זה נוער זה? זה בררה!

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
זה נוער זה? זה בררה!

מה דעתכם? האם הדור הולך ומשתפר? הולך ומדרדר?
השינוי משנה את הציפיות שלנו מבני הזוג והזוגיות לטובה? לרעה?
האם הייתם מעדיפים לחיות בתקופה או מקום אחר מבחינת אופי החברה?

nate2000

New member
האמת

על כל דור ילדים דור ההורים/הסבים אמרו שהדור הולך ומדרדר...
ככה מי שבגילאי ההורים שלי אומר על מי שבגילאים שלי בערך וככה אומרים מי שבדורי על הילדים של היום.
והאמת כל דור חוזר בדיוק על אותן הטענות: מפונקים, לא מכבדים את המבוגר, לא רוצים לעבוד קשה, פרזיטים....
לא נראה לי שהרבה השתנה

אני חושבת שלכל דור יש את האתגרים שלו. לדור הבייבי בום היו את האתגרים שלהם לדור ה-X יש אתגרים שונים לגמרי. ובגלל שהאתגרים האלה משתנים, מה שהיה רלוונטי להורים שלנו כבר אינו רלוונטי לנו. למשל הקביעות במקום העבודה- משהו שכמעט ואינו קיים כיום.
למשל פנסיה בטוחה בגיל פרישה.
למשל תואר אקדמי שלא בהכרח מביא למשכורת יותר גבוהה.
ויש עוד לא מעט דוגמאות.
אני אומרת שבמקום להגיד שהדור הנוכחי הוא א,ב,ג... או החיים היום הם ככה וככה ופעם היה יותר טוב... וליפול לנוסטלגיה צריך להתאים את עצמנו בצורה הכי טובה לשינויים החלים.
לדוגמא: במקום להגיד שפייסבוק/ווטסאפ/ סמארטפון הם רעה חולה צריך ללמוד להשתמש בהם ולרתום את הטכנולוגיה לטובתנו ולהוציא מהם את המקסימום. כי אלה בסך הכל כלים.

לכן אני בספק רב הייתי מוכנה לחיות כיום בזמן אחר- העולם כיום הרבה יותר טוב וידידותי לנשים מאשר לפני כמה שנים למשל. כאישה יש לי כיום הרבה יותר אפשרויות מאשר היו לסבתא שלי ואפילו לאמא שלי.
במקום אחר דווקא כן. בשנים האחרונות אני מרגישה שאני לא שייכת לחברה ולסביבה שבה אני חייה. מי יודע, אולי בחברה שמחטטת הרבה פחות בבחירות שלך ובחייך האישיים בצורה כל כך בוטה הייתי מרגישה אחרת.

תמיד אומרים על הדור שהוא הולך ומתדרדר...

מניחה שגם הסבא וסבתא שלי אמרו את זה על הדור של הוריי

אני חושבת שזה מאוד תלוי באיזור המגורים, בתפישה ההורית ובגישה החינוכית של המשפחה.

אני רואה סביבי למשל הרבה בני נוער שדווקא רואים את האחר ולא תקועים ב-X של עצמם
- מתנדבים, עושים שנת שירות, פעילים בצופים ודומיהם.

לגבי זוגיות -אני חושבת שזה מאוד תלוי באנשים עצמם

לגבי לגור במקום אחר- בדיוק שלשום קפצנו לכמה סידורים בעיר הולדתי וראיתי מישהי שלמדתי איתה וכמובן ישר בלי שלום ובלי כלום- "נו יש איזה משהו? אתם לא רוצים איזה בייבי קטן?!" - נו באמת, לא התראינו 3 שנים בערך אם לא יותר... איך את מרשה לעצמך לשאול משהו אישי כל כך?

אין ספק שזה משהו שלא נתגעגע אליו בניו יורק-היכולת המדהימה של אנשים להרשות לעצמם לחדור לתוך המקומות הכי אינטימים של אנשים אחרים.

Deanna2688

New member
פעם עניתי למישהי.

לא עוד לא, ומה איתך? לא רוצה איזה 15 ק"ג פחות.

מגיע לה

maybesure

New member
לא הנוער או הטכנולוגיה מטרידים

אלא דווקא החוק.
ההרשאה הזו לכל מי שרוצה לפתוח פאב, לשווק משקאות חריפים, סמים בפיצוציות, כלי עישון וכו'.. הם אלו שמטרידים הרבה יותר.
אמנם גם אי שם בשנות ה 60 לא היו איסורים אבל לא היה שפע פיתויים כזה. לדעתי עם השפע הזה הקיים כיום היו חייבים לחוקק איסורים והגבלים.

למעלה