זה נכו ןשסמבצית

זה נכו ןשסמבצית

יושבת משמרת שלמה בחדר עם פול מכישירים לבד בלי עוד אנשים?

The Cat Woman

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

סמב"צית- זה בכל מקום שונה. הסמב"ציות אצלנו היו מסכנות- היה לנו חמ"ל מבצעים בהר גילה שבו הן היו יושבות 12 שעות ופשוט לא עושות כלום. ממש כלום! חוץ מלקבל טלפונים מאיתנו ולרשום אם המצלמות תקינות או לא... אה כן, וגם לקבל דיווחים על אירועים שלא היו מעניינים להן את התחת בלשון המעטה. זה היה נחשב תפקיד פז"מ כי לא עושים בו כלום והוא חפשנות כזה... שבוע-שבוע. אבל זה רק סמבציות במוד"ש- שקשורות לחמ"ל תצפית, שאלו בד"כ בחורות שאו יצאו מהתפקיד או התפז"מו וקיבלו ג'וב. לא בנות שעברו קורס. אחרי קורס סמבציות- לוקחים אותך בד"כ לחטמ"רים- למפקדות של גדודים. כן, יש שם מחשבים והמון מכשירי קשר. זה תפקיד מבוסס משמרות וסבבים (כלומר- כל סבב צריך להחליף את הסבב האחר בשביל השבת הבאה) יותר מזה אני לא יודעת כי אינ מכירה רק את החמ"ל מבצעים שהיה אצלנו ולא חמ"לים גדודיים שבד"כ נמצאים בחטמ"ר.

לאו דווקא

אצלנו מתי שסמבצית עולה למשמרת תמיד מישהו יושב איתה, וגם באים הרבה לבקר... מה אפשר לעשות שאין לנו כמעט בנות ביחידה? :)

א ו ר3

New member
אני סמבצית

ואני בחמ"ל עם עוד מלא אנשים.עם המון מכשירי טלפון שלא ממש מצלצלים, ואני עושה יומיות... חפשנות כבוד

אז הכל תלוי באם עושים קורס לפני או

לא? ותכלס התפקיד מעניין כאילו הוא מתאים למישי שלא אוהבת לשבת ויותר אוהבת לעשות ולזוז כזה?

א ו ר3

New member
אני לא עשיתי תקורס..

מי שעושה תקורס קרוב לוודאי תעשה משמרות של 12-12 ושבוע-שבוע בחמ"ל שיש בו לרוב כלהזמן פעילות.. אבל העניין הוא שיש המון סוגים של חמ"לים, יש חמ"ל לכל דבר כמעט- כך או כך את לא יכולה לדעת איפה תפלי.. והתפקיד לרוב מעניין - כי זה התעסקות עם מבצעים ודברים שקורים בשטח בזמן אמת.

shira2222

New member
אני לא עשיתי קורס והייתי סמבצית

8-6 ושמונה שעות משמרת. וזה תלוי איפה מציבים אותך מן הסתם יש גזרות יותר מענינות ויש חמלים שחוץ מלמלא דוחות ולענות לטלפונים את לא עושה כלווווםםםם. אם את אוהבת לזוז הרבה אל תלכי לתפקיד כי תצטרכי לשבת על אותו כסא 8 עד 12 שעות בלי לצאת מהחמ"ל !!!

shira2222

New member
תצטרכי למצוא מישהו שיחליף אותך

אחרת אסור לך לצאת לשום מקום. למקרה ויהיה דיווח חשוב

Lcr

New member
זה לא קשור לקורס...

זה תלוי איפה את מוצבת. אצלנו למשל כמעט כל המשמרת יש יותר ממישהי אחת (3 או 2) ובחלק מהמשמרת יש רק 1...אבל יש סמב"צית חי"ר ויש סמב"צית של עורף וזה תלוי איפה ומה ומי...

somebody1212

New member
מה ההבדל

בין סמב"צית חי"ר לעורף?.. חוץ מהמיקום..למשל במשמרות וכמה אנשים במשמרת..

אגל ט ל

New member
איזה שטויות

אני סמבצית באיוש, וכן זה משמרות אמנם של 12 שעות וזה המון...אבל את עם עוד מישהי/מישהו במשמרת. תמיד באים אנשים לחמל כי תמיד יהיו שם אנשים ערים. יש בחמל כל מיני מכשירים. זה ממש תלוי באיזה חמ"ל תהיי. וכמו שכבר אמרו, יש מלא סוגים של חמ"לים (מבצעים, רפואה, הגמר, מתק, חמ"ל רגיל של בסיס שדואג לשמירות וכו') תפקיד מגניב אבל מחרפןןןןן!!

just me 06

New member
אני סמבצית....ויש לי תשובה

הכל תלוי באיזה חמ"ל את: יש חמ"ל מבצעים, חמ"ל מודיעין, חמ"ל הגמ"ר (שעובד עם אזרחים), חמל רפואה ובטח יש עוד כמה שאני לא מכירה. זה גם תלוי אם את יושבת בחטיבה, בגדוד, באוגדה. בכל מקום מס' האנשים במשמרת משתנה. תאמיני לי אם את תשבי בחמ"ל 12 שעות לבד זה אומר שלא יהיה לך הרבה עבודה.

just me 06

New member
אני סמבצית....ויש לי תשובה

הכל תלוי באיזה חמ"ל את: יש חמ"ל מבצעים, חמ"ל מודיעין, חמ"ל הגמ"ר (שעובד עם אזרחים), חמל רפואה ובטח יש עוד כמה שאני לא מכירה. זה גם תלוי אם את יושבת בחטיבה, בגדוד, באוגדה. בכל מקום מס' האנשים במשמרת משתנה. תאמיני לי אם את תשבי בחמ"ל 12 שעות לבד זה אומר שלא יהיה לך הרבה עבודה.

למעלה