זה רק אני או ש-....?

זה רק אני או ש-....?

אחותי עברה IFV וכעת חובקת שני בנים, הבעיה שלה היא הדבקות בשתי החצוצרות. רציתי לקרוא קצת על התהליך שהיא עברה, ולא מצאתי שום חומר בעברית אצלכם על כל השלבים. מצאתי על הזרקות, עוברים החזרות....לא יתכן שאין פה סיכום של השלבים, כלומר: מה לוקחים לפני השאיבה, כמה זמן, תופעות לוואי? איך מתבצעת השאיבה והאם היא מסוכנת, (הרדמה מקומית/מלאה...)? מה לוקחים לפני ההחזרה, ומה תופעות הלוואי? איך ומאיזה פתח מתבצעת ההחזרה, הרדמה כן/לא/מלאה/חלקית? האם ההחזרה מסוכנת? תוך כמה זמן חוזרים על תהליך ההחזרה במקרה שח"וח ההזרעה לא עלתה יפה ויש ווסת? כמה ביציות בממוצע מצליחים לשאוב בכל שאיבה והאם המטופלת הממוצעת נזקקת ליותר משאיבה אחת, או שמצליחים בד"כ להוציא לה המון ביציות בבת אחת? כמה ביציות נוהגים להכניס בכל הזרעה, או לפחות מהו הטווח למספר הביציות? מה לוקחים בזמן ההריון או שאולי המשך ההריון הינו טיבעי ו"מנוהל" ע"י הגוף? תודה לעונים ולעונות, חיזקו ואימצו במילוי משאלתכם האצילה, ותודה לרופאים שעוזרים להביא את הפלאים לעולם! תודה לממשלה שנסוגה מגזרת העקרות שכמעט גזרה על נשים וגברים רבים.....ובהצלחה!

EFRAT NIR

New member
ברוכה הבאה ,

אני ממליצה על האתר של אסותא שבו יש הרבה הסברים טובים לפחות להתחלה . וקצת הסבר בקצרה : לפני השאיבה עוברים תהליך של הזרקת זריקות ליצירת זקיקים וכן מעקב US , השאיבה מתבצעת לרוב בהרדמה מלאה ותוך רבע שעה מתעוררים . ההחזרה לא מסוכנת ונערכת ללא הרדמה וזה גם לא ממש כואב (קצת אי נוחות) , מספר ביציות ממוצע הוא כ- שמונה . נהוג להחזיר לאישה צעירה ללא בעיות מיוחדות עד שני עוברים , בהמשך ההריון ישנם כדורי תמיכה של פרוגסטרון אשר אמורים לעזור הורמונלית . מקווה שעכשיו קצת יותר ברור בהצלחה

../images/Emo153.gifשאיבת הביציות דרך הווגינה?

זה נכון? קראתי נכון? אבל הן בשחלה! כלומר בכלל לא הבנתי איך הצינור מגיע מהווגינה או הרחם לתוך השחלה, לשאיבת הזקיקים? זה ע"י "קריעת" דרכו דרך דופן הרחם? או שהוא עובר את כל הדרך אבל ההפוכה, כמו ביצית רגילה, אבל אצל נשים עם חצוצרות סתומות אין דרך כזו, וזה שורש הבעיה אצלן! גלו לי איך שואבים, מהיכן? אגב, אם הבנתי נכון, ההחזרה היא מהווגינה. אני היסטרית כי אולי גם אני באותה הסירה!

לי מ ו ר

New member
אז ככה

השאיבה מתבצעת דרך הנרתיק, באמצעות מזרק. הרופא מחדיר לנרתיק מתמר של אולטרה סאונד, ומזרק. דוקרים דרך הנרתיק ומגיעים משם לשחלה, ואז שואבים כל זקיק שרואים. ההחזרה היא מהנרתיק גם כן, ללא הרדמה. פרוצדורה פשטה מאוד כמו בדיקה גניקולוגית רגילה. את לא חייבת להיות באותה סירה. אם החצוצרות של אחותך היו חסומות זה ממש לא מחייב שגם החצוצרות שלך יהיו חסומות

לי מ ו ר

New member
חיפשת בשאלות נפוצות?

יש שם מגוון רחבה של אינפורמציה של הבנות. שאיבות בהרדמה מלאה, ומקומית. זריקות ועוד. כעקרון אין תשובות חד משמעיות. יש מגוון של פרוטוקולים, מגוון זריקות. אפילו אצל אותה אישה, התגובה לא תמיד אותה תגובה. לא ניתן לנבא מראש כמה ביציות יניב כל טיפול, אלא רק תוך כדי. כיום ההחזרה היא של שני עוברים מקסימום, אלא במקרים מיוחדים. לאחר הביוץ, ישנה תמיכה של הורמוני פרוגסטרון ואסטרוגן לתמיכה ברירית הרחם. אם ההריון הושג, ממשיכים עם התמיכה עד שבוע 9-12.

טוב, אני בודקת אם הבנתי נכון:

יש טיפול להגברת ביוץ לפני השאיבה. השאיבה היא דרך הנרתיק, ומחוררת את דופן הנרתיק ובהרדמה מלאה. ההחזרה היא דרך הנרתיק ללא כל הרדמה וללא תרופות וללא פציעה. (הכי רע לי עם רעיון הפציעות והתרופות, כאילו הריון ולידה טיבעיים אינם ארוע פוצעני מספיק לכשעצמו) ההריון, אם נוצר, נתמך ע"י פרוגסטרון. והתינוק....מתוק! (לפחות השניים של אחותי) תודה לכולכן, ובהצלחה רבה, תינוקות וחלב בשפע!

למעלה