אני אפריד את התשובה שלי ל 2 חלקים בלתי
תלויים.
1. בוא נניח שאת כל מה שפירטתי למעלה, דל"ב נותנים כשרות שלא עולה להם שקל שחוק אחד (זה לא נכון אבל נניח). מה זה עניינו של הלקוח ?!! מבחינת הלקוח דל"ב מציעים לו מוצר מסויים שכולל בתוכו שירות מסויים, וזכותם המלאה של דל"ב לתמחר את השירות הנ"ל כרצונם, גם אם להם הוא לא עלה כלום. אז העובדה שיש הרבה מוסכים ברחבי הארץ, שיכולים לספק חלפים ושירות לכלים של KTM (כולל שימוש בחלפים מקוריים, והטיפולים שלהם נחשבים לצורך הפעלת אחריות)- זה יתרון שזכותה של דל"ב לתמחר אותו כרצונה.
2. אכן KTM הוא אופנוע נפוץ, אבל זו לא הסיבה היחידה לכך שהיה למלכי רגלית הילוכים עבורי. בצע את הניסוי המחשבתי הבא:
הנח שדל"ב הוא יבואן חצר - הכי רזה שיכול להיות. במשך שנים ארוכות היה היבואן היחיד בארץ, ולכן יש טונות של KTMים (כפי יש כיום). אותו יבואן חצר, לא יוצר (מיוזמתו) קשר עם אף מוסך. לא ממש מעניין אותו מי מטפל ב KTMים ועם איזה חלפים. כל מוסכניק שישבור ת'ראש לבד, ושיחזר אחרי הלקוחות שלו בעצמו. המוסך יכול כמובן להזמין ממנו חלפים, ומתישהו ההזמנה תגיע .... (מזכיר למישהו את קמור ??!! חחח)
עכשיו אני שואל אותך: האם הסיכויים שלי למצוא רגלית הילוכים אצל מלכי בתנאים הנ"ל, זהים לסיכויים שלי למצוא את הרגלית בתנאים הנוכחיים ??!!
אגב, שכחתי לציין זאת קודם, אבל לפני שנסעתי למלכי (שאגב, קודם לא ידעתי בדיוק היכן הוא) - התקשרתי לדל"ב ושאלתי אותם למי לפנות. האם הם היו יכולים להמליץ לי מלכי אם לא היה להם שום קשר איתו ??!!!
ועוד דבר שקופץ לי לראש ככה לסיום, זה שכל מוסך שעובד עם דל"ב (או רק חלק ??!!) , מקושר למלאי שלהם דרך המחשב. כשאני אצל טימור ורוצה חלק, הוא נכנס למחשב ורואה מה יש או אין במחסן הראשי. מערכת כזו לא עולה כסף ?! תהיה בטוח שיבואן חצר, שמחזיק כמה חלפים במדפים מאחרי הפקידה, לא יכול לספק את השירות הזה לאף מוסך שעובד אתו ......