'זה רק אינטרנט'?

• פותח הנושא deena
  • פורסם בתאריך

deena

New member
'זה רק אינטרנט'?

כולה אינטרנט, זה וירטואלי- תרגעי. ביטויים כאילו רואים פה כמעט יום יום, ורוב הזמן בצדק. אולי בפורום הספיציפי הזה, הביטויים קצת פחות רלוונטיים מבפורומים אחרים- כי המון אנשים מפה מכירים ממש לא וירטואלית, אלא לעומק, לרוחב, מבחוץ ומעמוק בפנים. אבל, בסך הכל, צריך לדעת מתי לקחת מאוד ברצינות את הנכתב כאן, ומתי קצת להתרחק ולנשום עמוק. צריך גם לדעת למתן תגובות, לא לירות מהמותן, ולזכור שיש מקלדת + מסך עם רגשות בצד השני. צריך לדעת לגלות רגישות ואנמפטיה. צריך לעיתים קרובות לענות על אותו סוג הודעות 20,000 פעם. יחד עם זאת, ולעומת זאת, לפעמים אני קוראת הודעות שלפעמים נראים לי שנכתבו רק ע''מ להתסיס, או לקבל תשומת לב, או סתם כדי לשגע את חברי הפורום. או שלא. כי הרבה פעמים קשה לדעת מי באמת כתב את ההודעה, ומה היתה מטרת פתיחת ההודעה. בפורום בYNET, היה מקרה קצת שונה. קראתי על המקרה, והזדעזעתי שהוליכו אותם כך שולל- ועוד בנושא כל כך עדין ורגיש. ואז אמרתי לעצמי- אבל זה אינטרנט. הם היו צריכים לקחת בחשבון שאולי מדובר בטרול. טרול אכזרי במיוחד, אבל טרול. ובכל זאת? האם הכל לגיטימי כי זה רק אינטרנט? לא נראה לי. קראתי בכתבה גם את התגובות- וגם שם הדעות חלוקות. אישית- הוידאו בו מנהלת הפורום קוראת את ההודעה שכתבה הטרולית ופורצת בבכי- גרם גם לי לדמוע. יודעת איך היא מרגישה. ועדיין, זה רק אינטרנט? או שעברנו כבר את השלב הזה, שאפשר להגיד בו 'רק אינטרנט' והתקדמנו לשלב בו אינטרנט ופורומים וצ'אטים זה אנשים, ואין להבדיל בצורת הטיפול, הגישה והביטוי? ואתם? חושבים שזה עלול לקרות גם פה, או שכאן האנשים יותר מחוספסים ולא יוליכו אותם שולל כך? או שגם אנחנו פתוחים לתרמיות כאילו יום יום, ונופלים ברשתם?

שירלי6

New member
ראיתי את התכנית

אין ספק שמצבן הנפשי של הנשים בפורום עדין ורגיש, ומכאן הזעזוע הגדול. מה שלי היה מוזר, זו ההקבלה של מנהלת הפורום למאבי, הרמאית מה שנראה אולי כמו נסיון חולני של מנהלת הפורום ליצור רייטינג גבוה? לא יודעת. מה שכן, אין ספק שהנט הוא וירטואלי בלבד, וצריך לקחת את הכתובים בפורפורציות המתאימות, למרות שלא תמיד יש שליטה על הרגש. במיוחד במצב רגיש של גירושים טריים, בו הבלבול וחוסר האונים רב. במקרים של הכרות אישית, אני מצפה מהכותב להפגין יתר רגישות וכבוד לכתוביו ולכתוביו של החבר. אבל אנשים, הם כמו אנשים. לומדים אותם, מכירים אותם ובוררים טוב טוב מהו חבר וירטואלי ומיהו חבר אמיתי. אני, ללא ספק, למדתי כמה שיעורים ב"חברות" בזכות הפורום הזה.

זה כל הקסם...

המקרה הספציפי ההוא מזעזע..חולת נפש שעושה שימוש ציני ומחפיר בסימפטיה של אנשים טובים ותמימים.. ובכל זאת צריך לקחת את זה בעירבון מוגבל..זה הרי כל הקסם של המדיה הזאת.. כל מכוער יכול להפוך לאביר, וכל מחוצ'קנת יכולה להפוך לנסיכה.. "כולה" מקלדת ויכולת ורבאלית ממוצעת וכמעט כל העולם פתוח לפניך.. במרחב הזה אפשר להפוך חלומות למציאות ופנטזיות להגשים..(גם בפועל..) מי שמאבד את הגבולות ושוכח שמדובר "רק" בוירטואליה יכול להיכוות להיפגע.. במרחב האינטרנטי יש המון קסם, וכמו בכל דבר צריך לדעת לקחת את הטוב שהוא נותן , ויש המון מזה.. כמו בחיים צריך לשמור על כללי "הגנה" ואז הסיכוי להיפגע שואף לאפס.. לי האינטרנט עשה רק טוב, המון טוב ובהמון תחומים
!!! אני גולש עוד מתקופת ה BBS בתקופה שהיה רק DOS , אחר כך TVTEL (למי שמכיר), ורק אחר כך נכנס האינטרנט.. אלק אינטרנט...כולה דף טקסט של האוניברסיטה העיברית דרך המחשב של מחב"א .. לאט לאט נכנס גם צבע, תמונות, צ'אטים, פורומים ומאז....הכל כבר היסטוריה. מים רבים זרמו בנהר.. ולא רק מיים, ולא רק בנהר...

magic40

New member
ראיתי וזה היה אכזרי כל כך

אי אפשר להאמין כמה רוע יש באנשים נשים בפורום הזה במצב רגיש כל כך פשוט מזעזע

אחיטוכס

New member
אני מ-ז-ו-ע-ז-ה {במבטא גולדאי}

-אני לא- סרט טוב הוא סרט שגורם לך לחיות את העלילה כאילו היא המציאות שלך. ספר טוב הוא ספר שגורם לך לחיות את העלילה כאילו היא המציאות שלך. בספר טוב אתה בוכה ומתרגש בסרט טוב אתה בוכה ומתרגש סצינות מסרט טוב נכנסות לזכרון שלך כאילו באמת התרגשו. חלקים מספר טוב נכנסים לזכרון שלך כאילו באמת התרגשו. כשאתה צופה בסרט אתה ממתין לרגע שבו אתה הופך להיות חלק ממנו. כשאתה קורא ספר אתה ממתין לרגע שבו הוא הופך להיות חלק ממך. נו ? אז מה ההבדל ? אנשים משלמים 79.90 בסטימצקי בשביל עלילה שכזו. {ועובדה שעשו על זה סרט} או 31 בגלובוס בשביל להיכנס לסרט כזה. לא היתה להן ברירה ? בוודאי שהיתה להן : יכלו לא לקרוא אותה. יכלו לצאת מהפורום. יכלו לעבור לתפוז. ובכלל מה היא המציאות ומהו החלום ? תאונת דרכים קשה שרק ראית דיווח קשה עליה בחדשות, עם נפגעים שאינך מכיר, היא המציאות שלך, או סרט ?

כשקראתי...

גמני ראיתי את ההקבלה לספר או סרט... בדיוק כך. כל עוד אין מגע של מציאות במעבר...זה כולה תסריט טוב או פחות טוב של וירטואליה. הצורך הזה של המנהלת בדרמה המוקצנת הזו...הוא זה שתפס לי ת'עין יותר מהסיפור.

d a n i e l s 5

New member
אני מ-א-ו-ה-ב-ת (במבטא מ.אמדורסקי)

סתםםםםםםם, תרגע לא מאוהבת בך.....זה רק אינטרנט , אלה רק כתובים...תזכור :)) רגע של רצינות ..... אהבתי את מה שכתבת ..... ומאמצת כל מילה .

מזל חי

New member
חושבת שכן

שגם כאן יש הודעות שמצוצות במיוחד כשמדובר בניק לא מוכר הסיכון גבוה יותר. אך כיון שאנחנו רוצים להקשיב ולעזור אנחנו קשובים, אין זה אומר שלא צריכים להיות גם קצת דרוכים. חולי נפש יש בכל מקום

שירלי6

New member
אף סיפור

לא שווה..אם הקוראים לא מגיבים לו והוא לא מעורר כלום.

d a n i e l s 5

New member
"לא תעשה לך שקר "

זה היה הדיבר שתחתיו סופר הסיפור...... האם באמת היה שם שקר? וואלה לא בטוחה בזה......היתה זהות בדויה ...אבל כל ניק כאן הוא זהות בדויה כזו או אחרת (כל עוד היא וירטואלית) ברגע שאנחנו בוחרים בניק שהוא לא השם שלנו אנחנו מלבישים על עצמנו סוג של "זהות בדויה" , איתה אפשר ללכת הלאה ולספר סיפורים ...... שהרי זה באמת אינטרנט....כר למספרי סיפורים.....ולצבור קהל אוהד או לא (ראי ערך נעם ההוא). העניין הוא שלי כקוראת בלבד ......איך אני בוחרת לקרוא את הסיפור ......וכמה אני לוקחת אותו איתי מעבר למסך. דינה...את שואלת אם זה עלול לקרות פה.....אני אומרת בטח שכן ולדעתי זה קורה :) ניקח לדוגמא את מעיינות ובן זוג המכה.......אנחנו יודעים בוודעות שזה סיפור אמיתי ....אני לא ! והאמת זה ממש לא משנה היא גרמה לנו להגיב, היא גרמה לנו להביע את דעתנו בנושא, היא גרמה לכמה לספר את הסיפור האישי שלהן מתוך הזדהות..... וזה מה שחשוב ...בעיני .

שירלי6

New member
העניין הוא אחר.

נתחיל בזה שמשתתפות הפורום במצב מאד רגיש. מדובר בנשים שמנסות להרות, ללא הצלחה וחיות את הייאוש, יום יום. חלקן חוו הפלות בשלבים מאד מאוחרים של ההריון. הנשים הללו סופר רגישות. באה אישה..לא פוסט אחד.. כפי שנתת בדוגמתך, יום יום, מספר פעמים ביום, כותבת ומעורה מאד בפורום, מספרת פרטים אנטימיים, נותנת הצצה לעולמה ה"מושלם" מספרת על הריון מרגש לתאומות, מתארת תחושות, רגשות ששאר קוראות הפורום מייחלות להם, נלחמות על מנת להרגיש את מה שהיא מרגישה. יום יום. פוסט אחרי פוסט. תשמעי..אנשים הם לא אבנים. היה שם שקר. היתה שם הונאה. היה שם משחק ברגשות של נשים במצוקה. של מי השקר? קוראת הזויה או של מנהלת הפורום? זו השאלה שנשארה לא פתורה בעיני.

אחיטוכס

New member
מה זה משנה ?

מה זה משנה האם לסיפור שספרה הגולשת היה תעתיק במציאות, או שלא היה ? מה זה משנה בחוויה של הקוראת ? הקוראות קראו סיפור, והסיפור הוא אותו סיפור בין אם קרה במציאות ובין אם לאו. מה שכואב לקוראות שם הוא תחושת ה"עבדו עלי" ותו לא.

ב ד ר ך

New member
סרט וספר

אין לך שום חלק בהם. אתה צופה פאסיבי מהצד . פה הכניסו את האנשים לתוך הסרט/ספר הם חיו את הסרט הזה הם ניהלו מערכת יחסים תקשורתית של יותר משנה עם אותו אדם וזה ההבדל.

d a n i e l s 5

New member
הידעת ש....

יש נשים שצופות בטלנובלות היומיות האלה במשך שנים וממש חיות את הטלנובלה...... בחיי שזה אמיתי...ראיתי סרט על זה בערוץ 8. שוב אני טוענת שכל עוד הסיפור הוא ע"ג המסך ולא יצא החוצה (חצה את הקו הוירטואלי) .... מבחינתי הוא רק עוד סיפור .

ב ד ר ך

New member
שיחות טלפון ?

זה חוצה את גבול הקו הוירטואלי ??? אוףףף לעזאזל , למה אתמול בראד פיט לא סיפר לי שהוא מתכנן לצאת למרוקו באוטובוס תיירים בכפרים נידחים הייתי מציעה לו דיל יותר זול לטורקיה, בכפרים לא פחות אקזוטים עם מרפאות נורמליות בדרך ואולי גם הייתי שואלת אותו איך הוא הצליח להוציא ויזה כל כך מהר למרוקו, כי אני לא הצלחתי אולי אפילו היה נותן לי איזה טיפ בנושא . איך שלא יהיה , אחלה סרט בבל - מומלץ. ועם מה שהוא מבחינתך רק עוד סיפור , אין לי שום ויכוח. פשוט מבחינתי , זה לא רק עוד סיפור והיה חשוב לי להשמיע את מבחינתי

זה קל...

אמריקאים לא צכים ויזה למרוקו...אנחנו כן,חבל...גמני הייתי רוצה. בבל...רשמתי!
וה...מבחינתך שלך...בהחלט היה חשוב לו להשמע.

d a n i e l s 5

New member
תראי....

אני "חכמה גדולה" רק בגלל שישבתי בבית וצפיתי מהצד..... אני לא באמת יודעת איך הייתי מרגישה אם הייתי שותפה כקוראת לטלנובלה הזאת במשך 9 חודשים. אני בטח הייתי מתעצבנת ומרגישה מרומה . המשפט הראשון שהיה לי להגיד.נו באמת היא לא יכלה לסיים את הסיפור בהפי אנד ...מ'כפת לה ...שונאת סיומים כאלה ..... לגבי השאלות שנשארו פתוחות שם....צפיתי בתוכנית עם הבת שלי לאורך כל התוכנית גם היא וגם אני שאלנו את אותם שאלות , איך זה שהיא (מנהלת הפורום) עוד מתרגשת לקרוא את הכתובים...איך זה שהיא נכנסת לסיפור מחדש למרות שהיא יודעת שזה סיפור בדוי ......איך זה שרק היא זאת שדיברה איתה בטל' ושמעה את קולה ....... אני לא הצלחתי להבין את זה....והסיום שם, הכניסה של הבעל עם התאומות...כמוך כמוני ...השאיר אותנו פעורות פה , עם סימן שאלה גדול ... טלנובלה כזו ששודרה שם 9 חודשים ,אני אומרת שזה יכול לקרות כאן מעל דפי האינטרנט בקלות ....מה שלא יכול לקרות בחיים . כן יכולה להבין את הרצון של מנהלי פורומים להכניס קצת עניין לפורום "רדום" לעורר אותו ע"י הכנסת סיפורים והאמת מאמינה שזה קיים ומתרחש בפורומים . האם כשאנחנו מדברים על פרופורציות בקריאה כאן ....לזאת הכוונה?

למעלה