זוגיות והשמנה

גליוש 450

New member
זוגיות והשמנה

לכל בעלי הזוגיות למינכם - האם קרה לכם שבן הזוג שלכם ניסה לרמוז לכם או ממש לומר לכם שאתם חייבים לרדת במשקל? או להעלות במשקל? האם ניסו להזכיר לכם את המצב הביראותי? האם ניסו לעזור לכם בקניית אוכל בריא יותר וכדומה?

שבוע שעבר פגשתי במקרה בן זוג לשעבר. כשהיינו יחד שקלתי כמעט 15 קילו יותר.
כשראה אותי אמר שממש השתנתי ואם הייתי יורדת במשקל כשהייתי אתו - זה היה קצת מפריע לו. מה לעשות נמשך רק לשמנות ממשקל מסויים. ומתחת למשקל מסויים פשוט לא עושה לו את זה.
ואז הוא ממש הפתיע אותי ואמר שאולי לא שמתי לב - אבל הוא נהג לקנות כל הזמן גלידות ושוקולדים ולשים לי במקרר כדי "שחס וחלילה" לא ארד במשקל. ואני לתומי חשבתי שהוא אוהב מתוק כמוני.

אחרי הפגישה הזאת אני עוד יותר שמחה שהחלטתי להיפרד ממנו. אך חושבת לעצמי - אנחנו נפגשים, נמשכים למישהו לפי מראה חיצוני. אם הוא משתנה - האם זה יפריע לנו? האם נעשה משהו? נדבר אתו על זה? האם יפריע לנו שמישהו שמן מידי? רזה מידי? נכון, זה שטחי. אבל מודה שגם אני נמשכת למראה מסויים... ואולי יפריע לי אם ישתנה...
איך זה אצלכם?

dify

New member
אני מבינה

שיש עניין של משיכה, ושמשיכה נשענת על מראה חיצוני, גם.
אבל, אני מאמינה, שחיבור אמיתי בין שני אנשים הרבה יותר חזק ועמוק מאשר משיכה ראשונית שמתבססת על מראה חיצוני. ובאמת, עברתי כמה מערכות יחסים בחיי כדי שתהיה לי הזכות להבין כמה מערכת יחסים זה דבר רחב ועמוק ומורכב מאינסוף פריטים, עד שבעיני, להפוך אותו למרכיב אחד בלבד (במקרה זה מראה) בעיני זה זילות, זה השטחה, זה לא קשר זוגי!

אז זו התשובה שלי, כשאני שומעת מישהו שאומר על מישהו אחר שהוא לא נמשך אליו יותר בגלל המראה החיצוני הנוכחי שלו שלא לטעמו, אני חושבת לעצמי, שאין בינהם אהבה באמת, אין חיבור באמת. אנשים מתחברים אחד עם השני מהרבה מאד סיבות, החל מתמימות של חוסר הבנה לאיך זוגיות יכולה להיות, ועד אינטרסים שונים שזוגיות היא רק הדרך להשיג אותם. במקרים כאלו, מרכיב כזה או אחר שעלול להשתנות (לא רק מראה חיצוני, גם סמלי סטטוס למשל) עלולים להרוס את הקשר, כי הקשר לא התבסס לעומק, הוא נעצר במספר מוגבל של מרכיבים, ואם אחד מהם השתנה השינוי בו משפיע מאד על הקשר.

אנשים מזדקנים, כולם. אף אחד לא יראה בגיל 50 כמו שהוא נראה בגיל 25. אנשים מאבדים את המראה הצעיר של הגוף, זה טיבעי. זוגיות שהמרכיב העיקרי בה הוא מראה חיצוני (או סמל סטטוס כמו מעמד כלכלי וכד') היא אהבה התלויה בדבר, ומה קורה כשהדבר נעלם?
בעיני, באופן אישי, אהבה מורכבת מכל כך הרבה מרכיבים ועומק, שקשה לי לדמיין שמרכיב אחד ספציפי ישתנה וזה יגרום לי להפסיק לאהוב פתאום.

עלמה88

New member
אחרי שקראתי את כל השרשור חזרתי אליך. אני איתך

עבורי המראה החיצוני היה רלוונטי רק במפגשים הראשונים
מרגע שהכרנו אחד את השני אנחנו מתפתחים וצומחים ביחד
משתנים במראה, בהתנהגות
יש בהחלט מקום למראה, בעיקר במקום של הרגשה נוחה של כל אחד בגופו
כי השתננו, מאוד
אבל האהבה לא קשורה למראה, גם לא המשיכה

אחת הסיבות שאני חוששת לצאת עם חובבי שמנות...

הרבה מחובבי השמנות הם ממש פנאטים. זה לא כמו משיכה לסתם אשה.
זה מגיע לרמה של פטיש ממשי.
עכשיו, מצד אחד זה טוב- כי בחורה ששוקלת 160 קילו יכולה למצוא גבר שיהיה מטורף עליה ועל הגוף שלה.
מצד שני זה בעייתי, כי אם היא תרזה, הוא עלול להמשך אליה פחות. וגם אם זו אהבת אמת, עמוקה ורצינית שלכאורה "לא תלויה בדבר", אני בליבי תמיד הייתי חוששת שמא הבחור יסטה. פשוט כי המשיכה לנשים גדולות היא כ"כ חזקה ש... היא חזקה גם ממנו.

פעם הכרתי פידר. אני מניחה שיש פה מספיק כאלה שיודעים מה זה. הוא תמיד אמר לי שבפנטזיה שלו היה רוצה שאשקול גם 300 קילו, אבל אם זה גורם לבעיות בריאות הוא כמובן לא ידחף לזה. והיה אומר לי גם שלמרות שנמשך רק לנשים שמנות מאד, אם היה מכיר אחת כזו ומערכת היחסים היתה הופכת לרצינית מאד והיה מאוהב בה, היה נשאר איתה ואוהב אותה ובטח גם נמשך אליה גם אם רזתה פתאום.
אבל אני מעולם לא סמכתי עליו בעניין הזה.

בגדול, הייתי אומרת שמה שהיה לי עם האקס שלי היה הכי קרוב למושלם. הוא לא נמשך לשמנות באופן כללי. אבל נמשך אלי כמכלול ואהב אותי והתחתן איתי. וגם כשהתחלתי לרזות, הוא היה בסדר עם זה. ואם הייתי מרזה ממש והופכת להיות כוסית ממוצעת (
), גם אז היה מבסוט. ואם הייתי עולה הרבה אחרי 10 לידות, גם אז לא היתה לו בעיה לכאורה.

*הערה: לכל אלה שכתבו בעבר שזה באמת האידיאל- שגברים לא דווקא נמשכים לשמנות אבל נמשכים למכלול, תזהרו.
יש לזה גם צדדים בעיתיים....

ולסיכום, עוררת בי איזה משהו אז הגבתי, אבל נראה לי שלא ממש עניתי לך על השאלות

לא נורא- סולחת, נכון?

kinsheshet

New member
סקרנת אותי

*הערה: לכל אלה שכתבו בעבר שזה באמת האידיאל- שגברים לא דווקא נמשכים לשמנות אבל נמשכים למכלול, תזהרו.
יש לזה גם צדדים בעיתיים....

תסבירי

הולכת לחשוף פה דברים מאד אישיים

אקדים ואומר שלא עשיתי סקר שוק ואני יכולה להעיד על עצמי בלבד ולהסיק מכך מסקנות.

ספרתי פה רבות על מי שהיה בעלי עד לפני כמה חודשים.
כל כך התרגשתי והתלהבתי מזה שהוא אוהב אותי ככה, נמשך אלי ככה, רוצה להתחתן איתי ככה... (שקלתי בזמנו בסביבות ה-140-150 ק"ג)
הוא אמר לי מהתחלה שהוא לא נמשך דווקא לנשים שמנות אלא למכלול. לחיוך. לאישיות. אני גם יודעת שהוא אף פעם לא יצא עם שמנה ענקית כמוני. גם לא בעבר החילוני שלו לסטוץ או משהו.
הוא החמיא לשיער שלי, החמיא לעיניים. ואני יודעת שהוא רצה אותי. (היינו דוסים- יצאנו במשך 9 חודשים תמימים בלי לגעת אחד בשני בכלל. לא חיבוק, לא ליטוף, לא לחיצת יד. אח"כ כבר נשברנו קצת
)

וכשהגענו לשלב האינטימי...
אחלק את העניין לשני חלקים:

חלק ראשון- גיליתי קצת באיחור שהוא אשכרה לא נמשך לגוף שלי. הוא באמת נמשך למכלול. אך ראה בגוף שלי גבריות (כי לא היתה מספיק צורה נשית), ראה בה את כל כפלי השומן שהוא באמת לא אהב. (ושלא התביישתי בהם, אגב! מרגע שהבנתי שהוא רוצה אותי ככה ואחרי שראה אותי פעם ראשונה ללא בגדים ובכל זאת רצה אותי ככה, לא היתה לי בעיה גם לרקוד מולו באור עם כל שפע משמניי
)
אולי אני הייתי אטומה ובהדחקה ולכן לא קלטתי את משמעות המילים שלו כשאמר שהוא "לא נמשך לנשים שמנות". כך או כך כשהעניין עלה פעם באמצע ויכוח סוער והוא ממש חזר והדגיש לי (ונתן דומאות ופרט) אז פתאום נפל לי האסימון.
זה כאב כל כך שפשוט אין לי מילים.

חלק שני- הוא פשוט לא ידע איך להתמודד עם הגוף שלי. טכנית.
הייתי כבדה לו. מאסיבית. הוא רצה אותי ולא ידע מה לעשות. לא ידע באיזו תנוחה לבחור. (ואני באתי מבית דתי וללא נסיון בכלל- לא כמוהו שכבר היה עם בנות)
תסכל אותו שכשהוא נצמד אלי, הוא לא מצליח להרגיש אותי בגלל הבטן הענקית שבורכתי בה.
ותסכל אותו שהירכיים שלי כאלה ענקיות שגם הן הפריעו לו.
ותסכלו אותו עוד כמה דברים שלא אפרט כרגע

חובבי שמנות שיש להם נסיון עם שמנות יודעים גם מה לעשות איתן במיטה. כן, אפשר ללמוד אם באמת רוצים, וכן, העיקר שיש אהבת אמת (והיתה) אבל זה מתסכל. מאד.

אז לסיכום-
כן חושבת שיש בעייתיות במקרה כזה.
הלוואי ואנשים אחרים חוו ויחוו דברים נעימים יותר. זו היתה החוויה שלי.

מחפשת אייקון לסיים איתו ולא כל כך מוצאת.
אולי זה?

למה אין אייקון של את חפירה?

אבל , אבל, אבל....
את אומרת שמרגע שהבנת שהוא רוצה אותך ככה לא הייתה לך בעיה....אבל הוא לא באמת רצה אותך *ככה*. הוא רצה אותך למרות ש... ויש הבדל. דק. אבל משמעותי.
זה שבאמת צריך הוראות הפעלה, צריך נכונות מלאה. ואם מישהו חצוי בליבו קשה למצוא את הדרך הנכונה, גם אם הכוונה טובה.

ו....

"אוהב את המכלול" זה משפט גג כזה. אפשר לדחוף מתחת לזה הרבה דברים.
בסופו של דבר חשוב ש"אוהב את המכלול" יהיה שווה בפועל ל- כל החלקים שבך מקובלים עליי בדרגה כזו או אחרת. (ומבחינתי אפשר להגיד את זה בכל מיני אופנים)
במקרה הזה, זו פשוט לא הייתה האמת המלאה.
ולא שהוא שיקר, חלילה.

קשה לי להאמין שזו לא היתה האמת המלאה

גם לא עמוק בלב או בתת מודע. אבל אולי אני באמת בהכחשה.

הרצון היה שם. לדעתי במאה אחוז. הוא כן לגמרי בא בגישה של "כל החלקים שבך מקובלים עלי בדרגה כזו או אחרת".
היה לו קשה ליישם את הרצון שלו. והיו נסיבות שלא פרטתי פה שגרמו לייאוש ולהרמת ידיים באיזה מקום בדרך.

קראתי את דברייך שוב

ואני רוצה רק להגיד שמלכתחילה כן היתה נכונות מלאה.
ואני כן חושבת שצריך גם הוראות הפעלה. מה לעשות- סקס עם שמנה שונה מסקס עם רזה.

ואני כן חושבת שהוא רצה אותי באמת ובתמים *ככה*.
הוא פשוט היה מתוסכל וכאוב כי לא ידע מה לעשות עם הנתונים.

הוא אמר לי לא פעם שגם אם ארזה המון ואראה לגמרי אחרת, אצלו בלב תמיד אהיה שמנה- כי ככה הכיר אותי והתאהב בי.

למעלה