זוגיות ודיכאון
שלום לכולם,
רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לדילמה מאוד מאוד קשה שיש לי.
אנחנו ביחד כבר 3 שנים, קשר מאוד אינטנסיבי עם די הרבה מריבות.
אני בעצמי עם עבר של דיכאון, אנורקסיה וטיפול פסיכולוגי.
כרגע אני לא בטיפול, ואני מנסה להבין כיצד להמשיך.
אני לא מאושרת באופן כללי - אבל לא יודעת אם הבעיה היא שאני לכשלעצמי אדם יחסית דכאוני או שמא זו הזוגיות.
היו תקופות בהן הייתי מאוד מאושרת, אבל זה היה זמני מאוד.
במבט לאחור - כל פעם שנכנסתי חזרה לדיכאון האשמתי את הזוגיות והיה לי קל להשליך את המצב הנפשי שלי עליה. אני מאמינה שגם הבן זוג התקשה להכיל את זה והמועקה שגברה בו החריפה את המריבות שלנו.
הוא מצידו היה מאוד סובלני כלפי, אך בכל פעם שהיינו רבים היה אומר שאני צריכה ללכת לחשוב ביני לבין עצמי מה המניעים שלי למריבה - ללא כל לקיחת אחריות מצידו.
יכול להיות שהוא ברח מהתמודדות עם ביקורת כלפי התנהגותו על ידי כך שהאשים את המצב הנפשי שלי בזה - מה שהיה לו מאוד נוח.
אנחנו מאוד אוהבים וחברים טובים מאוד אחד של השני.
רציתי לשמוע קצת חוות דעת בנוגע למצב - האם לנסות לקחת כדורים (מעולם לא לקחתי)? לחזור לטיפול? טיפול זוגי?
תודה רבה.
שלום לכולם,
רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לדילמה מאוד מאוד קשה שיש לי.
אנחנו ביחד כבר 3 שנים, קשר מאוד אינטנסיבי עם די הרבה מריבות.
אני בעצמי עם עבר של דיכאון, אנורקסיה וטיפול פסיכולוגי.
כרגע אני לא בטיפול, ואני מנסה להבין כיצד להמשיך.
אני לא מאושרת באופן כללי - אבל לא יודעת אם הבעיה היא שאני לכשלעצמי אדם יחסית דכאוני או שמא זו הזוגיות.
היו תקופות בהן הייתי מאוד מאושרת, אבל זה היה זמני מאוד.
במבט לאחור - כל פעם שנכנסתי חזרה לדיכאון האשמתי את הזוגיות והיה לי קל להשליך את המצב הנפשי שלי עליה. אני מאמינה שגם הבן זוג התקשה להכיל את זה והמועקה שגברה בו החריפה את המריבות שלנו.
הוא מצידו היה מאוד סובלני כלפי, אך בכל פעם שהיינו רבים היה אומר שאני צריכה ללכת לחשוב ביני לבין עצמי מה המניעים שלי למריבה - ללא כל לקיחת אחריות מצידו.
יכול להיות שהוא ברח מהתמודדות עם ביקורת כלפי התנהגותו על ידי כך שהאשים את המצב הנפשי שלי בזה - מה שהיה לו מאוד נוח.
אנחנו מאוד אוהבים וחברים טובים מאוד אחד של השני.
רציתי לשמוע קצת חוות דעת בנוגע למצב - האם לנסות לקחת כדורים (מעולם לא לקחתי)? לחזור לטיפול? טיפול זוגי?
תודה רבה.