זה נדמה לי?

חנניה,הרי כולנו מבוגרים ואחראים למה שאנחנו

אומרים.

דיבה נחשבת לכזו רק אם הוכח שהיא אינה נכונה הרי ,לא ?

אם קלנר אמר הוא יודע בטח ...

enigo

New member
האמת שאתה טועה לגבי הגדרת דיבה

לא מספיק להוכיח שאמרת אמת - אלא צריך גם להוכיח שהיה עניין לציבור לדעת.
במקרה הזה, אם מדובר באמת, בהחלט יש עניין לציבור, אז קלנר מכוסה בכל מקרה.

hananlv

New member
לא בדיוק...

שמישהו כותב" נתפס עוקץ".....צריך שתהיה לזה אסמכתא של הרשעה בבית משפט
לא נראה לי שהוא וגם פנגלזון הביאו כזו אסמכתא...

הרשעה בבית משפט? באמת? אז למה כל כוכבי

כלבוטק לאורך השנים לא תובעים אותם השכם וערב?
אתה ממש מאמין למה שכתבת?

hananlv

New member
תוכניות תחקיר כמו כלבוטק מגובות ביעוץ

משפטי כבד מאוד על כל מילה ועל כל תמונה משודרת.
ועדיין יש הבדל גדול בין למשל להגיד שפלוני מוכר חומוס עם קוליפורמים לבין לומר שהוא גנב.
אתה יכול להיות סמוך ובטוח שבמקרה השני המערכת מגובה בהוכחות כאלו שהמשטרה לא תצטרך אחרי זה להתאמץ יותר מדי על מנת להשיג הרשאה בבית משפט.

לא נראה לי שזה המצב במקרה שלפנינו...

enigo

New member
לא נכון. לצערי את החלק הספציפי הזה בחוק אני

מכיר לא רע. אתה לא צריך הרשעה מבית משפט, פשוט כי לא טענת שהוא הורשע בבית משפט. "נתפס עוקץ" הוא ביטוי שיכול גם להתייחס ל"נתפס על ידי משה כשהוא עוקץ".
אם קליינר היה כותב "הורשע בעבירות הונאה ומרמה" - היית צודק.

Fengluzon

New member
אני מסכים עם קלנר.

גם אני באופן אישי לא נכוויתי ממנו, אך מספיק לשמוע מאחרים שהתנהלו מולו והוא מולם וגם לפתוח אינטרנט, לשים את שמו של אדם ולקבל את התוצאות הבאות:
http://www.takdin.co.il/searchg/ערן%20סטאריק.html

אני מודע לכך שבפורום הזה יש לו חברים רבים, אבל צריך לשים את כל הדברים על השולחן.

Fengluzon

New member
שוב לא עובד. בכל מקרה על כל אדם בלי קשר

לערן, על כל אדם ניתן היום לברר פרטים כאלו ואחרים.

a c t i v e X

New member
הכל נכון פנג וקלנר, אבל שימו דברים בפרספקטיבה

הבנאדם הרים עסק גדול ומושקע מאוד. עם עובדים משכורות ומלאי לא זולים בכלל.
לידיעתי, בעקבות שרשרת של חיכוכים עם יבואנים (שזה סיפור יפה בפני עצמו, אבל לא לפה), הצטמצם השוק שלו והוא הגיע לכדי חדלון פרעון. כמו רבים וטובים לפניו, בתקופה שלפני החדלון, הוא היה עסוק בנסיונות להציל את העסק. הלוואות מפה ומשם, הבטחות ומשיכת שמיכה קצרה מהרגליים לראש.
לא שזה יפה, אבל לדעתי זה לא בקטגורייה של "עוקץ". עוקץ זה פלילי, פה זה פשיטת רגל אזרחית "סטנדרטית"
אני עבדתי בחברת הייטק שנסגרה במפתיע, אחרי שנסיונות הצלה של המנכ"ל והיזם שהתרחשו מאחורי הקלעים במשך חודשים, נכשלו והדירקטוריון של המשקיעים עצר את הכספים והורה על פירוק.
גם אז, חלק מהעובדים התמרמרו אמוציולית וטענו ש"רימו אותם".
אבל זה די ברור שאדם שזה החלום שלו, יוותר ויסגור את העסק כשיש סימן לקשיים. כל אחד כמעט יגיע למצב של פשיטת רגל עם חובת וכו'.
כל אחד ינסה לממן תנופת פעילות עם עוד הלוואה ועוד גישור והרבה מהם יכשלו ויותירו עסק פושט רגל.
זו הדעה שלי

Alfa156 GTA

New member
אתה רואה, אנחנו יכולים להסכים לפעמים...

Fengluzon

New member
גם אני לא רואה כאן "עוקץ", אך זה לא האופן בו

אני באופן אישי הייתי מתנהל. ואני חושב שלכך התכוון קלנר.
אני באופן אישי מחפש בכל תחום בחיי, קודם כל להתנהל מול אדם ואח"כ מול העסק אותו הוא מייצג.
אני מבין שאנשים נכנסים לקשיים כאלו ואחרים, אך צריך לדעת מתי לעצור ולחשוב גם על ההשלכות של המעשים שלך על הסביבה.

ikelner

New member
יא חביבי - אין יותר בפרספקטיבה מהגישה שלי

אף אחד לא אמר שלא קשה בארץ, ואף אחד אמר שאי אפשר לטעות.
מותר לטעות בניהול העסק (למרות שכדאי שלא).
כמובן שרצוי לא לגלגל דברים הלאה על לקוחות, עובדים, וספקים.
נכון שלא שופטים אדם עם הגב לקיר ואני בטח ובטח לא מקנא בו.
מותר גם לאדם כזה לחזור לענף להשתפר ולהשתנות - וכמובן שיצטרך להוכיח עצמו צעד צעד ולבנות לעצמו מוניטין מחדש- רבאק פושעים על אמת חוזרים לחברה, אחרת איזה מן חברה אנחנו - כדברי חכמים "במקום בו עומדים בעלי תשובה לא עומדים צדיקים גמורים".
כל שאמרתי זה שלא שאין עם זה בעיה - יש בעיה וצריך להתמודד איתה. לא הכל שחור ולבן. זה אפור שצריך לעבוד ולהתנקות כדי לחזור ללבן - וכשיהיה לבן יהיה טוב יותר מ "צדיק גמור".

ranzz

New member
הכול אחלה כל עוד אתה עמדת מהצד והסתכלת

אבל את הסיפור של הבחור שרדף אחריו ו*הרגיש* עקוץ בכמה עשרות אלפים אני לא שוכח. אני בטוח שהבחור הזה (ואולי היו עוד, לא יודע) לא מתייחסים לסיפור הזה בסלחנות כמוך.

גם מישהו שגנבו לו את האופנוע מאחל מוות

בייסורים לגנב ומשפחתו המורחבת ובכל זאת לא ראוי, הגיוני או מוסרי להוציא להורג גנבי אופנועים.

גם 100 מלקות במבוק על גב חשוף יספיקו...

ranzz

New member
אוקי.. אבל האם אתה רואה מישהו פה כותב

"אני בטוח שהגנב ביצע את הגניבה הזאת כי לא הייתה לו שום אפשרות אחרת, החיים הביאו אותו למצב שהוא היה חייב לגנוב את האופנוע הזה"

אז עזוב שאכן יש הרבה תורות שאומרות שפשע מתבצע (לפחות במקומות מסויימים) על ידי אנשים ש*אין* להם שום ברירה אחרת, זה לא הנושא פה...

אבל ההצדקה של הגנב לא הייתה באמת מתרחשת פה כמו שקיימת הגנה על המכונאי המחונן, לכן אני לא ממש רואה את הרלוונטיות בהודעה שלך...

אתה מאבד אותי אבאל'ה. אני לא אומר שמה

שסטאריק עשה לכאורה (אין לי מושג מה הוא עשה, לא מכיר אותו בכלל) הוא בסדר. בכלל לא.

אני רק אומר שזה ברור למה הוא עשה את זה והרבה מאוד בעלי עסקים שמסתבכים מנסים לעשות קומבינות בשביל להציל את העסק.
הם לא עושים את זה מתוך מחשבה שהנה הם הצליחו לרמות מישהו, הם עושים את זה מתוך כוונה כנה ואמיתית להציל את המצב ולהפוך את כולם : הלקוחות, העובדים והספקים, לאנשים מרוצים.
בדרך הם עושים שטויות וטעויות וזה לא הופך אותם לנוכלים או גנבים. זה הופך אותם לאנשים שטעו.
זה קורה גם לאנשים ישרים כמו סרגל.

וזה להבדיל מגנב שלא משנה מה הסיבה בגללה הוא גונב, הוא -יודע- שהוא גונב ואין שום כוונה טובה מאחורי זה.

למעלה