זה נכון?

freearth10

New member
וגם

כאן דיברו על זה

לדעתי זה תלוי אם את מקרינה את זה

אני אישית לא הייתי הולכת למטפל שניכר עליו שהוא נושא איזשהוא עול, או לא מרגיש טוב (פיזית, נפשית..).

נעמי66

New member
סיפורו של ד"ר רוברט ג'קסון...

כפי שהוא מספר בספרו "תמיד בריא" - הוא היה רופא קונבנציונלי, בן 50, חולה בכמה מחלות כרוניות, וזה ניכר עליו. חבריו הרופאים אמרו לו שהוא חולה מאוד, ולא יאריך ימים. יום אחד נכנסה למרפאתו אם צעירה עם תינוק עם תינוק חולה, והוא דיבר איתה על עקרון הבריאות, ונתן לה עצות איך להבריא את תינוקה. היא הסתכלה עליו ואמרה: אדוני הרופא, מתי פוסק עקרון זה להשפיע בחיי אדם? לדבריו, ההערה הזאת גרמה לו לזעזוע, והוא החליט לחקור את נושא הריפוי הטבעי. הוא הפסיק לקחת את התרופות שנהג לקחת, שיפר את תזונתו ואורח-חייו, הבריא וחי שנים רבות.

מאיר72

New member
ושוב דמגוגיה זולה של הריפוי הטבעוני

מה הקשר של זה כרגע לשאלה המקורית? האם שיטות ריפוי אחרות לא טובות? האם הרפואה הסינית, האיור-וודה, ההומיאופתיה, שיטות המגע וכו' כולן רעות כולם עם "רעלים" כולן מסכנות את האדם ורק הריפוי הטבעי (טבעוני) מרפא את הכל?

נעמי66

New member
הקשר בין ההודעה לסיפור...

לדעתי, הוא די ברור, אם כי נראה שלפחות לאדם אחד הוא לא. ההודעה האומרת "אם אני לא מטפלת בעצמי..." הזכירה לי את ד"ר ג'קסון - מטפל שלא טיפל בעצמו, וחלה. לא הזכרתי שיטות ריפוי אחרות, לא חילקתי להן ציונים ובוודאי שלא דיברתי על רעלים. בסך-הכל סיפור קטן שזכרתי, מתוך ספר שקראתי לפני הרבה שנים. ה"אנטי" בהודעה "ושוב דמגוגיה זולה" לא מובן לי. צמח-מרפא מרגיע יעזור, אולי?

hal767

New member
הודעתך בהחלט במקום ולעיניין

כדי שמטפל יהיה במיטבו, מאד חשוב שהוא בעצמו יהיה בקו הבריאות, שירגיש טוב נפשית ופיזית. כך יוכל להשקיע את מירצו, זמנו וסבלנותו לפציינט שלו. טיפול באנשים דורש הרבה סבלנות וריכוז. ואם מטפל חש שהוא מוטרד ואינו מרוכז מספיק, טוב יעשה אם יפתור את בעיותיו שלו בתחילה ולא יטפל. טיבעה של אנרגיה שהיא זורמת ממקום גבוה למקום נמוך. נומך אנרגטי של מטפל לעומת הפציינט שלו עלול להזרים את אנרגיית המחלות של הפציינט למטפל. וזה מסוכן. ד"ר ג'קסון הוא באמת סיפור מעניין של אדם מתחום האסכולה הקונבנציונאלית שהבין שניתן לבנות את הבריאות בדרך טבעית ללא שימוש בתרופות רעל, ע"י קיום תזונה טבעית בריאה וקיום אורח חיים נכון. הדרך הטבעית בה בחר לעצמו סיעה לו לרפא את גופו ממחלות קשות מהם סבל, ולהמשיך לטפל בחוליו כשהוא במיטבו.

מאיר72

New member
הפעם לא הזכרת, שיטות ריפוי אחרות

ולגבי צמחים, אני אישית אוהב דיקור (יותר אלגנטי). לגבי ההבנ השלך , על זה אני כבר לא אחראי.

freearth10

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif -../images/Emo99.gif

אנשים חושבים שלא מזהים אותם כשהם שמים עליהם מסכות. האמת היא, שהם מגלים יותר ממה שהם מסתירים. וכמטפל אתה מיומן לראות דברים שמעבר וממש מצחיק אותי שאנשים חושבים שעם ניק שונה לא מזהים אותם כאן. :=)מאיה

0 אור 0

New member
זהירות עם הנחות כאלה

היתה תקופה מסויימת שהייתי משוכנעת לחלוטין ששני ניקים שונים בפורומים הם אותו אדם, בדיעבד, ובין השאר בעקבות מריבה ביניהם, הסתבר שדוקא ממש לא

freearth10

New member
עד עכשיו...

טעיתי מעט מאוד באותן ההנחות.אבל ימים יגידו...ואולי גם לא.
על כל פנים לא נראה לי שזה מישהי שפתאום כך הופיעה בפורום. במקום לברר האם הניק הזה שלה או לא - הייתי מעמידה את אותה הגברת במקומה, כי היא פשוט השפילה כאן חבר, כשאמרה לו שאם אין לו מה לאמר - עדיף שלא יאמר, זהו בדיוק כמו לאמר לו: אתה טיפש, אז שתוק כבר! ויכוח זה אחלה, פגיעה אישית - זה כבר סיפור אחר...
מאיה

staketov

New member
מאיה את על הכיפק

וממש כיף לי לקרוא את הבלוג שלך האחרון - אודות הכתיבה נגע ללבי והזכיר גם לי נשכחות מבית אבא אבל צר לי לאכזב אותך בקשר למי אני פספסת קצת הפעם אני לא מי שאת חושבת שאני אני מגיבה רק לעיתים רחוקות ורק כאשר נעשה לדעתי איזה אי צדק למישהו מאיר באמת סתם "התנפל" על נעמי66 שבסך הכל כתבה משהו באמת רלוונטי וקשה להבין מה היה קשה לו להבין

freearth10

New member
מאיפה את יודעת

מי אני חשובת שאת?
אם מאיר התנפל על נעמי66 אפשר לאמר לו את זה גם מבלי לנסות לפגוע בו. רלוונטי ומובן - זה כבר תלוי מיהו המתבונן. שמחה שאת אוהבת לקרא את הבלוג שלי
.
מאיה

למעלה