זוגיות במשבר...

זוגיות במשבר...

שלום, ראשית אציג את עצמי. אני בן 27, מזל טלה יוצא עם מישהי מזל קשת בת 20. אנחנו יוצאים כבר קרוב ל11 חודשים. בהתחלה כשרק הכרנו הכל זרם מצויין, והכל ניראה ורוד מתמיד. אחרי כחצי שנה ביחד היא עברה לגור איתי ועם הורי. העיניין הוא שלשנינו יש אופי שלא מוכן לוותר לצד השני ועומד על שלו עד הסוף... מכאן הדרך קצרה מאוד להתפתחות של מריבה על כל פיפס קטן. מיותר לציין שמאוד ניקשרנו זה לזו בכל התקופה הזו והיו בינינו הרבה רגעים יפים. הרבה פעמים קורא שנוצרת בינינו מין סוג של תחרות אחד מול השני... הכוונה לדוגמא כשאנחנו מתחילים לדבר על העבודות שאנו עובדים בהם, היא מנסה להוכיח שהעבודה שלה יותר חשובה משלי וכו'... שורה תחתונה - אנחנו רבים בממוצע כל יומיים שלוש... כמה פעמים זה גם היה על סף פרידה. ברצוני לציין שממש ניקשרתי אליה ואני ממש אוהב אותה. אבל האופי והפיוז הקצר שלה ממש מפריעים לי. לפעמים במריבות היא מתחילה לדבר בזילזול ולפי דעתי יחס כזה לא מגיע לי. מה דעתכם? מה עליי לעשות במצבי?

"לשנינו יש אופי שלא מוכן לוותר"

ולמי אין אופי כזה? מי לא רוצה שדברים יתרחשו כפי שהוא חושב לנכון? אתם באמת לא אשמים, נולדים עם זה. אבל כדי להפוך לאדם בוגר, רובנו משתדלים להדחיק את ה"אופי" הזה ולהתנהג בצורה סבלנית לסובבים אותנו, לפעמים אנחנו אפילו מגלים שמה שהם אומרים זה לא שטויות מוחלטות, אבל בשביל זה צריך קודם להקשיב לזולת ולתקשר איתו, נדמה לי שאת זה מנסים ללמד בגן חובה. אני לא חושבת שיתנו לכם בגילכם המופלג לחזור על גן חובה, אבל אם לא הקשבתם אז לגננת, אולי תלכו עכשיו ליועץ שיעזור לכם להקשיב אחד לשני, זה יעלה לא מעט אבל בלי זה לא תצליחו להתבגר והזןגיות הזאת (כמו גם הבאות אחריה) לא תחזיק מעמד.

czar

New member
קודם כל לצאת מהבית של הוריך

ואז בכלל לחשוב אם יש לכם עתיד או לא, עכשו אין לך שום מדד, ומצד שני תזכור שהיא ילדונת עוד.

יצאת מדעתך

טלה ו-קשת? אתה בטח מתלוצץ - חבל שלא בדקת בהורוסקופ של "לאשה" לפני שנכנסת לסיפור הזה - תיכף היית רואה שחבל לך על הזמן.

אייבורי

New member
כוסית במזל סמרטוט

ראשית תפסיק להיות כוסית, זה שאתה במזל סמרטוט והיא מזל דלי לא אומר דבר, מזלות זה קטע של נשים תתמקד בכדורגל. שנית, אתה צריך להחליט מי קובע, אם החלטת שאתה קשור וכלבלב אז תעשה מה שאומרים לך. אם החלטת אחרת, ארוז לה את הדברים ושחרר אותה לדרכה. אתה ילד גדול תתמודד

האופי והפיוז הקצר שלה ממש מפריעים לך???

שקלת את האפשרות שאולי אתה מקפיץ לה את הפיוז הקצר הזה שלה? ועם בחור אחר היא לא הייתה מתעצבנת כ"כ מהר? בסך הכל לא נורא, זה מראה שאכפת לכם זה מזה, ואחרי כמעט שנה ביחד כבר לא משתדלים לרצות כמו בהתחלה וכל צד מתחיל לדרוש יותר. תסביר לה יפה שאתה לא מוכן שידברו אליך בזלזול בשום אופן ותתחיל ראשון בלהוות לה דוגמא איך מדברים יפה גם בזמן ריב בלי לרדת ברמה. ובאופן כללי תהיה מודע לכך שיש לכם קצר בתקשורת ובמרוצת הזמן זה עלול לחסל את הזוגיות, אז אל תיקח את הזוגיות כמובן מאליו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בלי לפגוע באסטרולוגים למיניהם...

אם בחור בגילך גם עם החברה אצל ההורים... ואם אתה נוטה לשים דגש יתר על אסטרולוגיה, במקום בו צריכה לבוא הפסיכולוגיה... הרי שאתה כנרעאה קצת ילדותי ותלותי. אלו לא קללות והשמצות - חלק גדול מהצעירים היו קיבלו פינוק מוגזם מההורים והפכו לכאלה. אני מצטרף לעצה: צאו יחד מבית הוריך. זה רעל בשבילך וגם בשביל הקשר. תבנו ביחד חיים של מבוגרים. זה הכי טוב לשניכם, ולכל אחד לחוד. יקר? לא נוח? welcome to the club ולגבי השאלה החשובה, באמת: למי יש עבודה חשובה יותר? התשובה היא: עבודה חשובה היא רק עבודה שמקיימת עת בעליה בכבוד, כלורמ כבני אדם עצמאיים. כל זמן שהעבודה לא מביאה אותכם לעצמאות כלכלית, גם אם אתם אמא תרזה, העבודה שלכם לא חשובה. לעומת זאת, כשהיא כן תהיה כזאת, לא תצטרכו יותר להתעסק בשאלה "מי יותר". אני טוען שאתם עוסקים ב"מי יותר" כי אתם יודעים, עמוק בפנים, ששניכם לא מספיק בוגרים, ורק מקווים שלגלות שאתם קצת יותר בוגרים מהשני/ה.

g u y 4 u

New member
אתה טובע בביצה קונדסון ידידי....

אתה רק לא רואה את זה. גם אני חשבתי שזה רק קטע. גם אני חשבתי שזה יעבור עם הזמן. זה הפך לעניין קבוע. הזלזול והקללות. זה רק העצים והחריף עם הזמן. אחרי שנישאתי לה - זה התעצם פי כמה וכמה. יום אחד התעשטתי. אחרי מבול של קללות ואמירות מזלזלות - באתי אליה ואמרתי לה.... אני לא כועס עלייך על הקללות שאת מטיחה בפני והזלזול שאת מפגינה. מילא, בהחלט יתכן שאני "זבל" וכאלה. אבל אם אני "זבל"... מה זה אומר על הבחירות שלך? אם בחרת בי, ואני "זבל" בעינייך - אז תסלחי לי - צורה להחלטות שלך! מיותר לציין שאנחנו לא יחד... תפסיק לבכות את מר גורלך. תאסוף את עצמך בידיים בחור יקר. עם כל הכבוד לאהבה - מה שאתה מתאר היא לא אהבה. אם עכשיו זה כך - אין לזה סיבה להפסיק. אולי היא תצליח להתאפק פה ושם כתוצאה משיחה, היא אולי אפילו תבטיח להמנע. אבל מנסיון קונדסון יקר, אתה בצרה צרורה. במשבר הראשון - זה יציף אותך כנחשול. היא תתפרץ עליך ביתר שאת. נדמה לי שהגיע הזמן שלך "ללבוש את המכנסיים" ולהחזיר לעצמך את השליטה ואת השפיות לחייך. זה לא יגמר טוב (בלשון המעטה) אם תשארו יחד. תעיף אותה מחייך כל עוד נפשך בך. אלא אם כן אתה סוג של מזוכיסט. כי לפי התיאור שלך - אתה חווה את העינוי המושלם שרק ילך ויתעצם עם הזמן. רק ספר לי (אם בא לך) מה הקשר לזה שהיא מזל קשת? כאילו, מה חשבת, שמישהו יעשה לכם מפה אסטרולוגית?

חברה תודה רבה לכם!

חברים אני מאוד מודה לכם על העזרה... בהחלט נתתם לי נקודות למחשבה.

זהו.. זה ניגמר.

אתמול אני והיא ניפרדנו סופית לאחר ריב והיסטרייה שהיתה ביום ראשון. ההרגשה לא קלה. קשה לי. אפילו מאוד.. היום היא באה לקחת את הדברים שלה... ודמעות ירדו מעינייה. אני מקווה שזה יעבור כמה שיותר מהר, כי זה ממש לא קל.. אני לא חי כבר יומיים. כל הזמן חושב על מה שהיה בינינו. קשה.... מאוד קשה. בכל זאת, היה בינינו משהו... 11 חודשים לא הולכים ברגל... והיו הרבה ימים יפים. זהו. זה ניגמר. לפחות נכון לעכשיו.

למעלה