זה פורום אנוסים?

sehaltiel

New member
זה פורום אנוסים?

כשנכנסתי כאן לפורום בפעם הראשונה (לפני תקופה לא ארוכה, אחרי הכתבה) חשבתי שמצאתי לי פינה שקטה מבינה ואולי תומכת למה שעובר עלי. אני חי כחרדי, אף אחד סביבי לא יודע כלום ממה שעובר עלי מבפנים. כפירה מוחלטת. אבל מה שקורה כאן באמת, ובעיקר בשעות האחרונות, זה לחץ חברתי. כי אחרי הכל, אם עושים "מפקד" ביום כיפור, הלנו אתה אם לצרינו, בזמן שמעצם הגדרתי כרגע אני חילוני בפנים וחרדי כלפי חוץ, ואני לא יכול לכתוב ביום הזה, אני מסומן אוטומטית כדוס. אז עשיתי שמיניות באוויר בכדי להיות לבד וזה לא הצליח. שכנעתי את הרעיה שתרד לחלק מהתפילות ואני אשמור במקומה, והיא לא ממש שיתפה פעולה. לגלוש מהפלאפון בשרותים לא נראת לי אופציה ריאלית מכמה סיבות. התוצאה הסופית היא כמובן שהמחשב נשאר כבוי במהלך היום. ואם אני נכנס לכאן בסוף היום ומרגיש חשוד מעצם חוסר התפקדותי, מה הועיל לי הפורום? מה אני יכול להועיל לו? אז אני יכול לא להתפלל חודשים, לא להניח תפילין, לא לשמור כשרות, בעצם לא להאמין בכלום ולחיות כלפי חוץ בלבד כחרדי. ועדיין כאן אני חשוד, לא אמין. אולי זה רק בראש שלי, אבל זאת ההרגשה כעת. חבל שאין פרמטרים אחרים להעריך כנות של בן אדם.

אגס 10

New member
הסבר קצר

אף אחד לא התכוון ברצינות לומר שמי שלא היה כאן ביום כיפור סימן שאיננו אנוס אמיתי,מי כמונו יודעים עד כמה קשה לאנוס הממוצע להיכנס לכאן ביום כיפור,לדעתי המפקד נעשה אך ורק להעביר את הזמן לאנשים שחיפשו תעסוקה כאן ביום המשעמם שעבר עלינו (ואני בתוכם),היה רגוע, אני בטוח שאני אומר את הדברים בשם כל החברים והחברות בפורום,הנך רצוי מאוד כאן בפורום,המשך להרגיש כאן כבית הפרטי והחם שלך גם אם ביום כיפור נאלצת להשתגע יחד עם המאמינים והצמים.

סוג ב

New member
יש מפקדים גם בשבת, זה סתם להפיג שעמום

או להתאחד.. לפי הבנתי, מחבר ההודעה התכוון שאם חבר פורום כותב ביוכ, אין חשש להיותו כופר. אני מכירה כמה וכמה אנוסים, שבאמת אנוסים, אך לא כתבו בפורום היום. אתה יכול להיות רגוע, לא ככה נמדדת אמינות אניסותך.

משתוקק10

New member
אין צורך באמינות, הכל ברוח הומור.

אני לא אחשוף פרטים למי שאיני מכיר, גם אם יכתוב עם שומן חזיר בעיצומו של היום הקדוש. כל אחד עושה את מבחני האמינות שלו עם המתכתבים אתו. אני מכיר אישית מישהו שאינו כותב כלל בפורום כי הוא במעקב משטרתי כבד מאוד של אשתו, ובטוחני שיש עוד הרבה שלפחות אינם יכולים, כי יש להם רק טלפון כשר או מסיבות אחרות.

moshe010

New member
כמובן שהמפקד איננו חד חד ערכי

ומי כמוני יודע שלאנוס אין תמיד את האפשרות לכתוב ולהגיב בפורם ומצד שני גם מי שכותב ביום כיפור יכול להיות שכיר חרב של יד לאחים או יכול לחזור בתשובה או סתם חשוד לפליטת פה, ולכן שומר נפשו יזהר מלמסור פרטים אישיים לאף אחד אבל כמובן שכל דבר קטן יכולה להוסיף שביב של אמינות, ואין מה לעשות למרות שאינך אשם, אילו הית כותב ביום כיפור הית מעלה את האמינות שלך ולו במקצת ולענינינו בהחלט שיש עוד פרמטרים למדידת אמינות , בעיקר דרך תוכן הפוסטים ולסיום כמו שכבר כתבו קודמי, עיקר המטרה היתה להעביר את הזמן ולא באמת לעשות מבחן לחברי הפורם מקווה שתרגיש כאן בבית

למעלה