זה נגמר

זה נגמר

מתחשק לי גם לנסוע למירון ולשפוך את נפשי בפני רשב"י, אבל לא, אני לא יכול, הרומן שלי עם הדת וכל מה שקשור לדת, נגמר, איך אני יכול להתפלל למי שאני לא מאמין בו, זה כמו אהבה שנגמרה, זה כמו לעמוד ליד חבורת ילדים עליזה שמשחקת תופסת, ולרצות להצטרף, אבל אני לא מתעניין בתופסת אז אין לי מה להצטרף אליהם, לכן אני לא יכול להצטרף לתפלות זה פשוט לא מדבר אלי, זה פשוט נגמר אצלי.

גוזל

New member
ניגוני מירון|דוד|

יש קלטות של ניגוני מירון זה יעזור לך להתרפק על העבר בלי לנסוע למירון ולדחוף אלפי אנשים בדרך

ואפילו....

בעקבות הנסיעה שלנו לאיסטנבול, חזרתי עם כמה דיסקים של מוסיקת פופ מקומית, ואני מאזין לה במכונית ונזכר כמובן בטיול, אבל ידידי שנסעו איתי אומרים שזה מזכיר להם דווקא את ניגוני מירון. ואנקדוטה מאיסטנבול: באחד הערבים היינו בפאב מקומי עם רחבת ריקודים, ודי ג´י שגם שר, אני השתלבתי ורקדתי עימם, בסוף ניגשתי לבארמן/מנהל המקום שאמר שהוא מבין אנגלית, ביקשתי ממנו באנגלית כמובן, שיכתוב לי שמות של שירים ומבצעים, כך שאוכל מחר לגשת לחנות ולקנות לי דיסק למזכרת. הוא, מכל המשפט הארוך הזה הבין רק מלה אחת, בקושי, ובהתלהבות רבה ענה לי: "גוד, גוד, טומורואו", נזקקתי להרבה כישורי פנטומימה עד שקיבלתי ממנו רשימה.

מעשה בתירס

לא כ"כ קשור אבל אם כבר מדברים על איסטנבול אז אני חייב לספר לכם שהיו גם אכזבות.... למשל בבית שלי אסור לאכול תירס שלם, רק שימורים, וכ"כ למה אז זהו שזה קשור למוזה של איזה אדון בשם הרב ויא שחושב שעלול להסתתר ר"ל איזה סריפס (אני מקווה שאני הוגה נכון את המילה) באיזה חריץ ולתקוף משם, אוי ואבוי לנו מיום הדין, בקיצור החלטתי שאם כבר אני אוכל כ"כ הרבה טריפות לא יזיק אם אזכה גם בתירס מרענן ישר מהסיר, אך אויה, בושה וחרפה, התורכים לא יודעים לבשל תירס, הם עומדים שם ברחוב עם ערימות של תירס על האש או מבושל, וכוווווולם כולם בהכללה מחלקים תירס לא מבושל כל צרכו, מה שגרם להשלכתו המידית של התירס לפח האשפה הקרוב, שיתביישו להם התורכים הללו, ולמה נזכרתי עכשיו בסיפור המביש הזה, פשוט לפני כמה דקות שמעתי צווחה נוראה מן המטבח, התברר שבתוך התירס שימורים שרצו להם תולעים, ואני אנה אני בא עוד מעט יהיה כבר אסור גם תירס מהקופסה ואפילו אם הוא בהכשר...

גוזל

New member
כשרות=כסף=שחיתות=רמאות

הרבנים ממש לא מעניין אותם מה יש בתוך הצלחת שלך מה שבאמת מעניין אותם זה הכסף שניכנס לכיס שלהם ואם תיבדוק טוב אז תראה שאדון שנקרא ויא כתב ספרים למטרה אחת בלבד. לחתן את ילדיו!!!!!!!!! כל שאר העניינם והסעפים שוים כקליפת השום אני מאמין שבורא יתברך שמו מתגלגל מצחוק כאשר הוא קורא את השולחן ערוך ועוד יותר צוחק כאשר הוא שומע ורואה את נוכלים שמדברים בשמו

טוב

New member
גוזל יקר

משפט כמו "הרבנים ממש לא מעניין אותם מה יש בתוך הצלחת שלך מה שבאמת מעניין אותם זה הכסף שניכנס לכיס שלהם". נשמע בדיוק כמו המשפט "החילונים שום דבר לא מעניין אותם חוץ מזיונים וסקס ואוכל ואונס וגניבות". גם את הלא אוהב שמכלילים אותך נכון? להגיד שכל הרבנים עושים מעשיהם מחמדנות, שקול להגיד שכל היוצאים יוצאים מנהנתנות. קשה לך להאמין שיש אנשים שעושים דברים באמת מתוך אמונתם, גם מאצלנו וגם מאצלהם? נו, באמת. ודער-רוסישעאר, איפה אתה כשצריך אותך?

הסתברות, פילוסופיה ובדיחה בסוף

אז נכון שכל ההכללות פסולות, גם זו. אבל מידת ההתאמה של הכללה לציבור אליו היא מתייחסת, עושה את ההבדל, עדיין אני זוכר את ההלם הגדול שהיה לי כשנפגשתי לראשונה עם אנשים חילוניים במסגרת העבודה, עד אז, הכרתי חילוניים רק בתור מחזיר בתשובה, והקשר הוא שונה, אבל כשהתחלתי לעבוד במקום עבודה חילוני, נדהמתי לגלות שלא כל הבחורות רק מחפשות זיונים, ולא כל הגברים רק נואפים ומעשנים סמים. אבל רבנים נותני הכשרים העושים זאת לשם שמיים?? קשה יותר למצוא, אם כי יכול להיות שיש, ואולי הם חילוניים בלב ולכן הם פחות שטופי בצע. נסו לא לתת טיפ לרב העורך קידושין! כן, אני יודע, יש קבוצת רבנים... (לא זוכר את שמם) אבל: א: הם חריגים ולכן מציינים זאת בכל הזדמנות. ב: הרבנות נלחמת בהם ומקשה על זוגות להינשא דרכם! מספרים על רב אחד, שבירוב ימיו נתקלקלה שמיעתו, שאלוהו אנשי קהילתו, ןהרי בפסוק נאמר "כי השוחד יעוור עיני צדיקים", ומה זה שדווקא אזניו לקו? ענה להם הרב, ומה אעשה אני, שכל ימי רק הבטיחו לי שוחד ולא קיימו?

כויפער, לדעתי-

כאפ אריין און נאך א מאל כאפ אריין. כי כשתצא- כבר לא תוכל להתנסות בחוויות האלה של לעמוד לבוש בעקעטשע, חגור גארטל ועטוף בטלית ולשטוף כל מלה של "נשמת", או של לנסוע מירונה צו ר´ שימעון´ען ולהידחף בין כל היהודים האלה, שמסריחים מזיעה ונראים כמו מה שנשאר מהחיים שלי. אלה הלגימות האחרונות במכוס התה, וחבל אם תשפוך אותן לכיור.

כייפער, נשמה,

החושומור שלך נתקע בפאזה האנאלית של ההתפתחות. רוסישער הצוציק (כך קראת אותי פעם
)

למעלה