זה שווה?

זה שווה?

היי, מציעים לי את הדגם P1-JDUOE של LG ב-5000 שקלים מיד שניה. כדאי לי? איך אני מוודא שהמחשב תקין? האם יש בדיקות שכדאי לעשות? תודה!

מוזר

אתה מדבר על מחשב חדש, של כמעט 10K שקל. אם מישהו רוצה למכור אותו במחיר של 5K, כדאי לבדוק למה.

ישנם אילושהם

בדיקות שאני אוכל לעשות על מנת לבדוק את תקינות המחשב? מהם הדגשים שעלי לשים לב לגביהם? מדובר בחבר של דוד, לכן המחיר הנמוך יחסית. הוא זכה במחשב במכרז לפני כחצי שנה במחיר של 6.5K. תודה!

למה הוא רוצה למכור?

חבלות למיניהם - שים לב אם אם הוא חטף מכה או משהו כזה. זמן סוללה - שווה לבדוק כמה זמן הסוללה מחזיקה מעמד. דיסק קשיח - סריקה של הדיסק ע"מ לבדוק אם יש סקטורים פגומים. סימנים של נוזלים - לבדוק אם לא נשפך עליו אי פעם קפה, תה, קולה... גם אם כלפי חוץ לא רואים, יכול להיות שהוא עבר ניקוי טוב ויש סימנים בפנים. מקלדת - לבדוק שכל המקשים עובדים. זה בגדול, אולי שכחתי משהו, רק אוסיף שנראה לי מוזר שמישהו ירצה למכור נייד ששווה 8,000+. אם לא היית מציין שאתה מכיר את המוכר, הייתי מציע גם לבדוק אצל היבואן ע"י המספר סידורי אם הוא גנוב.

תודה על התגובה

הבחור טען שהוא לא משתמש במחשב ולכן מעוניין למכור אותו. כיצד בודקים סימני נוזלים? האם ניתן לפתוח מחשב LG (ראיתי שמחשבים של IBM ניתן לפתוח)? האם אין צורך לבדוק את הזיכרון? איך אני מוודא שהאחריות בתוקף? יש עוד נקודות ודגשים שעלי לבדוק? המון תודה!

יאיר B

New member
ואני אוסיף: בדוק גם את המסך לפיקסלי

שרופים. יש תוכנה בטאגליין לזה (קטנה מאוד, רצה מ-DOK).

למעלה