זה רק אני!!!

זה רק אני!!!

מקווה שאין כמוני אחרת אויי ואבוי... דחיתי את בחינת הפסיכומטרי מס' פעמים (בושה לציין כמה) למרות שעברתי כבר את הקורס, של לחמן. וכל מפחד להכשל. עכשיו נתקעתי. ללמוד לבד, צריך המון משמעת עצמית ולא מזמן השתחררתי מהצבא למי יש כח לדחות עוד יום ועוד שבוע ללמוד שם שעה פה 3 שעות ובקיצור תם הזמן ו... לא סיימתי את הבחינות, לא יודעת את כל החומר, לחץ היסטרי... מה גם שחבל על הכסף של הבחינה (כולה 500 ש"ח אבל עדיין כסף זה כסף) ושוב לדחות. אכזבה ... למה אני עושה את זה לעצמי ? כבר אמרו לי בפנים שבקצב הזה כל החיים ילכו על הפסיכומטרי, העניין הוא שזה מה שקורה בפועל. יש אנשים שלומדים לבד ומצליחים להכריח את עצמם ללמוד? איך עושים את זה? עוד אמרו לי שכדאי שיהיה כיוון ללימודים האקדמאיים ולי אין שום כיוון. שואפת למקסימום אבל לא משקיעה כמה שצריך. לדחות שוב...? לנסות את הבחינה והכי גרוע לקחת עוד קורס ... אוייי כמה כסף.. טיפשות ... עצה לכולם : אף פעם לא לדחות למחר דבר... טעות גדולה.. סיפור חיי. עצות הערות ותלונות יתקבלו בברכה תודה. ובהצלחה לכל הנבחנים.

צומיש

New member
אני אתן לך עיצה...

פשוט תתני לעצמך משמעת אם לא תלמדי את עצמך עכשיו לא תצליחי אף פעם.. פשוט תקדישי לזה שעה וחצי ביום.. וזה יספיק בשביל התחלה.. והכי חשוב על תדחי את הקץ... עדיף שתנסי ותראי כמה הזאב לא כזה גדול ואז בפעם הבאה יהיה הרבה יותר טוב... יש המון אנשים שאני מכירה שעשו פעמיים ופעם השניה הלחץ לא משחק תפקיד והולך יותר חלק
אז יאללה לכי ל

SHTRUDIDI

New member
אני יכולה להציע

שתסדרי לעצמך סדר יום מדוייק.זה אומר שממש תדעי עד איזה שעה את צריכה להיות באיזשהו פרק,על איזה פרק את עובדת כל יום,איזה אות את לומדת,ומתי יש לך הפסקות. ככה תהיה לך שליטה וגם הזמן יהיה מתוכנן ותראי שאת יודעת את החומר ועד שתגיעי למבחן,אולי הלחץ כבר יעלם כי כבר תתרגלי הכל ובאמת תהיי מוכנה. אם את באמת רוצה להוציא ציון מסויים,אני מניחה שכמו כולם ציון גבוה,אז את צריכה ללמוד בשבילו. אולי כדאי שבאמת תעשי את המבחן ובמקרה הכי גרוע,לא תקבלי מספיק,את כבר תראי שזה לא כזה מלחיץ ותוכלי לעשות שוב. שיהיה בהצלחה!

zlp

New member
עצה

את מתארת שאת דוחה את הבחינה פעם אחר פעם, ומפחדת לגשת. אינני איש מקצוע, אבל האם לא כדאי שתבדקי האם ההתנהגות הזו היא דפוס החוזר על עצמו גם בתחומים אחרים בחיים? האם ההתנהגות הזו לא "דופקת" אותך בעוד מקומות? אם כן, אולי כדאי שתפני לקבלת ייעוץ. (אמא משך 5 שנים (!) לא נגשה לבחינה מ-א-ד חשובה כי פחדה; זה שהיום היא מצליחה מאד לא אומר דבר: היא היתה יכולה להצליח בגיל הרבה יותר צעיר, ולחיות היום ברווחה גדולה). בנוסף, הייתי מציע לך לפנות לפורום "אסטרטגיות למידה" כאן בתפוז. אני מניח שהם שמעו פעם או פעמיים על מקרים דומים לשלך, ויוכלו לייעץ לך בתבונה. בהצלחה!

ifat311

New member
העצה שלי

אני עשיתי פעמיים פסיכומטרי - פעם ראשונה הוצאתי 687 בלי ללמוד ולהשקיע יותר מדי ובפעם השניה הוצאתי 741 עם חרישה מטורפת. אני חושבת שבשני המקרים יחסית הצלחתי כי באתי למבחן ממש רגועה. אמרתי לעצמי (אפילו בפסיכומטרי השני שהיה חשוב לי מאוד) שמקסימום מקסימום אני אוציא ציון גרוע ואז אני אדחה את הלימודים בשנה ואעשה פסיכומטרי נוסף, באתי בשיא הרוגע-כולמר ברור שהתרגשתי לפני המבחן אבל בשום אופן לא נתתי לזה להשתלט עליי או לשתק אותי, ואני חושבת שהמון אנשים מאבדים המון נקודות כי הלחץ והאובר-התרגשות פשוט משתקת אותם. ושתביני-אני לא צעירה ובשבילי לדחות לימודים בעוד שנה זה כזה פשוט, אבל פשוט אמרתי לעצמי שבמקרה הכי גרוע זה מה שאני אעשה. לדעתי זו עצה ששווה זהב-קחי אותה. אז תעשי בחינה אחת ולא תצליחי בה-אז מה???? כל 3 חודשים יש בחינה ובטח עכשיו כשלא צריך לחכות חצי שנה בין בחינה לבחינה. תגידי לעצמך שאת עושה את הבחינה סתם בשביל הסבבה שלך ולראות איך זה. בהצלחה

ifat311

New member
וכמובן

לחרוש עד שייצא עשן-אני לא מאמינה לאנשים שהוציאו ציונים מעולים ואומרים שהם לא למדו קודם. זה פשוט המפתח להצלחה ולא יעזור כלום-כשתבואי לבחינה תגידי לעצמך שאת באה הכי מוכנה שרק אפשר כי פתרת את כל סוגי השאלות 40 פעם אז כלום כבר לא יכול להפתיע אותך

למעלה