זה נדמה לי?

עוד רגע והיית מכריז על מוסך יבואן כמלכ"ר

מוסך שירות הוא מוסך שעובד בשיתוף צמוד ושוטף של מנהלים טכניים מטעם היבואן,
מאתרים ומטפל בכלים באמצעות מחשבים ייעודיים של KTM
עוברים הכשרות והתמחויות על ידי היצרן
מחזיקים מלאי חלפים שכיחים עצמאיים ועובדים בשיתוף המחסן באופן שוטף
כשמוסך רגיל רואה KTM אחת לשבוע וחצי, הם רואים 8 כתומים ביום
מחוייבים לשעות עבודה על פי תקן יבואן ומחירי חלפים מוצהרים על ידי היבואן - המידע פתוח לקהל הרחב
פותחים קריאות אחריות ומטפלים במסגרתן כולל כל תהליך אישור האחריות

כלקוח, קיבלת את שירות היבואן?

אז מה אכפת לך כמה עולה ליבואן הקשר הזה עם המוסך או אם הוא בבעלותו?

עזוב את זה, תחזור לאינטריגת הקייטנה

תשמע חבר, בניגוד מוחלט אליך אני עבדתי

כמכונאי במוסך יבואן ובמוסכים אחרים.

ההבדל הוא תהומי. אז אל תבלבל לי את הגרביים בבקשה.

כשמנהל המוסך הוא לא הבעלים שלו, ונכנסת לו משכורת קבוע לבנק, עיקר הדאגה שלו היא שהלקוחות יהיו מרוצים ולא יהיו עבודות חוזרות או תקלות.

כשמנהל המוסך הוא הבעלים שלו וכל בעל אופנוע הוא ארנק מהלך מבחינתו, אז עיקר הדאגה שלו היא שהמכונאים שלו ירוויחו כסף בכל מחיר.

אלו עובדות החיים.

כל השאר זיוני שכל.

ועכשיו תסביר לי איך שת"פ עם מוסכים רבים מעלה את ההוצאות שלכם כיבואן, כי אתה תמיד מעלה את זה כנקודת זכות שלכם כשמדברים על מחירי האופנועים המשוגעים שלכם.

ikelner

New member
איזה זרזרן...

הגיון פשוו אומר, שאם אתה בעל עסק שרוצה בצמיחת העסק, קרי לקוחות מרוצים, אז אתה דואג לעשות הכל לטובת הלקוח. כמובן שאם אתה לא בנאדם ומחפש הזדמנויות להשחיל, אז זה כבר לא קשור למי הבעלים.
אגב, רוב הקרדיט שהקהל נותן לדלב על שרות הוא בזכות אותם מוסכים פרטיים (ועמרמי בעיקר) שדלב עובדים עימם. וכמובן שגם עם מי לעבוד צריך לדעת...
אין קשר לעלות אופנועים ושתפ עם מוסכים.
המחירים שלהם לא משוגעים - הם לא ברורים ולא יציבים וזו באמת בעיה שבעיקר הם סובלים ממנה.

נו, לפי התאוריה הזו אין בעולם כולו בעלי עסקים

נוכלים ורמאים כי הרי צריך להיות טיפש גמור בשביל לרמות לקוחות ולגמור לעצמך על העסק.

והרי אנחנו יודעים שזה רחוק מלהיות המצב.

תחליט בעצמך איפה לטפל ומה עדיף לך, אבל בגדול במוסך יבואן אף אחד לא לחוץ על השקל ואם רווח המוסך עומד כנגד טיפול איכותי באופנוע אף אחד לא יחשוב פעמיים.
במוסך פרטי זה אחרת. לגמרי אחרת. כל שקל יוצא מהבעלים והוא יחשוב טוב-טוב מה הוא עושה.

שוב - הכל נאמר מניסיון, לא בתאוריה ממה שנדמה לך שאולי אתה חושב והגיוני בעיניך, אלא ממה שאני ראיתי שקורה בשטח.

פ ו כ י

New member
מה לא מובן? הריקולים יוצאים מהכיס של היבואן..

איך תהיה לו בקרה אם הכשל נובע מהרוכב או מהחלק? שלא נדבר על חיוב היבואן על שעות העבודה..

אה, לא, מחירי האופנועים זה בשביל הקייטנה

מוסך ייבואן הוא יחידה עסקית בפני עצמה שגם היא בסוף השנה עומדת מול דו"ח רווח והפסד ומנהל המוסך עומד לביקורת.

עובדה ידועה לכולם (כדאי שגם אתה תדע): בעל מוסך עצמאי עובד פי 2 יותר קשה ממנהל מוסך המועסק בשכר תחת חוזה עבודה שמכיל בתוכו 9 שעות עבודה.
במוסך יבואן אף אחד לא "יעגל פינות" ויישאר לעבוד עד 21:00 כדי להכין לך את האופנוע לסופשבוע, כן?

מוסך עצמאי נדרש להיות שירותי הרבה יותר ממוסך יבואן ורגיש למחירי השוק הרווחים אחרת כסף בבנק בסוף החודש לא יהיה.

השאלות שצריכות להשאל על ידי הלקוח הן: האם המוסכים שעובדים עם ד.ל.ב הם ברמה גבוהה ובעלי טווחי מחירים ריאליים לשוק? האם היבואן דואג לספק לי טווח גיאוגרפי נרחב של מוסכים? האם כשאני מגיע עם האופנוע באמצע טיול לצפון/דרום/מזרח ומרכז יש לי מי שייקבל אותי ויחזיק באופן שוטף חלפים ועזרים טכנולוגיים הנדרשים להחזיר אותי על הגלגלים בזמן הקצר ביותר?

התשובה היא חד משמעית - כן!

אז נסיונות להציב את מוסכי ההסדר עם ד.ל.ב כ"גנבים שעושים קופה על חשבון הרוכב המסכן" הם עוול שאתה עושה להם וממעיט בערכם.

הגיע הזמן למתן מעט את חוויות הגזל והחמס שכל אחד יודע להוציא מהבויידעם כל פעם שמזכירים את המילה "מוסך" וכמי שמסתובב כל יום במוסכים אני יכול לומר לך שלא רבים הם הלקוחות שיוצאים בוכים (שים לב, לא מתבכיינים) בתום טיפול או תיקון.

ודבר אחרון, כן, זה עולה לנו כסף לעבוד עימם (והרבה), בדרכים רבות שאתה כצרכן לא רואה אותן.

אתה מבלבל ומיתבלבל.

1- אני לא אמרתי שום דבר רע על הסוכנים של דלב אז אל תכניס לי מילים לפה. רק אל תציג אותם כמוסכי יבואן כי הם לא. הם סוכנים פרטיים לגמרי.
2- אני לא צרכן. אני עובד כבר שנים ארוכות על האופנוע שלי בעצמי ועבדתי לא מעט שנים במוסכי אופנועים.
3- למוסך יבואן יש יתרונות גדולים על מוסך פרטי ולהפך. שכל אחד יבחר מה שמתאים לו. אבל דלב לא מחזיקה מוסך יבואן אחד אפילו ואת זה חשוב שלקוחות ידעו ויעמדו על ההבדלים.
4- אתה ממשיך להתייחס אל כולם כאל מטומטמים ויורה לעצמך ברגל. בהצלחה.

אשמח אם תכוון אותי היכן ציינתי "מוסכי יבואן"

1- מעולם לא השתמשתי במינוח "מוסך יבואן" זו המצאה שלך שכל מטרתה היא וכחנות
2- בהצלחה לך והמשך טיפול מוצלח באופנועיך - מעולם לא הזכרתי דבר שלילי בהקשר
3- מעולם לא הוטעו לקוחות ד.ל.ב או קראו באיזשהו מקום את המינוח "מוסך יבואן" זו המצאה שלך לחלוטין.
4- למזלי יש לי מחסנית של צ'אק נוריס עם 3,876 כדורים לפני דריכה נוספת.

בברכת המשך רכיבה פעילה ומהנה

a c t i v e X

New member
נו, לפחות עכשיו זה "מוסכי הסדר"

ולא מוסכי רשת וכו'
שלא נתבלבל ונחשוב שדלב פרשה רשת מוסכי יבואן, אה?

היכן ראית שכתבתי "מוסכי יבואן"?

האמן לי שבלבול הוא לא חלק מדרך הפעולה

a c t i v e X

New member
כנראה שהביטוי "מוסכי רשת" מבלבל אנשים

"פריסת מוסכים" נשמע ממש כאילו דלב פרשה (זה עם ש' ד"א) רשת מוסכים שלה
ככה זה אנשים, מתבלבלים...

a c t i v e X

New member
שמע אתה ממש טוב בשיווק. אין מלים

Alfa156 GTA

New member
מצחיק שמכולם דווקא לך יש מה להגיד על המוסכים

של דלב...

קצת צניעות לא תזיק...

a c t i v e X

New member
ממש לא הבנתי

תוכל לפרט?
מה זאת אומרת "מכולם יש לך מה לומר על מוסכים של דלב"?
מה זאת אומרת צניעות?
גם אתה התבלבלת? רשמתי משהו על מוסכים של דלב? דיברתי על דלב, לא על אף מוסך שלה (וכמו שכבר הבנו אין כזה דבר "מוסכים של דלב", נשמע שאתה עדיין תקוע)

enigo

New member
וואלק אתה...

טיפלתי במוסכי יבואן ב-TT שהיה לי, מטפל במוסכי יבואן בפורסייט שיש לי וכמובן שיצא לי לטפל במוסכי יבואן גם במכוניות שונות. מעולם לא קיבלתי את הרושם שהמטרה העיקרית שלהם היא לתת שירות טוב ולא להרוויח. בעצם, אני לא יכול להגיד שראיתי איזה שהוא מתאם בין רמת השירות לבעלות היבואן על המוסך.

רמת השרות שאתה חווה טמונה בכמות ליקוקי התחת

שעושים לך. בזה אין ספק שמוסך פרטי מנצח, כי הוא רוצה שתבוא אליו שוב ושוב.

בנוגע לרמת המכונאות שעשו לך - זה כבר סיפור אחר לגמרי ואין לך קצה של מושג ירוק מי מהם עושה עבודה טובה יותר.

כמו שאמרתי, אני מדבר מניסיון מתוך המערכת. אתה מקשקש באוויר.

enigo

New member
פשש... תודה על הקרדיט...

הייתי מספר לך על רמת ה"מכונאות" שקיבלתי במוסך יבואן, כזה שיושב בתוך אותו בניין של אולם התצוגה הראשי וההנהלה, אבל לא נראה לי שיש טעם. אתה הרי "מתוך המערכת".
אה, רגע, גם אני עבדתי פעם במוסך, פרטי דווקא, אז אולי גם אני זכאי לכרטיס חבר ב"מערכת"?

מה שבטוח שבמוסך יבואן ינקנקו לך

מחיר עד העצם. גם בעבודה וגם בחלקים. יבואן רכב , יבואן דוג
ומטרו ואבניר מהמובילים בראש המנקנקים
אבל כל הכבוד להם על "אי עיגול פינות"

ה ט ו ח ן

New member
קח דוגמה אמתית ...

לפני שנתיים קבעתי עם מספר חברים לרכיבה בערד. כולם אגב לא מהדרום, אחד אפילו הגיע מהצפון.

מגיעים לשם פורקים, מתלבשים, מניעים, ו ..... אז אני שם לב שאין לי רגלית הילוכים על האופנוע .... פשוט שכחתי להרכיב אותה .....

אז על ערד אמנם ויתרנו, אבל במקום ערד רכבנו בעמק האלה, כשבדרך לשם עצרתי במלכי רייסינג, שהייתה לו במלאי רגלית הילוכים סטוק של KTM .....

מה הסיכוי שיש לו במלאי רגלית הילוכים של TM נניח ?!

למעלה