זה פשוט עצוב

הגעתי בתגובתך עד

עניין סרוב גט של אישתך מזה 25 שנה. ולו מפאת זמני הדל השבת... די בזה בכדי לגנות מעשיה של אישתך .~פרודתך זה מכבר. עכשיו נשאר לי לצרוח רק ריבונו של עויילם. מה יש לה לזו? וגם לה הייתי מגישה חתיכת תביעה אישית הגונה.בושה וחרפה להחזיק כך אדם אחר.
ממשיכה להזדעזע. המשך שבת נעימה.
אני מפנה השבת כל מה שהיה שייך למי שכבר איננו פה.
ואעשה עוד
גדול על המשך החיים שלי כראות עיניי עם או בלי הגט הממשמש ובא.

אבל שכחתי לומר לך משו חשוב

כגבר לא מעניינך .... מה כ'פאת לך? אז סורבת?! , אם הייתי גבר הייתי מת'צבנת רק בגלל האנרגיות באוויר ...שלא באות לסיומן
? הרי להביא ילדים נוספים מאחרת אתה יכול (למיטב ידיעותיי הדלות הרבניות)לחיות ואפילו להתחתן אתה יכול, אישה אינה יכולה.(למרות שאיך אמרה עינב גלילי(ואהבתי כמובן) אחרי שהראתה את התמוטטות העצבים של המדוברת לה"נל? חברות חילוניות מהבר'נג'ה שלה גם על כזה דבר שמות קצוצ
וחיות נפלא!
וכך צריך. חילונים יתחתנו כחילונים!היגיע הזמן שלא נצטרך לנסוע לקפריסיןלמרות שזו תהייה אחלה חופשונת ...
איש איש באמנותו יחייה . ודתיים ...שיגשו לרבנות .או וואט אבר. יחי ההבדל הקטן. אה?!

בושה וחרפה למדיעה שנותנת יד לזה

ויש עוד הרבה כמוה אבל.........אם חשוב לה המזונות שהוא משלם לה בתמורה לחופש שלה, אז שלא תתלונן. חופש יותר חשוב מכסף, אפשר להסתדר בלי כסף, אומנם זה קשה שבעתיים, אבל לפחות לדעת שהיא חופשיה.

ביפו

New member
אהבתי את "המנגינה"- ועוד על ה-

"מזונות". בתגובה לבושה וחרפה למדיעה(מה זה?)שנותנת יד לזה - סוף עונה. מה זה "מזונות, - בכלל? - הסבר: מזונות - יש כאלו לאישה - מעצם שהיתה מפורנסת סנישואין ע"י בעלה והיתה"עזר כנגדו" בנישואין. עם הגט - כשהיא ללא סיועו - עד שתמצא לה בעל ועבודה ותקים בית מסודר - נותן לה הגרוש את "מזונותיה שלה" - שאמורים להיפסק ברגע שהיא חיה כנשואה עם בעלה. כך החוק. יש גם, ולהבדיל באלף הבדלות - מזונות הילדים- ואלו, על פי החוק צריך שישולמו ובמזומן- לידי האישה. בתי המשפט בארץ והמחוקק - לא קבעו כללים ואחריות למי שיגבה או יבקר את התהליך הזה בכל המקרים(ומדובר בעשרות אלפים)של הפרות חוקים וכללים בתחום הזה. המדינה , באופן "רגיל ומודע" פוגעת והורסת את זכויות הילדים ובייחוד גם את זכויות האבות. בחוק האזרחי - אין דבר כזה "אישה שלא תקבל מזונות הילדים" כשיש ילדים ומתגרשים. קיים סעיף בחוק - שאומר לכאורה כי "אישה שלפי החוק הדתי היהודי לא מגיע לה מזונות הילדים לפי ההלכה - רשאית לחבוע בבימ"ש האזרחי - ולקבלם". לכן איני רואה מקום לתגובה שלך על אותה אישה, להכפישה בלי שאנו מכירים אותה בכלל, ועוד "הרבה כמוה". מה שיותר קורה במציאות - הוא שעו"ד וטוענים רבניים - דואגים לכספם שלהם כ"עמלה מהמזונות והכסף שמקבלת האישה" - וכובלים אותה נפשית, לצורך בכסף "של הגרוש" ולצורך "להיות קשורה לכיסו גם לאחר הגירושין". וזו לדעתי - אנומליה של הורים. ואיני בא להפלות בכך את הגבר מהאישה, וגם לא את הילדים. לפי דעתי - אין "ברגיל" ילד/ה שרוצים "בכסף של אבא בידי האמא"- מבלי שיהיה להם כל אחריות וקשר של מתן וקבלת - אהבה. איני מאמין כלל - שילדים בכלל - ובפרט יהודיים - צריכים לחדול ולהתחנך על "חסרון מאבא כאילו שהוא כבר מת נפשית , אבל עדיין חי ומשלם עבו זה".

ראשית

לא הכפשתי את אותה אישה ולא מכפישה אף אחד. אבל כן באה בטענות לאותה אחת שנותנת למערכת לנהל לה את החיים, וכן אם מדובר במזונות, אלה שאמורים לכלכל את ילדיה, ואלה שמערכת בית הדין כובלת את האשה אליהם (המזונות) ומנגד גם "טוחנים" לה את הנשמה ולא מאפשרים ולא עושים משהו יותר מועיל אם לא שיתן לה גט, אז לפחות לתת לה הקלות בחיים הכלואים שלה. אז כן, לנטוש את ענין המזונות, לעבוד קשה ולא להיות "נזקקת" של בית הדין הרבני. כמובן שכל אשה ויכולותיה הפיזיות/נפשיות שלה ועד כמה היא מסוגלת לעמוד על רגליה בזכות עצמה. אבל מה שבתי הדין הרבניים עושים, זה עוול הן לאשה והן לילדים וזאת.........בושה וחרפה להשאיר אשה עגונה 19 שנה??? ולא לבוא לקראתה בהקלות??? עד מתי רשעים יעלוזו??????????

טוב קראתי הכל רק עכשיו

לאחר שניתן הגט ובוצעו הליכים ההלכתיים אין רשות לשום דיין לבטל את הגט או לעכבו! זה דין תורה! עובדה היא שלאחר שבע שנים הגיעו למסכנה שהגט תקף, כלומר כל השנים הללו היא הייתה גרושה! מעשה כזה, ברור שאינו מוסרי ואינו מייצג את הדת. אם רק הייתה ניגשת לרב שכונתי הוא היה מסביר לה שדיין אינו אלוהים ולכן אין לו זכות לחלוק על התורה, הגט בוצע! אגב במקרה הפוך, אם אתה נישא על פי דין תורה אך לא דרך הרבנות, אינך נחשב לנשוי לפי החוק. אך ראו זה פלא אם תבקש להינשא לאחרת (ולא אמורה להיות בעיה כי אינך נשוי) יאלצו אותך להתגרש ראשית - מה שמוכיח שהיית נשוי אך מניעים זרים גרמו לרבנים לסור מדרך התורה ולשקר. חבל. חבל שהרבנות מנסה להשתלט על ההלכה המקסימה שלנו ואף מצליחה לגרום לנו לראות אותה באור לא מחמיא.

תודה

קראתי את דבריך... חשוב לי להבין, אתה מסורב גט ? אגב יש לי חבר טוב (אינו נשוי אך יש לו ולחברתו לשעבר שלושה מתוקים) שאוכל מרורים במצקת! מחברתו לשעבר. תלונות במשטרה, מזונות מוגדלים, רודפת אחרי החסכונות שלו.... לדעתי היא מנסה להחזיר אותו.

דרך אגב

הבחור שכותב כל כך הרבה "כרגיל" הצליח ממש לעצבן. אם הוא חושב .... אח, למה להתאמץ.

ביפו

New member
"רני חושב" = אני קיים?

כך - לפי הפילוססופיה. ולפי סוקרטס - אפשר לשוחח ולהתווכח על כך. אך התרסתי - כנגד כתבת בעיתון "מעריב" שכתבה כתבה מאוד לא נכונה - והתרגזתי בצחוק - על התיאור הרגיל שלה והשלכתי זאת לאישיותה שלדעתי - אינה רגילה, למה "ילדים צריכים גט מאבא" - זה רגיל?

המוסד הזה שניקרא "רבנות"

צריך באופן דחוף לסגור.. לא מעט סיפורים איך הם תומכים בבעלים שסוחטים את האשה במתן גט..בתשלומים.. לתת לכל המערכת הזו יד..לדעתי עבירה. זה מוסד שאיננו מתאים לזמנם של היום.. ואולי היה עדיף איזה מרידה כללית של זוגות ישראל..להתחתן אזרחי.

לא נכון

המוסד הזה שנקרא "רבנות" הוא המוסד שעוזר לשמור על היהדות לפי ההלכה. לא הוא אשם! אשמים בני אדם במסווה של אנשי דת אשר מעוותים את חוקי הדת ומכופפים אותם לטובת הנאה אישית או כל דבר אחר. יש לא מעט סיפורים שהם תומכים בנשים ומעדיפים אותן על פני הבעלים. חשוב לזכור שאין כל הרבנים מייצגים את הדת. יש בעיה ? גשי לדת ובררי איך בעזרת הדת תפתרי אותה. ואז ניתן (ורצוי) במקרים מסוג זה לכפות על הדיינים את המעשה המבוקש. תגובתך מזכירה לי אנשים שאומרים "נשבר לי מהמדינה הזו" לא המדינה אשמה, בני אדם המנהלים אותה... חשבי על זה

לא זה לא טעות

כיוון שהרבנות זה גוף מסורבל..ורבים שם המושחטים ששמים עצמם "אלוהים" ומשפיעים על חיי בני אדם בשם הדת..ובשם הכסף..והסחטנות לשמה. כמה חודשים אחורה היתה כתבה שלמה בידיעות מוסף..על איך בעלים סוחטים גט על חשבון האשה..ומושכים את זמנה..ולא לשכוח..אם זו אשה צעירה שרוצה להקים משפחה שוב..הם יודעים איך ללחוץ על כל הכפתורים כדי לסחוט אותה.. כמובן שלא כולם כאלו אך רבים המקרים שבו משהו יספר לך..שללכת לרבנות לקבל גט זה עיניין קצר ויעיל. חושבת שרוב הגרושים שעברו את הרבנות יעדיפו (לא מכלילה..רק מדיבור עם אחרים) יעדיפו לא להגיע לשם. חייבת להיות אלטרנטיבה שונה. ולא לא הרבנות שומרת לי על הדת אלא אני..ואיך שגדלתי ולמה שנולדתי.

את פשוט לא מבינה!!!!

מה עושים אתך? איך מסבירים לך שאת כותבת גרעין קטן של אמת עטוף בשטויות? הרבנות גוף מסורבל ? מאיפה את יודעת מה את מכירה משם? רק את נושא הגירושין ? שטות! רבים שם מושחתים ? שוב מאיפה את יודעת? כמה אנשים בדקת וגילית שרבים שם מושחתים? יש פקידות, פקידים, מנקים... כולם מושחתים ? כמה טוענים רבניים את מכירה ויכולה להוכיח שהם מושחתים? עוד שטות! בעלים סוחטים נשים... אוקי אז הם המניאקים, למה לסגור את הרבנות? וכמה נשים סוחטות גברים? גם לסגור אולי את משטרת ישראל כי את יודעת כמה נשים התלוננו ושיקרו שהבעל מאיים או מכה..... בואי נסגור גם את המשטרה! אגב גם שם יש שחיתות. רוב הגרושים שעברו את הרבנות לא ירצו לחזור לשם? כמה את מכירה ? איזה סקר עשית שהגעת למסקנה הזו? את מינה צמח????? שטות!!!! והשטות האחרונה - את תשמרי על הדת לפי איך שגדלת.... על זה אני כבר לא יודע איך לענות. אדם שרושם שטות גמורה כזו ולא מבין שזו שטות.... בהצלחה לך.

לא מנסה לשכנע אותך

שטות זה שטות זה שטות.. ודעתי היא דעתי.. שמור על דעתך ושמור על הרבנות...למה לא..

צודק במאה אחוז!

צודק במאה אחוז: לא הרבנות אשמה, אלא אלה שמנהלים אותה! הברקה אמיתית. המאניאקים הם שאשמים, לא המוסד עצמו. רק דבר אחד לא הבנתי: מיהי אותה רבנות מסתורית, המנותקת מהמנהלים שלה? כאילו.. יש אנשים נפלאים, זכים ורודפי צדק ברבנות, שהמנהלים שלה מסתירים מאתנו? ישוחררו לאלתר !!! אבל עד אז, כל מה שכתבה מיכלי יו אס איי הוא רק קצה של הקצה של מה שיש לרבים מאתנו על המוסד המבחיל הזה, לדעתי. ואם התנדבת להגן עליו בחירוף נפש כזה ולרדת כאן על כל מי שחושב אחרת ממך, אמור לי אתה במטותא: איך אתה יודע שהיא ואחרים טועים? איך אתה יודע שרבים רבים מאתנו לא נתקלו במוסד אנכרוניסטי בעל חוקים שלא מתאימים כלל לעכשיו, שמפלה בין גברים לנשים ועוד ועוד ואכלו ממנו מרורים? מאין יש לך ידע בכלל לגבי נסיונם של אחרים? כל אחד מאתנו, ונסיונו שלו, וכמות האנשים שהוא מכיר. עשה טובה, ונסה לכבד גם את דעתם של אחרים, כפי שאתה רוצה שיכבדו את שלך, במקום לכתוב עליהם שטויות עטופות בזלזול כזה. אישית, אנשים דידקטיים וחסרי חוש הומור, שמשתמשים ביותר משלושה סימני קריאה בסופי משפטים, מפחידים למדי. כמעט כמו אלה מהרבנות, האמת..

../images/Emo45.gif

תודה שאמרת את מה שכניראה לא הצלחתי להביע בכתב. חושבת שאם הייתי בזוגיות שהייתי רוצה למסד אותה..לא הייתי הולכת דרך הרבנות..ואין קשר לדת. את הדת שלי אני שומרת לעצמי.. אם היה אפשר להפריד דת ממדינה היה אחלה..רק שמנהלי המדינה מפחדים אפילו לחשוב בכיוון הזה.. צריך להיות אפשרות לבחירה לזוגות שרוצים למסד את הזוגיות שלהם וכל אחד אמור שתהייה לו זכות בחירה. עצוב שצריך לנסוע למרחקים כדי להתחתן ע"י שופט שלום ונידמה לי שפעם שולמית אלוני פעלה בכיוון. אצלי הרבנות פשטה את הרגל לאור הסיפורים ה"נפלאים" של התעללות בנשים.. מסורבות הגט העגונות משיכת הזמן עד מתן הגט הסיפורים האלו מייצגים כוחות "אפלים" שאין להם מקום במילניום הזה.. וההוא למעלה שכתב אין מה לשכנע..זה קיבעון. אטימות.

למעלה