זה עומד להגיע

ילדה33

New member
זה עומד להגיע

ואני כולי רועדת בעוד שבועיים הדיון האם משהו יודע מה אמור להיות לי שם?????? (ברבנות) עכשיו דיברתי אם אמא שלו כנראה שהיא מעודכנת יותר ממני בעינין בהכל הצדיקה אותו וכשאני אמרתי משהו נכון או לטובתי היא אמרה "אני לא רוצה להתערב" הכי הורס אותי הוא : אם כבר ישבת לדבר על מר ליבך למה לא איתי למה איתה ומאיפה היא יודעת הכל ולמה לפני???? למה היא באה רק לטובתו? (נכון שהוא הבכור שלה והבן שלה) אבל למה שום דבר לא להגנתי וחוץ מזה שהיא לא רואה כלום מהצד שלי רק שלו היא אוספת את כל הרע שלי והטוב בקושי מזכירה כמה שאלות
יש לי מצטערת אני מתחילה להיות ב- לחצוץ אבל רוצה לדעת הכל לפני בעיקר מה מצפה לי שם תודה אורנית בלחץ

אורנית יקרה,

לא אוכל להשיב לשאלתך. איני בקיאה בתהליך (עדיין...
) בכל-זאת, דבר אחד צרם לי מאוד בהודעתך: מה הקשר של אימו לנישואיכם ??? מובן וברור לי מאוד שהיא תגן על פרי ביטנה (את לא היית נוהגת כמוה ?!). הגיוני למדיי, בעיניי. עם זאת, לא ברור לי מדוע בכלל איפשרתם למצב כזה לקרות. מדוע איפשרתם לה להתערב בכלל בעיניינים לא לה...לעניות דעתי, מן הראוי היה לא לשתף עימה פעולה, ולא לאפשר לה, בשום פנים ואופן, להתערב בעיניינכם. יש דברים שבני זוג בוגרים ואחראים צריכים לפתור לבדם. בלי ההורים...(עברנו את הגיל שבו מזמנים את ההורים לבירור, לא ?!?) חישבי על כך. ושיהיה לך בהצלחה. בכל דרך. זיו

ילדה33

New member
אני יודעת

שלא צריך לערב את אימו אבל שם הוא חיי והיא יודעת הכל כי היא מכשפה לא רק בפורים (לא מצאתי אייקון מתאים) הוא הרי עדין מחובר לה בחבל הטבור ואת זה אני יודעת בברור שהיא לפני לפני הילדים ולפני הכל[ זהו חלק די גדול מכל הפרידה שלנו ש......קודם היא אבל עובדה שאיתה הוא כן מדבר ואיתי לא אימו תמיד התערבה ותמיד תתערב לצערי

האלי

New member
אם זו פעם ראשונה,

עד כמה שידוע לי הם בעיקר ישאלו אם אפשר שתגיעו לשלום בית. זה מה שהיה אצלנו, אבל אנחנו הגענו לרבזנות כבר עם הסכם גירושין חתום. שלך, האלי.

יש אינספור דרכים

למנוע מחותנת (פולניה, מרוקאית או אחרת....) להתערב בחייכם. חלקן דרכים טכניות לחלוטין (למשל - מעבר דירה, מגורים מרוחקים יותר וכד´...), וחלקן - דרכים אחרות. בעיניי, ברגע שיש חותנת דומיננטית (מכירה את זה היטב, דווקא מסיפור של חברה קרובה) - חשוב לעשות מיד הפרדה. לא להיתמך בה כלכלית ("בעל המאה הוא בעל הדיעה" - את בטח יודעת...), לגלות עצמאות -ריגשית, כלכלית, זוגית....וכו´ והכי חושב - לא להיתכתש איתה. אחרי הכל - היא חלק מהמשפחה שלכם. ולדעתי, מעמד בו הגבר צריך "לבחור" בין אימו לאשתו - הוא מעמד קשה מנשוא, שלא הייתי רוצה לעמוד בו או להעמיד בו את בן זוגי. אז - לפעמים, גם שינוי מחשבתי לא יזיק לך. קבלי אותה כחלק מהמשפחה. נסי להיעזר בה (למשל - צאו יחד לסוף שבוע ובקשו שתשמור על הילד...). אני בטוחה שאם תפחיתי בליבך את תחושת "האנטי" כלפיה, תגלי שיש בה גם טוב ודאגה למשפחה...רק תתחילי לחפש. אני מבינה שאתם לא בדיוק בשלב הגישור כרגע, כך שעצותיי לא בהכרח רלבנטיות לך כרגע.... שיהיה לך בהצלחה בתהליך. מהעצות הנפלאות הניתנו לך כאן - גם אני החכמתי. זיו

dor50

New member
האמא הפולניה.....

ראשית, עזבי את האמא הפולניה... היא רק תפריע.... וכמו שאמר האלי - אם יש לכם הסכם חתום אז אין בעיה, אם אין הסכם ישלחו לעוד 3 חודשים לנסיון שלום בית, אם זו ישיבה לגט - ישאלו אם את מוכנה לקבל גט? אם הוא מוכן לתת גט? וטקס קצר של של השפלת האשה (אל תקחי אישית.. ככה זה אצל הרבנים) שיהיה לך בהצלחה ושבו יחד לקפה אחרי הטקס ברבנות זו התחלה יפה לגירושים יפים. צביקה

מה יהיה בדיון?

שניכם תתבקשו לספר כל אחד את גירסתו והדיינים ינסו לבדוק אפשרות ל"שלום בית". במידה ואחד הצדדים יגלה סימנים שאינו בטוח שגט הוא ההליך שהוא מבקש - תינתן ארכה של 3 חודשים ל"ניסיון" נוסף. במידה ושניכם מעונינים בגט - אם באתם עם הסכם גירושין מוכן - הוא יקבל תוקף פס"ד אם אין אחד - ינסה אחד הדיינים, יחד עם שניכם, להכין אחד. במידה ויתגלעו ויכוחים או אי הסכמות - תינתן לכם ארכה של 3 חודשים, כאמור. לאחר חתימת הסכם הגירושין ומתן תוקף פס"ד תזומנו לדיון נוסף לשם "אימות שמות" בו תצטרכו להביא, כל אחד עד מטעמו, ובד"כ לאחר הליך האימות (בו נשאלים העדים שאלות לזיהוי שלכם כמו : שמות נוספים, שמות חיבה, שמות ההורים וכיו"ב) מתקיים טקס הגט. טקס הגט הוא טקס קצר, שלא כמו שציין צביקה בתגובתו, אין בו כל השפלה לאישה ובסיומו, תתבקשו להמתין מחוץ לחדר עד לכתיבת כתב הגיטין ואשר מסירתו מהווה את סיום טקס הגירושין ואתם מוכרזים גרושים. בהצלחה

opopopop

New member
חותנת...../images/Emo13.gif

שתי נשים באו למלך שלמה כשהן גוררות צעיר לבוש בחליפה בין שתיהן. עורך הדין הצעיר הזה הבטיח להתחתן עם בתי, אמרה הראשונה. לא נכון, כעסה השניה, הוא הבטיח להתחתן עם הבת שלי!! המלך החכם נתן להן להתווכח קצת בינן לבין עצמן ואז קרא לשקט. הביאו לי את החרב הגדולה ביותר, אמר לאנשיו, ואחתוך את הצעיר לשניים. וכל אחת מכן תקבל חצי" נשמע לי יוצא מן הכלל. אמרה הראשונה. אך השניה התחננה ואמרה: "בבקשה, מלכי הרם, אל תפגע בו. תן לו להתחתן עם הבת שלה". חייך המלך בסיפוק ואמר: "עורך הדין חייב להתחתן עם הבת של הראשונה". "אבל היא רצתה לחתוך אותו לשתיים!", קראו אנשיו של המלך. "מה שמוכיח שהיא החותנת האמיתית שלו", אמר המלך בנחת.

ואם כבר צוחקים אז

מה הן רגשות מעורבים? כשאתה רואה את האוטו החדש שלך נופל לתהום עם חמותך בפנים

מספר שאלות לי אליך

1. האם דיון ראשון ברבנות 2 . האם יש דיונים מקבילים בבית הדין לעיניני משפחה? ככל דיון ראשון ברבנות אינו נורא כפי שזה נשמע . צריך לזכור כי לאדם דתי גירושין הן דבר קשה וככאלו הם ינסו להבין את הסיבות האם תמו ונתתמו כל האפשריות להשכין שלום בית וכדומה. אוכל להמליץ לך להיות נחרצת בדעתך , נחרצות זו היא שעשויה להביאך אל ההמלצה לגט אם בה את רוצה. בכל מקרה תעני על שתי השאלות הראשונות עם קצת פרטים נוספים אולי כאלו שלא חושפים יותר מידי אך עשויים לעזור לנו להפיג את חששך.

ילדה33

New member
כן

לשני הדברים גם דיון ראשון וגם אני פניתי לבית הדין אבל אחריו ולזיו עשיתי הכל ברחתי מהעיר לשמור על הילדים חה חה חה פוטרתי בגלל זה עשיתי הכל אבל הוא גם בכור וגם בן יחיד אז חבל"ז וגם זה הוא שמחובר אליה יותר מאשר היא אילו תודה

גורן44

New member
תהיי רגועה ...../images/Emo9.gif

עברתי את זה לפני כחצי שנה,חוץ מההמתנה המעצבנת בחדר ההמתנה (כי הרי אנחנו לא לבד בקטע הזה), כל הטקס עורר בנו (בשנינו!) צחוק, זה ממש קטע מטומטם וטפשי, מצחיק לראות באיזה כובד ראש הדיינים מתיחסים אליו,כאילו שמישהו מכריח אותם לעשות את השטויות האלו (אנו- כמובן - חילונים).עבר על שנינו בקלי קלות, וברוך שפטרנו (כן, - כמו בבר-מצוה , אבל יותר מתאים), אז קחי ממש בקלות, סדרי לך כמה שעות, והכי חשוב - אל תשכחי לקחת עיתון או ספר טוב,כי יש הרבבבבבבבבבבבבבבבבה זמן המתנה. בהצלחה.

למעלה