זה רק אני או ש.....

noa135

New member
זה רק אני או ש.....

אני בהיי קיו ואני עושה בחינות וחלק הולך יותר טוב וחלק פחות. לאחרונה אני נתקלת כאן בתרגילים שמפנים לחברי הפורום ואני קואראת אותם וגם נושאים שאני טוסבה בהם כבר(נניח אחוזים או יחסים) ויש כאן שאלות שיעני "נראות אחרות" ביחס לשאלות בחוברת של היי קיו ואני לא יודעת לפתור! ואני כן יודעת את הנושא. אני יודעת ששווה לי לקחת עוד ספרים של מכונים אחרים..אבל האם לדעתם זה לחץ או שיש הבדל ואפילו הקטן ביותר בין ניסוחים וכאלו דברים?? בעיקרון זה לא נראה לי אפשרי כי הרי כל מכון לוקח שאלות מבחינות פסיוכמטרי..אבל לא יודעת..אולי חלק הם ממציאים? או שזה רק הלחץ???

zlp

New member
שאלות, וריאציות וזכויות יוצרים

למיטב ידיעתי, ויתקנו אותי המדריכים אם אני טועה, אף מכון לא לוקח שאלות מהמבחן, מהסיבה שאלו מוגנות בזכויות יוצרים. לכל מכון פסיכומטרי יש מחלקה משפטית שתפקידה לבדוק שהשאלות שנותנים לא יהיו "דומות מדי" לשאלות שבמבחן ולא יהוו הפרה של זכויות יוצרים. עצתי לך היא לבדוק ממתי השאלות שנראות "שונות", ולבדוק האם הספר שלך מעודכן. למכוני הפסיכומטרי הגדולים יש "מחלקת מחקר ופיתוח" (סטייל רפא"ל...) שתפקידה לחבר שאלות הדומות ככל האפשר לשאלות שהופיעו בפיילוטים ובבחינות האמת האחרונות. מכאן, הייתי מחדד את השאלה ומנסח אותה כך: "האם אפשר לסמוך על מחלקת המחקר של היי-קיו בנוגע למתאם בין השאלות שהיא כותבת לשאלות המופיעות בבחינה"? מדריכים וחניכים לשעבר בהיי-קיו שכבר עברו את המבחן, נא תשובותיכם על סמך התרשמות אישית.

בלי קשר ל - H.Q!

אם תכנסו לאתרים של המכונים השונים, תראו שכולם טוענים שיש להם מחלקת מו"פ ושזו הטובה ביותר, חומרי הלימוד הם המעודכנים ביותר בארץ ושבכלל, חומרי הלימוד מעודכנים בכל מועד. מאיפה המכונים משיגים אינפורמציה? 1. לא משיגים. פשוט משקרים לתלמידים. 2. שולחים מדריכים לאוניברסיטאות ביום הבחינה כדי שיתחקרו תלמידים. 3. מתחקרים תלמידים מסויימים. 4. שולחים מדריכים להבחן ( 12 -0 מדריכים במועד ) 5. עושים את הכל ( פרט לסעיף 1 כמובן ). יש דרכים נוספות שלא אפרט, אבל תשכחו ממושתלים במרכז הארצי ודברים דמיוניים בסגנון הזה. מה עושים עם האינפורמציה? 1. כלום. 2. מראים לתלמידים דוגמאות במהלך הקורס. 3. כותבים חומרי לימוד שמשקפים את המגמות החדשות בבחינה. הבעיה של רב המכונים היא בסעיף השלישי. מראים לתלמידים שאלות מבחינות, אבל התלמידים אינם יכולים לתרגל שאלות דומות כי לא נכתבו חומרי לימוד מתאימים לכך. דוגמא אחת לכך היא המגמה ( האמת העובדה ) של הארכת קיטעי הבנת הנקרא במילולי והוספת גרפים לקטע או לשאלות. אפשר להתעלם מזה, לספר לתלמידים שיש דבר כזה, להראות להם דוגמא ואפשר גם לכתוב עבורם חומרי לימוד מתאימים. לא בכל המכונים מגיעים לשלב האחרון. בכל המכונים אומרים שחומרי הלימוד מעודכנים כי זו נקודה די רגישה. כולם מתיימרים לכתוב שאלות 'כמו בבחינה'. לא כולם יודעים לעשות זאת. החבר'ה במרכז הארצי לא טמבלים. הם עושים עבודה מצויינת לדעתי. השאלות הדומות המופיעות במספר מכונים הן בחלקן שאלות מועתקות ( מכון שנכנס לתחום לםפני מספר שנים פשוט העתיק כמעט את כל חומרי הלימוד ממכון אחר ) או פשוט שאלות וותיקות יחסית בבחינה שכולם כבר מכירים. אסור למכונים להעתיק שאלות מהבחינה בגלל שמירה על זכויות יוצרים. המרכז הארצי תבע פעם את קידום בטענה כזו ( שלחו שוטר לכנס 'אש צולבת' והיום כל מי שמגיע לכנס מכיר את זה ). מה שיצא מזה זה איזה הסכם שאני לא ממש מכיר את כל פרטיו. בקיצור, לא מספיק לספר לתלמידים על הדברים החדשים או להראות להם דוגמא "ממש מהמועד האחרון", אלא יש לכתוב חומרי לימוד שיתמכו בכך. בהצלחה.

לגבי השאלה של zlp

לא תמיד התלמידים יכולים להשוות את הבחינה לקורס. אלו שיכולים להשיב על שאלה מהסוג הזה הם התלמידים שעשו קורס פרטי (!) ביותר ממכון אחד. לא חסרים תלמידים כאלה. בסניף שלנו, שהוא סניף קטן יחסית, יש כרגע מספר תלמידים כאלה, כולל בכיתה שלי.

עם כבר אז "צחוקים עם קידום"

הייתי בקידום ונתנו לנו ספרים של שנת 2004, שאלתי אותם האם הספר שונה מספר של שנת 2003 , אמרו "בוודאי , כל התרגילים שונו והותאמו..." אז לקחתי מחברי היקרים ספר של 1997.. למרבה הפלא, הם העתק מדוייק פרט לכמה שגיאות כתיב... אמרו לנו אחר כך בקידום, המילים בפסיכומטרי משתנות משנה לשנה, ועקב כך אנו מעדכנים את המילון כל שנה, פתחתי מילון 2004 ומילון מקום המדינה (בלי להגזים, אבל מילון ישן רצח) ובשניהם בדיוק אותם מילים... קידום למה אתם משקרים ? זה לא יעזור לכם לקבל עוד תלמידים

symptoms

New member
../images/Emo15.gifאתה דווקא לא צודק../images/Emo59.gif

לי יש בבית שני ספרים של קידום בהפרש של בערך 6 שנים, אז נכון, החלק העיקרי נשאר אותו דבר, אבל זה די בגלל שגם בפסיכו עצמו הרוב לא השתנה, אבל בהחלט יש סוגים של שאלות שהיו ונפלו כי כבר אין אותן, וסוגים אחרים של שאלות שנוספו ולא היו בספר הקודם. קשה לי להאמין שבין הספר של 2003 ל-2004 יש כזה הבדל גדול, אבל אני מאמינה שכן יש הבדל כלשהו, חוץ מזה שאין טעם לשנות סתם אם הבחינה עצמה לא השתנתה... רעות

נצל"ש מילים חמות

מה זה מילים חמות ? איך קידום יכולים לדעת איזה מילים יהיו בפסיכו... דוקא הם ניחשו טוב בפעם שאני נגשתי, היו הרבה מילים "חמות" בבחינה שלי

אתה שקרן

או שפשוט התבלבלת עם ההודעה שרצית לכתוב לפורום "מדע פופולרי". בספר הקורס ל - 2004 יש יותר מ - 100 שאלות חדשות. אין מועד שלא מעדכנים בו משהו ( ספר קורס, חוברות 'קידום אישי' סימולציות ועוד ) הסימולציות בקידום הן המעודכנות ביותר בשוק ( 2 חדשות ממועד פברואר ועוד 3, האדומות, חדשות לחלוטין לאפריל! ) כך גם לגבי יתר החומר בקורס - הכי מעודכן שיש! ( אני מוכן להעמיד את זה למבחן עם כל מי שירצה, כולל מדריכים ) ברור שלא מחליפים את כל השאלות. שאלות שהוחלפו מועברות לפעמים מספר הקורס לחומרי לימוד אחרים ( ספר גדול, ש.ב. ) או לאינטרנט, כי למרכז הארצי יש נטייה להחזיר שאלות לאחר תקופה. אולי אני אכתוב רשימה של כל השאלות שהופיעו בבחינה האחרונה ומופיעות גם בחומרי הלימוד? אולי אני אציין את שמות המכונים שהתלמידים שלהם מספרים לי כל הזמן על כל הדברים שלא לימדו אותם בכלל? או שנעסוק קצת במכון שכל כך אוהב לשלם הרבה, הרבה, הרבה, הרבה יותר כסף דווקא למדריכים מ -'קידום' ואז מעתיק את כל שיטות הלימוד ( והמחברות של התלמידים שם נראות כל כך מוכרות מאיפה שהוא ). אולי שכחת, אבל אתה לא התלמיד היחיד שעשה קורס ב -'קידום' ונכנס לפורום הזה ( אם בכלל עשית אצלנו קורס ). אולי הם ירצו להגיב? הרי אני בטח משקר לא? לקבל עוד תלמידים? הצחקת אותי. אנחנו לא יכולים לקבל את כל מי שרוצה ( לא כולם מפוצצים את הכיתה ב - 50 תלמידים ). השתדלתי עד עכשיו לא לכתוב כאן על כל מה שטוב קידום או להזכיר מכונים אחרים בשמם, למרות שיש לי הרבה מה לומר בעיניין.'קידום' זה האנשים שעובדים בה. לומר שהם שקרנים זה כמו לומר שאני שקרן ויש גבול ל - 'מחמאות' שאני מוכן לקבל ממך.

ממ למדתי אצל קידום.. וגם

אני אישית לא מצאתי הבדל באמת. לא אמרתי שמכונים אחרים יותר טובים, תמיד לכל חברי שעושים אני אומר לכו לקידום, אין ספק שהוא המכון הכי טוב, טיפה יקר (בלשון המעטה) אבל איכותי. דוקא מורים בקידום הכי טובים, אנשים שלמדו במכונים אחרים סיפרו על דברים לא נעימים ממכונים אחרים, אצלי דוקא היה כיף. מורה נחמדה. קוראים לה תמי אם אתה מכיר (למרות שיש בטח הרבה תמי בקידום
). ובאמת רק הערה אחת בקשר לקידום תיכון, לדחוס 30 איש לתוך כיתה זה לא רעיון טוב, לא יודע אם זה כך בכל המכונים. אבל אם היה 20 היה רבה יותר רגוע...

1234aaa

New member
ככה:

עשיתי פסיכו' במועד אוקטובר ולמדתי בקורס של קידום תיכון. כרגע אני לומד לבד עם ספרים של הקורס של יואל גבע(השגתי). אין בכלל מה להשוות,גבע לוקחים בהליכה!!! קודם כל הקונספט של השאלות הרבה יותר דומה למה שפגשתי בבחינה. הרמה והרבה יותר משקפת ,בקידום בספר השמן פגשתי שאלות שלוקח 3 דקות לעשות ואפילו המדריך אמר שאלו הן שאלות קשות שלא משקפות ולא לבזבז עליהן זמן בשעורי בית. ב. החלוקה של החומר הרבה יותר טובה ,לדוגמא עם בספרים של גבע יש ספר בחנים בכמותי שבו אני יכול לעשות כמה פרקים רק של כמותי נניח. בספר המילולי כמה בחנים רק של פרקים מילוליים - בקידום לא היה לי את זה. ובכלל אני מרגיש שאני באמת מתאמן על מה שהיה בפסיכו' ולא על דברים אחרים. בספרים של קידום (2004 ,למרות שקבלנו אותם בקיץ 2003 וזה אומר שהם הודפסו עוד לפני) חגגתי בהבנת הנקרא כשהגעתי לבחינה חטפתי שוק מזה כי האורך והסוג של השאלות היה שונה לגמרי ממה שהתרגלתי בספרים של קידום. לגבע יש חוברת של טקסטים שממש מזכירים את מה שהיה (הבנה של הטקסט ולא שליפה של אנפורמציה). הסימולציות של קידום שכולם פה כ"כ מתלהבים מהם ,לדעתי, סתם מורידות את הבטחון העצמי -הן קשות מדיי ושוב שואלים דברים לא דומים למה שיש בבחינה,לפחות מה שאני פגשתי. אני מודע לזה שאני עושה השוואה קצת לא הוגנת בין סוללה של 12 ספרים של גבע לבין 3 ספרים מסכנים שקבלתי בקורס תיכון ,אבל השאלה הנשאלת היא אם מביאים מעט ספרים בקורס תיכון אז שיביאו ספרים שהחומר בהם מעודכן כמו שמקבלים בקורס של קידום אישי.. הערה קטנה: אין לי שום דבר נגד חברת קידום (להיפך) אבל כל הזמן אני שומע פה השמצות על החומר של גבע ושהם לא משקיעים בחומר אלא רק במדריך וכל זה ,ורציתי לתת פה קונטרה בתור משהו אוביקטיבי. ושוב אני ממוחה מאד קטן בענייני פסיכו אבל זאת דעתי..

microbe

New member
צר לי אבל אתה מסלף

החומר של קידום אצלם אני עושה קורס כרגע,הוא המעודכן והשיר ביותר. איך אני יודע? יש לי שני חברים שעושים קורסים מקבילים בלחמן וביואל גבע. חומרי הלימוד שלהם נמצאים בפיגור של שנה,הסימולציות רחוקות שנות אור מהאמת והמגוון שלהם עלוב חוצמזה די ברור ששאלות באחוזים או בהספק לא יהיו שונות זו מזו באופן מהותי כלכך.ההבדל הוא בניואנסים הקטנים ובהבדלים מזעריים אבל מהותיים שיכולים להפיל אותך ברעש גדול.אז אולי אתה לא מוצא הבדלים בין קידום 2004 ל-1997 וסביר שכך יהיה אבל היה סמוך ובטוח שיש,אחרת אין טעם לבחינה הפסיכומטרית. אתה חושב שהמרכז הארצי יושב וכותב את אותה מתכונת בחינה במשך 8-9 שנים רצופות? לעומת זאת בקידום ישנם אנשים שהתפקיד שלהם הוא הההבחנה ומעקב אחר השינויים אני אמנם רק תלמיד בקידום ומבלי להיות מדריך או עובד מו''פ אני יכול להבחין בשוני שבין חומרי הלימוד אז אנא ממך

מסלף ?

זה שגיאת כתיב או שיש מילה כזאת ? אם באמת יש מילה כזאת , ואתה משתמש בה ... אתה בטח לומד יותר מדיי

moriai

New member
בטח שיש מילה כזאת.

מלבד החשיבות העילאית של לימוד לפסיכומטרי יש גם נטיה לפעמים לעשות במילים שימוש אחר.........לומר אותן!! תנסה זה ממש מגניב!

h i l a d i

New member
אני במקומך הייתי שותקת

זו לא שגיאת כתיב ואפילו לא "מילת פסיכומטרי"! זה אוצר מילים בסיסי בשפה שאתה מדבר בה!!! לסלף דברים זה לומר את הדברים לא במדוייק (בלשון המעטה!) - לשנות אותם... ולפני שהייתי יוצאת בקריאות כמו שלך הייתי בודקת כמה אני מכירה את שפת האם שלי... בשביל להכיר את המילה הזו לא צריך "ללמוד יותר מדי" - צריך לקרוא עיתון, להקשיב לחדשות או לראות טלוויזיה - זו מילה שימושית מאוד בשפה העברית (ובמיוחד במדינתנו שבה אנשים אוהבים לסלף את דברי אחרים... אולי זה נשמע כמו ביקורת רצחנית או לגלוג אבל לא זו הכוונה... אתה תמיד קוטל אנשים - אין לי מושג למה וכמה אבל זה מה שאתה עושה - פעם הבאה לפני שאתה עושה את זה קודם כל תסתכל על עצמך (אבל יותר חשוב לקרוא עיתון כדי להכיר מילים בסיסיות בשפה...).

העיקר אל תתרגשי

יאא אלוהים יש לי תקופה רעה. אני מצליח להתווכח כבר ב2 פורומים במקביל. אני לא מבין מה קורה, למה אנשים לא יכולים להיות רגועים, לא קטלתי אף אחד, זה היה בצחוק אם לא הבנת. סה"כ שאלתי מה זה מסלף, ולא זה לא מילה רגילה באוצר מילים שלי.. לא מוצא חן בענייך תגישי תביעה.. נו באמת.

TRIPLEfnH

New member
על הספר של HIGH Q

אתמול סיימתי את החלקים של הכמותי והמילולי בספר של HIGH Q 2003 ואני מוכרח להגיד שעד עכשיו אני ממש מאוכזב מהספר. דבר ראשון, מה הקטע שהספר כתוב בלשון נקבה ? כאילו, רוצים לשחק אותה צדיקים ? לא נראה לכם לכתוב בלשון זכר ? אז תכתבו בלשון שני המינים (קראי\י כתוב\כתבי) לעשות בדיוק ההפך ולכתוב רק בלשון נקבה זה רק מראה שאתה לא שונים מכולם אפילו יותר גרועים. דבר שני, למה אין מילון ? כאילו 300 שקל ואיזה 1300 עמודים, לא מגיע לי גם מילון ? הספר של קידום קצר יותר, עולה פחות וכן מכיל מילון. ועכשיו לעניין, קודם כל רמה לא אחידה לאורך הספר, ישנם כמה נושאים בהם השאלות קלות מידי וכמה נושאים בהם הרמה קשה מידי (ועשיתי גם את הספר של קידום, את האוגדנים 8-15 ופסיכומטרי פעמיים, אז אני יודע בדיוק מה הרמה של הפסיכומטרי ומה היא רמה הוגנת לצורך תרגול), זה עוד מילא, אבל ישנם תרגילים בהם הניסוח כל כך מזעזע שממש לא ניתן לפתור את התרגיל בצורה שלא משתמעת לשני פנים, בייחוד בגרפים אותם מומלץ לעשות עם סרגל וזכוכית מגדלת. ברור גם שהספר לא עבר הגעה או לפחות לא רצינית כי ישנם כמה טעויות ואפילו גרף אחד עם מקרא בו רשומים הפרטים ללא סימון מזהה לידם. בקיצור זוועה... לכל מי שלומד לבד, המלצה שלי קידום.

TRIPLEfnH

New member
וואלה...

טוב, לא ראיתי את ההתראה (לא, כותבים את זה עם "ע", דרך אגב) שלך, כנראה. בכל מקרה הם עדיין רחוקים מלהיות מזעזעים כמו הספרים של זיו כספי.

למעלה