זה קצת אוף טופיק אבל

P e t e r P a n

New member
זה קצת אוף טופיק אבל

כייון שהעונה הרביעית של אנדרומדה מגיעה בקרוב לארץ וכיוון שהתחלתי לראות את סטארגייט מההתחלה לפני כמה שבועות, שמתי לב שאנדרומדה, סדרה שהייתה די טובה בתחילתה ואז הלכה לאיבוד ללא עקבות, ניסתה במשך כל הזמן להיות דומה לסטארגייט ואף לפעמים לחקות אותה... שמתי לב שיש כמה סצינות שנכתבו באנדרומדה שנראו די מוכרות ואז הבנתצי למה: הם פשוט היו כבר בסטארגייט.... בפרק "אסירים" {2X03} ישנה הסצינה המאוד יפה בהתחלה שבה הצוות ביחד עם אותו אסיר נמלט מועברים לחדר חשוך כזה כשרק קרן אור כחולה כזאת נ\מאירה מלמעלה עליהם והקול שמדבר עליהם הוא קול כזה בעל הד.... באנדרומדה בפרק 1X09 ישנה סצינה המאוד דומה לזה בדיוק, דילן עומד במרכז חדר חשוך עם שלוש דמויות שעומדות על במה גבוהה ורק אור לבן מאר עליו, והקולות שמדברים הם בעלי הד.... בפרק 4X06 של אנדרומדה, הצוות מוצא סוג של מפה צבעיונית תלת מימדית אשר בה יש מספר אלמנטים ושפות הקשורים למלחמה עם המגוג ולעתיד היקום וכו'... סטארגייט, פרק 1X10 ["העינוי של טנטאלוס"}, הפרק בו דניאל יוצא בעכבות בעלה האבוד של ק'תרין... באחד מהחדרים במצודה הוא מוצא מכשיר, כשאר מפעילים אותו הופל למפה צבעונית מדהימה {זה היה אפקט נהדר} שם היה גם כן עניין הקשור באלמנט הבסיסי וקשור לארבעה גזעים....... מיותר לציין שגם שני שחקנים של הסדרה הופיעו בסדרה {מייקל שאנרס וכריסטופר ג'אדג'} וגם כמה מהבמאים בסדרה ביימו כמה פרקים {בראד טרנר, מרטין ווד, ובענוה הרביעית פיטר דה-לויס ביים מספר פרקים וגם כתב פרק אחד והופיע בתפקיד אורח}..... סטארגייט ואנדרומדה הן ללא ספק שתי סדרות שונות אחת מהשנייה, ולודגמאות הנ"ל יש עוד מספר גדול של דוגמאות מבחינת ביום ומשחק וטקסטים שלפעמים מופיעים באנדרומדה ולמעשה וריאציה שונה שלהם הייתה לפני כן בסטארגייט... הפואנטה פה היא שהמפיקים והכותבים של אנדרומדה, מחוסר יצירתיות ולאחר שדרדרו את כל הסדרה לגמרי, מנסים יותר מדי להיות דומים לסטארגייט, אולי בתקווה שזה ידביק את הקהל של סטארגייט, או אולי לנסות להיות חיקוי חיוור של הסדרה??? זה קצת מכאיב, למען האמת, כי הייתי מעריץ די גדול של אנדרומדה בשתי עונותיה הראשונות.... היא הייתה קצבית, מהנה, מתוחכמת עם דמויות גדולות, ועלילות מצוינות, וכסדרת מד"ב היא הייתה טובה.... היא די גרמה לי אפילו להתגעגע לימי בבילון 5 הטובים! זה פשוט כואב לראות סדרה שמדרדרת כל כך לתהומות, במיוחד סדרה בעלת פוטנציאל... אותי רק מעניין לדעת איך הכותבים של סטארגייט והמפיקים שלה, לא דרדרו בכלל את הסדרה. למרבה המוזריות אבל, לאנדרומדה יש קהל מעריצים גדול בארה"ב, והיא נחשבת לסדרה מאוד מצליחה. הפרדוקס שאני מוצא מעניין ומסקרן הוא שתי סדרות, שונות בתכלית, אחת אינטליגנטית, מתוחכמת ומורכבת והשנייה אמיריקאית ממוצעץ עם הרבה אקשן חסר משמעות ובחורות כוסיות {בעונה החמשית והאחרונה שעולה השבוע בערוץ המד"ב האמריקאי, מצטרפת לקאסט שחקנית בלונדינית יפהפייה.... לא שיש לה קשר לעלילה עצמה, כמובן... זה בשביל למשוך צופים לסדרה... גם לקסה דויג, שמחשקת את אנדרומדה, הפכה למין קיק-אס בייב, מה שלא התאים בכלל לדמות שלה מלכתחילה...} ועדיין, שתיהן סדרות מצליחות.... מוזר מאוד! זה היה סתם הרהור קל לאחר צפייה בפרקים הראשונים של סטארגייט ולקראת עלייתה של העונה הרביעית של אנדרומדה בארץ, ופשוט, לא יכולתי להתעלם מהדמיון הלא מקורי בכלל של כמה פרקים ומוטיבים באנדרומדה..... וזה די מכאיב...

Chakotay

New member
מה?! שיסגרו כבר את אנדרומה! פאק!

סדרה כל כך גרוע!! לעזאזל!!! די כבר! למה עונה 5?! בקושי סבלתי את עונה 4, בעצם לא סבלתי...הפסקתי לראות בפרק 12 של העונה ה4, כל כך משעמם וגרוע!!! CGI מגעיל,טיפשי וחוזר על עצמו. רק העונה הראשונה הייתה טובה, אני לא מאמין שהם מכפישים את שמו של האגדה - ג'ין רודנברי! למה?! סה"כ כתב את הפיילוט! אוחח אני לא יכול לתאר כמה אני לא סובל את הסדרה הזאת!! לעומת זאת בסדרה "הקונפליקט האחרון"(Earth Last Conflict) לקחו רעיון של רודנברי ופיתחו אותו מעולה!!!!!

P e t e r P a n

New member
למען האמת רודנברי לא כתב את הפיילוט

אנדרומדה היא למעשה שילוב של כמה רעיונות של ג'ין רודנברי שהוא כתב לפני מותו. כך שלמעשה, הנשמה של רודנברי לא כל כך הייתה בסדרה מלכתחילה. היחידים שידעו לשמר את הנשמה שלו בסדרה אפילו בקצת הם רוברט היואיט וולף ואת'לי אן-וייר, שני תסריטאים מעולים שבמשך עונה וחצי כתבו תסריטים מעולים. רוברט וולף גם עיבד את הרעיונות בעצמו, אך עזב באמצע העונה השנייה לאחר שהתברר לו שהסדרה לא הולכת להשמיך בדרך של רודנברי אלא להתפתח בצורה מאוד ושנה ומאכזבת, לה אנחנו עדים כיוםץ ובעניין "העימות האחרון"- אני מסכים!!! סדרת מד"ב מצויינצ, מרגשת, מורכת ומתוחכמת, אך בעיקר- עם דמויות נפלאות ועלילות שפשוט ריתקו למסך בכל פרק מחדש! הנשמה של רודנברי אכן הורגשה בסדרה לכל אורך דרכה, אך אני מוכרח לציין שדי התאכזבתי שהיא הסתיימה לאחר חמש עונות.....

Chakotay

New member
אכן Earth Last Conflict

היייתה פשוט פשוט ענקית!! נהנתי מכל רגע, במיוחד מהעונה השלישית והעונה הראשונה עם בוון! בוון פאקין שולט! ולגבי סנדובל, לדעתי הוא אחת הדמויות הטובות ביותר שיצרו במד"ב או בטלוויזיה בכלל! הוא פשוט היה גאוני!! העונה ה 5 הייתה חלשה יותר לדעתי, אבל באמת חבל שהסדרה הסתיימה אחרי עונה זאת \:

jewish master

New member
בקשר לקונפליקט

ביס שידרו את כל העונות? פשוט ראיתי את הסדרה הזאת בצורה כל-כך לא עקבית דאני לא יודע מה וכמה ראיתי

P e t e r P a n

New member
הם שידרו רק ארבע עונות...

עוד יש את העונה החמישית שעדיין לא ראיתי ואני לא ידע איך להשיג אותה...

טים ג

New member
פעם...

פעם התחלתי להוריד את אנדרומדה, ואז תוך כדי הורדה עשיתי צפיה מקדימה (AVIPREVIEW) וראיתי שם את השחקן שעושה את הרקולס, מיד ביטלתי את ההורדה. הוא לא יכול לשחק בדברים נורמליים, ולכן הנחתי שהסדרה דפוקה.

P e t e r P a n

New member
לא כל כך מדויק בגלל ש...

לא תמיד השחקנים הם אלה שעושים את הסדרה, אלא לפעמים זה העלילה. גם אני לא מחבב את קווין סורבו כל כך, אבל איכשהו באנדרומדה, במיוחד בשני העונות הראשונות, זה היה טוב, אפילו יותר מזה... זה היה מדהים!!! רק שבאמת, החל מהעונה השלישית {בדיוק כשקווין דורבו הפך למפיק בפועל} הסדרה הפכה באמת להיוץ "הרקולס בחלל"... וזה מה שמאכזב למען האמת...

נכון אבל

כששחקן נשאר יותר מדיי זמן בתפקיד מסויים אז הוא רגיל לשחק את הדמות שהוא משחק במשך שנים על גבי שנים וקהל הצופים רגיל לראות אותו בתור אותה דמות. ובהחלט אנדרומדה התחיל טוב אבל הידרדר קשות בהמשך.

kinspirit

New member
אני חייבת להסתייג

בתור מישהי שגדלה על מקגיוור - אני יכולה להגיד שלא היה שום רגע בסטארגייט שאמרתי לעצמי - הנה מקגיוור. וגם עכשיו, לאחר צפייה בשידורים חוזרים של מקגיוור, אני יכולה להגיד בלב שלם כי ישנם רגעים בודדים בלבד בהם אני רואה את הדמיון בינו לבין ג'ק אוניל. במרבית מהזמן אני עסוקה בלתהות בתדהמה כיצד ייתכן ששתי הדמויות מגולמות ע"י אותו שחקן - כמעט ואין כל דמיון בין השניים. ואני לא מדברת על האישיות, אני מדברת על ההתנהלות, שפת הגוף והדיבור של ריצ'ארד דין אנדרסון בשתי הסדרות.

בסדר

במקרה הזה זה שינוי קיצוני מהאיש שיודע הכל אל האדיוט שיודע שכשהוא לוחץ על ההדק כדור יוצא מהקנה. במקרה של אנדרומדה זה לא שינוי כזה דרסטי בין הדמויות. במקרה של מקגיוור וג'ק אוניל אלה שינויים דראסטיים מאד. וחוץ מזה שהמראה החיצוני לא נשאר אותו דבר ביניהם - השיער. ככה שלא אוטומטית מתקשר האופי של מקגיוור.

kinspirit

New member
הי!

קודם כל, נא לא לקרוא לאוניל אדיוט...בבקשה. אדם לא מגיע למיקום שהוא הגיע אליו בחייו בלי להיות בעל שכל (ולא, אני לא מדברת על הצבא הישראלי פה). אני מאוד מקווה שאנשים לא באמת חושבים שההצגה שהוא עושה וחוש ההומור שלו מעידים על טמטום אמיתי...אני באמת מאוד מקווה שאנשים מסוגלים לראות מעבר לכך... בכל הנוגע למראה, נכון, המראה החיצוני שלו באמת עבר שינוי קיצוני, אבל אני מדברת על הרבה מעבר לכך. עם שיער או בלי שיער, שפת הגוף שלו שונה לחלוטין. שפת הגוף של שחקן היא מה שעושה את ההבדל. כבר ראיתי שחקנים (אחד אפילו שאני אוהבת מאוד) שלא מסוגלים לשנות את שפת הגוף שלהם וההתנהלות שלהם כאשר הם עוברים מדמות אחת לשנייה. כך שלא משנה איזו דמות הם משחקים - אתם רואים לנגד עיניכם בדיוק את אותה הדמות שראיתם בסדרה השנייה. זה לא מעיד הרבה על כישרון המשחק שלהם יש לציין. שחקנים מוכשרים באמת מסוגלים להפריד לחלוטין ולמצוא בתוכם את האישיות של כל דמות. קחו לדוגמא שחקן כמו רובין ווילאמס - הוא עשה כל כך הרבה תפקידים בחייו, ותמיד הוא מצליח להפתיע עם דמות חדשה שהצופים מרגישים שעוד לא ראו אצלו אף פעם. ככה גם ריצ'ארד דין אנדרסון בעיניי בכל הנוגע למקגיוור ולאוניל- הם שני אנשים שונים לחלוטין מכל אספקט, והוא מצליח לשחק אותם באופן שונה לחלוטין. ישנם רגעים בדדים בלבד שבהם צפיתי במקגיור ויכלתי להגיד שהוא עשה תנועה או אמר משהו כמו שג'ק אומר.

מצטער אבל

ברובין וויליאמס לא ראיתי יותר מדיי שינויים.... ובאמת הדמות של אוניל לא סתומה עד הסוף, אבל הדמויות של אוניל ומקגיוור הם שונות בצורה מאד מאד דרסטית אחת מהשניה, ולכן לא נוצר העניין כמו עם איך שלא קוראים לו ששיחק את הרקולס, הוא אוטומטית מזוהה בתור הרקולס ובאנדרומדה הוא לא ממש יצא מהדמות ההיא של הרקולס (יופי לו, גדל על כוכב עם כבידה אז הוא יותר חזק מבנאדם רגיל, שיש, כאילו שלא ראינו אותו בתפקיד עם יכולת של חוזק...). הבעיה היא לא רק בשחקנים והחוסר של חלק מהם לשחק כמו שצריך - המפיקים רוצים להרוויח כסף אז הם הולכים על תבנית שכבר ראו שמצליחה. אנדרומדה לדעתי כבר מההתחלה הייתה סדרת פעולה לכל דבר ולא סדרת מדע בדיוני כמו שצריך. לעומת זאת סטארגייט היא סדרת מדע בדיוני ולכן החוקים של מה יימכור את הסדרה הזאת לצופים לא קבועים כמו בסדרות אקשן בגלל שקהל היעד פחות רוצה לראות רובים, מסרים קלישאיים וטמטום על המסך. והשיער סתם ציינתי שמבחינת מראה חיצוני למשל ריצ'רד דין אנדרסון לא נראה לגמרי כמו שהוא נראה במקגיוור, ולעומת זאת זה ששיחק את הרקולס נראה בדיוק אותו דבר (רק לבוש בבגדים עם שרוולים וצבעים אחרים). וכמו שציינת - שפת הגוף, השחקן ששיחק את הרקולס לדעתי נשאר עם אותה שפת גוף כמו באנדרומדה. ולעומת זאת ריצ'רד דין אנדרסון לא (ולי פעם היה יוצא לראות מקגיוור וסטארגייט אחד אחרי השני ככה שהייתי שם לב שהוא משחק בצורה שונה).

P e t e r P a n

New member
אנדרומדה גם התחילה כסדרת מד"ב

די מותלחת עם עלילות מצוינות, היא פשוט המשיכה כסדרת אקשן, כי כמו שציינת, זה מה שמפיקים רצו שיהיה- נוסחה שהצליחה פעם אחת- בואו ננסה אותה שוב. מי שדירבן את הרעיון כולו היה קווין דורבו, מי ששיחק את הרקולס ועכשיו את דילן האנטף וגם הפך למפיק בפועל בעונה השנייה, מה שאומר שהוא מחליט על הרוב עכשיו. בעונה הראשונה כמעט שלא היה באמת שום דמיון בינו ובין הדמות הקודמת שהוא גילם, הרקולס... אבל מהעונה השלישית זה הפך להיות דומה מדי. סורבו, אגב, הא לא שחקן עד כדי כך טוב, ואני מעולם לא אהבתי אותו, ויש ל הרבה ספקות לגבי כשרון המשחק שלו {חוץ מלתת מכות, מה הוא עוד יודע???} ובעניין ריצ'ארד דין אנדרסון {שהוא ללא ספק שחקן מצויין ומוכשר יותר}- הדות של אוניל בנויה כך שתהיה סרקסטית ולא רצינית, מה שדווקא מעיד על חוכמה, אינטליגנציה ועל הרגישות שלו. זו הדרך של אוניל להתמודד עם העולם, במיוחד אחרי מות בנו. יש הרבה הבדלים בין מק'גיוור לבין אוניל, והם בהחלט לא דומים, ואני מסכים עם אסנת שגם אני לא ריאתי שום דמיון בכלל כשהתחלתי לראות את הסדרה... אנדרסון בהחלט הוכיח שיש לו כישרון ושהוא מסוגל להביא את עצמו לתוך השחקן ולהיות הדמות מבלי להביא דברים דומים מהתפקיד בעבר.... ודבר נוסף- אנדרומדה היא סדרה שנפלה קורבן למסחריות האמריקאית {כמה שיורת אקשן, כמה שיורת עלילות מטומטמות וכמה שיותר קיק-אס בייבס או בחורות יפהפיותש שנמסות כל פעם כשה-סו קולד הירו נמצא בסביבה}, וסטארגייט לא נפלה לקורבן הזה, ונשארה נאמנה לצופים שלה ולרעיון המרכזי. אולי זה בגלל שהחשקנים טהמפיקים יותר מאמינים בעצמם ויותר מאמינים ביכולות שלהם...

Chakotay

New member
אבל מאג'ל רודנברי(אישתו של רודנברי)

הראתה כבר שהיא יודעת לעשות תוכנית, כפי שהיא עשתה עם "הקונפליקט האחרון"אז אני ממש לא מבין, איך אנדרומדה כל כך גרועה?!

P e t e r P a n

New member
לדעתי, בגלל ש

היא לא המפיקה הראשית היחידה, אלא גם קווין סורבו. והוא לקח את הסדרה למקום של משהו גרוע וחסר היגיון. הכל קשור גם בצוות כותבים {צוות הכותבים של "הקונפליקט האחרון" היה מוכשר ומותאם לנושא הסדרה.. באנדרומדה, הם לקחו כותבים שבכלל לא קשורים לנושא המד"ב או האקשו בכלל, כמו בוב אנגלס, שיותר מתמחה בתסריטי אימה ומוזריות, כמו שכתב ב"טווין פיקס"}. אך לדעתי, הבעיה העיקרית היא שקווין סורבו הוא מפיק בפועל, כי מאז שהוא הפך להיות כזה, הסדרה נפלה. בעונה הראשונה, כשהוא הוא לא היה בהפקה, הסדרה שמרה על איכות... ותשמע, הסדרה מצליחה, למרות שהיא גרועה.... כנראה שמאג'ל רודנברי לא מתלוננת כל כך... הכל מסחרי, אחרי הכל...

[TNT]

New member
אז קווין סורבו הפך להיות מפיק

זה מסביר למה החל מהעונה השלישית כל פרק כמעת יש לו כוסית חדשה! שזה ממש מרגיז בהתחלה היה איזה עומק בדמות שלו. הוא איבד את אישתו ואת כל מי שהכיר...

[TNT]

New member
אאה והדבר היחיד שטוב בעונה הרביעית

טוב יחסית זאת אומרת. זה Rhade (לא היה לי כך להסתבך אם השם בעברית) הוא דמות חביבה וללא ספק אני מעדיף אותו על טיאר

P e t e r P a n

New member
טיר היה יותר עמוק

ויותר מורכב מראדה... גם ראדה הוא די נחמד, אבל טיר היה ההפך של דילן, הקונטרה שלו, ובגלל זה לדעתי הוא תמיד יהיה יותר טוב מראדה... ראדה {או הצאצא של ראדה, טלמכוס ראדה בעונה הרביעית} הוא די שפוט של דילן, כמו כל דמות בסדרה, מה שדי הפך את הסדרה למשהו די נאחס... ובעניין השני- נכון, בגלל זה כל פרק לדילן יש כוסית תורנית חדשה, בגלל זה הוא תמיד הגיבור, בגלל זה רק הוא מדבר, בגלל זה רק הוא והוא והוא... כאילו הוא אל או משהו.. והכל מאז שהוא נעשה מפיק בפועל. הסדרה ירדה מהפסים בגלל זה... בגלל זה אני אומר, שבסטארגייט זה פשוט מדהים איך שמונה עונות הם נשארו נאמנים לקו הארויגינל של הסדרה ולא הדרדרו, אלא רק חידשו והדהימו מחדש. וגם פה, ריצ'ארד דין אנדרסון הוא מפיק בפועל בסטארגייט כמר מאז העונה השנייה, והנה, סטארגייט רק3 מתשפרת והופכת לטובה יותר. הסיבה שאני מזכיר זאת היא בהגלל, שיש כמה דברים דומים מבחינת איך שעושים את הדברים בשתי הסדרות, ובכל זאת- סטארגייט נשארת לעמוד איתנה, ואילו אנדרומדה פשוט מקרטעת בין מחוזות המוזריות לטמטום חסר הגיון...

Falcor

New member
דווקא אני מחבב את קווין סורבו ..

למרות שהרקולס לא הייתה סדרה טובה בכלל (נופים יפים.. אבל זהו בערך).. ואת אנדרומדה אהבתי בעונות הראשונות.. למרות שגם שם העלילה הייתה לפעמים לא הגיונית ..

למעלה