בעיקר על הפילוסופיה שלך אני חולק
הסיבה שאנחנו אוהבים מוסיקה מסויימת מורכבת מהרבה מניעים, מודעים ולא מודעים. מוסיקה מזכירה לנו חוויות. מזכירה לנו את האח הגדול ששמע רוק כשהיינו קטנים וחשבנו שהוא מה זה מגניב... מזכירה לנו חוויות עם חברים, טיולים, משברים ומה לא... אני לא מבין למה אתה לוקח דבר כל כך פשוט, קל ותמים ומנסה לסבך אותו, אני שומע מה שנשמע לי טוב, לא בגלל שאח שלי הגדול שומע (למען האמת, אני די סולד ממה שהוא שומע), לא בגלל שחברים שלי שומעים (אממ כנ"ל) וכד'. בקשר לעניין החוויות, ברור שיש למצב רוח השפעה על מה שאתה שומע, אבל אני לא חושב שחוויה חד-פעמית או זיכרון אחד רחוק הוא זה שקובע את טעמך המוזיקלי בעתיד, כלומר, חברה שלך עזבה אותך, אני מניח שאתה לא תלך לשמוע את i feel fine של הביטלס, אבל זה גם לא מה שיגרום לך לאהוב ג'אז, לדוגמא. לסגנון של המוסיקה לדעתי יש הרבה פחות השפעה על כמה אנחנו אוהבים אותה ממה שאנחנו נוטים לחשוב... למרות שאני אוהב לחשוב על עצמי כאדם בעל ראש פתוח ואני יודע שאני שומע הרבה סגנונות שונים, יש ז'אנרים שאני פשוט מתרחק מהם כמו מאש, ככה שאני נוטה לחשוב שיש לסגנון המוזיקה השפעה לא קטנה על כמה אנחנו אוהבים אותה. מי שכל החוויות בחיים שלו נקשרות עם, למשל, מוסיקה מזרחית: אז מה תגיד, שהוא פשוט לא מבין כלום במוסיקה? זה לא נכון. הוא חווה את המוסיקה באותה עצמה כמו מי ששומע רוק. הרגש הוא אותו הרגש ולדעתי זה מה שהכי חשוב. עוד פעם העניין של החוויות...זה עניין של טעם גרידא, הוא אוהב יותר מזרחית מרוק, לשאול 'למה?' ולחפש לכך סיבות זה כמו לשאול למה יש אנשים שאוהבים תרד ויש כאלה שלא. יש ציבור מאוד גדול, בעצם הרוב, שמוסיקה לא מזיזה אצלו הרבה דברים בנשמה. בשביל הציבור הזה- מוסיקה היא עוד אמצעי בידור, כמו טלוויזיה, כמו ספר. מוסיקה בשבילם היא דרך להעביר את הזמן כשעומדים בפקקים. לצידו קיים עוד ציבור: 'המאזינים האופנתיים' שיקשיבו לכל דבר כל עוד זה באופנה. מוסיקה בשבילם זה כמו, נגיד, בגדים. בשבילם לשמוע רדיו זה כמו להסתכל בקטלוג האביב של רשת אופנה- הם שומעים רדיו כדי להיות בעניינים. שני סוגי המאזינים האלה הם בסופו של דבר מהווים את המאזינים הכבדים לגלגל"צ ומוסיקה 24. סלח לי על הקטנוניות, אבל לפי מה קבעת שבשביל רוב הציבור מוזיקה היא דרך להעביר את הזמן בפקקים? גם בקשר למשפט ש"יש אנשים שיקשיבו לכל דבר כל עוד זה באופנה", יש לי השגות, מי קובע מה האופנה? גלגל"צ? אתה חושב שאם גלגל"צ יתחילו לשדר שירים של soil work לצורך העניין, המאזינים הקבועים של "רוני סופרסטאר" ישארו על אותה תחנה?