זה נראה לכם הגיוני ?

זה נראה לכם הגיוני ?

אבא שאומר לבן שלו אני מקלל את היום שנולדת בו ! איך אמורים לתקשר איתו ?

ממyמקים

New member
להגיד לו:

`פעם חשבתי שאתה נורמלי, אבל היום אני מקלל את הרגע שהכרתי אותך` זהו.

ממעמקים . . .

טוב לדעת את היחסים בינך לאבא שלך, אך זה לא אומר שככה צריך להגיב לו, ממש לא! זה אבא!

ממyמקים

New member
קטעים...

רוצה לשמוע סוד? אני יודע שלא, אבל בכל אופן אני אספר... אני אוהב את אבא שלי יותר ממה שאתה אוהב את עצמך ואת ההורים שלך ביחד, ואני גם מבטא את זה!

את בסדר???

בריחה זה לא פיתרון! צריך לדעת להתמודד! אבא שלו אמר דברים קשים, אך... אני מניחה שהוא לא אמר אתזה ללא סיבה. כניראה שהבן הגדיש את הסאה, מן הסתם האב לא יכל כבר לשאת את הכאב והצער שהבן גרם לו ולכן התבטא בצורה קשה כזאת. אני מציעה לבן היקר, שיעשה חשבון נפש עם עצמו ויחשוב כיצד הגיע למצב כזה שבו אביו מצטער על זה שהוא נולד. וגם אם האב טעה., ולא היה צריך להגיד אתזה.. עדיין הוא אביו והוא מצווה עפ``י התורה לכבדו. אני מציעה לך... להתחיל להתמודד עם קשיים בחיים ולא לברוח מהם. זה יעזור לך בהרבה תחומים בחיים, ויגרום לכך.. שחייך יהיו יותר קלים וטובים. בהצלחה..

אני בסדר גמור..

ואני לא בורחת משום דבר. אבא שמתבייש בבן שלו והיה מעדיף שימות ולא משנה מה עשה..דבר כזה לא מאחלים אפילו לכלב..עם בן אדם כזה לא הייתי נשארת תחת קורת גג אחת מי שמוכן..זה בעיה שלו.

התגובות שלך. זה לברוח או להתאבד.

זאת אומרת שלא לנסות אפי` לשניה להתמודד עם הבעיה פשוט לברוח ממנה. וגם אם אבא אמר דבר כזה הוא עדיין אוהב ואם הוא יברח יהיה חסר לו משפחה שזה חסך לחיים. ושמעתי דברים גרועים מסיפורו.

לחשוב טוב! למה הוא אמר את זה...

ולפני הכל חבר`ה לפני שאתם ממליצים מה לענות.. ולפני שאתה, שואל השאלה שואל מה לומר לו (לאבא..) מומלץ לפתוח ספר, לעבור על הלכות כיבוד אב ואם..

לשתוק

לפעמים צריך לאפשר לכאב לחלוף......... מותר לאבא לכאוב, גם אם אינו צודק. יש מה להבין, גם אם לא מסכימים............

מWIי

New member
יש הבדל!

לכאוב, ולשבור את הילד אנושות..! ואתה בטח יודע מה קורה בסוף לילדים שאבא או אמא פגעו בהם כך... רוצחים ופושעים זה עוד במצב טוב...

מויש!

ביקורת על האבא לחוד, ועצה טובה לבן לחוד. חקר לא הצדיק את האבא, חקר המליץ לשתוק גם אם האבא לא בסדר.

אני אגיב לך באופן כללי

על כיבוד הורים. כל התכונות שיש בנו כיום הן תכונות שהיו באדם הראשון מימי קדם. לאדם הראשון היו ילדים ולכן בכל הורה טבועה התכונה של ההתמסרות הטוטאלית לילדים שלו. האהבה האינסופית,הידיעה הברורה של האהבה וההקרבה שרק הורים יודעים להקריב לילדיהם. לעומת זאת,לאדם הראשון לא היו הורים. לכן בכולנו לא טבועה ההרגשה הזאת של כיבוד ההורים. לכן לכולנו כ"כ קשה לפעמים לכבד את ההורים,כי זה לא טבוע בנו משחר הבריאה. האדם הראשון לא היה צריך לכבד אף הורה. אבל אנחנו כן וזה דורש עבודה עצומה על המידות. הרבה פעמים מפנים אצבע מאשימה להורים שהם לא בסדר,אבל אולי אנחנו לא בסדר. אולי הם צריכים לעבוד על המידות שלהם, אבל לא אנחנו נהיה מי שיגיד להם את זה ונעבוד על המידות שלנו בעצמנו.

להגיד לו זה הכול באשמותך

בגלל איזה תאווה סריחה אני נולדתי ולכן כל הטענות עליך ובפעם הבא אל תעשה ת'טעות ומה שנעשה אי אפשר לחזור

ברצינות מה עשית שכל כך כואב לבן אדם

שניגב ת'חרה שלך כשהיית קטן ונתן לך הכול

למעלה