זה קורה עכשיו!!!

זה קורה עכשיו!!!

השידור המסכם את 2003 בוידאו צ'טים של תפוז אנשים: כל הקטעים המעניינים מפי כל הסלבריטאים המעניינים, בהשתתפות: ירדנה ארזי, דנה אינטרנשיונל, עברי לידר, דן תורן, כוכבי פרוייקט Y, ידין חורב, גלית גוטמן, גלי עטרי ועוד רבים אחרים כנסו עכשיו לצפות בשידור

בּני

New member
תפוז

למה אתה לא משרשר?

python 4

New member
נצל"ש - לאמא-של-יותם!!../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

הגשמתי את החלום! בשעה תודה סיימתי את הפרוייקט שדיברנו עליו. והנה התוצאות שהתקבלו מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. שימי לב - מתוך 1694 בולי ישראל יש לי בקושי... 451, כלומר יש לי רק 27% מכלל הבולים. 253 מהם (15%) הם חתומים, בלי שובל, ו- 198 בולים (12%) הם עם שובל. למעט השנים 2000 ו- 2002, שבהם יש לי את כל הבולים שיצאו בגלל שקניתי את האוסף השנתי (חוכמה גדולה
), משנת 1974 יש לי הכי הרבה בולים יחסית לכמות שיצאו - 77% (שזה 17 מתוך 22). בכלל הגרף מראה לי שיא בעשור של שנות השבעים, וכמעט אפס בשנות השמונים והתשעים. בכל מקרה, תשלחי לי את הכתובת דוא"ל שלך כדי שאני יוכל לשלוח לך את הקובץ.

avitalit

New member
גם אני הכנתי קובץ . אבל לא כזה משוכ

לל .. אשמח לקבל את מה שהכנת . אשלח לך במסר את הכתובת שלי . תודה .

מנצל"ש לרשימת משלוחים:

יצאו היום מעטפות לניסים (כמה דברים נחמדים במיוחד), פיתון, קרן (מלא גלגלים!), אלונה ודורון. לפיתון יצאו שתיים, כי אחרי שהכנתי את הראשונה, מצאתי עוד קופסת בולים גדולה ששכחתי ממנה בחדר אחר... אברהם - אני סקרן: האם עזרא הגיע לקיבוץ היום? הדואר בא היום, באוטו האדום, ולי הביא מכתב עם בול, אולי זה מאבי? אולי מתל אביב?... איך הולך השיר?

ומנצל"ש לעוד משהו:

בעקבות הערה של מישהו - לא זוכר מי - במפגש במועדון הבולאים, עסקתי בשבועות האחרונים בחיפוש קדחתני אחרי מידע על חותמות של טיסות ראשונות בקנדה בשנות העשרים והשלושים. היום סוף סוף קיבלתי תשובה ממזכיר איזו אגודת בולאים בחור נידח בקנדה, שהפנה אותי לחוברת שיצאה על ידי קבוצת בולאים קנדים שחקרו את הנושא, ואפשר למצוא אותה בחנות הבולים בססקטון, הנמצאת במחוז ססקצ'ואן בקנדה. איתרתי את החנות, וקניתי את העותק האחרון של הספר... ותאמינו או לא - לחנות יש אתר אינטרנט, והיא מחוברת לפיי-פל, שילמתי תוך שתי דקות, והספר בדרך אלי!

rachelea

New member
לאריק ב-../images/Emo51.gif, מנצלת השירשור

עשית לי את השבוע. את הבול שקיבלתי ממך, ממקאו (מי יודע היכן זה? מי יודע למה המקום התפרסם בשנים האחרונות?), סידרתי ליד חברו האוסטרי. שניהם על הג'ירוסקופ. את מחזיק המפתחות, שהחרמת מאמך, סביבון אדום - מחזיק מפתחות של חברת "דלק" -שמתי במקום כבוד ליד חבריו. וכמובן, איך אפשר שלא להזכיר,קיבלתי ממך את הקלטת המדוברת של תוכנית "הימורים מסוכנים" שכל כך חיפשתי משך חודשים (מחודש מאי 2003 ליתר דיוק). והיפה מכל הוא ה"מבצע" המשותף לכמה חברי הפורום שהביאו לידי כך שאקבל את התוכנית המוקלטת. אזכיר כאן נשכחות. כשנודע לי כי התוכנית הוקרנה בערוץ 8 פניתי לטלביזיה, לפורום טלביזיה, לאנשים שיכול להיות להם קשר להימורים, לפרופסורים לכלכלה וסוציולוגיה באקדמיה, לעיתונאים וגם לפורום שלנו. מכולם ביקשתי עזרה לקבל את ההקלטה. אריק הגיב לקריאותי הנואשות ניסה לעזור, אך התוכנית המוקלטת לא הושגה. והנה, לפני כחודש לקראת חצות, קיבלתי מסר מדרמסלה כי למחרת ב-05.00 יוקרן הפרק הראשון ב-BBC PRIME (ומאין לדרמסלה הידיעה? על כך תצטרכו לשאול אותה. ידוע לי רק שנרמז לה על כך ועקב הרמז שלחה לי המסר...). מיהרתי לבקש עזרה ממשתתפי הפורום (אינני מחוברת לכבלים). שניים נענו לקריאתי: אריק ושי. שניהם הקליטו לי את הפרק הראשון. שבוע לאחר מכן הוקרן הפרק השני. שוב תכנתו אריק ושי את הוידאו (כל אחד בישובו, בנפרד). אך אבוי. בישובו של שי היתה הפסקת חשמל קצרה. תיכנות הוידאו השתבש וההקלטה לא יצאה. (כאן המקום לומר שהפרק החשוב ביותר לגבי היה דוקא הפרק השני כי בו יש קטע על הימורים בסביבונים בפאבים אנגליים). לא נותר לי אלא לקוות כי אצל אריק הכל הוקלט. לגבי הפרק השלישי כבר לא היתה בעיה. הפרק הוקלט הן ע"י אריק והן ע"י שי. ועכשיו, תמה הפרשה. הקלטת בידי !!! תודה אריק, תודה שי. גם לדרמסלה - תודה רבה. וללחשן - חן חן.

שַׁי

New member
../images/Emo45.gif שמחתי לעזור, כמיטב יכולתי.

אתמול העברתי הקלטת אל חבריךְ בערד. שי.

python 4

New member
תודה, אש"נ!../images/Emo140.gif

על הבולים! לדעתי אתה צריך לקבל צל"ש ממנהל הפורום. הצחקת אותי עם ה- 'מצאתי עוד קופסת בולים גדולה ששכחתי ממנה..' מממ, אתה יודע מה, אני ילך לבדוק במרתף שלי אולי יש לי שם כמה כלבי מזחלת מפוחלצים שאני לא יודע עליהם?
ואגב, בקשר למה שכתבת על פיתוח של תמונות בחדרי חושך - תתפלא, אבל אני עושה את זה לפחות פעם-פעמיים בשבוע במסגרת עבודתי במעבדה, וזה כל פעם מרגש אותי מחדש. לא יודע, עבודה לאור אדום נוסטלגי עושה לי את זה.

גם לי!

כשהייתי בתיכון עשיתי קורס צילום והכי נהניתי מההדפסה: רגעי המתח, כשהנייר בדוולופר - תצא או לא תצא? חשיפת יתר או חסר? ובסוף - התמונה מתכהה לה ונהיית בדיוק מה שרציתי (או לא)... כייף עצום והרגשה של יצירה. ההרגשה הזו ליוותה אותי גם כשעבדתי במעבדה בטכניון (כן, גם אני!) על תמונות לחלוטין לא יצירתיות או אומנותיות. שלא לדבר על האור האדום...

python 4

New member
יש לנו הרבה מהמשותף!../images/Emo24.gif

רק שאת חייבת להודות בזה - 'התמונות' שאנחנו מפתחים במעבדה הן לא פחות יצירתיות ואומנותיות! והן גם מלווים בהרגשת יצירה. במיוחד אחרי שאני עובד על ניסוי במשך יומיים שלמים, מהבוקר עד הערב, ואז בסוף אני מפתח את התוצאות, ומחכה בקוצר רוח לפיתוח שיסתיים. ואז, או שהתוצאות יצאו טובות (תמונה אומנותית, כדבריך) וזה עושה לי את היום, או שלא יוצא לי כלום ואז אני בדיכי עד הפעם הבאה.

רק כדי שתדע עד כמה המצב באמת חמור:

סבתה של אשתי, עליה השלום, השאירה בין חפציה מזוודה חומה וקטנה, מלאה בפתקיות משוננות, עם סדר ובלי סדר, חלק במעטפות וחלק בתפזורת, חלק קנויות וחלק הורדו מאין ספור מכתבים. בזמנו, הועברה החבילה אלי, היחיד מבין בני המשפחה שמתעניין בבולים. העברתי את הכל לקופסת קרטון גדולה, בתקווה שיום אחד יהיה לי זמן לעבור על הכל. היום נתקלתי בקופסא, במקרה לחלוטין, וגיליתי שהיא ישבה על אדן החלון וספגה גשמי ברכה לרוב. הוצאתי, אווררתי, עכשיו אני מייבש - יש שם אלפי בולים, מי יודע איזו קטסטרופה עשיתי. חלק כבר חלודים - אבל לא מהגשם. אחרי שיתייבשו, אנסה לעבור עליהם, לזרוק את הפסולים, להשאיר את הטובים, לראות מה יש שם בכלל, ולשלוח לחבר'ה מה שאפשר. ובאשר לעבודת מעבדה באור אדום - יש גם מחלקת פיתוח ומחקר עניפה באמסטרדם, שעובדת עם מנורות אדומות. גם להם כנראה האור האדום עושה את זה... אני בכל אופן אהבתי מאוד את חדר החושך, גם את האור והחושך וגם את הריחות (כן כן, ריח החומץ של הפיקסר עוד עומד באפי), וגם בזמן האחרון עשיתי כמה פעמים עם הילדים עבודות יצירה של צלליות בפיתוח על נייר שחור לבן. החומרים היום עולים גרושים (או פרוטות, או פיאסטר או איך שקוראים לזה בפולנית) והילדים ממש נהנו מהעבודה בחושך. אחד אפילו נרדם באמצע.

בשנות הששים

עבדתי תקופה קצרה בחנות צילום ומאוד אהבתי את הפיתוח בחדר החושך עם הריחות המיוחדים לחנויות הצילום של אז.

למעלה