זוגיות במשבר

s h i r k u s h

New member
זוגיות במשבר ../images/Emo4.gif

בשיטוטיי בנט מצאתי את הכתבה הבאה, מעין מדריך לטיפול זוגי
: יש לכם פנצ'ר ביחסים? עשו מה שעושים עם אוטו תקוע: קחו אותם לתיקון. המוסך המורשה לצורך העניין הוא טיפול זוגי, והמפתחות (לעתיד טוב יותר) כבר בפנים. עכשיו נשאר רק לברר איך זה עובד, ומה יבטיח שזה יצליח האם פניתם אי פעם לטיפול זוגי- האם זה עזר או הרע את המצב
כתבו טיפים ורעיונות לטיפול בזוגיות במשבר שנייה לפני הפנייה ליועץ זוגי

טפו טפו טפו

היו לנו הרבה משברים אבל אף אחד מהם לא היה קשור לקשר ביני לבינו היו לנו 2 משברים כלכליים גדולים (הפסדנו הרבה כסף בשנותינו המשותפות) והיה משבר נפשי גדול מאוד שעברתי ואני אומרת באמת מהלב מבפנים כשיש תקשורת טובה ומקשיבים אחד לשני אפשר לפתור כל בעיה. הבעיה כשאין תקשורת ולא מקשיבים אני לא אומרת שאין לנו ויכוחים הויכוחים שלנו בעיקר על חברים, הוא אוהב לצאת לבלות, טיולי גיפים, כל שבת מהבוקר לצאת ואני מדעיפה לנוח. משחק הרכבים והגיפים שלו לפעמים מרגיז אותי אבל היום אני מבינה שזו התרפיה שלו. וכמובן שהוא אדם מאוד מיני וחם ונוגע ומלטף ואני יחסית קרירה. אבל באמת ובתמים אני מאמינה שכשטוב לו אז טוב לי כפליים אז אני נותנת לו לעשות את הדברים שהוא אוהב שיהיה לי רק בריא באדי

polegra

New member
שאלה מסובכת.....

עברנו הרבה משברים.....הרבה פרידות והרבה שינויים.... הוא התחיל טיפול...בשביל עצמו ובשביל לשפר את היחסים . בשלב כולשהו המטפל בקש שגם אני אבוא ובן זוגי סרב , לא הוא ולא אני מוכנים לטיפול זוגי. לא רוצה מישהו שישב וינתח ויצפה מהצד זה ישמע יומרני אבל אני יודעת בדיוק למה אנחנו רבים ואני יודעת שעם קצת פתיחות לדבר על זה ולא רק לחלום אנחנו נ עבור את הכל זו הסיבה שבאפריל אנחנו עוברים יחד כי חלק מהבעיה זה שהרגשות על הולד כל השבוע...ואז זה מתפוצץ אני מאמינה שלדבר ולהביע דיעה בשקט גם והיה וזה לאחר מריבה...פשוט לדבר ותוך כדי לגעת ולאהוב ולהבים שזה לא ריב אלה משהו שיעזור לנו להרדיש יותר טוב יוצר פתיחות של 2 בני הזוג להקשי לתמוך לעזור ולשנות הרי מה מטפל עושה? הוא עוזר לך לפרוק בנינוחות ולא במריבה הוא לא אומר לך מה לעשות את המבין את זה בעצמך.... טלי

כתבתי את זה פעם בפורום

שום טיפול זוגי לא שווה כלום ללא מחוייבות של שני בני הזוג. ומחוייבות פרושה נכונות לקבל ביקורת ולעשות שינוי. וזה נורא קשה להשתנות. וזה מתחיל מהחלטה פנימית שלך עם עצמך עוד לפני שבן הזוג מעורב בכלל. וזה אומר לקחת אחריות לשינוי ולא רק לצפות שהאחר ישתנה וישנה.

מטפל

New member
תשובה של מטפל זוגי

כולם צודקים. היופי בנושא הטיפול הינו העובדה שאנשים הינם שונים! למרות שיש קווים משותפים לכל בני האנוש, הרי התרכובת האנושית בכל אחד ואחת מאיתנו הינה שונה, וכשמדובר בבני זוג, הרי שאף זוג אינו דומה לזוג אחר. כך שמורכבות העניין עושה לעיתים את הטיפול הזוגי לבתלתי אפשרי. הפתרון, כל זוג מחליט האם מתאים לו טיפול זוגי או לא. יש שמחליטים לנסות, ויש שהאישה גוורת את הבעל, הגבר גורר את שותפתו לחיים, שניהם לפעמים חסרי אמונה אבל אומרים שאם לא יועיל אז לא יזיק כי יש להם במילא תוכנית מגירה, יש לפעמים זוגות שמגיעים כדי להוכיח לפרטנר שהוא "לא בסדר"....וכו וכו. החלק החיובי בטיפול הזה הינו, שכל אחד מבני הזוג מביא את עצמו ואיש מקצוע ניאטרלי שומר ומגן על שניהם, ומנסה לפתוח ערוצי תקשורת שהם בעצמם אינם מסוגלים כבר לעשות לבד את זה. ולפעמים, עד כמה שכואב העניין, מגיעים להחלטה לאחר בירור נוקב, שאכן אין דרך לפתרון וצריך לפנות לדרך חדשה אבל בניפרד. שיהיה לכולנו טוב, בכל דרך שנבחר. בברכה אלון

ענתי 10

New member
אנחנו אף פעם לא פנינו, אבל היינו

ממש על הסף. פשוט האיש "לא מאמין בזה", ולכן החלטתי לחסוך את הכסף ולפתור את הבעיה לבד.

למעלה