זה פורום ירושלים זה?..

המאסטרו

New member
זה פורום ירושלים זה?..

פורום ירושלים אמור להיות פורום רציני.. אז הנה כמה הארות שאלות מחאתיות ורציניות על הנושא המרכזי של הפורום הוא - ירושלים. ירושלים היא העיר הגדולה בארץ, הן מבחינת שטח מוניציפאלי והן מבחינת כמות האוכלוסיה. כולם יודעם וזה לא סוד שהאחראים על תפקוד תקין של העיר נכשלים בעבודתם ומשחיטים את העיר בהרבה מובנים. אני ירושלמי בדם. זה אומר - חולה על ירושלים. אוהב את ההיסטוריה, אוהב להיות חלק מהעיר המבוקשת ביותר בעולם, ובכל זאת מת לעשות כסף בתל-אביב.. וזה רק בגלל שהעיר הזאת מבחינה כלכלית נכשלת!! עסקים נסגרים חופשי חברות גדולות מדירות רגלם אל אזור המרכז ולכן האוכלוזיה היצרנית גם כן עוזבת לשם. לפני שנה עברתי דירה לת"א גרתי שם מספר חודשים ונהנתי מאוד מכך שת"א זו עיר! יש בה יוממות רצינית של תושבים מאיזורים מרוחקים אליה בשביל לעבוד יש בה ביניינים מרשימים ורבי קומות מלאות חברות קטנות וגדולות מרכז העיר תמיד תמיד מלא באנשים ותמיד מתפתח, העיר תמיד נקיה הגינות מטופחות ויפות (הרבה הרבה יותר מירושלים) המון איזורי תעשיה ובילוי.. חברות תיקשורת גדולות ומרכזי בנקים וחברות פיננסיות חברות ביטוח חברות אינטרנט שדות תעופה רכבות ועוד ועוד ועוד בניגוד ל.. ירושלים.. לאחרונה קבע ראש העיר ,אחרי התפרצות אלימה של הסוחרים בעיר , לפתוח את רח יפו לתנועת כלי רכב פרטיים עד שתוקם הרכבת הקלה. כמה שכל היה צריך כדי להבין שזה א.ב. של מרכז העיר של ירושלים??? רחוב יפו הוא הרחוב היחיד שחוצה את העיר מזרח מערב במקום כלכך מרכזי משולש הרחובות בן-יהודה יפו מלך ג'ורג' גובע ברעב יחסית למה שהיה בשנים 90-00 וזה למה??? מכיוון שראשי העיר הלוזרים שבאים לנהל את המדינה הקטנה הזאת יודעים רק לעשות מה שכל כלב חבול יודע לעשות וז- "לשמור על הסטטוס קווו".. מה זה לעזאזל?? למה לא לפתח את מרכז העיר לפנייי שכל הצעירים האינטיליגנטים עוזבים אותה??? להלן כמה שאלות מפתח חשובות בראי התפתחות העיר. 1} איך יתכן שבעיר הכי יפה בעולם כולו אין שדה תעופה??? בקטמנדו הצליחו להעמיד שדה!!! אנחנו עוד מתעסקים בפתיחה המובן מאליה של רח' יפו... 2} למה מרכזי חברות ביטוח וחברות תיקשורת צריכים להיות דווקא בת"א ר"ג ופ"ת?? זה ברור... כי הארנונה זולה יותר... אז למה שלא תורידו את הארנונה לחברות שמעסיקות יותר מ..איקס עובדים?? תורידו אותה להיות נמוכה יותר ככה שהם יבואו הנה ויביאו איתם עובדים ותושבים יצרנים?. שלא נשאר עם ערבים וחרדים.. לא שיש לי בעיה על חרדים אבל האיזון מזמן כבר איננו.. 3} מה זה "סטטוס קוו"?? זה משהו שאמור לסמל.. התפתחות-0 התקדמות-0 וכו'-0? בשביל זה לא צריך ראש עיר.. למשל בעיר גופטה שבנפאל שומרים על ה-"סטטוס קוו".. ואין שם ראש עיר בכלל...חחח.. מצחיק.. 4} פעם היו משרדי ממשלה במרכז העיר.. ואינם עוד. ז"ל. עד שהיו כמה יצרינים.. הלכו לנשום גז רדון בגבעת שאול.. ומרכז העיר שומם באווירה כפרית.. ממש כמו בגופטה.. 5} שמעתם ת'בדיחה הזאת שנקראת "חבילת לופליאנסקי" שסטודנט מחוץ לי-ם שבא ללמוד בירושלים ומתחייב לגור כאן שלוש שנים אחרי תום למודיו מקבל החזר על שכר הלימוד שלו?? חחח... זה מעודד סטודנטים להוציא תואר יקרותי באוני יוקרתית במיוחד ולהיות אדם ברמה גבוהה.. ויחד עם זאת לזייף חוזה פקטיווי עם בן דוד ירושלמי שאצלו הוא גר פקטיווית 3 שנים ולעשות כסף ב.. ניחוש אחד.. -תלאביב... נכון מאוד. לסיכום.. רעיון מטופש שרק פוגע בנו. 6} נכון שהקניונים שלנו נהדרים?.. הם.. מאובטחים.. יש בהם חנייה חינם.. חנויות יפות.. הם נקיים ומסודרים. עומדים בתקני בנייה מחמירים.. ונכון שמרכז העיר על הפנים?.. לא נקי.. או יותר נכון ג'יפה! אין חנייה בכלל! עזבו חניה.. עד לפני כמה ימים רחוב יפו היה סגור.. אי אפשר היה להגיע בכלל!... וזה למה כי למרכז העיר אין חברת ניהול.. אין "מנכ"ל" למרכז העיר .. נכון שזה מטופש?? מה, מרכז העיר זה לא קניון?? מה, אין בו חנויות?.. למה לבנות קניונים יפים ולרצוח את מרכז העיר הכלכך יפה שלנו.. אז הנה התשובה.. היא מנוהלת ע"י אנשים חסרי אחריות, אהבה לעיר, והבנה בניהול עסקים. שהרי ניהול עיר כמוהו כניהול עסק שתמיד שואפים לקדם.. 7} תזכירו לי שוב את הקטע של ביניינים שלא עוברים 4 קומות?? לא להרוס את נוף כיפת הסלע או משהו כזה?.. אז זהו... שגם זה מטופש!.. למה לא לבנות גורד שחקים מרשים בן 55 קומות בעיצוב יצירתי שישתלב יפה בנוף?? למה לחשוב שזה יהרוס את כיפת הסלע.. שאגב אין לנו סיבה להתגאות בה מי יודע מה... בימינו עדיף בניית יוקרתי.. בן 55 קומות.. מזכוכית ואבן ירושלמית.. שכשיראו אותו יחתפו חום!... 8} רכבת לת"א.. שימו לב.. 8 שנים לא הייתה רכבת לת"א.. שניה אני עדין המום.. יש למישהו משאף?... שמונה שנים! ששממווננה שנים לא היה מה שקישר את האוכלוסיה היצרנית הירושלמית למרכז!! אז הם פשוט הלכו לגור שם.. פייר.. אני מבין אותם. לידיעתכם.. לת"א ניתן להגיע ברכבת מ-באר-שבע אשדוד אשקלון רחובות קרית גת (אני חוזר.. קרית-גת) ראשון-לציון פתח-תקווה הרצליה רעננה כפר-סבא נתניה חדרה עכו נהריה חיפה ועוד.. אויש איזה דפוקים.. אגב הרכבת שנפתחה לאחרונה עדין לא משהו.. אבל היא התחלה טובה.. 9} מישהו שם לב שהעיר בשיפוצים?.. ושהכל תמיד סגור?.. לא שאני מתנגד..אבל.. 10 שנים.. והרכבת הקלה שלנו, שלא יהיה לה את מי להסיע.. תפתח רק ב 2008 אם לא יהיה איחור.. כלומר עוד 3 שנות שיפוץ לקו הראשון.. ועוד כ 10 לשאר הקווים.. 10} ירושלים היא עיר הבירה שלנו. כמו פריז בצרפת, כמו וושינגטון די סי בארה"ב, כמו לונדון באנגליה, כמו פרג בצ'כיה, מסקווה ברוסיה, וכמו עוד המון ערים עתיקות תירותיות יפות מתקדמות מוצלחות בעולם. גם ירושלים הייתה צריכה להיקרא כאם עם שאר השמות.. והיא לא נופלת ביופיה מפריז.. כולנו חייבים לתת יד לפיתוחה של ירושלים. אני עושה את המיטב. פתחתי שני עסקים בשנה האחורנה. שתפו פעולה. שבת שלום.

eliormagick

New member
נחמד אבל....

אתה מסתכל יותר מידי על הצדדים השלילים של ירושלים נכון העיר שלנו לא תמיד העיר הכי נקייה ונכון שאין חנייה ונכון שהדתיים עברו מזמן את גבולות מאה שערים והכפילו את מספרם ונכון שיש יותר ישיבות מבתי ספר ובקיצור לא חסר בעיות! אבל יש לנו בעיר הרבה צדדים יפיפים וירושלים בניגוד לשנים קודמות בהחלט מתחילה להתפתח ולהתקדם אנחנו העיר היחידה בארץ שבקרוב יהיה לה רכבת והחנויות בעיר מתחילו לראות רוחים ואני אומר את זה כי אני מכיר כמה מוכרים שהחנות שלהם בלב העיר! ומה שאתה עושה פה אתה מעמיד את תל אביב מול ירושלים ומראה עד כמה ירושלים היא גרועה ותל אביב היא מושלמת אז זהו שלא! לא חסר בתל אביב סירחון עברתי כמה פעמים ברחובות שם ופשוט כל כך הרבה חרא של כלבים על הריצפה וחום ופשע הרבה יותר גדול מירושלים וזונות שעומדות ברחוב, רעש אויר מזוהם ובקיצור עוד ועוד דברים. לפי דעתי אדם שרוצה להעביר את השבת בשקט ובשלווה בלי רעש של מכוניות ירושלים זה המקום יש לה שקט מיוחד כזה. בנוסף ירושלים מאוד מתפתחת בחיי הלילה שלה יש עכשיו לפחות 3 מועדונים חדשים שנפתחו והם טובים מאוד! ברמה עולמית ולא לאומית... אל תשכח שירושלים עברה 4 שנים של טרור לא פוסק כל יום כמעט היה פיגוע בירושלים אוטובוסים התפוצצו על ימין ועל שמואל ואם אני לא טועה הרבה יותר מתל אביב פיגוע אחר פיגוע, פיגועי ירי, מהות הרוגים ועשרות פצועים והרבה הרבה משפחות בירושלים נפגעו מהטרור ככה שיש להם סיבה לא לצאת מהבית ולהסתגר ואני מדבר על אנשים צעירים נוער ילדים שבעבר היו יוצאים אבל אחרי האינטפדה שהייתה זה לא פשוט. ובכלל לדעתי ירושלים היא העיר שהכי נפגעה מהטרור לכן לוקח לה זמן להתאושש אבל עובדה שאנחנו כן מגיבים וכן יוצאים ואם תלך ביום חמישי בערב או ביום שישי מוצאי שבת מתי שאתה רוצה ליפו או לכיכר החתולות תראה את הרחובות מפוצצים באנשים בחנויות מסעדות מועדונים ועוד. ושלא לדבר בכלל על הקמפוס ועל האומן שכאשר הולכים לשם ביום חמישי או ביום שבת בערב אז המשטרה סוגרת את כל הרחוב עד רמי לוי מרוב שיש כל כך הרבה אנשים שם. אז יש חיסרונות ויש יתרונות ככה זה בכל עיר ולאט לאט ירושלים תעבור את החיסרונות שלה!

המאסטרו

New member
בדיוק בגלל זה כתבתי

בדיוק בגלל זה כתבתי את מה שכתבתי.. כי ירושלים יכולה להיות איכותית פי מאה מתל-אביב. אגב אני שומע בקולך שאתה לא כלכך זוכר מה היה כאן ב 99 אתה צודק בעניין הפיגועים והעניין של השקט המיוחד.. וכבר אמרתי שאני חולה על ירושלים בדיוק בגלל זה.. אבל כשיש הגירה שלילית של 8000 תושבים בשנה בשלושת השנים האחרונות זה חייב להדליק נורה אדומה!.. ואלה בדיוק האוכלסיה היצרנית שהזכרתי קודם.. אבל איש לא עושה דבר עלמנת להציל את העיר.. לפני כשנתיים הגיע לעיר אחד ממהנדסי העיר הראשיים ,אם לא הראשי, של ברצולנה שהפך את עורה בשנים האחרונות מעיר נכשלת לעיר מוצלחת ומשגשגת.. אחרי שבדק את העיר אמר שהעיר הזו בנויה רק על תיירות והראה את זה באור חסר אחריות והוא צודק.. תחשוב שניה.. עיר עם שבע מאות אלף תושבים עיר ממש ממש אבל ממש יפה.. והיא מוגדרת הכי עניה בארץ.. וזה בגלל שלא עודדו כאן שום עוגנים כלכליים.. חוץ מתיירות.. ולגבי חיי לילה.. זה יפה.. ושוב אתה צודק.. רק תעשה השוואה במספר מקומות בילוי מול כמות תושבים ותגלה שמה שיש עכשיו זה ממש מעט יחסית לערים אחרות בארץ וזה מעיין מינימום הכרחי... ונכון שיש רווחים לחנויות.. אבל זה בגדר התפתחות טבעית של עיר ולא התפתחות עירונית.. על מנת שתבין למה אני מתכוון אני אומר שכשהכלכלה בצמיחה אז כולם רואים פירות וכולם זה כולל ערד ויוקנעם אבל הערים הגדולות צריכות להתפתח וירושלים ערד ויוקנעם לא מתפתות מספיק אלא נהנים משגשוגה הטיבעי של הכלכלה.. מקווה שהבנת. בכל אופן כל מה שאני טוען זה שקצב ההתפתחות ה-בעירק כלכלית הוא רדום. וזה דיי שקוף.. לפחות היוו מנסים להסתיר את זה.. הייתי ,אולי, שותק.. שבעס.

eliormagick

New member
תראה

כפי שאמרתי יש צדדים ויש צדדים ואל תשכח שבגלל שהעיר היא כל כך גדולה לוקח לה יותר זמן להתפתח מערים קטנות ועירות פיתוח אבל שוב הכן יש בעיות והכן העיריה אדישה אבל מה לעשות זו היא הארץ שלנו האדישה מאוד הפוליטיקאים שמרחפים להם באיזה כוכב אחר ואנחנו יכולים לשנות את זה כנראה רק ביום הבחירות ואם זיכרוני אינו מטעה אז ביום הבחירות האחרון החילונים הם אלו שהיו אדישים ועכשיו הם באים ומתלוננים בזמן שברגע האמת כולם נעלמים ולא מעמידים את עמדתם

המאסטרו

New member
תבוסתני קצת..

אני לא מקבל בכזו קלות את ענין האדישות.. ואת "זוהי הארץ שלנו".. משתמע מדבריך שנאכל קש כי אנחנו נאלצים.. אז אני חושב שיש להקים מהומה.. אני הצבעתי... לכן נשארתי כאן. אלא שלא הצביעו עברו לשיינקין.. אגב בא תשתה קפה אצלי.. Takeקפה .. יפו 59.

eliormagick

New member
חלילה וחס אדישות

אני גם מאמין שאפשר לשפר אבל הכוח של הדמוקרטיה ושל האזרח הפשוט זה ביום הבחירות(אח אח שיעורי היסטוריה) ודפקה ביום הזה לא ראינו את כל אלו שאוהבים לדבר בכל ימות השנה. וממ עד כמה שזה מאכזב כן הירושלמים מאוד אדישים פוגעים להם בכיס פוגעים להם בעיר והם נשארים אדישים זה בעיה להרים הפגנה שתעורר את הכיסאות הגבוהים שם למעלה לא אומר שזה לא אפשרי אבל אומר שזה משימה לא פשוטה. בקיצור נקווה שיהיה טוב ואם אתה מתכנן הפגנה או משהו כזה תודיע לי אולי אני אקפוץ ואולי אני אקפוץ גם לקפה... רק שאני לא אהוב קפה אז אני אשתה תה או מילשק או מה שיש לכם שם:)

לא קראתי את כל ההודעה שלך אבל

אני רק רוצה להגיד כמה מילים ירושלים זה לא עיר הבירה ת"א היא עיר הבירה לגבי ראש העיר אתה לא אוהב אותו בגלל שאתה חילוני הוא עושה עבודה מעולה לפי דעתי

יוסדוס

New member
סליחה?

"ירושלים זה לא עיר הבירה ת"א היא עיר הבירה" מה פשר תגובה זו?

eliormagick

New member
חח ממ אדון בעעעעע לך תלמד היסטוריה

וכשתלמד היסטוריה תידע שכאשר הכריזו על מדינת ישראל קבעו כי בירת ישראל היא ירושלים!

המאסטרו

New member
הזוי לחלוטין..

איש קם בבוקר ומחליט שירושלים היא לא בירת ישראל.. ואז הוא מחליט שאני חילוני ואז הוא מחליט שאני לא אוהב את לופו.. ואז הוא מחליט שלופו עושה עבודה טובה... ואז הוא כותב שירושלים היא בירת ישראל.. לך תבין.. לופו הוא ראש עיר גרוע.. ולך כנראה אין יכולת להבין זאת.. כי ראש עיר שמוריד את תקציב הנקיון הערוני ב 600000 ש"ח בשנה הוא איש חובב זוהמה.. וראש עיר שמכפיל פי שלושה את מספר הפקחים רושמי הדוחות הוא איש שלא מבין מה צריך לעשות ובמה צריך להשקיע.. יקירי.. צא ולמד על ערים בעולם... תבין... רומא!! רומא קטנה עלינו!!.. ואנחנו עם פוטנציאל של מיליארדים בונים שעון מכוער של שבת בכניסה לעיר ואז האדריכלית החובבנית מתרצת שזה יצא שונה ממה שהיא רצתה.. אחי.. שעון של כניסת שבת... אתה יודע מה יש לי להגיד על זה?.. להלן תגובתי.. בעעעעעעעעע!!

למעלה