא אשקר שכן הייתי רוצה לבחון את הזוגיות שלנו תחת המיקרוסקופ.
אבל באותה הנשימה הייתי רוצה שזה יבוא ממנו, כי מה לעשות, אני זו שדוחפת כל הזמן קדימה אבל במתינות, כדי לא לגרום לו לפאניקה שגורמים לי.
אחרי שיחה שהיתה לנו שוב אתמול, ביררתי את כוונותיו כלפיי, והוא אמר שהוא לא מוותר עליי, אבל כרגע הוא לא חושב על חתונה וילדים, כרגע הוא לא שם, אבל זה משהו שהוא שואף אליו ואף רוצה, נאמר בעוד שנתיים שלוש לערך.
והנה שוב עולה התהייה והדילמה, האם שווה לחכות כ"כ זמן, שכן הסוף לא ידוע, והרי אני לא נהיית צעירה מיום ליום, והרי כולם לוחצים, ודוחקים אותי לפינה.
מיואשת, בפאניקה, ובעיקר בהיסטריה.

איך מתמודדים?

ommerl

New member
מה את באמת רוצה?

לפי מה שאני מבין ממה שכתבת, הרבה לוחצים עליך להתחתן. הכוונות שלהם כמובן טובות אבל הם לא אלה שהולכים לחיות לצד האדם שתתחתני איתו והם לא אלה שיקומו ב- 4 בבוקר כדי להניק. נחשי מי זאת תהיה שתעשה את כל זה...?
&nbsp
תתחברי קודם כל למה שאת באמת רוצה עם מי שאת רוצה ומתי שאת רוצה. לא מתי שהאחרים עם הכוונות הטובות וההבניה החברתית רוצים שזה יקרה לך אלא מתי שאת רוצה ועם מי שאת רוצה.
&nbsp
תתחברי גם ללמה את רוצה את זה. שוב- אם את רוצה להתחתן איתו כמה שיותר מוקדם בגלל ההבניה החברתית והלחץ של המשפחה- זו סיבה נוראית להתחתן וזה עלול לפגוע בך בטווח הזמן הארוך אם זה בכלל יקרה (לפי מה שאת מספרת הוא לא בעניין כל כך).
&nbsp
אם אחרי כל זה את מגיעה למסקנה שאת כן באמת רוצה להתחתן אתו ועכשיו, אתם בבעיה כי יש ביניכם פער שמכניס אותך למרחב של המתנה. מרחב של המתנה תוקע את ההתפתחות והגדילה ואת ההגשמה העצמית שלך וזה יכל להביא הרבה רגשות שליליים לתוך הזוגיות.

מוטרפת19

New member
אני לא ממהרת

להתחתן... נהפוכו. אני מעדיפה לקחת את החלק הזה באיטיות.
מה שכן אני רוצה לדעת, זה שהזמן שלי לא מבוזבז איתו. ואיזו דרך טובה יותר מלדעת את זה מאשר לעבור לגור יחד ולראות איך אנחנו מתמודדים עם חיי היומיום.

ommerl

New member
אני לא חושב שיש דרך נוספת חוץ מאשר

לסמוך על האינסטינקטים שלך ועל תחושות הבטן.
את מכירה את הבן אדם הזה יותר טוב מכולנו. תת המודע שלך מחזיק בהמון המון ידע עליו (כל הניואנסים בשפת הגוף, כל פרטי המידע שאת יודעת עליו, וגם ידע רגשי שאת אולי לא מודעת לזה שאת יודעת עליו) ומסיק המון מסקנות ומשדר לך אותן בצורה של תחושת בטן.
&nbsp
תחושת הבטן שלך זה הידע הכי טוב שיש לך כרגע. תמסכי עליו. אני יודע שזה נשמע קלישאתי אבל זה באמת מה שיש. וכן- תחושת הבטן הזאת עשויה להיות שגויה. אנחנו לוקחים סיכון כשאנחנו נכנסים למערכת יחסים. וזה סיכון שאנחנו חייבים לקחת.

xbuffalomen

New member
אל תמהרי גם לקבל

עצות "תובנות" מקשקשנים שדבריהם , על סמך עדותם , נישמעים כקלישאה. לכשתפרקי את אותן "תובנות" ( כמו למשל "מרחב המתנה שתוקע את ... וכו'") יסתבר לך שמדובר בקישקוש לשמו מאדם שאין לו שמץ מושג מי את ומהם הדברים שכדאי שתבחני...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
וודאות

יקירה,
אי אפשר לקבל וודאות. אי אפשר לדעת מה יקרה אם תדחפי יותר או פחות. הדרך היחידה היא להיות נאמנה למה שאת חשה ולהתקדם לאן שאת רוצה להתקדם.
אם את רוצה לעבור לגור ביחד, תיזמי. אני מבינה שאת רוצה שהוא ייזום, אבל אז זה יקרה בקצב שמתאים לו ולא לך. יש אנשים (במיוחד כאלה שהם סגורים רגשית) שלוקח להם יותר זמן להבין מה הם רוצים, אבל הם מסתגלים ומגלים שמתאים להם ביוזמה של האחר. ויכול להיות שלדחוק בו ירתיע אותו. ואולי גם עוד שנה לא באמת יהיה בשל למערכת יחסים קרובה יותר, איך אפשר לדעת.
בסופו של דבר אי אפשר לחזות הכול מראש, ולכן עלייך להקשיב לעצמך (ולא ללחצים שמופעלים עלייך).
מה יהיה נכון עבורך כרגע?

זוגיות ומחוייבות

הי לך מוטרפת.
נשמע כאילו העניין מורכב אבל בעצם מאוד פשוט.
חווית הגירושין כנראה יצרה משקעים וזה בסדר וטבעי והסביבה תמיד תלחץ עליך כי כולנו מדברים מתוך הלחץ האישי שלנו, ומשליכים את חוסר שביעות הרצון על האחר. נשמע שלך יש את הקצב שלך כעת שהוא זהיר ומתבונן, אגב זו המשמעות של ניסיון.

אם חברה היתה מספרת לך את הסיפור הזה? מה היית מייעצת לה?

למעלה