זה צדק זה?

meirf

New member
זה צדק זה?

לפני שנה ביטלתי צ´ק על 10000 שקל וכתוצאה מתביעה הגשתי בקשה להתגונן. בינתיים הזוכה הטיל עיקול על חשבון הבנק שלי ובגלל שהסכום המעוקל היה נמוך ביקש וקיבל הזוכה בנוסף עיקול על מכוניתי. בתהליך ההתנגדות קיבלתי רשות להתגונן תוך חיוב הפקדה של מלא גובה הצ´ק (10000 שקל) והשארת העיקולים על כנם כביטחון על הצמדות ריביות והוצאות נוספות. המצב העכשווי: יש להפקיד בקופת בית המשפט 10000 שקל במזומן על מנת שאקבל אפשרות להתגונן. לממן זאת ע"י מכירת המכונית זה בלתי אפשרי - הרכב מעוקל בלתי ניתן למוכרו. (מבחינה תאורטית זה אפשרי, אבל מעשי אף אחד לא יסתבך לקנות רכב עם עיקול). בקשתי לקבלת הלוואה מהבנק עברה את כל האישורים והבטחונות הנדרשים אך התבטלה מבעיה טכנית - אין הבנק יכול מבחינה טכנית (!!) להזרים כספי הלוואה לחשבון שמוטל עליו עיקול. כיצד בית משפט יכול לחסום חייב מכול הכיוונים כאשר הוא עדיין לא הורשע?? הרי בתנאים הללו אפילו אם אני צודק במאה אחוז (ןאני צודק במאה אחוז) אי אפשר לסבור את מעגל הקסמים הנ"ל?? מה דעת חברי הפורום על פסיקה כנ"ל? הגיונית??

שטר

הצ´ק הוא שטר, וחתימתך עליו הופכת אותו כמעט לשוה ערך לכסף. ביטול צ´ק כזה, יכול להשפיע על זכויות של אנשים רבים, ולכן נדרש להקנות לו הגנות שיאפשרו לחיי המסחר להתנהל תוך וודאות. במסגרת הגנות אלו, נכללים גם הבטחונות שדורש ביהמ"ש. עם זאת, במקרה שלך, כיוון שהבנק הגיע למסקנה שיש לך מספיק בטחונות להלוואה, נראה לי שתוכל להציע לביהמ"ש להחליף את החשבון המעוקל בנכס אחר, ואז להכניס את כספי ההלוואה לחשבון, ולהפקיד את הכסף בקופת ביהמ"ש. לאחר מכן, תוכל לדעתי גם לבקש את שחרור הרכב מהעיקול, כיוון שהריבית וההצמדה על הסכום שאתה מצייןלא עולים על אלפי שקלים בודדים לכל היותר.

meirf

New member
אנחנו מדברים על אותו בית משפט?

בית המשפט דחה את בקשתי לתת ערבות בנקאית במקום כסף מזומן (!!) גם העורך דין שלי לא מבין צדוע! לגבי הרכב, בית המשפט לא הסכים להוריד את העיקול למרות ששוויו הרבה יותר מסכום החוב מהטעמים שמניתי למעלה. האם לחייב יפשטו את עורו לפני שיתנו לו להשמיע את דברו?

שיק

טענתך שביהמ"ש דחה בקשתך להפקיד ערבות בנקאית היא כל כך אבסורדית שאני מתקשה להאמין. האם ראית את ההחלטה במו עיניך?

igalgolan

New member
ואני מוסיף

על החלטה כזו חובה להגיש ערעור! יגאל גולן

נו? אז תגידו....

צריך להעמיד שופטיםלבחירה, או לא?

לא ולא ולא ולא ולא ולא.

עדיפים שופטים שלפעמים יש להם החלטות מוטעות בגלל שיקול דעת מוטעה (החלטות שאותן ניתן להפוך בערעור), מאשר שופטים שהחלטותיהם תינתנה לא לפי שיקול דעתם האמיתי אלא לפי אומד דעתם על מה שציבור המצביעים רוצה.

תיכף יבקשו ממך תשובה מפורטת יותר

אבל חוץ מזה - למה שיקול דעת השופט עדיף על שיקול דעת המצביעים? ובעצם - אני מוותר...לא נפתח שוב את הדיון...בוא נתפשר וכל אחד ילך לשיטתו - אתה לא תקבל זכות לבחירת שופט, ואני כן ;)

מחר ...

יש ישיבה של הועדה למינוי שופטים. רשימת המועמדים נמצאת ב"הודעות הדוברת" באתר של הרשות השופטת. במי מהמועמדים אתה היית בוחר אילו הם היו עומדים להצבעה? תן רשימה עכשיו, ומחר (או מחרתיים), נשווה אותה לבחירה של הועדה, ונראה מי בחר בחירה מוצלחת יותר.

כולם טובים, כולם ראויים....

בחירה כזו אעשה רק כשאחליט שאין סיכוי שאופיע שוב בפני שופט.....

עמנואל, אם תקבל אומץ ... וגם האחרים

מוזמנים. להלן הודעת מנהל בתי המשפט באמצעות הדוברת, באתר "הרשות השופטת". ה ו ד ע ה (12/10/2001). מנהל ביהמ"ש, השופט דן ארבל: מביא לידיעת הציבור את רשימת המועמדים לשפיטה לפי כללי השפיטה (סדרי העבודה של הועדה לבחירת שופטים), התשמ"ד-1984. לפי סעיף 11 ב´ לכללי השפיטה (סדרי העבודה של הועדה לבחירת שופטים, התשמ"ד-1984, מתפרסמים בזה שמות המועמדים שעניינם ידון בפני הועדה לבחירת שופטים: בית הדין הארצי לעבודה: השופטת רונית רוזנפלד, השופט בדימוס שמואל צור, עו"ד מרים רובינשטיין. ביה"ש האזורי לעבודה חיפה: עו"ד קליה קליין, עו"ד אביטל זהבה קפלן רימון ביה"ש האזורי לעבודה תל-אביב: עו"ד חנה טרכטינגוט, עו"ד נטע רות, הרשמת הדס יהלום, הרשמת מוניקה מרגלית, ביה"ש האזורי לעבודה באר-שבע: הרשם משה טוינה, הרשמת יעל אנגלברג-שהם. בימ"ש מחוזי: השופט בועז אוקון. ביהמ"ש המחוזי חיפה: השופט (הצבאי) אילן שיף. בתי משפט השלום מחוז בצפון: עו"ד לילי גפר, עו"ד דורון פורת, עו"ד אברהם אליקים, עו"ד דגן אילת, הרשם סאלח זיאד, הרשם יונתן אברהם, הרשמת רים נדאף, הרשמת דלית ורד, הרשמת ריקי שמולביץ, עו"ד סקוט מן. בתי משפט השלום מחוז חיפה: הרשמת רונית יצחקי, הרשם סאלח זיאד, הרשם אהוד קפלן, עו"ד אילת דגן, עו"ד יחזקאל חרלף, הרשמת הדסה אסיף, עו"ד אלכסנדר טנדלר, עו"ד הילה כהן, עו"ד דורון פורת, עו"ד אברהם אליקים, עו"ד חנה גוברין. בימ"ש השלום לענייני משפחה מחוז חיפה: עו"ד מרינה לוי, עו"ד אלה מירז, בתי משפט השלום מחוז הדרום: עו"ד אברהם אליקים, עו"ד יוסף יוספי, עו"ד הילה כהן, עו"ד שמעון שטיין, עו"ד דינה כהן, עו"ד זכריה ימיני, השופטת רות בהט, הרשם ג´ורג´ אמוראי, הרשמת מיכל וולפסון, הרשמת ריקי שמולביץ, עו"ד חגית אברהם. בימ"ש השלום לענייני משפחה מחוז הדרום: עו"ד יוספי יוסף, הרשמת יעל אנגלברג-שהם, הרשם ג´ורג´ אמוראי. בית משפט השלום ירושלים: עו"ד ישעיהו טישלר, עו"ד הילה כהן, עו"ד עירית כהן, עו"ד אחיקם סטולר, עו"ד דורון פורת, עו"ד שירלי רנר, עו"ד פאול שטרק, עו"ד זכריה ימיני, הרשם גד ארנברג, הרשם מוריס בן-עטר, הרשמת תמר נמרודי, עו"ד תמר בזק-רפפורט, עו"ד חייא גרינבוים, עו"ד חוה אליהו עפרי.". אם השיטה של עמנואל היתה מתקבלת - רשימה זו היתה מובאת לידיעת כלל הציבור, והמועמדים היו מנהלים קמפיינים לבחירתם, הציבור היה הולך לקלפיות (זוכה ביום חופש????) ובוחר. לפי מה היה הציבור בוחר?? לעמנואל הפתרונים.

ציפי ג

New member
וואי, זכריה ימיני היה מתרגל של

דויטש בחוזים כשלמדתי. ואוקון בהחלט עשוי להבחר.

הוגשה עתירה לבג"צ ...

בענין השתתפות הנשיא ברק בועדה בדיון במינוי של אוקון, בגלל שאוקון ערך את החלק המשפטי בביוגרפיה "כבודו" של נעמי לויצקי. ואגב - לאיזה מחוז הוא מועמד ????

למעלה