זה שכנע אותי-

black robe

New member
רובכם נדבקים לעניין הזה של../images/Emo63.gif

התרגום. רק רובכם כנראה שוכחים את העניין עם Marvolo שתורגם בעברית (להזכירכם) לואנדרולו. יכול להיות שרא"ב הזה, בשפה הנורווגית ובשפה ההולנדית (וד"א , גם בגרמנית) השם שלו שונה בתירגום, בדיוק כמו Marvolo באנגלית, וואנדרולו בעברית. זה לא אומר שבגלל שזווארץ בגרמנית פירושו "שחור" , אז הב' ברא"ב חייבת להיות "בלאק" (זווארץ).

sprqy

New member
היו חייבים לשנות

את השם MARVOLO ל'ואנדרולו' כדי שזה יתאים לשינוי השם שוולדמורט הופך את האותיות של השם שלו ל'לורד וולדמורט' או שאני לא זוכר נכון? בחדר הסודות עם רידל...

sprqy

New member
כן זכרתי נכון!

טום ואנדרולו רידל אני לורד וולדמורט המתרגמת פשוט לא יכלה להשאיר את השם כפי שהוא: מרוולו. זה לא היה מתאים לחילוף השם של וולדמורט לכן כאן שינו. אבל ב ר.א.ב המצב שונה.

sprqy

New member
מה זה לא ברור?

היא הייתה חייבת ליצור מהשם המקורי (טום מרוולו רידל) את השם החדש שוולדמורט יצר לעצמו ואת טום המתרגמת לא שינתה וגם לא את רידל אז מה שנשאר לה זה את השם האמצעי שלו לשנות - באנגלית עם Tom Marvolo Riddle זה יוצר את השם החדש: I am Lord Voldemort ובעברית כמו שכתבתי בהודעה הקודמת... אגב יש אתר שיוצר אנגרמות (שינוי אותיות השם שיוצרות מילים עם משמעות) כאלה...

ToryMaster

New member
לא

זה כתבו בספר, מה שהתכוונתי זה איך אתה יודע שרא"ב זה לא ככה.

black robe

New member
אופס, סורי, לא ראיתי ששאלת../images/Emo122.gif

LiRs Lullaby

New member
אבל זה לא רק התירגום

זה המוןןןןןןן דברים שפשוט מתחברים יופי: ממה שידוע לנו על רגולוס, על פי סיריוס, הוא נכנס למשהו קצת גדול עליו, ורצה לעזוב. וולדמורט, דמבלדור אמר בספר השישי, מזלזל בכח הנעורים. הוא לא העלה על דעתו שמישהו בן שש עשרה יצליח להגיע למערה הזאת, אבל עובדה שהארי כן. רגולוס היה יכול לגלות את המערה בדיוק כמו כל אחד אחר מהמועמדים בתיאוריות. במכתב שר.א.ב כתב הוא אומר משהו בנוסח הבא:"I wanted you to know that it was I who found out your secret". האם זו לא נשמעה לך כמו חדוות הניצחון של מישהו שעשה למעלה מהמצופה ממנו? שהוא, רגולוס בלאק הילדון, הצליח לעלות על מה שוולדמורט עשה, ועוד הצליח לגנוב אותו ממקומו? ויש לו גם את קריצ'ר, גמדון הבית, שכידוע, יש להם כוחות שלקוסמים אין(כמו התעתקות בשטח הוגוורטס), והוא יכל להתערב בקטע עם השיקוי וכל הדברים האחרים במערה. גקר אמרה שקוראים זהירים יוכלו למצוא את אחד ההורקרוקסים בקלות. אחת ההשערות היא הקמיע שנמצא בבית משפחת בלאק. המקום שבו קריצ'ר מגן בחרפת נפש על כל פריט יקר של הבלאקים. חוץ מזה, יש גם את התירגום, ואת אחד מהמראיינים של מאגלנט שטוען שהוא גילה שהשם האמצעי של רגולוס הוא ארקטורוס. חוץ מזה, כלום

Pr0NgS

New member
נכון שזה מסתדר יופי, אבל זה לא יהיה

קצת לא מפתיע אם נגלה שזה הוא בספר השביעי? יש שתי אפשרויות: או שיגידו "ידעתי!" ועדיין יהיה מרגש, או שיגידו "מה? זה באמת הוא?"

LiRs Lullaby

New member
למה אתה חושב שזה אמור להיות הפתעה?

נראה לי שגקר רק רצתה להשאיר אותנו קצת במתח לקראת הספר הבא, ולהעלות תיאוריות, אתה יודע, ספר עם סוף לא סגור. היא הרי אמרה ששני הספרים האחרונים הם כמו שני חלקים של אותו הספר

Pr0NgS

New member
ולהוסיף: ההודעה שלי לא קשורה למשהו

שיפסול את זה שרא"ב זה רגולוס.

meital f

New member
וואי.....

גם אותי זה שיכנע כל הרמזים האלה שהוסרו מהאתר ניראים לי אמיתיים

למעלה