זה נכון?

זה נכון?

זה נכון שאם אני לא מטפלת בעצמי ואני עצמי לא בסדר עם היותי ,מטופלים לא יבואו אלי? הם ירא את זה? יזהו את זה? ולא יחזרו לטיפולים אצלי? האם זה כזה קריטי?

מאיר72

New member
יש משהו בזה,

מטפל כעיקרון צריך להיות בריא וחזק (הן פיזית והן נפשית והן מנטלית) על מנת שהוא יוכל לטפל כראוי במי שעומד מולו ולא לחשוב על הבעיות שלו באותו זמן.

freearth10

New member
כן ולא

מטפל צריך לדאוג כל הזמן להמשך התפתחותו. מצד שני האנשים שיגיעו אליך הם אנשים שיש לך מה להעניק להם/ללמוד מהם. אם תחכי עד שאת תהיי בשיא בריאותך הפיזית/רגשית/מנטלית - לעולם לא תתחילי לטפל...
מאיה

מאיר72

New member
לא צריך להיות בשיא, אבל בהחלט

לא בשפל, טיפול זה דבר שגוזל כוחות (גם אם זה לא נראה על פניו כך), אם את חלשה איך תוכלי לטפל?

freearth10

New member
גוזל???

לא, לא הייתי מתארת כך את התהליך הטיפולי. כשיש העברה בין נתינה וקבלה של המטפל והמטופל לא מרגישים חלשים יותר, אלא ההפך - חזקים יותר. על כל פנים אין כאן איזה חוק אבסולוטי. לא צריך לחשוש מלהתחיל לטפל. יש לנו כלי נפלא ביד, לשמור אותו בארון זה ממש חבל.
מאיה

טאוֹ

New member
מסכים

לעתים קרובות אחרי שאני נותן טיפול, אני אכן מרגיש נמרץ ורענן יותר. אני מסכים גם עם מאיר, שצריך לתת טיפולים רק כאשר אנחנו עצמנו בריאים ויכולים לתת.

freearth10

New member
זו לא היתה השאלה

כמובן שכאשר אנחנו חולים - הטיפול לא יהיה יעיל. השאלה היא רק למה אנחנו מתכווונים כאשר אנחנו אומרים בריא/חולה. לי נראה שהשואלת רק החלה לטפל ושואלת אם היא יכולה לטפל אם היא לא מרגישה טוב עם עצמה. זה כמו לשאול האם היינו הולכים לקרדיולוג שיש לו מחלת לב. יש כאלה שזה יפריע להם ויש כאלה שזה דווקא יחבר אותם. אני זוכרת את השאלה של רויטל האם היינו הולכים למטפלים שהם בעצמם לא בריאים. סיפרה איך המטפלת שלה שיתפה אותה במה שהיא עוברת וכמה שזה הפריע לה. היום היא רק מברכת אותה.
מאיה

הבעיה היא לא איך מרגישים אחרי טיפול אחד,

אלא איך מרגישים אחרי הטיפול השישי ביום (יש כאלה שאצלם זה העשירי), ביום חמישי אחרי חמישה ימים רצופים של טיפול. אפילו ברמה הפיזית נטו, ובמיוחד למי שמטפל דרך הגוף, זה יכול להיות מתיש.

freearth10

New member
זו שאלה של בחירה

גם הבחירה לעשות 10 טיפולים ביום היא בחירה. כל מי שעובד 10 שעות כל יום ולא משנה באיזה מקצוע ירגיש מותש. השתתפתי פעם בארוע גדול. היינו שם 5 מטפלים שעבדנו רצוף 7 שעות עם 2-3 הפסקות קטנות . לאחר שעתיים כולם הרגישו שם כבר מותשים לגמרי ואני גם אחרי 7 שעות יכולתי להמשיך לעבוד. מה שהיה לי קשה זו היתה העמידה והרגל בסוף היום זעקה: הצילו! לעשות את זה יום יום - לא הייתי עושה, גם לא עבור משכורת כפולה, כחווייה של פעם ב... בהחלט הייתי חוזרת על זה.
מאיה

טאוֹ

New member
צודק

אני מניח שכמו בגשקו, לפעמים זו דווקא התשה טובה שיכולה ללמד אותנו הרבה איך להשתפר בקאטה (של הטאי צ'י או של הטיפול).

מאיר72

New member
טיפלתי במספר מטפלים שלא היו מספיק חזקים

והם טיפלו כאשר הם לא היו חזקים והתלונה שלהם הייתה תמיד אותו דבר חוסר אנרגיה. ותהליך נתינה וקבלה זה נכון, אבל איזה אנרגיה בדיוק את מקבלת כאשר את מטפלת באדם חולה? (אנרגיה בריאה?!) בשביל זה אנחנו כמטפלים צרכים ללכת ולקבל טיפול חיזוק אחד לתקופה.

freearth10

New member
כן , אנרגיה מאוד בריאה

אנרגיה של שיתוף ואנרגיה של תודה ואנרגיה של חיוך ובסוף אפילו אנרגיה איתה אפשר לקנות במכולת.

מאיר72

New member
זה רק חלק מהמכלול שנקר אנרגיה

זה היה נכון לו אנשים היו בראים והיו באים לטיפולי תחזוקה, לא כאשר הם חולים.

מאיר72

New member
בדיוק על זה אני מדבר, ולכן המטפל חייב

להיות חזק בכל הרמות (פיזית/מנטלית/נפשית) על מנת שלא כל האנרגיה הלא טובה תעבור אליו ולכן גם המטפלים חייבים להיות בטיפולי תחזוקה בעצמם, אחרת הם נחלשים.

0 אור 0

New member
מסכימה עם המסקנה אבל לא עם ההסבר

על מנת להמנע מקבלת אנרגיה שלילית במהלך הטיפול, אנחנו נעזרים בהגנות, ןמסכימה עם מי שכתב שטיפול טוב מוסיף אנרגיות גם למטפל (אני מרגישה את זה חזק מאד ברפלקסולוגיה וכמעט שלא בעיסוי - בגלל השוני בסוג הטיפול) אבל על ההמלצה שלך שלא צריך לטפל כשחולים, ושמטפל צריך לקבל טיפולי חיזוק בעצמו - אני סומכת את שתי ידי

freearth10

New member
זו היתה שאלה... ../images/Emo13.gif

אני לא חושבת שאני זקוקה לטיפולי תחזוקה. אני לא מכונה שצריכים לתחזק. אני כן צריכה ללכת פעם ב..לסדנא. אני כן זקוקה להפסקות בין טיפול לטיפול, אני כן צריכה לעשות דברים שאני אוהבת. למזלי, מה שאני אוהבת זה גם מה שאני עושה. וכשאתה עושה דברים מתוך אהבה, אתה כבר מוגן.
מאיה

freearth10

New member
חזרנו לגם וגם... ../images/Emo13.gif

לי קשה להפריד ביניהם, כמו שקשה לי להפריד בין האנרגיה "החיובית" ו"השלילית" ולכן אני בוחרת לקחת את כל עיסקת החבילה. נותנת כל מה שאני יכולה, לוקחת כל מה שאני רוצה.
מאיה

למעלה