זה נראה לי חשוב !

עניתי על זה לספלינטור ../images/Emo141.gif

מצד שני, אינני היסטוריון ואולי אני טועה. מכל מקום, נראה לי שהמודל הנכון הוא, שהתרבות תתקיים מכספם של נדבנים עשירים, והקופה הציבורית תממן רק דברים שיש הסכמה רחבה על נחיצותם, כמו חינוך, בריאות, ביטחון וכדומה.

לתרבות יש נתח חשוב בחלק החינוכי.

לא כן? אגב, שוש- היית רוצה ללכת לקונצרט עם תזמורת בארץ, נכון? ובכן, כדאי שתביט סביב- כי אם לא סיוע מהיר- לא תוכל למצוא כאלה. (ע"ע הסנפונייטה באר-שבע/ התזמורת הסמפונית ירושלים (רשות השידור) שכבר לא מקיימת חזרות, זאת לאחר שהנגנים עבדו תקופה ארוכה ללא תשלום כלל!!!)

מצטערת- אחרי שההודעה צצה פתאום נראת

ה מאיימת מעט. הפנייה-אישית. אך אם אתה חש 'אישית'=תקופנית- אז ממש לא התכוונתי.

הבעיה שוש,

היא שמכיוון שההון של העשירים היום לא נחשב לחלק מההון הציבורי - הנדבנות הצטמצמה פלאים. חוץ מזה, אם רוצים שגופים כמו תאטרון ותזמורות יוכלו להמשיך לפעול - חייבים לסבסד אותם. הכרטיסים היקרים של סדרות הקונצרטים - גם הם בעצם מסובסדים, כי הם לבדם לא יכולים לקיים את התזמורות. זה נכון מן הסתם גם לגבי מוזיאונים ועוד ועוד. כשאתה מדבר על "דברים שיש בהם הסכמה כמו חינוך וכו'". על מה בדיוק יש הסכמה? מה צריך להיכנס לסל שניקרא "חינוך"? יש מי שיגיד שמדעים מדוייקים ואורינות מספיקים. יש מי שיגיד שמדעים מדוייקים מיותרים למדי. והרוב יסכים שמקצועות כמו חינוך גופני, אמנות/מוסיקה, מלאכת יד וכו' הם ממש מיותרים. יש גם מי שיכניסו לרשימת המיותרים מקצועות כמו "חגי ישראל" שנלמדים ביסודי, שלא לדבר על הסטוריה ואזרחות. אז מה נכניס לסל שאותו צריכה המדינה לממן? מאידך - אתה באמת מוכן לוותר כך על קיומם של תאטראות/מחול אמנותי/תזמורות/מוזיאונים וכו'? (השאלה מופנית אליך, כי היה לך אומץ להתמודד עם הנושא ועל כך הערכתי לך
, אבל היא מופנית מן הסתם לכל מי שמצדדים בגישתך
)

אוקיי, בוא נדבר על חינוך ../images/Emo141.gif

זה נושא שיהיה לי יותר קל להתבטא ביחס אליו, בלי לחשוש שאולי אפגע בך או בשירה. דעתי היא, שבתקופות של דוחק (ולא משנה כרגע מי גרם את הדוחק), קודם כל מקצצים את המקצועות שהרוב רואה בהם מותרות (חינוך גופני וכו'), אחר כך את המקצועות שיש מי שרואה בהם מותרות (היסטוריה ואזרחות), ואם תקופת הדוחק אינה מסתיימת (כי האזרחים ממשיכים להצביע למי שגרם אותו), מקצצים גם את האוריינות והמדעים המדויקים, סוגרים את בתי הספר, ושולחים את הילדים ללמוד ב"אל המעיין", שם המורים מוכנים לעבוד בשביל גרושים. אתה רשאי לגזור מכאן מה עמדתי לגבי תאטראות/מחול אמנותי/תזמורות/מוזיאונים וכו'. בהערכה רבה, שוש

אנחנו נישאר בחינוך

למרות שלא נפגעתי מדבריך הקודמים - מותר לנו להסכים שאנחנו לא מסכימים, לא? בענין החינוך - מצויין. אז תוך כמה שנים נגלה שהדור הבא סובל מבעיות קשות = עתיד החברה שלנו סובל מבעיות קשות, בגלל שהחלטנו לקצץ בחינוך ועכשיו נשאלת השאלה - היה שווה להילחם? כי גם אם ניצחנו - הפסדנו... נקודה למחשבה.

להילחם? ניצחנו? איבדתי אותך ../images/Emo141.gif

הטיעון שלי היה, שהקיצוץ אינו עניין של בחירה אלא של כורח, והשאלה היא רק במה מקצצים קודם. אגב, הבעיות הקשות הן נחלת ההווה, לא נחלת העתיד.

אתה בטח מכיר את הסיפור על הסיני

שיצא למסע ארוך ולקח לחם ופרח. לחם כדי לחיות ופרח כדי שיהיה בשביל מה לחיות. מצב של 'כורח' - הוא מלחמה בעיני (ואני לא מתכוון למלחמה בעם כלשהו אלא באותו הכורח).

שמעתי אותו פעם, פעמיים, 900 פעם ../images/Emo20.gif

ותמיד תמיד באותו הקשר, של תאטראות/מחול אמנותי/תזמורות/מוזיאונים וכו'. תראה דבר מעניין. אני מכיר לא מעט אנשים, שחיים בשביל הכדורגל בשבת. ובכל זאת, עוד לא שמעתי אף פעם כדורגלן ישראלי משתמש במשל הזה כדי לתרץ את הצורך לסבסד קבוצות כדורגל בכל עיר ובכל כפר מהקופה הציבורית.

ובאופן דומה לסיני ההוא-

וודאי שמעתם לא פעם את בכירי הבטחוניסטים חוזרים ומזכירים לנו שהמלחמה הזו (זו שבאמת, איתנו, לא זו שבמפרץ) היא על החוסן שלנו. החוסן שלנו, במידה די רבה, מתבטא, נמדד ומתעצם בעשייה התרבותית.

shellyland

New member
../images/Emo45.gif

מה גם שבתקופה כזאת, כשמקצצים בתקציבים הרבה יותר חשובים והרי גורל, קצת קשה לי לצאת לרחובות בשביל להשאיר את הכסף (שאין) לעוסקים בעשייה התרבותית. אני מעדיפה שישאירו אותו במקלטים לנשים מוכות או באגודות לנוער במצוקה. המוזות, מבחינתי, באמת יכולות לחכות קצת.

למעלה