אותי - זה מצחיק , עד
דמעות. כן deena קראתי את הכתבה, ולא מצאתי בה כל הקבלה למציאות של 2006. ההסתמכות על "כרגיל" ו"באופן לא רגיל" - עם המנטרא- נקראו אצלי כ"הצגה פמיניסטית גרועה" של השנים 1980-1995. הבנתי את "הקטע" שלא הבאת אף לא פרור מתחושותייך על הכתבה/הכותבת ותפקידה. עליכם/ן מראה שעל הקיר, טליה בת ואוהב לבשל- ממש מתפלא אני. כמי שעבר "על בשרו" דיונים של "הליכי גיושין" ברבנות ובבימ"ש אזרחי - מחוזי בת"א של 1981-1984 , וחברות בארגונים של "השבת זכויות האב במשפחה" - עד 1994 , נראה לי כי לא לשווא - הגיבו על הכתבה במעט יותר מיממה - מעל לשבעים מגיבים. תוכלו לקרוא את תגובתי בגוף התגובות לכתבה - בכינויי -savpap שם. תגיעו - דרך הקישור של deena . חשבתי שאתם עברתם גט, או תהליך של גט וגירושין, וזה לכל מי שבקהילה הזו, כמוני. נכון - אני פרוד מאשתי כבר 25 שנה - אך איני יכול למר כי אשתי - היא דווקא זו "המסורבת גט" אלא ההיפך הוא הנכון. זו הגברת - שאינה מכבדת את הצו הרבני של חיוב הגירושין, וטוענת "שהתחרטה על הסכמתה להסכם הגט", עוד בטרם יבשה עליו הדיו... מידע וניסיון שלי וןאלפי אחרים, וממה שלמדתי מעורכי דין - רגיל שבית הדין נוטה לצד האישה, וזאת מעצם החיוב שלא ליצור ממזרים ביהדות. כך גם כל החוקים המאפשרים לאישה בדיוני הגט: 1. דיון במעמד צד אלד(שלה). 2. חיוב הגבר אף שלא בנוכחותו - במניעת יציאה מהארץ. 3. ביטול דרכון הבעל ואפילו זכויות שזכה להן בעבודתו. 4. אי אכיפת האישה להחזיר כספי "מזונות הילדים ביתר" - דבר שבפועל הוא פרה ופעולה בלתי חוקית בעליל של חוקי ההוצאה לפועל. 4. חיוב הגבר במאסר ושלילת אשרחותו - וכמו שהוזכר כאן , המקרה המפורסם של יחיה התימני. כבר כמה שנים - שקיימת הפונקציה של בימ"ש "לענייני משפחה" שהוא חלק מבימ"ש השלום(וערכאת הערעור שמעליו היא בימ"ש המחוזי), וכן קיימת חפיפה של כל בתי המשפט/דין בארץ - לאותם החוקים ולמשרד אחד - בידי שר המשפטים... כך שלדעתי - זה מצחיק לטעון שאשה היא "ברגיל" מופלית לרעה באיזשהוא בימ"ש בארץ. וזה לא מצחיק אותי בכלל - שכתבה את הכתבה אשה שמעצם היותה"טוענת רבנית" במקצועה וחברותה הארגונית - היא עצמה מנועה מלייצג לקוחותיה בימ"ש "לענייני משפחה" כיום ישנו גם מעמד חדש - של "מגשר/ת" שמרבים להשתמש בו בהליכי גירושין...