זה נורמלי

זה נורמלי ../images/Emo35.gif../images/Emo10.gif

מזה יומיים שאני מזריקה 3 אמפולות של מנוגון לבטן (היום אזריק את השלישית) ולמחרת בבוקר שאחרי ההזרקה מתפתחת אדמומיות ונפיחות (כמו אחרי עקיצה) סביב אזור ההזרקה וזה מגרד מאוד!!! וקצת כואב אפילו. האם זה נורמלי ?? ראוי לציין שאני גם מזריקה דפרלין כבר מיום ראשון גם בבטן , אך זה לא עושה לי את התופעה הזאת , מקום ההזרקה של הדפרלין נשאר כפי שהיה , בלי סימן ,בלי אדמומיות , בלי גירוד, כך שזה משהו ספציפי למנוגון כנראה. האם זה נורמלי או שזה נובע מכך שאני לא מזריקה טוב את המנוגון? אנא עזרו לי , עוד מעט לא ישארו לי אזורים סביב הטבור שראויים להזרקה , הכל יהיה אדום נפוח ומגרד.
דנדוש

חן (*_*)

New member
דנדוש החדשה ../images/Emo9.gif

החיוך- מכיוון שאני קוראת לבעלי - דנדוש.
והתשובה לשאלתך- דיפרלין מיועד להזרקה תת עורית, מנוגון (למרות שלפי היצרן יכול להיות מוזרק גם תת עורי), נספג טוב יותר מניסיונינו, בהזרקה לתוך השריר. נסי לקבל את המנוגון בזריקה לתוך השריר, ובידקי אם האודם והגרד מופיעים באיזור ההזרקה. אם כן, כנראה שאת רגישה לחומר שבמנוגון, אם אין אודם, גרד ונפיחות באיזור ההזרקה, עלייך להמשיך להזריק את המנוגון לתוך השריר ולא תת עורי. בברכה

תודה חן, אבל...

אני הייתי רוצה להמשיך להזריק תת עורי כיוון שהזרקה לשריר היא מאוד תלותית ואני חייבת שיזריקו לי , אחות בקופ"ח למשל שהיא לא זמינה באותן שעות כל יום ( יש ימים שזה בוקר יש ימים שערב יש ימים שבכלל לא ) או בעלי שקודם כל צריך ללמוד איך לעשות זאת , מה שלא מבטיח שיצליח גם אם ילמד , ואז להיות תלויה בו שהוא עובד המון שעות ולא נמצא בבית. בנוסף אם אזריק לשריר וזה ימשיך לקרות , לא אוכל לשבת על הטוסיק
-אוי ואבוי , נשמע יותר גרוע...
. אז אחרי כל זה שאלה נוספת אם אפשר , האם העובדה שאני רגישה לחומר עלולה לפגוע במידת השפעתו עליי ובטיפול בכלל? האם זה שאני רגישה יגרום לכך שלא אושפע ממנו בכלל ? והטיפול יכשל ? תודה דנדוש

חן (*_*)

New member
דנדוש הרגישה ../images/Emo122.gif

הבנתי שקיים מצב נתון- הזרקת מנוגון תת עורי לבטן, גורמת לך לתופעות מקומיות -נפיחות, גרד ואודם, כך שמימילא, לא תוכלי להתמיד בשיטה זו לאורך זמן ואת חייבת לבדוק אם יש להחליף את מקום ההזרקה, או את התרופה. ניתן ללמד בני משפחה להזריק לתוך השריר, ויש גם מרפאות פתוחות בכל עיר- עלייך לברר. אם את מסוגלת, אפשר ללמד גם אותך- הזרקה עצמית לתוך השריר נעשית לירך, אבל זו הזרקה שונה מתת עורית, וכן המחט, ארוכה יותר. את מידת ספיגת החומר והשפעתו עלייך, ניתן יהיה ללמוד רק כאשר תעשי את בדיקות המעקב. ההחלטה שלך

עידית ד

New member
כנראה שאת רגישה לחומר

אבל זה נורמלי לחלוטין גם לי זה קורה, ממש חטפתי פריחה בבטן.

עמית@

New member
גם אני הגבתי ככה למנוגון (אבל הוא

פעל מצויין) תנסי באמת להזריק לשריר, אבל אם לא, תנסי לגוון כל יום באזור ההזרקה (רק לא למעלה מדי כי זה כואב פלאים)

נועם@בת

New member
מעצבן ../images/Emo46.gif אבל נורמלי מאוד

לי בימים הראשונים היו סימנים כאלה. לקראת סוף ההזרקה זה כבר היה רגוע. תמהלי 3 אמפולות מנוגון באמפולת ממס אחת. תשתדלי לנעוץ את המחט בבת אחת לעור, ורק אחר כך להמשיך לאט עד שתכנס עד הסוף. ככל שהנעיצה מהירה יותר, הפציעה של העור קטנה יותר. תעסי היטב את מקום הדקירה אחרי שהוצאת את המחט. אל תזריקי צמוד לטבור, אלא במרחק 4-5 אצבעות ממנו, כך תקבלי מעגל גדול יותר, עם מקום למלאן זריקות. אפשר גם לעשות שני מעגלים- במידה ונשארו סימנים. יאללה, עוד מאמץ קטן ודי.
נועם

למעלה