זה רק אני... ?

זה רק אני... ?

או שקט סיבנס לא מגניב בכלל .... אני מפחד להגיד את זה פה כי כולם אוהבים אותו .. אבל אני לא מוצא בו שום דבר.. הוא לא כזה מעניין ... (המוזיקה שלו אני מתכוון) מישהו מוכן להמליץ לי על כיוון אחר ? (אל תעיפו את ההודעה לאוף !)

ganooov

New member
תרגע. ../images/Emo13.gif

אף אחד לא יאכל אותך, ולא יעיפו את ההודעה שלך לאוף. קאט סטיבנס הוא סונג-רייט סינגר - כלומר: המילים הן החלק החשוב במוזיקה שלו, ולאו דווקא מוזיקת הרקע או המלודיה של השיר. קח לגודמה את ספר תהילים - ספר בן 2,000 (ואני מקווה שעל זה אף "הסטוריון" חדש לא חולק), עם מאות שירים - פעם היתה להם מנגינה, אבל היא נשכחה ומלחינים אותם מחדש היום. לעומת זאת - מי יזכור בעוד 500 שנה את ג'ימי הנדריקס? עם כל פעלוליו ועם כל הייחוד שלו, לא ייזכרו אותו. המילים מחזיקות מעמד יותר מהמוזיקה. לא צריכים להיות מאגניבים כדי להיות טובים (חרוז, היישר לחתימה שלי).

yoavsc

New member
לאו דווקא

מוזיקה קלאסית מחזיקה מעמד , למרות שהמילים או שאינן קיימות, או שלא בעלות משמעות עמוקה.

yoavsc

New member
ועוד משהו

ספר תהילים לא יחזיק מעמד בגלל המילים רבות המשמעות שלו, אלא בגלל אמונתם של אלה המאמינים בו.

חולוני

New member
אבל רוק זאת לא מוזיקה קלאסית.

אולי רק את הביטלס יזכרו בעוד כמה מאות שנים..(וגם בזה אני לא בטוח) לעומת זאת מוזיקה קלאסית יזכרו תמיד והיא אף פעם לא תעלם.

Papito

New member
הסיבה שאתם קוראים

לרוק קלאסי רוק קלאסי הוא מכיוון שהמוזיקה הזאת לא תשכח לעולם בדיוק כמו שאנחנו זוכרים אנשים כמו רוברט ג'ונסון וסוני בוי וויליאמסון וצ'אק ברי והרשימה עוד ארוכה, וכולם הם מלפני 60 שנה ואפילו יותר, ככה לא ישכחו בעתיד את הביטלס או ג'ימי הנדריקס. כיום אני חושב שכשאומרים ביטלס אפשר להזכיר באותה נשימה את בטהובן. יום טוב

חולוני

New member
ממש לא נכון.

אתה טועה. אין קשר בין רוק קלאסי למוזיקה קלאסית. קלאסי זה משהו מצוין וראוי לחיקוי. האמנים שמוגדרים כ"רוק קלאסי" אלו אמנים מצטיינים וראויים לחיקוי רק בתחום הרוק (הביטלס למשל, שהשפיעו על כמעט כולם..), ואין שום בסיס להשוואה בינם לבין הסימפוניות של בטהובן, מוצארט, בך או ויואלדי, שקיימות כבר כמה מאות שנים, ושיהיו קיימות וזכורות לנצח. אתה צריך לזכור שמוזיקת הרוק זאת אמנות חדשה יחסית שעדיין אפילו לא מלאו לה 60, ולפי כך, אין לך שום בסיס להשוואות אמני רוק לבטהובן או מוצארט. וחוץ מזה, הרוק זאת יותר מוזיקה בידורית מאשר מוזיקה קלאסית, ולכן תאמין לי שעד היום עוד קיימים ויכוחים האם הרוק זאת אמנות או בידור נטו, כרגע קיבלו את זה שהרוק זאת בכל זאת אמנות כמו הג'אז והבלוז (שאלו מוזיקות פחות בידוריות מהרוק ויותר אמנותיות). אבל אתה לא תמצא אף אחד שיערר על כך שהסימפוניות של בטהובן או של מוצאט, הן אמנות. ולכן מה שאמרת, שאפשר כיום להזכיר באותה נשימה את הביטלס ואת בטהובן, מגוחך ביותר וחסר כל בסיס.

Papito

New member
זו הדיעה שלי

וזכותך לערער עליה, וכמו שמוזיקה זה סובייקטיביות לשמה ככה גם דיעות שונות של אנשים שונים

חולוני

New member
ברור שמותר לך לחשוב ככה..

אבל אין לך שום בסיס על מנת לבסס את הדעות שלך.. ואני חושב שזה עלבון לבטהובן להזכיר את הסימפוניות המורכבות שלו באותה נשימה עם המוזיקה הפשוטה מאוד (יחסית) והבידורית של הביטלס. ואני לא חושב שהמוזיקה של הביטלס תחזיק יותר מ-100-150 שנה, לעומת בטהובן שיחזיק גם בעוד 1000 שנה..(בתקווה שלא תהיה אפוקליפסה או משהו כזה...).

nute kram

New member
בטח שיחזיק!!!

ויש סיבות כ"כ ברורות. הביטלס מם להקה שהרבה יותר אנשים שומעים מאשר אנשים ששומעים את בטהובן ומוצרט ואחרים. בטהובן וחבריו יצרו מוזיקה אליטיסטית ביותר שהיתה מיועדת רק לעשירון העליון בחברה, ולכן שם הם ישארו. המוזיקה הקלאסית תמיד תהיה יותר קרה וגבוהה מהרוק הקלאסי שהרבה יותר קל "להשיג" אותו. וחוץ מהנגישות שלו, גם הרבה יותר קל ליצור מוזיקת רוק, וזהו.

לא מדוייק...

נכון שהוא סינגר-סונגרייטר, אבל הבנאדם היה מלחין למופת! לחניו היו מקוריים, מורכבים וסבוכים לרוב, ועם זאת כל-כך נעימים, קליטים. על-זמניים ממש!...

יש מה להתלהב ממנו.

אני לא יודע מה שלו שמעת, ואני לא שמעתי את כל מה שהוא עשה אי-פעם, אבל ממה שכן שמעתי, שזה הרבה, הוא מיוחד מאוד. המילים שלו הן נוגעות, והלחנים כל-כך ייחודיים, והם מאוד יפים. פשוט יפים. כיף לשמוע אותם. יש לו את השירים המשמחים שלו, ואת העצובים כמובן, ואת הכל הוא עשה טוב. הוא תמיד היה מיוחד, וגם היום, כל מה שאי-פעם שמעתי שלו, עושה לי את מה שזה עשה בפעם הראשונה. אתה יכול לא לאהוב, אבל אני לא מסכים שהעבודה שלו לא "מעניינת" או לא "מגניבה". מובן שהיום כל מילת-גנאי לעברו מתקבלת בברכה, שכן הוא תומך מוכח בחמאס.

למעלה