זוגיות במצבנו

גם לי לא מפריע שלא ידע מכל שיג ושיח שלי אמונה/אי אמונה

יש לי בעיה שבעקבות אותה אטאיסתיות (מסויימת מאד), הוא לא יידע מה אני מחבבת או מה לא וממילא אצטרך לעשות דברים הסותרים את מהותי. ברגע שהוא יודע לפחות את הבסיס,אתם מתכווננים טוב יותר אחד כלפי השני. אני מכבדת את שלו והוא את שלי, מבלי לערער את יסודות הבית, כביכול.

נושא מורכב, לעיתים בעייתי, ומעניין.

אני לא יודע

למה את טוענת שמה שאת באמת זה "אתאיסט"
לא נראה לי בכלל שאפשר להתיימר להגדיר את מה שאנחנו באמת
ואם יש בכלל דבר כזה,

למעשה אנחנו זה מה שקורה איתנו ברגע הנתון הזה
(שזה כולל כמובן את זכרונותינו מהעבר ומה שאנחנו רוצים וחושבים מה שיהיה בעתיד)
ומה שקורה זה אנחנו קובעים
וניתן לקבוע סדרי עדיפויות עם מה אנחנו משלימים כרגע ומה בידינו לשנות ובד בבד לנהל את מה שקורה בפועל, ולנווט אותם לחשיבה טובה, ודרך זה לקשר בריא ומקסים.

אנחנו חיים

בעולם של הגדרות ומשכך נוח לי לבחור בהגדרה זאת.לא יודעת מה אהיה בעתיד,כרגע זה די מתאים.
ומסכימה עם מה שאמרת....

כל מה שתיארת

בעיני אלו התמודדיות ואתגרים בזוגיות אך לא מהותה.

מהות הזוגיות היא החיבור האמיתי הפנימי.
המתבטא יותר בשיח המשותף, לא הטכני, אלא המהותי, המבטא את הפנימיות.
הזוגיות היא המקום בו אתה אמור להיות הכי "אתה" ללא הסתרה בלי להרגיש אשם.

אפשר לקיים חיי נישואין בצורה שתיארת
אך לא לחיים כאלו התכוון המשורר שלי וחבל.

סורי על ה'דיליי' - אין לי גישה למחשב בכל שעות היממה

ולמרות המחסור בגישה אני עמוק בתוך ה'שית' (באנגלית זה יותר עדין...

קראתי מה שכתבה 'מגיל אפס' - החלק הראשון ממש אידיליה. צריכים ללמוד את הפתיחות הזו ולקבל את השונה.החלק השני נראה לי כמו 'להסתפק במועט', כשאחד מבני הזוג משלים עם בגידתו של השני, כשזה לא חד פעמי, רק 'כי נחמד לנו בד"כ יחד'. אם נחמד לי כמעט עם כל מי שאני נפגשת - זה לא אומר שאני בזוגיות עם כולם. צריך שיהיה בשר (תרתי משמע:).
'דודו' אפור' כתב לגבי מה שכתבה 'ים כחול', שאלו התמודדויות ואתגרים ולא מהות הזוגיות. גם אני מסכימה איתו.
ו'חוכך בדתו' כתב יפה עד החלק של 'ההסתרה' - שהיא סותרת, לדעתי בכ"א, את מהות הזוגיות. בנקודה זו אתה לא מאמין שבן הזוג יקבל אותך כמות שאתה, וממילא אתה לא מקבל אותו כמות שהוא - כי עדיין לא הגעתם לאיזה שהוא עמק השווה. זה יותר מתאים לשותפים שלא חייבים לשתף בכל דבר ובכ"ז שותפים נאמנים. (ואני לא מדברת על עדכונים שוטפים באס.אמ.אס או בווטסאפ מה אכלנו מה שתינו עם מי דיברנו וכמה גולים הבקענו באסלה:).
זוגיות בעיני, היא היכולת לכבד אחד את השני בכפיפה אחת, (לאו דווקא להיות ג'נטלמן בפתיחת דלת המכונית, ולאו דווקא להספיק לנקות לפני שמישהו מגיע), דיבור רגוע, כבוד פנימי כזה בלי הרבה הילה. לכבד את הפרטיות של כל אחד, גם כשנמצאים באותו בית. היכולת לבטא אצל הצד השני את הצורך להיות לבד ולהבין את אותו צורך את הצד האחר כשהוא צריך, לרצות לקחת חלק בנטל הבית - מבלי לחפש שוויון ממשי (כי אין כזאת חיה), להשלים עם חילוקי דעות ולהתגמש כל פעם לצד אחר (בלי רשימת תורנויות על המקרר). להאמין שיש חיכוכים וטוב שהם קיימים. להגיע לעמק השווה בכל הנוגע לילדים - כשהם ישנם.
זאת האידיליה שלי:) שעדיין לא התגשמה.
יום טוב לכולכם! כייף לקרוא דעות שונות.

לגבי הבגידות...

אז יש לי שאלה-
האם אתם מאמינים שבן אדם אוהב ואחראי יכול להגיע למצב של בגידה?
אני מאמינה שיש כמה סוגי בגידות.יש בגידות שנובעות מחסר בזוגיות או מחוסר אהבה וודאי שהן בעיתיות.
יש בגידות שנובעות מנפילה,מרצון לריגוש.ודאי שזה פוגע.ודאי שמעצבן לחשוב שאני הבן זוג שנמצא בטוב וברע בכל מצב ומוותרים עלי בשביל נזיד עדשים ....ואני לא נותנת לזה לגיטימציה א.

אבל

ההתיחסות בינהם היא שונה.
זה לא מתוך הסתפקות במועט אלא מתוך הבנה שאנחנו אנשים מורכבים.יכולים לאהוב ובד בבד להרגיש צורך נוסף.ולא,אני ממש לא בועטת בכל דבר מוסרי ואני כן היתח מצפה לשליטה עצמית אבל אני לגמרי לא חושבת שזוגיות והכי טובה שתהיה מבטלת ביום אחד את התכונות הבסיסיות שיש בבן אנוש..הכל מתחיל ונגמר בראש שלנו.זה לא הסתפקות,זה עניין של השקפת חיים

ועוד משהו...

לא חוויתי בחיי בגידה.אני מדברת לגמרי מתוך תאוריית החיים שלי..לא היתי רוצה להתנסות בכך,אני סה"כ בן אדם שגדל בתרבות שזוגיות אמורה להיות מונוגמית והרגשות שלי עוצבו בדיוק כך.
אבל אני בהחלט מנהלת על כך דיאלוג תמידי עם עצמי...

כאן

בדיוק אני חולק

זוגיות לא אומר שבן הזוג צריך להסכים לדברים שאין סיכוי שהוא יסכים,
(אם כי זוגיות טובה יכולה לגרום שבן הזוג יסכים לדברים שלא עלה על דעתך שיסכים לפני היות הזוגיות)
זוגיות היא האינטרקציה שקוראת בין בני הזוג, ומספק את הצרכים הכי אינטימיים בעיקר בחלק הריגשי,
הדרך לייצר אותה היא אך ורק על ידי מה שקורה בפועל ובמה שמוצף,
כל הדברים האחרים שצפים בעל כורחינו או מכורח הנסיבות הן בסך הכל משהו שיש להתמודד איתו אבל אסור להפוך אותו לדבר המרכזי
אלא לחתור לכך שהוא תמיד יהיה משהו שולי, כמה שיותר שולי.

לא יודע

למה אני לא מצליח להיות מספיק ברור,

אני טוען שכל חיבור הכי פנימי הכי אמיתי והכי כל הגדרה שתימצא
בא לידי ביטוי אך ורק במה שקורה בפועל,
ויש לנו שליטה כמעט מלאה במה שקורה בפועל,
כלומר, אנחנו קובעים לעצמינו את סדר היום המחשבתי, הריגשי, דרך מה שאנחנו משקיעים את עצמינו
ואותו הדבר בדיוק קורה בזוגיות,

הזוגיות בבסיסו הוא קשר בין שני אנשים,
מכאן אפשר לקחת אותו לכל צורך אפשרי -
תלותי ריגשי, ואישי,
הדרך לכך עוברת רק דרך מה שאנחנו עושים האחד עם השני
אומרים האחד לשני
ואפילו חושבים האחד על השני (וגם זה נתון לשליטה - ויש לי דוגמאות אבל הן מורכבות ולכן אדחה לפעם אחרת =חתיכת מתנשא=)

ולכן אפשר לשקוע ולהציף מה שגורם לקצרים ולהרגיש מסכנים,
ואפשר למצוא את הדרך להציף את מה שמחבר ויש מספיק דברים כאלו.

נכון שיש דברים בלתי צפויים או בלתי נמנעים אבל זאת התמודדות,
וצריך או לגמד אותם לעומת הדברים המועילים, או להדחיק אותם, כל מקרה לגופו,
אבל זה אפשרי מאוד לדעתי.

מקווה שעכשיו הייתי יותר ברור.

שייק14

New member
אנשים אבל

לא חיים ככה את החיים שלהם

הקשיים שהחיים האלה ללא אמונה בחברת אנשים מאמינים נערמים על כל צעד ושעל
למה שאתה "להציף את הדברים הטובים" זו עבודה לכל החיים אתה יודע..
אנשים באים הביתה לפינה חמה אוהבת, לא לעבודה.

נכון וגם

אולי כשהצד ה׳בעייתי׳ בדת, נזהר יותר לא לעשות או לומר דברים ׳בעיתיים׳ , ישנם פחות חיכוכים.

לדעתי אפשר לקיים זוגיות נפלאה

כמו שכתבו פההחברים לדעתי אפשר זוגיות נפלאה גם כשהדעות :"הדתיות " מנוגדות
ובתור אחד שאוהב לרכל תמיד יש הרבה נושאים שאפשר לדבר עליהם אצלנו יש תמיד נייעס ושאין נייעס אפשר לדבר על השוויגער...
ולגבי סקס כבר התורה לימדתנו שאישה עושה רצון בעלה...
כך שאם אחזור ואהיה רציני אני באמת מרגיש שיש לי קשר נפשי עמוק לאישתי בלי קשר לחיי הדת שאני (לא) מנהל. ואני אעשה הכל למען אישתי וילדי ואני חושב שגם היא להיפך תתנהג בצורה כזו....

בענין הזה ככל שאני חוככת בדעתי

אכן, אין הבדל אם הדעות הדתיות מנוגדות, או דעות אחרות מנוגדות - כשיש זוגיות היא אמורה להכיל את הפלונטרים האלה.

לשאלה אם יש זוגיות או לא - אני מאמינה שכל אחד יחפור לעצמו:)

מסכימה

גם אני חיה כך.אין לי שום בעיה לאהוב משהו ששומר מצוות כשאני לא...
אבל אם בעלי היה חרדתי והיה מציק לי על כל צעד ושעל או היה מכתיב לי מה מןתר ללבוש/לעשוות/לדבר...היתי מרגישה בבית כלא.לא נראה לי שקל להיות מחובר למשהו שחונק אותך.

בתחילת דרכי חששתי מאד מהדבר הזה

היות והכרתי אנוסים בשלל התנהגויות
למשל אנוס נשוי הראה לי תמונה שלו עם יוצאת בשאלה בבריכה
כשהוא מניח ידו עליה בצורה סקסית
כשלעצמי הרגשתי שזאת בגידה גדולה באשתו וכששאלתיו על זה ענה לי שהיות והוא חילוני זה לא נקרא בגידה
לי זה הפריע ועשיתי שתי צעדים אחורה לאחר מכן כשהתעמקתי וביררתי את הענין לעומק יותר הוברר לי שמצב הבגידות הללו ואף יותר מזה קורים
יותר בשעה שאדם לא שם לב שכשהוא מחליף את דעותיו לפעמים הוא מתפרק מכל הערכים שלו עד שהוא בונה את עצמו מחדש
ואז יכול לקרא מצב שהוא כאילו מתיחס לעצמו כרווק ...
ולאחר שהוא מתאושש בדעותיו הוא לא יסלח לעצמו

שייק14

New member
יש לאשתי

תפילה קבועה בכל יום בין שאר תפילותיה הקבועות שיזכה בעלה במהרה ליראת שמים ואמונת צדיקי האמת - אלה שבתמונות.

מצד שני היא די חפיפניקית כמוני,
מתפללת וממשיכה הלאה,
לרכילות העסיסית הבאה.

למעלה