טוב.
הגיע הזמן בו אני יכול להתפנות להשלים את דברי (נדמה לי לפחות נראה מה יקרה תוך כדי ההקלדה). אז הפעם אני אבחר להמחיש אותם בדוגמא עצמית. (וזאת בזכות חופש הבחירה שהשאיר לי מלאווח היקר

אז ככה: נאמרו דברים , היה שרשור טעון, הועלתה בעיה, הוצעו דרכים להתמודדות וביניהם נאמרו דברים שאני זכיתי ללמוד על בשרי את האשליה שבהם, ושאני משלם על השיגיונות ,שצצו במוחי בזמנו עקב אמונתי באשלייה חריפה זו, מיזה שנים רבות וביוקר רב ורק האל הטוב יודע מתי יכוסו חובותיי בגין הטעויות שעשיתי בהיותי מאמין שהכל תלויי בי (באופן ישיר!). ואז נטענה בי ההרצאה הרלוונטית בשלמותה, עם אפשרות למקד אותה בצורה זו או אחרת, אז הצקתי עוד קצת למלאווחון כדי להנחיט אותה באופן הנוח ביותר לעיכול ולקבלה. ואז מלאווח הגיב חזרה ודבריו היו כל שנזקקתי לו בשביל להמחיש את דברי באופן המוחשי ביותר, אולם הזמן היה לא מתאים, הייתי עייף מידי, הזמן רץ לו, וידעתי שאני כבר מאחר בפעם האחרונה לבסיס בבוקר האחרון למילואים ולא רציתי שיהיה לי תרוץ טוב מידי לאיחור (תירוץ פנימי זה הכי גרוע) שיקשה עלי מאוד לקבל את הדין לכשיבוא. ואכן למחרת היום באיחור קל של כשעה, כשכל הצוותים כבר היו מועמסים על הרכבים , בדרך ליציאה לתרגיל המסכם את השבוע, הגעתי לי לבסיס עם חיוך על הפנים וידיעה ברורה שאיחרתי בזכות זה שאין לי מושג שכלי לקשיי התעוררותי בבוקרם של ימים, מחייך חלפתי על פניו הזעופות של מפקדי ויצאנו לתרגיל. בצהרי היום , קצת לפני השחרור, נשפטתי בפני מפקד הנפה, בגין איחורים מגמתיים וזאת על אף הזהרות ושיחות חוזרות ונשנות שנערכו עימי ומטרתן הייתה להעביר אלי את חשיבותו של הנושא. לא אעלים את שנית תדהמתי כשנגזר עלי הכנס הכבד של 500 שח´ אולם התעשטתי במהרה ושבתי אל סדר יומי מאושר וטוב לב. מכאן לשם, ניסיון לתקן את המזגן ברכב שלי, לפני נסיעת סוף שבוע לביקור המשפחה בבאר שבע, שויתרתי עליו מאחר ונדמה היה לי שהמכונאי על סף קריסה מעומס עבודה ועצם היותו לבד במוסך בבוקר (13:00) יום שישי. כך נסענו להנאתנו ,בשעות עומס החום, לנגב ,מזיעים אך מאושרים, אני ומשפחתי הקטנה . הביקור בקרב משפחתי הרחבה שכוללת את אחיותי הורי קצת דודים , שכנים, חברים ומתדלקים חביבים, הסתיים בנסיעה חזרה הבייתה שעברה בתוך המחזה המרהיב עלי אדמות שעיניי זוכות לראות בעונה זו של השנה , והוא כמובן קוביות החציר המפוזרות בחן כה רב עלי שדות החיטה הקצורה לאורה של השקיעה ועל פני מרחבי הנגב הצפוני כולו. ברגע זה אני יושב ומקליד , חופשי הרבה יותר מהצורך בניסוח דברי באופן אקדמי, ומודה לארכיטקט העולם על שני דברים: א: שלא הפקיר בידי האינטלקט שלי את האחריות על הסדר הטוב בעולמו בכלל ובעולמי הפנימי בפרט. ב: שנתן לנו מגוון מופלא כל כך של אפשרויות השלמה עם קשיינו הפנימיים בכל רגע ורגע, אף על פי ואולי בגלל, שהן עולות לנו ביוקר.