זוגיות במשבר

בת הזוג

New member
זוגיות במשבר

שלום לכולם, מקווה שאתם המקום הנכון להעלות כאן את התסכולים שלי. תסלחו לי על האורך. אני בת 28, נשואה יותר משנתיים. אין לנו ילדים והתחלנו לחשוב בכיוון, הבעיה היא שאני לא רוצה להביא ילד עד שלא נפתור את בעיית הזוגיות שלנו שמתרידה אותה כבר המון זמן. כיוון שאת נסיעת הבוקר שלנו לעבודה גמרנו היום בריב, הגעתי לסף ייאוש ואני מעיזה לכתוב כאן את דבריי. לפני כשמונה חודשים היה לנו משבר גדול ביחסים אינטימיים: בעלי הודיע לי כי עד שאני לא לוקחת את עצמי בידיים ומתחילה לעשות משהו עם הגוף שלי הוא מתקשה - פיזית - לקיים איתי יחסים. האמת היא שאכן עליתי במשקל מאז שהכרנו, אבל לדעתי לא נראתי ממש רע: עם גובה של 168 ס"מ יש לי משקל 63 ק"ג וגם והגיל הוא לא 20. הוא טען כי מה שמתריד אותו זו העצלנות שלי ושאני לא עושה כלום שקשור לספורט ואוכלת בלי הבחנה ובעוד כמה שנים אראה ממש נורא. בליבי הסכמתי איתו כי גם אני סובלת מזה שאבדתי את הגופי החטוב, אבל לא הייתי מוכנה לכזו הצהרה דרסטית מנו ונעלבתי עד עמקי נשמתי. היה לנו ריב גדול וחשבתי שזהו - סוף העולם. אחרי זמן מה החלטתי להתחיל בפעילות ספורטיבית ועד היום הצלחתי לשמור עליה עם שילוב של קצת דיאטה. התחלתי להרגיש יותר טוב עם עצמי למרות שעדיין לא ממש ירדתי במשקל, אבל אני מרגישה שאני בדרך הנכונה. אחרי 5 חודשים!!! שלא קיימנו יחסים, חזרנו לזה בהתחלה בהתלהבות שהלכה ופחתה לה. אף פעם לא היינו פעילים מאוד מבחינה מינית, אבל עכשיו הגענו לפעם בשבוע- שבועיים. שנינו עייפים מאוד כי קמים נורא נורא מוקדם ושנינו סובלים מהחום בקיץ, אז זה התירוץ הרגיל, אבל בזמן האחרון נוסף עוד תירוץ - בעלי טען כי הוא לא יכול להיות היוזם היחיד למרות שאני אמרתי לו בזמנו כי אצטרך הרבה זמן ותשומת לב מצידו על מנת להחזיר לעצמי את הבטחון ולהרגיש שוב נחשקת, ואני לא אזום שום פעילות מינית. גם היוזמה שלו מאז התבטאה בפעמים בודדות. בצורה כזו אנחנו גורמים לתגובת שרשרת והוא מרוב עקשנותו לא מוכן לבוא לקראתי. מיותר לציין כי גם חיי השגרה לא ממש תורמים לאוירה רומנטית בינינו ואולי אני ממש לא בסדר בזה שאני מעבירה את הכדור אליו, אבל הוא לא עשה כלום, אבל כלום שדומה היה למעשה רומנטי מאז שחזרנו לפעילות מינית. עם כל האבסורד שבעניין, אנו חיים בהרמוניה בחיי היום יום, לא רבים בגלל שטויות ומרגישים קרובים ודי מאושרים. אני חוששת שהרמוניה הזו תתפוגג לה בגלל הבעיות במיטה. לא יודעת מה לעשות, כי גם אני מאוד עקשנית וקשה לי לעשות את הצעד הראשון. מקווה לשמוע מילות עידוד.

בוקר טוב לך

את מתארת ביקורת קשה על עודף משקל שולי (אם בכלל) שהוציאה לך את הרוח מהמיפרשים ועירערה את הביטחון העצמי ואת הדימוי הנשי שלך. לבעלך אולי יכול להיות חלק בשיקום הדימוי הזה אבל הייתי מציע לך לעשות זאת ללא תלות בו. אני מציע שתקראי את ההודעה האחרונה של בילביל. האם מחוץ לבית את מקבלת מחמאות על מראך? האם את מרגישה שיש חיזורים או פלירטוטים מצד גברים אחרים? אני לא בא בהצעה שתבגדי בבעלך אבל את בהחלט יכולה לשאוב עידוד מנסיונות כאלו כלפייך. אם את מרגישה שהבעיה מצידך לעשות את הצעד הראשון הינה יותר עמוקה ויש אולי לעכבה המינית שלך שורשים אחרים, כדאי שתעלי את הבעיה גם בפורום "טיפול מיני ומיניות" שהינו פורום מומחה. בהצלחה.

יש אנשים........ ../images/Emo41.gif

שמאוד רגישים לעודף משקל וזה מאוד מפריע להם. אפילו קצת "צמיגים" יכול לשגע אותם. כל כבוד לך שהתחלת בפעילות. בסופו של דבר זה משרת אותך. פעילות גופנית אכן מלווה בהרגשה כללית מאוד טובה. תמשיכי בזה ואל תוותרי. לגבי חיי מין........ מאוד עצוב שהוא לא קשוב אבל זה ממש לא סוף העולם. יכול להיות שגם הוא פגוע/איבד בטחון/כו'. במצב זה אין ברירה ועליך ליזום דברים. אם תפגיני בטחון עצמי זה עלול להשפיע עליו ולעזור ביחסים. אני יודע שזה לא כזה כל כמו זה נשמע, אבל זה בד"כ עובד. לעורר את החשק ותשוקה זה די פשוט. כמה פעילויות באווירה רומנטית, כמה פעולות מקרבות, קצת לבוש יותר פרוווקאטיבי מרגיל - והאבן עלולה להתחיל לזוז. "קמים מוקדם"? זה באמת לא רציני. כאשר רוצים לשבור שגרה אפשר לקיים יחסים גם בערב וגם ביום. לא חייבים לחכות למיטה. אם זה לא רגיל/לא מקובל עליכם - אולי דווקא בגלל זה שווה לנסות ע"מ לשבור שגרה. ואסור לשכוח - גם על בעלך להבין אותך יותר, להיות קשוב יותר, מתחשב יותר. את נהגת לפי בקשתו ועושה פעילות כבר 5 חודשים - יש לזה משקל כבד. מה הוא עשה בשבילך באותה תקופה שמגמד את מאמציך? סליחה שאני מעלה את הטונים, אבל זה בכוונה. בקיצור, אני לא בדיוק יודע איך, אבל הוא צריך להפסיק לחושב שהבעיה רק בך. לי דווקא נראה שהוא חושב שאין לו בעיו וכל המאמץ ויוזמה הם עליך. לי נראה שדווקא את היא זו שבסדר במצב הזה. לא להתייאש !!!

בילביל

New member
../images/Emo140.gif לבת הזוג החוששת והעקשנית

אני לא אחזור על דברים שכבר אמרו לך...ואני מצטרפת אליהם. * - יכול להיות שלבעלך יש סגנון של פיל בחנות חרסינה - אבל נראה לי שהוא דווקא אוהב אותך ואיכפת לו. נכון יש דרכים יותר עדינות ואפילו יותר יעילות למתוח ביקורת על בן הזוג (אם על עודף משקל ואם על דברים אחרים). לי נדמה שמה שהפריע ומפריע לבן הזוג שלך לא באמת קשור למשקל או למראה. שימי לב שהוא דיבר אתך על עצלנות. ואח"כ על חוסר יוזמה. לדעתי זה החוט המקשר. אולי בעלך מרגיש שהוא המושך היחיד בעגלה ? ונמאס לו מזה? את אומרת שאתם מדברים על הדברים ושפרט לחיי המיטה יש ביניכם הרמוניה. אם זה נכון - איזה יופי. אז תדברו על זה. . אבל לדעתי על בעיות במיטה מדברים במיטה. ורצוי לא במיטתכם הרגילה שממנה קמים מוקדם לעבודה וצונחים אליה מתים מעייפות בערב. אני מציעה שתפתיעי אותו. אני מציעה שתזמיני לכם לילה בצימר (יש צימר מפנק גם פה במרכז ולא כ"כ יקר) ותדאגי שיהיו לכם שם דברים מפנקים. (כמו יין, פירות, שוקולד, שמנים ארומטיים וכל מה שתוכלי לחשוב עליו). נכון - בלב לבה של כל אשה - גם מתקדמת, ליברלית ופמינסטית ככל שתהיה - זה תפקידו של הגבר - להפתיע בסופ"ש רומנטי סטייל אופרות סבון. אבל מה איכפת לך? את תיהני ? כן. הוא יהנה? כן. אז מה זה משנה מי חשב על זה קודם? ומי עשה את זה? את עשקנית וקשה לך לעשות את הצעד הראשון. אבל אולי אולי זה יפתיע גם אותך. ותראי שהשד לא כ"כ נורא? שם - אם עדיין תהיה לכם בעיה להתקרב זה לזה - זה יהיה מקום טוב לדבר על זה ועל דברים אחרים. בהצלחה. באהבה - אל תביטו אחד בעיני השני הביטו יחד לאותו הכיוון. |מה יהיה טוב? איזה יהיה טוב?? יהיה נפלא!!!
|

הזאתי

New member
את אומרת ש-

"הבעיה היא שאני לא רוצה להביא ילד עד שלא נפתור את בעיית הזוגיות שלנו ". זאת, לדעתי מחשבה נכונה. עד שלא תמצאי את הפתרון לעניין הזה, בינך לבין עצמך, בינך לבעלך, בינו לבין עצמו, בעזרת יועץ או לבד, לא כדאי לך להכניס עוד גורמי לחץ למערכת. לגבי יחסי המין- לדעתי הבעיה של בעלך היא בעיקר עם עצמו. אולי יש לו רתיעה מאינטימיות, אולי יש לו בעיה גופנית, אבל לחפש את האשם בך, לדעתי זה רק תירוץ, והתנהגות די בזויה, אם תסלחי לי. זה הדבר הכי קל בעולם לנגן על נקודות תורפה אנושיות כמו עודף משקל, או מראה חיצוני, כדי לעורר רגשי אשם. איך הוא היה מרגיש אם היית תולה את האשם בו, כי איבר המין שלו לא גדול מספיק, למשל? גם הוא צריך לבדוק את זה עם עצמו, אבל את לא תוכלי לשנות אותו. פשוט אל תתני לו להשתמש בתכסיסים האלו נגדך. אם יש לו בעיה לקיים יחסי מין אתך- האשם אינו בך. אם אינך יכולה להשלים אם האיכות של יחסי המין שלכם, תמצאי מישהו שיקבל אותך כמו שאת ויאהב אותך כמו שאת. אין לך ילדים, אין שום סיבה שתשארי בקשר מתסכל ולא מספק. בהצלחה, הזאתי

תחשבי גם על עצמך

ברגע שאישה, עובדת על דימוי עצמי, ומראה לבעלה שהיא מאושרת עם עצמה, הבעל לומד לקבל אותה כמו שהיא. אז תחייכי, תצאו לחופשה, ותנסו לפתור את הבעיות בניכם בנחת, ובכינות. בהצלחה.

seeyou

New member
אחרי 5 חודשים???../images/Emo153.gif

...שלא קיימנו יחסים???.. סליחה! או שיש לו אחרת או שהוא לא גבר! איך ייתכן דבר כזה? הרי יש זיקפה מספר פעמים ביום ובלילה! אין שום קשר בין המידות שלך ובין יחסי מין בין בני זוג! התירוץ שלו לא מקובל עלי!

בת זוג

New member
תגובה למגיבים ובמיוחד לseeyou

תודה לכל המגיבים ועצותיכם, קודם כל אעדכן אתכם כי אתמול בערב בעלי הגיע הביתה עם פרחים ומבט מסכן ודוברנו והגענו להסכמה וננסה גם ליישם את הפתרונות. עכשיו, למגיב האחרון. אני פונה אליך בלשון זכר כי משום מה נדמה לי כי רק גבר יכול לכתוב בצורה כזו בוטה. קודם כל, אם לא ידעת, יש אנשים שלא מקיימים יחסי מין תקופה הרבה יותר ארוכה מחמישה חודשים מכל מיני סיבות וזה לא תלוי רק בזקפה אלה בגורמים פסיכולוגיים רבים. כך שייתכן דבר כזה. חוץ מזה רק כדי שתוכל להבין איך, אסביר לך בגדול. תנסה לדמיין את עצמך לומד במשך 4 שנים לימודים מאוד מאוד קשים 5 ימים בשבוע ומנסה להגיע לתוצאות טובות, באותו הזמן עובד במשרה כמעט מלאה במשמרות שכוללת משמרות לילה רבות ושישי- שבת כי צריך לשלם משכנתא ועוד אין ספור הוצאות כספיות. הצלחתה? מה היית רוצה לעשות כאתה מגיע הביתה? אני מצדיקה את "תירוץ" העייפות במאה האחוזים. עכשיו תוסיף לזה את אי-שביעות הרצון שלך והפחד שאשתך הופכת לחמותך וקיבלנו 5 חודשים. שלא תבין אותי לא נכון, אני לא מצדיקה את התירוץ הזה, אבל בעצם כבר עברנו את השלב הזה וזו לא הסיבה שכתבתי לפורום הזה. אני לא ממליצה לך לתקוף את אנשים שמחפשים פה תמיכה ועצה ידידותית ואולי נקודת מבט קצת אחרת. זה שתגרום לי לחשוב כי אולי הייתה לו אחרת לא ממש עוזר בשלב הזה, נכון? שוב תודה לכל האחרים על כל דעותיהם.

בילביל

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif../images/Emo6.gif

נו !! מה את מותחת אותנו? נו ספרי מה קורה. בת זוג יקירה, נראה שאת יותר רגועה. נראה לי שאת הבנת אותו (וח"ח על הפרחים) אבל אני מקווה שהשיחה נסבה גם על להבין אותך? נכון?

בת הזוג

New member
הבנה הדדית

אכן מטרת השיחה היתה להבין אחד את השני ולדעתי השגנו אותה. שמנו לרגע את הכעסים בצד ודיברנו על איך בעצם אנחנו משקמים את הנזק שנעשה ע"י שנינו בלי לזרוק את האשמה אחד על השני. אני הבנתי את התסכולים שלו לגבי הרגשת חוסר הביטחון שגם אני גורמת לו ע"י חוסר היוזמה שלי - כמו שמישהו כאן כתב, הוא באמת הרגיש כיחיד שמושך את העגלה. כמו כן הצלחתי להבהיר לו את הפחד שעוצר אותי מליזום והסכמנו שצריך לשפר את בטחון העצמי של כל אחד מאיתנו מכיוון אחר. בנוסף לזה ננסה לנטרל את המפריעים האחרים לחוסר הפעילות: לא נחכה לשעת השינה כשאין כבר כוח אפילו לדבר, נצא יותר גם כדי סתם לטייל בפארק ואף ביטלנו כבר את שידורי הכבלים כדי לא לבזבז זמן יקר על קופסה מטופשת, אלא להשקיע ביחסים. בילביל, כתבת שאני נשמעת יותר רגועה. מה אני אגיד לך, קודם כל כשלהט המריבה עובר, כבר רואים קצת פרספקטיבה ואת ההודעה הראשונה שלי כתבתי 5 דקות אחרי, אפילו לא הספקתי לספור עד 10. חוץ מזה, כל מה שכתבו בתגובה להודעה שלי באמת גרם לי לחשוב הרבה ולעשות חשבון נפש בכנות עם עצמי, כך שאני באמת יותר רגועה. אין לי ספק ששום דבר לא מסתדר מייד וברור לי כי שנינו נצטרך לעבוד על היחסים שלנו, אבל נדמה לי שנצליח כי הרי שנינו עקשנים.

בילביל

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo9.gif../images/Emo26.gif

איזה כיף!!! כל כך שמחתי לקרוא את זה.
(מהתרגשות). אני מאחלת לכם מסע מעניין ומרגש. בהצלחה.

seeyou

New member
../images/Emo140.gifתודה על הכבוד!../images/Emo150.gif

נכון אני "זכר" ושמי יוסי! אם זר פרחים פתר לך את הבעיה אני מאושר! כול אחד מאיתנו מדבר-כותב (רצוי) על בסיס ניסיונו האישי ועל סמך המידע שמקבלים. לפחות כך אני נוהג! יש השפע של לחץ לימודים-עבודה-משכנתה...על תיפקוד מיני של הגברים? נכון! וכאן נכנסת לתמונה האישה או הפילגש אשר "חייבת" להבין את הצרכים הביולוגים שלו ולא את הצרכים שלה בלבד! עם כול הכבוד לך אני לא יכול להבין-לקבל יחסי מין פחות מפעם-פעמיים בשבוע במיוחד כאשר הזוג הוא צעיר. יחסי מין "משחררים" מתחים הנצברים במשך היממה לא חייב להיות מין משובח-פיצוצים ורומנטיקה מלאה! כול אחד נוהג על פי הבנתו וצרכיו! ההיפך,אני חושב שכאשר יש מתח בין בני הזוג לנסות להשלים עוד באותו יום בחדר ה"דיונים"... לא לרצוי-מומלץ לצבור כאס ולהשתמש בנשק המין לפיתרון בעיות!

adam33

New member
ביצה או תרנגולת

זה נכון שהבעיות מתחילות במיטה ובסופו של דבר משפיעות על ההמשך של החיים בזוגיות. אבל הבעיות במיטה מתחילות כשיש בעיות אחרות המיטה זה ביטוי של הקצנה והצבעה של סימפטום אך היא אינה הבעיה לגופה. כעת אלייך זה חוסר אסימטריות מצד הגברים כשהם משמינים ויש להם קרס אז האישה צריכה עדיין לאהוב אותם ולהתנהג כאילו שו דבר לא קרה מצד שני כשהאישה משמינה אז מצפים ממנה לרזות ותמיד להיות יפה ומוכנה למיטה. ואז בעצם מגיע העניין של ההקשבה וגם הוא בטל פתאום להושיט יד כי בעצם זה לא קל לרזות גם לגבר וגם לבחורה והקש ששובר את הגמל זה כפי שאמרת שסקס אצלך זה משהו שונה מאשר סתם להיות מוכנה אליו 24 שעות אצלך זה אהבה וזה רגש ויכול להיות שכעת את זקוקה למשהו ממנו בכדי שתכנסי לכך בעוד שאת יודעת שאת רוצה אבל הוא דורש שאת תכרעי לפני ותגיעי ותאהבי אותו. אז מה עושים? עושים הכל וביחד.. מכינים אוכל דיאטטי ביחד ולא עושים את כל העבודה של ההרזיה לבד..אוליי הוא ימצא בזה עניין שהוא עוזר לך בנושא.. מפרים את הזוגיות בדברים שונים כמו לקנות כותונת סקסית כעת ולא להמתין לאחר כך שתרזי. מראים לו שבעצם את משתדלת מאוד כך שהוא יבין שזה לא קל לך ושאת עושה את זה המון בשבילך ובשבילו בעלך בעצם אומר ומשדר לך את האמת בפנים..הוא אומר בפירוש אני אוהב אותך אבל זה דוחה אותי..והאמיני לו שהיה קשה לו לומר את זה ואי אפשר להאשים אותו..את יודעת למה? כי אם במשך כל הנישואין שלכם הוא היה מחמיא לך בדברים אחרים ומפרגן ואוהב ועושה כל הדברים לזוגיות טובה אז הוא יכל להקטין את העניין של ההרזייה אבל מאחר והוא אינו עושה כך אז מה שנשאר לו זה רק הגוף ואז המשקל של השמן בשבילו נהיה גדול... ולכן כפי שאמרתי תנסי להחיות את היציאות שלכם ביחד ..את השיחות המשותפות שלכם ביחד... אני מאמין שכאשר הוא ירגיש ואת תרגישי שהקשר בנכם עולה על כיוון נכון אז הסקס יהיה כבר אחרת ולטובה..וגם הדיאטה תרוץ יותר מהר אצלך.. בהצלחה ..

למעלה