זה ענק! פשוט ענק!

בקיצור, הבורא והנברא

מסובב, דהיינו שלמעלה מהבריאה, מקור כל היש. ממלא, רוצה לומר, נמצא בכל , שנאמר "לית אתר פנוי מניה" (אין מקום פנוי ממנו). אלברט

ידידי היי דבריך נשמעים מאד מבלבלים

למי שלא לומד קבלה. חבל פספסת קצת את המטרה החיובית שניסית לשתף אותנו. תנסה להשתמש במילים יותר פשוטות ולהסביר את דבריך שוב. אין טעם לדבר עם אנשים ברמזים אם שפת התקשורת בין האנשים היא לא אותה שפה. תתחיל מהגדרות וממושגי יסוד, נתאם ציפיות, נלמד קצת את המושגים המפורשים ונשנן בדיוק כמו שלומדים שפה זרה שניה או שלישית. רק אחר כך שיהיו לנו סימנים מוסכמים וכמה מילים מובנות ביננו או אז נוכל לדבר אחד עם השני. אלוהים נמצא בתוכנו. אלוהים נמצא סביבנו. האור האלוהי נמצא מסביבנו בשפע היקום בדיוק כמו שכל דבר נמצא בשפע סביבנו. האור הגדול יכול להמצא גם בתוכנו אם נאפשר לו את זאת על ידי הגדלת כלינו אלו כלים אתה שואל? אפשר להתחיל ולפרט: כלי הסבלנות שעליו להכיל את הסובלנות. כלי האהבה- שיכיל את אור האהבה. כלי הסלחנות שיכיל את המחילה והמחילה האלוהית וכו´ וכו´ יש לנו בשביל ההתחלה עשרה כלים ראשונים לעבוד עליהם ושלושים ושניים נתיבים לפתוח. אז אין טעם לרוץ לראש העץ לצמרת לשבת עליה ולא לזכור בכלל איך הגענו למעלה ואיך יורדים חזרה מן העץ. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

ידידי היקר, ההסבר שלך הוא יפה

אולם הוא מוגבל לאדם בלבד. עפ"י היהדות אור אינסוף צמצם עצמו לתרי"ג מצוות, וזה כבר נושא אחר. הצמצום הוא אכן לעולם הגשמי אבל לא בהקשר שציינת. עניין הסיבה ומסובב הוא בהחלט קשור להסבר שנתתי קודם: מסובב - סיבה, מקור כל היש כמו: מקור המחשבה או הרגש. ממלא - תוצאה, המחשבה עצמה או ביטוי הרגש והשלכותיהם. ואכן זה סוד תיקון עולם, כדברי התניא. כל טוב לך

15מיטל

New member
זה ענק! פשוט ענק!

מי עומד מאחורי הרעיון לפתוח את הפורום הזה? כל הכבוד! בדרך כלל אני לא משוטטת(...) בפורומים אלא כותבת במה שאני רגילה ו-זהו. היום לשם שינוי כן עשיתי את זה וראיתי את זה! אתם ענקיים,ותדעו-יש לכם סוג של חוכמת חיים שיש רק לאנשים עם עומק,וזה משהו מקסים! משהו ממני-מידי פעם אני עושה הליכה מהירה ובזמן האחרון התחלתי לעשות את זה לבד,אני מדברת איתו המון וזה רק גורם לרצות שההליכה לא תגמר... זה זמן מעולה לחשוב! ויש לי גם שאלה,איך אתם מגידירם אותו בשבילכם,בתור באמת כח עליון,או איזושהי נקודה פנימית בתוך עצמכם? אני בזמן האחרון קצת איבדתי אמון,כן,למרות שאני דתיה,וזה קצת (קצת?...) קשה... אנחנו בתהליכי השלמה נראה לי,וזה מעולה בשביל מי שרואה אותו בתור איזושהי נקודה פנימית,-כי זו דרך להשלים עם עצמו-כשהוא בעצם משלים עם האלוקים שבו...(אני רואה אותו גם ככה,חוץ מזה שאני גם רואה אותו ככח עליון,אבל זה לא קשור...) הסתבכתם קצת?.... לא נורא,תקראו שוב... יום טוב(לילה בעצם...) והרבה שמחה!

נגעת כאן בנקודה עדינה

כששאלת "איך אתם מגדירים אותו בשבילכם, בתור באמת כח עליון,או איזושהי נקודה פנימית בתוך עצמכם?" זו שאלה מאד יפה, שאין עליה תשובה כי לא ניתן להגדיר את אלוהים... ולכן כל אמונה, תפיסה או רעיון בדבר אלוהים רק מרחיקה אותו מאיתנו. דוד המלך אמר בזמנו דבר חכם "טעמו וראו כי טוב ה´", כלומר, ההיכרות עם אלוהים היא כמו אוכל... אתה לא יודע מי הוא ואיך הוא, עד שאתה לא טועם - עד שלא תתנסה. אפשר לדבר על אוכל מהיום עד מחר - אבל בסופו של דבר תישארי רעבה. כנ"ל אפשר לדבר על אלוהים מפה ועד הודעה חדשה - אבל הכל זה תפיסות, רעיונות, תיאוריות ואי אפשר לדעת אם אמת בהן או לא. הדרך היחידה להכיר אותו היא לתת לצמאון או לחיפוש הזה לאפשר לך להיפטר ולהשיל את כל הרעיונות בדבר אלוהים, ולנסות לדעת מיהו ומהו בעצמך, לחוות בעצמך, בלי שום דעה קדומה או אמונה מסויימת. לגבי כח עליון או נקודה פנימית כבר נאמר "ממלא כל עלמין ומסובב כל עלמין" כלומר אין מקום בעולם חס וחלילה שפנוי ממנו...הוא נמצא בכל.... הבורא והנברא... אבל למה שתאמיני למה שנאמר....? אם זה בוער בך, מצאי את התשובות בעצמך... מקווה שעזרתי, אלברט הירקן.

punchbannanna

New member
רעיון אלוהי קטן ונחמד......

לי לעומת זאת יש סברה שונה....... נתחיל בבראשית: מהפסוק: ".....בצלמו, בצלם אלוהים ברא אותו...." אומרים שאלוהים נמצא בכל מקום ורואה הכל....השאלה הנשאלת היא איך??? בצלמו..=...כמוהו...אותה הנפש.... בצלם אלוהים..= ....כמוהו....אותה החזות... ובעצם כל אחד מאיתנו הוא אלוהים קטן..... בכל אחד מאיתנו יש אלוהים, שהוא שלנו..... אנחנו האלוהים של עצמנו... וברגע שאנו נדע ונוכל להתחבר אל אותו האלוהים.... שבנו..... ושכל אחד יעשה את זה בכל העולם...כי אנו שווים בעיני האלוהים.... אז תהיה ביאת המשיח!!!!!!!

האלוהים שלי הוא- אהבה...../images/Emo24.gif../images/Emo6.gif

אהבת אמת ללא תנאי וללא גבול. אהבה בגימטריה =13=י"ג אהבה בגימטריה =4=ד בתור בחורה דתיה התחברי בבקשה לי"ג העיקרים, קראי את התפילה בהתבוננות והתכווננות ותגלי אילו תובנות מדהימות תקבלי עבור השאלות שהצגת כאן. התפילה הנ"ל מנסה לתת משמעות למי הוא האלוהים על פי דרך היהדות שקרובה לך כל כך. לגבי האות ד´- היא מצינת איזו שהיא דלת שעליך לפתוח על מנת או לצאת אל המרחבים אל החופש ואל השמחה או להכנס בדלת לאיזה שהוא היכל קסום שאני קוראת לו בשפתי היכל האהבה. אלוהים נמצא בכל אחד ואחד מאיתנו. אלוהים נמצא גם מעלינו. אלוהים מכיל את כולנו ואנחנו מכילים אותו בכלינו . ככל שנגדיל את כלינו וננקה אותם ככה נוכל להרגיש ולהכיל את העוצמות האדירות של אלוהים. אלוהים בעיני הוא אנרגיה אדירה, אנרגיה של טוב אנרגיה של ריפוי אנרגיה של שלווה אנרגיה של שלום אנרגיה של אושר אילעי. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

תודה לך מנדרין מעודד שעוד אנשים ...

חושבים או מתחילים לחשוב בדרך החשיבה שלי. זה מעודד שכל מי שהרגיש את האהבה האדירה ולא ידע לתת לה שם מסוגל להכניס את הרגשותיו לתוך תבניות ולדבר על כך בריש גלי. תודה לך כל ההסכמה. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

arilousam

New member
תודה רבה לך ותשובה לשאלתך

מיטל היקרה, תודה רבה לך על מילות החיזוק שלך! כשהצעתי למערכת תפוז להקים את הפורום הזה מעפרו, לא היו לי ספקות שהוא אכן יוכיח את עצמו, ואת תכלית קיומו. אבל לא ציפיתי כלל וכלל שיצבור כזו תאוצה תוך זמן כה קצר (שבועיים)! וזאת עוד ללא פרסום כמעט בפורומים אחרים... אני כ"כ מתרגש לראות עוד ועוד חיזוקים לאמונה שלי בפורום, ובדו-שיח האין-סופי. בספר "שיחות עם אלוהים" נאמר : "כדי להבין אותי , עליך לצאת מדעתך"... משהו כזה, משום שאין לי את הספר לידי.. הכוונה פה היא שהשכל הישר מתפתח לפי תהליכים המושפעים מהמציאות היום-יומית , שהיא אשליה בעצם. הקיום הרוחני שלנו כנשמה , הוא האמת, ואת האמת הזאת השכל הישר לא יכול להגדיר במלואה, או אפילו לתפוס בצורה ש"מניחה את הדעת"... אלוהים הוא פרדוקס, האמת היא פרדוקס. ופרדוקס הוא בעצם רעיון שקשה לשכל לעבד. למשל העובדה שהיקום הוא מושלם ולעולם מתפתח ומשתנה באותה העת. זו הסיבה שאני הגעתי למצב שבו, כדי להבין ולנתח את עצמי ביום-יום אני משתמש לא מעט בשכל, אבל הבנת מי אני באמת ומי הוא אלוהים דורשת פסיעה קטנה אל מחוץ לגבולות השכל, הדעת... "לצאת מדעתי..." אני מאמין שאלוהים הוא האנרגיה הטהורה והראשונית שמרכיבה ומניעה את היקום, ואת כל אשר בו.. גם החלק של הרוח וגם החלק של החומר. אני קורא לאנרגיה הזאת אהבה. אזי כדי לשוחח עם אלוהים ולהיות קרוב אליו, עלי רק לזכור שהוא נמצא בכל דבר מסביבי, ואפילו בי. עלי רק להרגיש את האנרגיה שזורמת בי ולהיות מחובר אליה בתודעתי.. בד"כ ברגעים שכאלה הרגשת צמרמורת אופפת אותי בכל חלקי הגוף.. כמו באותו רגע לפני שנתיים שנוכחתי פתאום בקיומו של אלוהים תוך כדי נדידת המחשבות הרגילה שלי. אני לא יכול להגיד שאני רואה את אלוהים ככח "עליון" כי מה זה עליון? למעלה? אין כיוונים באמת בעולם הרוח.. אלוהים הוא בסה"כ מה שיש.. כל מה שיש. וזה לא מעט בכלל... אהבה לכולם,

היי סם

לגבי כח עליון, בפרקי אבות נאמר "דע מה למעלה ממך" הבעש"ט פירש מאד יפה: דע שמה שנמצא למעלה, הוא ממך. ומה הוא למעלה ? הוא למעלה מהמחשבה, נשגב מבינתך, שאין השכל יכול לתפוס אותו, שנאמר, "לית מחשבה תפיסה בך" (אין המחשבה יכולה לתפוס את האלוהי). אולם ידיעה טהורה, חווייתית שלא דרך השכל היא אפשרית בהחלט, וידיעה כזו ניתן להגיע אליה רק כשאתה יוצא מדעתך, כמו שציינת. "דע מה שלמעלה ממך" - נייחל ליום שבו נדע שמה שלמעלה (אלוהים) זה בא ממני (זה אני), שאנו אחד, וש"מלא כל הארץ כבודו"- ואין מקום פנוי ממנו... אלברט

arilousam

New member
מדוע?

מדוע אתה חושב כך? מהו הנסיון שלך שהוביל אותך לחשוב כך? אשמח לשמוע את גרסתך.

15מיטל

New member
תנסה לראות גם את הטוב שבעולם..ויש..

כמו שגם בהורים שלנו אנחנו רואים לפעמים אחד שרוצה רק לעשות רע, אבל יש לו את הדרכים שלו, וכמובן,כמובן גם את הטוב... יש המון חושך בעולם,ומצד שני גם הרבה אור, זה תלוי בך כמה אתה מגדיל כל צד בהשקפה שלך על העולם ובפעילות שלך בו... באמת שזה תלוי רק בך...

אפשר לראות חיוכים שלו אלינו...!

באתר הבא בורא העולם מחייך לנו, העם הנבחר שלו, דרך "חוברת ההפעלה" שנתן לנו. אתר עצום. תהנו!

למעלה