זה רק אני או

sonde

New member
זה רק אני או

שהשנה הזו 2014 יבשה כמו הנגב?
חצי שנה עברה ורשימת המטרות שלי (משחקים שאני רוצה לקנות) לשנה זו לא מדגדגת את המגבלות והחסמים שיצרתי לטרוף שלי.
בשנים עברו הייתי מוצא את עצמי בשלב כזה של השנה בבעיה אילו משחקים שווים לקניה.
או אולי התגברתי והתבגרתי ואני יותר קפדן ובררן?

Diabolic

New member
כנראה התבגרת

sonde

New member
שפוך חמתך

פקח את עיני!
תרשום 10 משחקים שווים שיצאו/יצאו השנה? ולא משחקים של 20 דקות, משחקים רציניים.

ycyclop

New member
האמת יש פחות דברים מענינים השנה

אבל גם הרצון לקנות פוחתת עם הזמן וככול שהאוסף גדל.

לינק

New member
אכן. זאת מרגישה כמו שנה של מיקרו-משחקים

כל מיני דברים כמו love letter, coup, avalon, hanabi ואחרים, שתפסו את הבמה כרגע על חשבון המשחקים הרציניים יותר.

ycyclop

New member
יש עוד חצי שנה בערך והיו כמה

או לפחות 4 חודשים עד אסן (יש כאלה שסופרים את השנה מאסן לאסן)
אז בהחלט יש עוד זמן, והיו כמה דברים עם פוטנציאל, אבל לא משהו סופר חדש.
אם נסתכל מאסן הקודם
http://boardgamegeek.com/geeklist/170521/essen-2013-ranked-games-top-25-graphs-02282014
Caverna בהחלט שווה את הרעש לפי דעתי
Nations מעניין מאוד
Russain railroads לא יודע אבל מכרי שמחקים חלקם אוהבים חלקם לא
Glass road מאוד אהבתי
Maderia נראה מעניין עוד לא שיחקתי
coal baron אישית לא אהבתי אבל יש אנשים שמאד אוהבים
אבל האמת לא כל כך הרבה משחקים מאסם 2013 מדורגים גבוה

ymdv

New member
דעתי על המשחקים שגלעד הזכיר

על Nations כבר כתבתי. Caverna שיחקתי רק פעם אחת אבל מאד אהבתי, השאלה מה ארגיש אחרי כמה משחקים, אבל אני בהחלט מתכנן לרכוש אותו כשהוא יהיה זמין יותר.
Russain railroads - משחק מצויין. Worker Placement שעובד יפה מאד, שוחק כמה וכמה פעמים כבר.
דןןקא Glass road פחות אהבתי, המשחק מרגיש לי קצר מדי, וכמעט ברור מה צריך לעשות (לקחת את המשאב שיש לך הכי מעט ממנו...שאחרת אתה מפסיד משאבים) = משחק פחות מעניין. כל המשחק בנוי על גימיק אחד, השעון הזה, נחמד למשחק אחד, לא יותר בעיני.
Maderia אכן נראה מעניין אבל לא יצא לי עדיין.
יש רק משחק אחד שאני מצפה לו השנה והוא Patchistory - משחק civ המשלב גם מכירה פומבית (מכרזים) והצבת אריחים מעניינית.

בגדול, אני מסכים עם סונדי, יש תחושה שיש הרבה פחות משחקים "גדולים", והתעשיה הולכת לכיוון של מיני משחקים או משחקים של שעה לכל היותר, תוך נסיון לפשט, להנגיש, להקל, לקצר, וכולי..
למרות שאני נהנה בעיקר ממשחקים ארוכים, אולי הם בכל זאת צודקים כי כמה משחקים גדולים אפשר להכיל, אני לא בטוח שאוכל אי פעם להכיר היטב ולשחק מספיק את כל המשחקים שיש לי, והאוסף שלי בנוני לכל היותר...

בפלון

New member
אתה אומר את זה כאילו שזה דבר רע

מבחינתי שיהיה שקט ל5 שנים עכשיו.
יש לי המון משחקים שלא מיציתי עדיין

למעלה