זה קרה גם לי! אולי...

זה קרה גם לי! אולי...

אתמול קיבלתי מייל ממישהו מהמהשפחה של אבי, כנראה. אבי ממשפחת קלדרון מהעיר טרבניק (ליד סרייבו) ביוגוסלביה לשעבר. נראה שסבתא של אמא שלו וסבתא של אבא שלי היו אחיות. אולי. זה עדיין לא בטוח. הוא נולד בסרייבו, בשנת 1995 בעקבות המלחמה שם היגר לארה"ב וכרגע הוא בסרייבו חוקר את שורשיו. לא יאומן.

אולי, אני עוד לא יודעת...

כרגע לא מופיעה לי משפחת פסח בכלל. אולי את יכולה לתת קצת יותר פרטים: למה את חושבת שיש קשר, מאיפה המשפחה, שמות וכו´? הרבה תודה,

yoavl1

New member
אין! אין! זה מדהים!

אני מחזיק לך אצבעות!

yoavl1

New member
את מרחובות?

ועכשיו את יודעת.... אגב,חברים יקרים, אני רוצה לספר משהו קטן בהתרגשות גדולה: לפני כ-40 שעות, נוצר ענף נמוך יותר בעץ המשפחתי שלי,ומהצד עליו כבר סיפרתי לכם. אם כן, נועם, שהוא נכדו של מיכאל, סבי, שהיה בהגנה ועלה מברסלאו, הפך לאב. נולדה לנועם (בן דודי) בת נקבה (על משקל בן זכר...
) בשם לירון. דור חדש נפתח. מיכאל הפך לסבא-רבא, ואמנון,בנו , הפך לסב. לילה טוב

../images/Emo95.gif מזל טוב על ה"רכש" החדש

(רק ניסיתי להשתלב באווירת "מכבי" והספורט...
) למרות הדיווח הקצר, ניכר שאתה נרגש מן העניין... ובלי כל קשר (ובעצם, עם): האם כבר יש לך גירסה ממוחשבת של עץ המשפחה? ארנון

yoavl1

New member
לגבי הגרסה הממוחשבת...

כמו שכבר ציינתי, לדוד שלי, שזה עתה נולדה לו נכדה ראשונה, יש את תוכנת Family Tree Maker גרסה 3.5, אף על פי שבשוק כיום כבר עומדת לצאת גרסת 8 למיטב ידיעתי. והיא מלאה. לי, אישית, יש את אילנות שהורדתי לא מזמן, ואני די מיואש ממנה, כי היא לא כל כך נוחה ומובנת לי. לכן, נכון לעכשיו, אין עליה הרבה פרטים לגבי המשפחה שמעבר למעגל ראשוני.

האמת היא, שכבר יש גירסה 10../images/Emo70.gif

אולי תוכל לשתף אותנו בעץ של דודך
ובכל מקרה, אתה יכול להעביר את כל האינפורמציה ממנו אליך בקלות (ייצוא וייבוא) - אחרי שתבחר תוכנה שנראית לך, ולהמשיך להרחיבה לגבי משפחת אמך. גם אני, לאחרונה, מתחיל להתייאש מ"אילנות". אולי אעבור בקרוב למשהו אחר. ארנון

yoavl1

New member
10??? והוא עוד עם 3.5....

אמא שלי נורא רוצה לעבוד בעצמה על העץ המשפחתי שלה, ואני לא כל כך נותן לה לעבוד על המחשב, כי היא לא כל כך יודעת איך, אבל מצד שני זו הרגשה נוראית לדעת שאני מונע ממנה משהו שלדעתי הוא הכי חשוב בעולם לבני אדם מסויימים...ביניהם אמא שלי. אין איזו תוכנה פשוטה ? בעברית? למתחילים?

לא יפה להגיד "לא" לאמא... ../images/Emo6.gif

חוצמזה, במדריך התוכנות שכתב yehudad, כדאי לך לקרוא את DoroTree ועל "המשפחה שלי" - שתי תוכנות פשוטות בעברית (כיוון שלא אהבת את "אילנות", אני אל מזכיר אותה). ארנון

אני בניתי לשימוש ויזואלי נח את עץ

המשפחה שלי ב:excell כאשר בתורים אנכיים מופיעים: שם, שם משפחה, תאריכי לידה ופטירה, מקומות לידה ופטירה, והיחס המשפחתי יחסית לאחרים בטבלה. אם צובעים כל דור בצבע אחר, האפקט הויזואלי נח להבנה. אני שאינני מהצעירים בחבורה, מצאתי את השיטה הזאת נוחה מאוד.

yehudad

New member
בקשר לגירסה הממוחשבת

ארנון ציין את המאמר שכתבתי בנושא התוכנות. אין לי אלא להמליץ על תוכנת לגסי בה אני משתמש ושהיא מאוד קלה ופשוטה להפעלה. אם תצטרך עזרה נוספת בעניין אשמח לעזור.

קבלתי עוד מייל...

מסתבר שאנחנו קרובים רחוקים. הסבא של אבא שלי והסבתא של אמא שלו היו אחיות! בזכות זה גיליתי עוד פרטים שלא ידעתי, רק על הצד של קלדרון במשפחה, אבל מסתבר שגם משפחות אלטרץ ומונטיליו קשורות. זה מסתבך ונעשה נפלא מרגע לרגע! איזה כייף! ודרך אגב, אני מרחובות.

עוד לא.

אבא שלי אמור לפגוש איזשהי קרובת משפחה בשבת, אני מקווה שאחרי זה יהיו לי עוד פרטים ואז אתחיל להכין עץ לפחות של הצד הזה.

א77

New member
אסנת, מאין השמות קלדרון ואלטרץ

וגם מונטיליו. ז"א מאיזו מדינה? שמות מעניינים שמעולם לא פגשתי.

למעלה