זוגיות אמיתית

זוגיות אמיתית

שבת שלום לחברי הפורום אני מבקש מחברי הפורום להציג כל אחד עפי השקפת עולמו את השיטה/המתכון/הדרך הנכונה להבטחת זוגיות נכונה

yoli

New member
אמיתית אמיתית...

הבטחות כמו שידוע לך אין בזוגית אבל ביטחון כן .... אז ככה. (ילד זה בשבילך!) השקפת עולמי היא השקפה , כן כן אני קטנה... אני יודעת, התנסתי בהרבה קשרים ופיתחתי משהו אחד!: חיים רק פעם אחת, מי שרוצה אותי רוצה אותי בלי תרוצים של מרחק, עבודה, חשבון טלפון גבוהה, וזהו..... לא מאמינה בכלום, ז``א בתרוצים, אין דרך ``נכונה`` לזוגיות, אבל הדרך שלי היא הנכונה לי... וכול אחד בדרכו. אני אוהבת להתמסר, בתנאי שאני בוטחת בבן אדם, מי שאני אבטח בו , יהנה ממני על כול צדדי, כי אני בחורה חשדנית, מה לעשות, אני מתה לסמוך על מישהו, זה הכי חשוב. צריך כמובן להיות כנים, גם אם הקשר מדרדר צריך להחליט אם אוהבים מספיק כדי להדות ולתקן את העניין, צריך לדעת לדבר על סקס, טוב? לא טוב? אנשים לא מדברים עם בני הזוג שלהם, צריך לדעת לגוון, לעורר, להדליק כול פעם מחדש, אחרת איפה היחסים? רצוי שמחת חיים, יחסים כבדים יותר מידי מתישים ומעיפיים, לא אמרתי שאם יש שבוע קשה עוזבים, אמרתי שאם קשה תומכים ומפרגנים, אבל היחסים לא צריכים להיות כבדים. בילויים הם עיניין חשוב, זמן איכות לבד, לדבר בישירות, להגיד מה שעל הלב, לבטא רגשות.... הביחד והלחוד חשובים בשביל הזהות העצמית וההרגשה האישית שזה נותן. לדבר.....לדבר......לדבר...ולדבר! לעשות לעשות לעשות, לא לשמור את הפנטזיות לקבר! אוהבת איילת.

זוגיות אמיתית

היי איילת אכן כך לאוהבים החיים הם קצרים לאחרים שחייהם בזבל כל דקה היא נצח. תנאי בסיסי בזוגיות הוא קבלת האחד את השני כמות שהוא ללא תנאים,וללא רצון לשנות האחד את השני, בטחון וכנות בין בני הזוג תוביל לפתיחות ונתינה הדדית, אין חובה לתמימות דעים בכל הנושאים וחילוקי דעות הינם חלק בתוך הזוגיות, אולם חובה שיהיו ערוצי תקשורת פתוחים וכנים לליבוןופתרון חילוקי דעות. כשמדברים ועל הכל ללא כל חשש החיים אינם כבדים,וזרימתם שופעת ואף מתעצמת. אין לקבל את הזוגיות כמובנת מאליה יש לפרגן ולהביע רגשות. עיקר העיקרים בזוגיות לדעתי הוא הביחד והלחוד. הביחד מייצג את המשותף והיפה בזוגיות, הלחוד מייצג את הזהות האישית של כל אחד. באשר כל אחד הוא עולם בפני עצמו ואין כל סתירה בין הביחד לבין הלחוד, נהפוך הוא, כבוד הדדי לזהות העצמאית של השני מחזקת את הזוגיות. אגב קראתי שיר יפה בענין זה אני מקוה שאמצא אותו ואשלח לך. שבוע טוב מתוקה

זוגיות אמיתית.

יכולה להתקיים אך ורק אם יש אמון מלא בין בני הזוג. אם יש צד אחד שלא בוטח שבבן הזוג השני, אז חבל``ז.

אמון

בוקר טוב אמון הינו מרכיב הכרחי בכל מערכת יחסים, בין חברים, בין הורים לילדים,בין מעביד לפועל וכו בזוגיות ישנם מרכיבים וצדדים נוספים שהינם יחודיים לזוגיות ושאינם נמצאים במערכות יחסים אחרות. מהם לדעתך המרכיבים הנוספים החיוניים להבטחת זוגיות יציבה? איך בונים אמון בין בני הזוג? יום טוב

לאהוב ולכבד

אני מאמין שבהאהבה צריך לאהוב ולא צריך צריך לשים קניין זתומרת בת הזוג שלי היא לא בת הזוג ש ל י היא מישהי שחושבת שאני ראוי ללכת אתה במסע החיים וגם אני בחרתי בה לזאת. אתה מבין אין לנו קניין אחד על השני ואנו יכולים לעשות כל שעולה על רוחנו כי אנו לא מחוייבים באהבה האהבה שלנו היא מתוך בחירה כמובן שאנו לא רוצים לפגוע אחד בשני או באף אחד ואנו מכבדים ומכירים אחד את השני ולמרות החופש אנו יודעים שלא נעשה משהו שיגרום לאחד מאיתנו להרגיש רע זה לדעתי המתכון כי שעושים את זה מתוך בחירה ובלי קניין אז מתבטלים כל הרגשות השלייליים כמו קנאה כעס אכזבה וכו.. כי אתה לא מצפה בת הזוג שתנהג לפי איזה מוסכמות כובלת שאם מפרים אותה אז צריך לכעוס ולהפגע כך אתה יודע שכל מה שצריך לעשות זה לאהוב בלי תנאים בלי התחייבות אבל תמיד עם כבוד...

חופש האמונה

בוקר טוב חופש האמונה הינו תנאי הכרחי בכל חברה מתוקנת, ובכלל זה בזוגיות. שאים לא כן לחברה זו אין זכות קיום כחברה. לזוגיות יש מרכיבים נוספים היחודיים לזוגיות והיתי שמח לו יכולת לפרט יותר ולהתיחס גם לצדדים הנוספים. יום טוב

לאהוב ולכבד

בוקר טוב מסכים בעניין הקניין, מכל היבט אין אפשרות לקניין אחד ביחס לשני, זה שייך לעולמות החשוכים הסטורית ולצערינו בעוד כמה תרבויות בתקופתינו אנו, אני מניח שכוונתך היא לעמדת המוצא של כל אחד מבני הזוג ביחס לשני, אכן כך כל כניסה למערכת יחסים נעשית מתוך בחירה, כמו כן אתה טוען שעמדת המוצא בזוגיות היא שכל אחד מבני הזוג הוא פרט לעצמו והוא באופן עקרוני אינו מוגבל ואינו כבול בשום מוסכמה ולמעשה יכול לראות את עצמו חופשי מכל היבט ביחס לבין זוגו, וגישה זו תבטיח לדעתך ביטול הרגשות השליליים, וכן תבטיח כבוד הדדי שמשמעותו אי פגיעה של האחד ברגשות של השני. לסיכום: להיות מחוייב לזוגיות מתוך כבוד הדדי כשלכל אחד יש את פתח היציאה שלו. גישה זו היא גישה מאוד מעניינת שמתנגשת עם יצר הרכושנות שטבוע בכל אחד מאיתנו מי יותר ומי פחות. יום טוב

הבנת אבל לא לגמרי

אין צורך במה שאת מכנה ``פתח יציאה`` מכיוון שהבחירה היא שלך אתה חופשי לנדוד ולעשות מה שתרצה אבל ההנחה המתקבלת על הדעת היא שמי שאתה בוחר כשותף חיים אתה מן הסתם תרצה להיות איתו רוב הזמן מבחירתך החופשית

למעלה