זוגיות בתרדמת

זוגיות בתרדמת

שלום לכולם, אני נשואה 6 שנים, התחתנתי עם "בחור טוב" כמו שאומרים, חרוץ, רגוע, נותן לי יד חופשית בכל. יש לנו שני ילדים. במשך השנים יחסי המין הפכו להיות בתדירות של אחת לכמה חודשים, לי יש את תחומי העניין שלי, אותו מעניינת רק העבודה שלו (אין לו תחביבים) ולראות טלוויזיה בערב. הוא עוזר עם הילדים, אין בעיה להשאיר אותם אפילו לכמה ימים איתו, הוא עושה הכל, כסף יש בבית. בקיצור יש לי תחושה גדולה של ריקנות מבחינה זוגית. אין תחומי עניין משותפים, אין אינטימיות, גם האהבה התרחקה. מה עושים ?

DingDon

New member
עכשיו ומיד לדבר

על כל הנושאים שכתבת פה, ולדאוג ששניכם יחד תלכו לטיפול זוגי שלא יהיה מאוחר מידי (כמו שאצלי היה) להוציא הכל החוצה....וכמה שלא ישמע טוב לצד השני עדיף מאשר לגרור ולהתבשל לבד לדבר ולטפל יחד שלא יהיה מאוחר הדרך חזרה יותר קשה מהמקום שאת נמצאת בו היום.

מה עושים?

לפי מה שכתבת יש לך בבית איש מאד יעיל. אבל אין לך בן זוג, חבר, שותף לחיים. השאלה אם את מעוניינת לחדש את הזוגיות שלכם? להכניס חזרה לביחד שלכם שמחה ואהבה. משאלתך, אני מבינה שזה כן חסר לך. אז מדוע לא לברר ביניכם מה יהיה בעתיד? או שאפשר גם להמשיך כך. הכל תלוי בך. נראה לי שהוא חושב כמוך, לא? אולי תהיי היוזמת ותבדקי מה קורה מבחינתו? שווה להשקיע לא?

זוגיות בתרדמת המשך..

אז זהו שדיברנו לפני כמה ימים, אמרתי שאני לא ממשיכה ככה, הוא מרגיש ורואה את מה שאנחנו עוברים, וגם שאל אם עדיין אפשר לטפל בזה. האמת היא שאני לא רואה את עצמי במערכת הזו עוד לזמן רב, אנחנו כל כך שונים, יש ביננו פערים כמעט בהכל: בטמפרמנט, בתחומי העניין,ברמת ההשכלה, אני לא מדברת בהתנשאות, אבל הוא לא ממלא לי את הצרכים שאני רוצה מזוגיות. השאלה היא איך, מתי? יש לי תינוק בבית, וצריך גם אומץ לצאת מחדש לשוק הפנויים. אני צעירה, אני לא רואה את עצמי מתייבשת כל החיים כך. שאלות האיזון קשורות כמובן במה קורה אחרי זעזוע המערכת: ילדים, כלכלה. אשמח לתגובות.

seeyou

New member
חששות מוצדקות-../images/Emo22.gif

מבחינה כלכלית את מסודרת...הוא ישלם מזונות מבחינה הטמפרמנט שלך, בתחומי העניין, ברמת ההשכלה אין מה לפחד...תמיד תמצאי אחרים אשר ימלאו לך את חלק מהצרכים.... הבעיה תתחיל כאשר תרצי גם זוגיות עם כול הנתונים... זה לא אומר שגרושות לא מתחילות פרק ב' בחיים...אבל הרבה יותר קשה. במיוחד כאשר שניהם בפרק ב' ....אז בכלל יש הרגשה של 4 אנשים במיטה... If the grass looks greener on the other side of the fence, it's because they take better care of it. יוסי אפשר לדעת איך יוצאים למלחמה...אי אפשר לדעת איך חוזרים...

seeyou

New member
תחושה גדולה של ריקנות -../images/Emo140.gif

אומרים: איך שתסדרי את המיטה ככה תשני בה... לא רוצה למהר ולהאשים צד אחד במצב עד שלא אקבל את כול התמונה.... איך מזוג צעיר ואוהב,עם 2 ילדים-במצב כלכלי טוב מגיעים למצב כזה אחרי 6שנים בלבד?? אני חושב שהסימנים היו עוד בתחילת הקשר או בגלל גורמים חיצונים. קצת קשה לי להאמין שיועץ זוגי יכול לתקן דברים כנגד רצונכם. יוסי

adam33

New member
לא מבין אותך..

הרי התחתנת איתו מפני שהוא היה שונה מפני שלא היו לך תחומים משיקים לשלו אדם לא משתנה תוך שש שנים לפי דעתי מי שרוצה יותר ממה שיש לה זו את! ואם אתן לך עצה..הדשא של השכן לא טוב יותר.. לכן במקרה שלך אני ממליץ ללכת לייעוץ כי זה מקרה קלאסי של חוסר תקשורת רגעי.. ולכן לפעמים אנחנו מטפסים על עצים אבל הפתרון מונח ביד שלנו.. ולגבי הסקס אם אין מאהבת לו ומאהב לך אזיי הוא מין הסתם למד להסתדר בלעדייך וכמו בחור טוב לאונן מול הטלויזיה.. לכן במקומך היתי גואל אותו מכך כי נדמה לי שהוא פשוט מעדיף להסתגר בעצמו מאשר לריב איתך.. אהבה היא מושג של נתינה ונדמה לי שהוא נותן לך המון.. רק בתחומים אחרים...

זוגיות בתרדמת המשך 2

תודה על התגובות, אך עדיין אין לי פיתרון למצב. התחתנתי מתוך הערכה וכבוד לבן זוגי, יש גם אהבה, אבל לא כזו ששורפת... השיקולים שלי היו הגיוניים באשר להמשך החיים, וכל זאת לאחר שהיו לי מספר מערכות יחסים. היה לי למה להשוות, המין בסדר כשכבר יש. אבל יש לי הרגשה שאני מגדלת עוד ילד. אני דואגת להכל: בבית, בעסק, במשפחה, אפילו שלו. הוא מנפגעי הקיבוץ, לא משהו טיפולי, אבל כמו שאמר לי הפסיכולוג, יש לו נכות ריגשית. מאוד קשה לי עם זה, כל יצור זקוק לחום ואהבה. מה ששבר אותי בסופו של דבר היה ההריון האחרון, פשוט הרגשתי שאין לי תמיכה, נפשית, ליטוף, כלום. גם חוסר העניין בשום תחום, לא לקרוא על הנושא, לא להתעניין, מן אדישות שכזו שהכל יסתדר בסוף, בכל דבר, אלו הם דברים שגורמים לי להרגיש בודדה במערכת הזו. זה לא אמור להיות כך, זוגיות חייבת להתבסס על משהו, אני מרגישה שחוץ מנוחות ובטחון שהם הרבה מאוד, ואני לא מזלזלת בכך, אין נשמה. במה טיפול יעזור?

seeyou

New member
במה טיפול יעזור?../images/Emo12.gif

את צודקת-לא יעזור,מאחר וצריך קודם לטפל בבעיה שלו כפי שאמר לך הפסיכולוג," יש לו נכות ריגשית".... אם זאת "מחלה" אז קודם לטפל בה.. הרבה אנשים גוררים בעיות אישיות למערכת הנשואים ועם הזמן הופכים אותם לבעיות של זוגיות. יש לך הרגשה נכונה כאשר את טוענת שאת מגדלת עוד ילד. מה רע בזה? את דואגת להכל: בבית, בעסק, במשפחה, אפילו שלו....זה מה שרוב הנשים מחפשות-שליטה! אם הוא יעשה דבר שלא מתאים לתפישת העולם שלך זה הסוף שלו!

נילי11

New member
אולי זו הייתה בדיחה...

יוסי - בעניין טענתך "מה רע בלגדל עוד ילד"? - אני לא בטוחה שאכן התכוונת ברצינות, אולי ז והייתה בדיחה, אבל משום החשש שאולי לא... ובכן, זה רע מאוד. אני מאוד מזדהה עם המצוקה שבתחושת גידול עוד ילד. מאוד קוממה אותי טענתך ש"רוב הנשים מחפשות שליטה". מאיפה הידע הזה?! לכן אתעלם מהטענה כדי שאוכל להתייחס עניינית... לגדל ילד זה דבר תובעני מאוד, שפירותיו (האדירים) בצדו. לגדל בעל, לעומת זאת, זה דבר שונה לגמרי: כאשר הוא מחייב "טיפול" - גידול כמו ילד: נטילת אחריות על מעשיו ועל טיפול בכל הקשור בו - זו מעילה ממש בעצם הקשר הזוגי, שנועד לחלק את כל הנטלים בחיים, ולא להפיל את כולם על האשה. יש לי חדשות בשבילך, יוסי... (מתנצלת מראש על הטון הכועס קצת - פגעת בנקודה רגישה...): יש נשים שמחפשות שליטה, ויש כאלה שלא, ויש כאלה שבאמצע; אבל רוב הנשים שאני מכירה, למשל, מתמודדות עם ה-מ-ו-ן דברים, הכוללים תדיר טיפול בבית ובילדים במקביל לעבודה, ולרובן זה פשוט יותר מדי. אילו היו יכולות, היו מוותרות על הרבה מאלה, אבל רוב הבעלים שלהן (שלי בראשם) פשוט לא יעשו כלום כדי לעזור. וזה לא יוצר שכרון של כוח או שליטה, אלא תסכולים, לחצים, וויתורים גדולים שלרוב הגברים שלצידן אינם נדרשים לעשות (נכון, בדיוק כמו ילדים). אז מה רע בזה? - הרע הוא שכשמישהו מתנהג כמו ילד, מתעלם מחובותיו ובורח מאחריות - יש לידו מי שמשלם את המחיר, במקרה זה, כמובן - האשה...

seeyou

New member
../images/Emo45.gif-רוב הנשים שאת מכירה-......

זה לא אותם נשים שאני מכיר אותם... אפילו שמדובר על אותה אישה! לשנינו יהיה גישה שונה-הבנה שונה. בואי נתחיל בזה
גם אם לא נסכים-לא נריב! בכלל ,את מכניסה אותי לפלונטר פילוסופי של החיים...שקה לצאת ממנו... מקובל עלי את הטענות שלך . במציאות של יום יום לא הצודק שורד. במקרה שלה,יש לבעלה בעיה אמיתית,ככה אני מבין! אם מצבו הנפשי היה ידוע לה והתעלמה מזה יש לה בעיה.. כול עוד לא יהיה בו פיפור ,אין סיכוי,לדעתי, לטיפול בזוגיות היא מרגישה שמגדלת "ילד"....? זוגיות מתחילה על בסיס מסויים...תן וקח....כמו כול עסק... לכול מערכת יחסים יש: מצב התחלתי.... תנאי יסוד... אותיות קטנות כמו ברוב החוזים השקפות עולם .... אם לא מישרים את הקו בתחילתו של הקשר ...עם הזמן זה כמעט בלתי אפשרי... מתרגלים לסטטוס מסויים שקשה לצאת ממנו! אומרים שמנהיגות לוקחים לא מקבלים! אם היא לקחה על עצמה מעבר ליכולת זאת בעיה שלה.. כולנו בוחרים את הבן-בת זוג לחיים על פי "תחושות בטן"...או ליתר דיוק תכונות של הצד השני.. אתן לך דוגמה... כאשר היתי בגיל 20,רווק,יצא לי להכיר במקביל 2 בנות אחד בירושלים והשניה בת"א... היה קשה להחליט עם מי להתמקד.... במשחק כדור עף שברתי קצת את כף היד...לכן הייתי חייב לדחות את הפגישות. לא יכולתי לעמוד בפיתוי ונפגשתי עם היד בגבס... הראשונה,פתחה עיניים ואמרה בקרירות:..."זה הכול"? ראיתי מצבים קשים יותר! השניה אמרה: "מסכן שלי" נתנה לי ליטוף,חיבוק ונשיקה... את מי בחרתי?

נפגעי קיבוץ

אם הוא מנפגעי הלינה המשותפת בקיבוץ מאד הייתי ממליצה לו טיפול. הפגיעה של ילדי הלינה המשותפת היא קשה מאד ומחלחלת לתחומים רבים ומגוונים בחיים. ההשלכות הן שונות מאחד לשני ולא את הכל ניתן לתקן אבל הטיפול פותח את המקומות הקשים הללו ומאפשר להבין מהיכן נובעות הבעיות ומתוך כך כיצד ניתן לעקוף או למזער את הקושי. אדם כזה זקוק להמון הבנה, קבלה והכלה של בן הזוג שלו. מנסיוני, אפשר ללכת כמה צעדים קדימה אבל ברור שהתנאי הוא מודעות לכך שיש בעיה ורצון לטפל בה.

kanb

New member
לדבר

פשוט מאוד. תתחילי בזה שתדברי איתו. תנסי להבין אם הוא מרגיש כמוך ואם גם לו זה מפריע. במידה ואת רואה שזה מפריע לו, זה הזמן ללכת ביחד לטיפול. זה בטח לא יזיק.

תרדמת שלך אולי ?....

לרוב הנשים די פסיביות ולא יוזמות אינטימיות יחסי מין וכו' הרבה פעמים הנשים מסרבות לקיים יחסים מיניים בתדירות גבוהה ואז הבעל מבין את העיקרון, שאין לו מה לפנות אל אישתו היא מימלא תסרב אז או שהוא מאונן הרבה או בוגד בה או שפשוט ניכנס לתרדמת בצורך במין, מתי פעם אחרונה הצעת לו ללכת לבית מלון סוף שבוע לבד בלי הילדים ושכל לילה תיזמי סקס פרוע ןמענג, את מחכה שהוא ייזום זאת?

לא רק שם

New member
בתרדמת זה לא מתה - יש עוד תקווה!!!

לצערי, אני מכירה את מצבך מקרוב. אני התחתנתי בגיל מבוגר ולאחר שהחלטתי שחשוב לי למצוא גבר איכותי וטוב. גם בעלי ענה למרבית הקריטריונים שהצבתי לעצמי והוא "גבר טוב" עם כוונות טובות, מפרנס ועוזר המון. הייתי שומעת מחברות על בעלים קמצנים, מעליבים, בוגדים וכדומה ונראה היה שיש לי אוצר ביד. ועם זאת, גם אני הוצבתי במקום בודד מאוד של אדם שהוא שותף לדירה - שותף טוב, אך רק שותף לדירה ולגידול הילדים. היה כסף ולא הייתי מאושרת והייתי מרגישה כל הזמן לבד, בוכה ומיואשת.גם "הגבר שלי" למרות שאני לא מוצאת סיבה לכך מנותק מאוד רגשית (למרות שאין לו בעיה לנשק ולחבק בציבור) וגם מעדיף ללכת לישון על קיום יחסים אינטימיים (למה תמיד חושבים שזה באשמתנו). גם בעלי לא מתעניין בדבר פרט לעבודתו ומסוגל לדבר עם אנשים רק על הנושאים שבתחום עבודתו, אחרת אין לו שיחה משותפת איתם. הוא חסר כל ידע כללי או אינטלקטואלי ומעדיף לשבת על המחשב או מול הטלויזיה. אני ניסיתי לעצור את הדברים והתברר שזה מאוחר ומכוער מדי. עם זאת, כעת אני לבד ואני גם בודדה וגם בלי כסף וגם בלי עזרה בטיפול בילדים. אי אפשר לדעת עם מי התחתנת עד שאת לא מתגרשת ממנו ובעלי שהיה די מנותק קודם, עכשיו תפס מרחק עצום ואי-אפשר להחליף איתו מילה וזה כולל ניתוק נפשי מהילדים (גם אם לא פיזי) ומאבקים משפטיים על כסף עבורם. זה מאדם שהבטיח שלא יאבק על כסף ויעשה הכל לטובת הילדים, עכשיו הוא דווקא החליט להתמרד ושלא יצא פראייר (הרבה גברים חושבים שבאמצעות המזונות הם מממנים אותך והם אפילו לא ממנים מחצית מההוצאות על הילדים). גם אין הבנה כל-כך של הסביבה או המשפחה, כי לכאורה את דווקא היית "מסודרת" בעיני מרבית האנשים ודווקא אצלך היה מושלם וגם זה לא הספיק לך??? מי שלא חווה את ההרגשה הקשה של הבדידות במחיצת בן-אדם אחר ואת החור שנפער בלב במקום שבו היו רגשות ויש אכזבה ובדידות ואת מרגישה הכי לבד בעולם דווקא כשאתם ביחד - לא יוכל להבין את זה וגם אל תצפי !!! קשה גם לחיות בשלום עם כאב הילדים וההשלכות הנפשיות של הנושא - זה פשוט הקושי הכי גדול שיש ובעיקר אם את יוזמת את המצב. לכן, אני ממש לא יודעת מה להמליץ לך. לפעמים, אני שואלת את עצמי כמה טוב היה קודם ואני לא ממש בטוחה ואם היה אפשר אחרת - אבל אני במרכזו של תהליך כואב וקשה ואולי רק הזמן יגיד... האם עדיף לא לישון בלילה מבדידות או לא לישון בגלל דאגות כספיות או על מנת להספיק לנקות, לבשל, לכבס ולהשלים עבודה בלילות ואז לישון מותשת את מספר השעות שעוד נותרו לך - האם העייפות והרגשת החיים במלואם ושהזמן רץ היא טובה יותר. אני ממש לא בטוחה. פשוט אין ברירה. אבל יש הרגשה של ניצול כל רגע בחיים, של שלמות נפשית, שהזמן חולף מהר מאוד (זה אומר שנהנים או שפשוט אין זמן?). יש גם אחריות ועול גדול שמוטל רק על עצמך וגם רגש אשמה שלא מפסיק לצמוח. אני מנסה לחשוב כיצד אני יכולה בכל זאת לעזור לך, מעבר לציור תמונה מדוייקת של המצב שלי- אני ממליצה לך לפנות עם בעלך לטיפול, למרות שאני לא מאמינה בשינוי מכלול כה גדול אצל אדם אחד או מאמינה שיכול שינוי מהותי. הטיפול הוא חשוב מהסיבה הפשוטה של הפגנת רצון טוב של שני הצדדים, תהליך משותף שיוביל למסקנות משותפות ולא החלטה חד-צדדית, להבנה לאיך הגענו לכאן ושיש פה כאב ולא כוונות רעות, ביטחון שלך שניסית כל מה שאפשר ודרך כך אולי גם להגיע להשלמה ו"סגירה", שיאפשרו לך לחיות יותר בשלום עם מצבים קשים (שאני מקווה שלא יבואו). אולי בעלך יפתיע אותך וילחם ויתאמץ לעשותך מאושרת על באמת... אומרים שהסיבה שאנחנו בוחרות בן-זוג היא תיקון של משהו מעוות אצלנו או במערכות היחסים שחויינו (שלנו או סביבנו), אז או שהוא יהיה התיקון שלך או שלא - אבל לתת לו סיכוי, לפחות. במקרה שלי, היועצת שלי הבהירה לי חד-משמעית שבן-זוגי לשעבר לא יכול היה "להכיל" אותי. כך, שאולי גם אם חשבתי שאני יכולה להסתדר עם מעט הרגש, אז זה היה מעט מדי בשבילי והרבה מדי בשבילו (ביקשתי יחס בפגיעות שהלכה וגדלה - הסצינות לא הועילו רק הביעו הרס) - ואולי זו לא אשמת אף אחד. אולי דווקא אנחנו היינו אמורות להיות התיקון שלהם (לפחות את הנכות הרגשית), אבל הם לא הרימו את הכפפה. אני אולי לעולם לא אדע - אבל אולי את כן. אני מאחלת לך הצלחה מכל הלב. ואם יהיו לך תשובות, תעדכני. נ.ב. אל תקחי ללב את ההודעות של יוסי SEE YOU הוא משתמש בפורום על מנת לפגוע בנשים שחומקות לפה לצורך תמיכה - יש לו עניינים לו סגורים עם המין הנשי בכללותו וזה לא משנה מה תוכן ההודעה עצמה. במקום לעשות בדק בית אצלו, הוא מעדיף להאשים את כולנו. אנו אשמות בכל, כולנו רעות ונצלניות ומרבית התשובות שלו הן בנוסח של הצקה: היית צריכות לחשוב על זה קודם / לעשות אחרת / בטח בגדת / את מייבשת אותו מינית / תאכלי מה שבישלת וכדומה. הכל באשמת הנשים ו"קקה בידינו". בדרך כלל כשמתעמתים איתו, הוא מקפל את הזנב ובורח (כמו כל הפחדנים שמסוגלים לפגוע רק ברגעי החולשה) בנוסח "אני לא רוצה לריב" ומוסיף "אמרות שפר" ובדיחות גרועות. התגובות שלו נובעות מנקודת השקפה שוביניסטית, אשר מכלילה את כל הנשים בקטגוריות שליליות. זה כבר נמשך זמן רב וחבל שהוא לא יקר מספיק לאנשים סביבו על מנת להתעקש שילך לטיפול על מנת לקחת על עצמו לפחות חלק מהאחריות לגבי מה שקרה לו. זה כואב ומציק שהפורום משמש לו כבמה, אבל צריך להתעלם. מאחר והוא מגיב תמיד ופוגע בנשים שלא מצפות לכך במקום זה, נראה שיש לתת אופציה בפורום להודעה שחוסמת תגובה של יוסי ובכך נמנע ממנו לזרוע מלח על פצענו ברוע לב. מה דעתך?

אומברה

New member
ביקורת שלך על יוסי לא לעניין.

אני קוראת די קבועה כאן כבר תקופה ארוכה, מכירה את תגובותיו של יוסי מכל הכיוונים - הפגיעות, הבדיחות וכו'... ואני ממש לא מסכימה על ההשתלחות האישית שלך. נכון שהוא פוגע לעיתים, ככה זה בחיים, צריך להתמודד עם זה... אין לי ספק שגם ליוסי יש בעיות כפי שיש לכולם, אם תמצאי מישהו שאין לו, אשמח לראות מי זה. אבל זה ממש לא לעניין ולא רמה להשתלח בו כך. אני אישית ועוד כמה קוראים קבועים שמחים שהוא כאן ויתרה מכך. אפשר תמיד לתקוף אותו בחזרה אבל ברמת העניין ולא ברמה האישית, אנחנו לא אמורים כאן לחנף אף אחד, אלאל להגיד את שכל אחד חושב ולא תמיד לקבל... מלבד העניין הזה, קראתי את דברייך ומאוד מאוד מבינה ומעריכה את האומץ שיש בך על ההחלטות שקיבלת, זה לא פשוט אבל את אדם חופשי מהרבה בחינות ולחופש יש מחיר שהוא כנראה מחיר משתלם ואין לי ספק שיבואו ימים טובים.

לא רק שם - אחותי את

תודה, אני ממש נרגשת מתגובתך, קלעת בול לכל מה שקורה, ולמה שאני מרגישה. תשובתך נתנה לי עוד נקודות למחשבה. אני תמיד יוצאת מתוך נקודת ראות שיש לנו שפע בחיים, וזה לא חייב להיות כלכלי. יש לנו ילדים, חברים, יש לנו את עצמנו. אבל עדיין משהו ממשיך לנקר, אלא הם לא חיי הזוגיות שחלמתי עליהם, ונכון שזוגיות לא חייבת לספק לי את כל הפנטזיות, אבל הייתי כבר במערכת חברית, אוהבת ותומכת בחיי. ויש חיה כזו. אני חושבת שנלך לטיפול זוגי או יחידני בשבילו אם הוא יסכים. ובינתיים אנסה למלא את מה שחסר לי ממקורות חיצוניים. שוב, תודה על תגובתך.

למעלה