זה עומד להיות ארוך...

• פותח הנושא efer
  • פורסם בתאריך

efer

New member
זה עומד להיות ארוך...

קודם כל שלום ונעים להכיר. אני סטודנטית בת 22 ובעלת המון בעיות. אני יודעת שאני זקוקה ליעוץ פסיכולוגי, תמיד הייתי זקוקה לו אבל אף פעם לא ממש הלכתי על זה. אז אני אספר על הבעיות שלי קודם כל הבעיה הרצינית הראשונה היתה בגיל 11 כשעברתי דירה עם הורי מאזור הצפון לאזור המרכז. המעבר היה מאוד טראומטי באותה תקופה ובשנים שאחר כך. ציונים התחילו להתדרדר למשל אחרי המעבר. עברתי מתלמידה מצטיינת לתלמידה ששמחה שקיבלה לפחות ציון עובר במבחן. עכשיו אני לא יכולה לחשוב על לגור בשום מקום אחר אבל באותה תקופה זה משהו שאף פעם לא ממש סלחתי עליו ולא ממש התמודדתי איתו. דבר רציני שני היה בגיל 15. תמיד הייתי מציגה את זה לחברות למשל בתור 'כמה בחורים ניסו לאנוס אותי' אבל היום אני מסתכלת על זה בתור 'כמה בחורים ממש הפחידו אותי'. דבר זה היה טראומטי מאוד וקרה בחופשת הקיץ בתקופת המעבר בין החטיבה לתיכון. הייתי לפני זה יוצאת כל הזמן, גם במשך השבוע וגם בסופי שבוע כמעט ולא הייתי בבית ואחרי זה אני כל הקיץ ישבתי בבית ופחדתי לצאת החוצה. מצב זה כמובן השתפר אבל הוא עדיין משפיע עלי עמוקות. אני מתביישת להגיד שבגיל 22 עדיין לא היה לי חבר ואין לי ממש הרבה חברות גם כן. הייתי בכלל במצב די קשה בתקופת התיכון, היו ימים שהרגשתי כל כך רע וכל כך חלשה שלא הייתי מסוגלת לצאת מהמיטה בבוקר וללכת לבית ספר. הגעתי גם למצב שאם אני סוף כל סוף בשלבים של למצוא חברה חדשה אני לרוב מתישהו חותכת את זה. לא נותנת לזה לההיפך לרציני מדי. יש יותר מדי עבודה בחברות חדשה שאין לי כח אליה. הגעתי למצב שכל כך נח לי וטוב לי בבית וכל כך התרגלתי למצב הזה של להיות בבית שאני כמעט ולא מרגישה צורך בחברה אנושית. ואני מציינת כמעט כי בזמן האחרון זה מתחיל לאט לאט להפריע לי. ודבר רציני נוסף זה שאמא שלי נפטרה לפני מס' חודשים מסרטן אחרי שהיתה חולה כ-3 שנים. ואני פשוט לא יודעת מה אני מרגישה בנדון. אני כמעט ולא חושבת על זה ולא מתייחסת לזה. לפעמים קורה שפתאום היא חסרה לי, שלדוגמא הייתי צריכה את עצתה במשהו אבל אז זה עובר וזהו. אני מרגישה כאילו לא איכפת לי כל כך. וזה מפריע לי. יש כמובן דברים נוספים אבל זה היה הפורקן המרכזי. השאלות שלי הם אלה: 1. כיצד מוצאים פסיכולוג? קראתי את המאמר על היעוץ הפסיכולוגי והאם באמת ניתן לפתוח דפי זהב ולעשות אן דן דינו ולהתקשר למי שיוצא? עד כמה אפשר להסתמך על כזה דבר? אני לא באופציה לשאול אנשים ולבקש המלצות לפסיכולוגים. 2. פסיכולוג דרך קופת חולים - אני משערת שזה זול יותר מללכת פרטי, האם מישהו שהלך יכול לשתף? אני פשוט לא יודעת איך זה מתבצע, האם זה שונה במשהו מטיפול פרטי, בבקשה תספרו לי את מה שאתם יכולים. 3. יעוץ פסיכולוגי באוניברסיטה - האם הם מטפלים רק בדברים שקשורים ללימודים, חרדת בחינות למשל או שאפשר ממש ללכת ליעוץ. ועד כמה מיקצועיים הם? אני אודה לכל עצה ועזרה. אני מרגישה שזאת הפעם הראשונה שאני ממש חושבת על זה ברצינות אני רק צריכה קצת דחיפה בכיוון הנכון.

גרא.

New member
efer,אפשר לחבר את התשובה לשאלה

אחת, עם שאלה שתיים...דרך קופת חולים, התשלום שלך עבור פגישה טיפולית אחת הוא בין 140-160 תלוי בקופה.חצי מחיר או פחות מהעלות של שעת טיפול שלא במסגרת קופת חולים..קופות החולים, מממנות בין 16-30 טיפולים,ואולי גם יותר.כך שקבלתץ תשלום דרך הקופות הללו,עשוי לחסוך לך אלפי שקלים.לכל קופה יש רשימת פסיכולוגים קליניים ברמה מקצועית טובה עד טובה מאד.את יכולה גם לפנות לקליניקות הטיפוליות שליד המחלקות לפסיכולוגיה..למשל באונ' בר- אילן.הפסיכולוגים הטפלים הם מתמחים, אחרי סיום התואר השני, בהדרכה ובפקוח של פסיכולוגים קליניים מדריכים..כך שהטיפול, שהוא זול ביותר, כמובן לסטודנטים, הוא בהחלט טיפול מסור ומקצועי..בכל מקרה,מקריאת דברייך אכן את נושאת על גבך גיבנת רגשית כבדה..כמוה לא תרגישי אחרי תקופת טיפול פסיכולוגי שאת כאמור יכולה לקבל מסובסד בקופ"ח, או זול ומקצועי להפליא בקליניקות לייעוץ וטיפול פסיכולוגי שליד האוניברסיטאות.

פומפיה

New member
לגבי השאלות שלך -

1. אני חושבת שמציאת מטפל דרך דפי זהב זו ברירת מחדל. תמיד כדאי לשמוע המלצה מממכר. את יכולה גם לתת יותר פרטים (כמו השיקולים שלך - עלות, אזור גיאוגרפי, וכו') על מנת שחברים בפורום יוכלו להמליץ לך על על מטפל מניסיונם. 3. ייעוץ פסיכולוגי באוניברסיטאות ניתן על-ידי סטודנטים בתארים מתקדמים שנמצאים תחת השגחה של פסיכולוג מוסמך. מדובר בשירות מקצועי בהחלט שבו ניתן טיפול במגוון בעיות. אחרי פגישת היכרות ראשונה המטפל מחליט אם ניתן יהיה להמשיך את הטיפול. העלות הרבה יותר נמוכה מטיפול פרטי.

efer

New member
תודה על התשובות

נראה לי שאני נוטה לכיוון הצד הסטודנטיאלי. בעיקר בגלל הנוחות. הייתי רוצה שכמה שפחות אנשים ידעו מהעניין, אפילו בבית והרבה יותר קל לתרץ להישאר באוניברסיטה עד מאוחר מאשר לצאת באמצע היום לפגישה. בנוגע לפרטים אני נמצאת בגבול אזור השרון/מרכז ואני באוניברסיטת ת"א. מבחינה כלכלית אני משערת שאני כמו כל סטודנטית. הייתי יכולה להרשות לעצמי טיפול פרטי אך זה יגמור לי את כל הכסף. אני עובדת בדיוק מספיק בשביל דמי כיס לחודש ואני גם מנסה לחסוך קצת לעתיד אז טיפול במסגרת פרטית די יחנוק אותי כלכלית. בנוגע לאוניברסיטה, אני צריכה לחכות עד תחילת הלימודים, נכון? הרי עכשיו זה חופש קשה לי להאמין שהם עובדים שם עכשיו. בקיצור, לברר באוניברסיטה עכשיו או לחכות לאוקטובר?

למעלה